|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Gosiulam, starasznie to wszystko przykre
a czemu rodzice nie mogą jechać? Praca? I jeszcze jak moga liczyć że Ty pojedziesz w ostatnich tygodniach ciazy...z drugiej strony chłopcy mają szczęście, że mają taką ciocie jak Ty.Ja mam takie podejście jak Pati, dlatego za trzecim razem zachowuje stoicki spokój. Co ma być to będzie. A te metody na przyspieszenie porodu nie powinny zaszkodzić, mogą pomóc. I jeszcze Wam napisze że przez całą ciążę z Jasiem nie miałam ANI JEDNEGO przepowiadacze. W czw w dniu ptp przy przyjmowaniu do szpitala wszystko było pozamykane. W pt po teście OTC zrobili się jakieś małe rozwarcie. W sb lekarz stwierdził że do porodu daleko,a mnie zaczął czop.idchodzic i sączyć się wody. W poniedziałek rano urodziłam
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Gosia a Ty nie mozesz sie postawic? Przeciez oni z Ciebie wariatkę robią. Takie jest moje zdanie.
Masz za dobre serce! Az mnie nerwy biorą jak to czytam . Rozumiem, ze Ty kochasz Tych chłopców jak swoje wlasnie dzieci ale bez przesady! Oni robią sobie co chcą bo wiedzą, ze dla nich zrobisz wszystko. Twoja siostra jest nienormalna. Serio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Szok dla mnie to nienormalne powinnaś trochę pomyśleć jednak o sobie i odmówić, chociaż wiem że ciężko bo dzieci nie są winne, że mają takich nieodpowiedzialnych rodziców ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Ja to podziwiam, że już dawno nie posłałaś swojej siostry w diabły. Ja jestem chyba za mało cierpliwa, zwłaszcza teraz jakby mi ktoś takie jajca robił pod koniec ciąży. Najgorzej to szkoda tych dzieci, bo co one winne, że mamusia ma w głowie stóg siana...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Tak, rodzice to tylko praca i praca. Siostra wzięła urlop od 16.12 "bo jak urodzi to będzie trzeba jej pomóc, więc ja wtedy będę w domu i wszystko będę robić" i na około tylko gada jak to ona nam nie pomaga, a w praktyce nic nie robi. Tylko na nic mi ten jej urlop jak chłopcy jeszcze będą do szkoły chodzić. A między świętami jak dzieciaki w domu to już nie weźmie urlopu bo ma zakończenie miesiąca i musi raporty robić 🤦
Pati ja wiem, ale jak ja nie pojadę to nikt tego nie zrobi. No ewentualnie TŻ może wziąć wolne (jak mu szanowna siostra da, bo jest jego przełożonym 🤦 . Liczy się czas, bo jak ma usunięte te zęby to zaraz mu się rozjadą te co ma (wejdą w te dziury po wyrwaniu) a i tak już wadą jest tak skomplikowana, że będą jazdy. Więc trzeba zrobić to jak najszybciej. TŻ też się wścieka, że znowu uległam, ale ja wiem, że to nie odbije się na mnie tylko na zdrowiu młodego, a co on jest winny?Wiecie, ja się spodziewałam, że tak będzie. To nic nowego. Ale przestraszyła mnie moja reakcja po jej telefonie. Mam jakiś taki wewnętrzny niepokój, że to już niedługo i chyba oczekiwałam spokoju i zrozumienia w tych ostatnich chwilach. Przez cały okres ciąży nikogo o nic nie poprosiłam i na nic się nie skarżyłam, a na sam koniec i tak zostałam olana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gosiulam185 Czas edycji: 2019-11-28 o 15:20 |
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
współczuję bardzo sytuacji. Szkoda słów na tą Twoją siostrę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wiesz, podziwiam Cię, ze Tak pomagasz jej we wszystkim, a ona nawet nie może raz na jakiś czas uszanować tego, ze tez masz swoje życie i swoje sprawy. Już pomijam to, ze wszystko wie najlepiej. Przepraszam ze tak dosadnie, ale dla mnie powinnaś się wymiksować z tego układu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja bym nie pojechała. A ciebie to powinni za życia kanonizować za taką siostrę.
Pomyśl troszkę o sobie. A już na pewno nie pozwól sobą tak dyrygować jak się dziecko urodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
A ojciec dzieci nie moze jechac?
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Wrr, wykupili mi w h&m wszystkie małe rozmiary w czapeczkach które mi się podobały ;( musiałam zamówić inna... najwyżej oddam, a kupię coś stacjonarnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Gosia no i wlasnie. Nauczylas ich a oni skrupułów nię mają jak widac. Szkoda slow....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Dziewczyny ale mialam dwa skurcze... łooooooooo Oczywiscie na pewno sie juz nie powtorza... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Wiesz... nawet oczywista oczywistość, dopóki jej nikt jej na głos nie powie, wydaje się być niemożliwa. Odarlas nas właśnie z marzeń ![]() ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-11-28 o 15:51 |
|
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Gosia współczuję sytuacji, masz stanowczo zbyt dobre serce.. Dzieciaki mają szczęście mając taką ciocie jak Ty.
Coś nie najlepiej się czuje, mam jakieś duszności. Jak robiłam obiad, to myślałam, że zemdleje, a przy tym serce biło jak szalone. Teraz leżę i czekam na Tż. Dobrze, że zaraz wraca do domu ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Porodów jest statystycznie więcej w pełnie księżyca - nie musisz nawet sprawdzać, bo ja już go dawno zrobiłam ![]() ![]() - 30 listopada
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Midusia , hahahaha.
![]() Ale wiesz, czasami lepiej sie pogodzic z tym niz ludzic hahaha. Ja tez chce juz urodzić, ale chociaż sie nie zmęczę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() https://youtu.be/Az_YasWB8d8 a tymczasem, moja ulubiona ja sie dzis wybieram na jarmark 🥰🥰🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Poprzednia była 12. listopada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Gosia miałam podobną sytuację z moją siostrą, ale nie aż tak skrajnie. Z 3 miesiące temu doszło do tego, że nie potrafiłam już z nią rozmawiać. Generalnie musiałam być na każde zawołanie, bo przecież mam czas, moje migreny, wymioty itd to było nic przy jej problemach, byłam mocno gnojona na kazdym kroku. długo by mi zeszło opisywanie naszych relacji. Odpukać od pewnego czasu jest zmiana o 180stopni, ona wyluzowała, nie wciska mi dziewczynek w każdej możliwej sekundzie, wydaje mi się, że albo mój tż albo moja mama z nią rozmawiali i wytlumaczyli jak ja to przeżywam, bopo kazdej rozmowie kończyłam jak Ty- w lazience zamknięta, płacząc.
Wierzę, że i u Was coś dobrego się zadzieje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
O nie ![]() ![]() do 12 to ja nie czekam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
I też słyszałam teorię o pełni. Ma czas się jutro rozwijać, niech się dzieje!! Zrobiłam pierwszą sesję z laktatorem po 2 minuty na każdą. Ale nie dam rady zrobić jak wy 10-15 minut bo mi leci z piersi ![]() Ale będę zwiększać, może przed snem zrobię po 3 minuty znowu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ooooo nie mów hop! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Leonek urodził się o 13.03 z wagą 3340g (czyli mniej niż szacowana na ostatniej wizycie 15.11), 58 cm, dostał 10 pkt. Narazie wszystko ok, czujemy się dobrze. Było ciężko, ale dosyć szybko poszło. Nie musieli mnie nacinać. Teraz odpoczywamy
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Słucham świątecznych piosenek i mi sie plakac trochę zachcialo , ze nie bedziemy w Polsce z moimi rodzicami, babcia, ciocia echh. ;D a byloby pięknie... az sobie przypomniałam jak dziadek nam po wigilii zawsze kulig robił. Nawet mowie do meza ze moze jakbym Teraz urodzila.... a on- nawet o tym nie mysl!
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Super!!!! Ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() odpoczywajcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

a czemu rodzice nie mogą jechać? Praca? I jeszcze jak moga liczyć że Ty pojedziesz w ostatnich tygodniach ciazy...z drugiej strony chłopcy mają szczęście, że mają taką ciocie jak Ty.

️- część 5

dla mnie to nienormalne
powinnaś trochę pomyśleć jednak o sobie i odmówić, chociaż wiem że ciężko bo dzieci nie są winne, że mają takich nieodpowiedzialnych rodziców 
. Liczy się czas, bo jak ma usunięte te zęby to zaraz mu się rozjadą te co ma (wejdą w te dziury po wyrwaniu) a i tak już wadą jest tak skomplikowana, że będą jazdy. Więc trzeba zrobić to jak najszybciej. TŻ też się wścieka, że znowu uległam, ale ja wiem, że to nie odbije się na mnie tylko na zdrowiu młodego, a co on jest winny?
współczuję bardzo sytuacji. Szkoda słów na tą Twoją siostrę 

- część 5

Poprzednia była 12. listopada.