|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Dzień dobry
co tu taki spokój? Dzieciaczki się nie spieszą widzę czekam z niecierpliwością na kolejne porody.My już od wczoraj w domku. Mały non stop by najlepiej siedział przy cycku albo na rękach po karmieniu spał, a jak go wkładamy do łóżeczka to już po spaniu. Ale nie płacze dużo. Wyśpijcie się dobrze bo potem będzie ciężko Muszę też pochwalić TŻta bo bardzo się angażuje, przewija, przebiera, wstaje i wogóle jest zachwycony małym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() W ogole wszystkie mamy śliczne wozki, kazdym moglabym jezdzic ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Maddd ja nie chce jej czytać od deski do deski a zagladac w razie potrzeby, od czasu do czasu. Przed rozpoczęciem rozszerzania diety i takie tam... Ja to mysle ,ze będziemy rodzic grupowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() Pozostale dzieciatka cos sie nie garna na ten swiat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Ja też nie rodzę
![]() Skaczę na piłce, zobaczymy czy coś ruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja spalam do po 11. Mama zadzwoniła zapytac czy rodze ;p i mnie obudziła .
stwierdzila ze mam za dobrze hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Najlepsze jest to, że napoczniemy jeszcze pewnie kolejną część zanim porodzimy
![]() Ja właśnie wyparzyłam smoczki i nigdy jeszcze mi się tak nie dłużyło.. Wszystko mam zrobione i biorę się już za tak absurdalne zajęcia, żeby dni leciały ![]() A oznak totalne 0. Czop to mi chyba nigdy nie odejdzie. Przynajmniej brzuch opadł i oddycha się ok a i ciśnienie przestało przez to spadać ![]() No jeszcze jedną czynność mam do wykonania a mianowicie muszę zgłębić temat szczepień. Jakoś nie mogę się do tego zabrać a totalnie nie ogarniam tych spraw. Głupio trochę stawiać na pierwszym miejscu większą świadomość o wyborze kokonów niż szczepień także postaram się do tego zajrzeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- No i z nudów nawet paznokcie ogarnęłam a u rąk nawet pomalowałam. A przywitam córę chociaż trochę podrasowana Ale pedi to był koszmar.. Oo matulu wieczorem to robiłam i myślałam, że to dziecko zgniotłam w środku.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misiaq, a ja mialam odwrotnie od połowy ciazy spac nie mogłam przez szczepienia.... bo ciagle czytalam.
I mialam obok siebie dwoch doradców, mianowicie kuzynkę która jest pediatrą i szczepi dzieci na wszystko wlacznie siebie w ciazy i totalnie antyszczepionkową szwagierkę. Sama sobie wyrobilam wlasne podejscie. Mysle ze jest takie po środku. Między dwoma skrajnymi podejsciami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Dziewczyny czy mały glutek wielkości ziarenka kawy w kolorze brązowym to może być początek czopa? Czy raczej większe ilości powinny tego być? Ale chyba na sam początek to możliwe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misiaq002 Czas edycji: 2019-12-01 o 13:00 |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny co kupujecie dzieciom na święta? Ja chcialam zamówić matę ale sama nie wiem, on jest za malutki na nią a nie mam kasy w tym miesiącu zeby szaleć. Wiec pomyslalam ze zapakuje jakas grzechotke, pampersy, książeczkę żeby Leos widzial ze dzidzia tez prezent dostala. A Leonowi zamowic chce ciuchcię.
sama nie wiem.... czy jednak lepiej tę matę....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
A moja koleżanka z pokoju zaczęła w końcu rodzić
. Czekała od czwartku, cewnik i chodzenie kilometrów po schodach nic nie dały. W poniedziałek miała mieć indukcję. Teraz zrezygnowana poszła spać po śniadaniu, a o 12 wystrzeliła z łóżka jak z procy. Jeszcze nigdy nie widziałam kobiety, której odchodzą wody, a jest to obraz, którego się nie zapomina ![]() Była w takim szoku, że ledwie zdążyła wykręcić do męża z płaczem "przyjedź do mnie, szybko". Chłop miał wesołą podróż xD Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
No ja raczej nie planowalam nic specjalnego kupowac
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
My też nic kupujemy
narazie wszystko co potrzebne to ma, na zabawki nie pora, matę kupię jak będzie na nią czas Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
No wlasnie ,wszystko mam dla niego, ale jednak jest tradycja ze kazdy cos po choinką dla siebie znajduje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Seven super masz tam atrakcje , hahaha. Zazdroszcze, choc u Ciebie cos sie dzieje , bo na wątku nudy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
I tak nic z tego nie zrozumie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Arya ale to chodzi o tradycje
co z tego ze nie zrozumie? Wszyscy dostaja prezent prócz dziecka? Chyba serce by mi pękło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Ja kupuję pod choinkę małemu matę właśnie. Jestem team prezenty na święta, uwielbiam wyszukiwać, pakować i sprawiać radość. Święta będą u mojej mamy, nawet jeśli nas nie będzie to prezenty na nas będą czekały i my też drobiazgami wszystkich obdarujemy. A jak wszyscy to wszyscy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Nie wiem ja mam takie podejście kupę kasy poszło na wyprawkę i na chwilę obecną nie mam co nawet kupować dla noworodka. Sam sobie prezentu spod choinki nie wyciągnie, nie rozpakuje więc dla mnie to bez sensu za rok już będzie inaczej. Poza tym na święta nie jedziemy, to co kupiliśmy dla rodziny to mąż wcześniej zawiezie, a my będziemy w domu we trójkę i dla mnie to największy prezent ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Pati, my nakupiliśmy drewnianych zabawek. Będzie mieć na zaś. Od mojej mamy kupiliśmy takie zabawki z fisher price zaczepiane do wózka/ fotelika. Kuzynki mają zrzucić się na podgrzewacz do chusteczek. Jeszcze muszę wymyślić prezent od mojej cioci. Myślałam też nad matą, albo piłeczkami sensorycznymi.
U nas też chodzi o tradycje. Każdy się uparł, żeby od niego coś kupić no bo jak kupują prezenty wszystkim dzieciom to nie chcą, żeby mały był pominięty. I na nic tłumaczenia, że on do świąt może się nie urodzić, a na pewno nas nie będzie na wigilię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Gosia jak bylam w ciąży tez dostal Leon prezenty, ubranko, czy grzechotke. Bardzo bylo to mile!
Pluszowych zawieszek czy zabawek sensorycznych mam caly worek po Leo, nie mamy wlasnie tylko maty. Ale zakladam ze na matę położę pewnie dopiero gdzieś w marcu, to można kupic i niech czeka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Fura już czeka na pasażera, fotelik tez juz jest ![]() Ale oczywiście sierota ja zamówiłam sobie koszule do porodu i tak ja schowałam, a że byli akurat rodzice to mama oglądała różne rzeczy i tak wyjęła i się okazało że kupiłam za mała ![]() Więc jeszcze muszę wymienić koszule, kupić prześcieradła do łóżeczka i materiałowy organizer na łóżeczko i kosz na zabawki, pampersy i będzie już wszystko chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
A ja sie z mezem spielam. Bo nam sie rozwalila zamrazarka. Chcialam im porobic obiady i sie zgadalam z sasiadka ze ona ma miejsce i moge do niej spokojnie przyniesc te 3-4 obiady. A ten na mnie wyskoczyl ze on nie bedzie chodzil po sasiadkach i ze sam zrobi i mam nie wymyslac.... kuzwa przeciez on nie gotuje. No dobra, zrobi jakies jajko, kotleta, zupe dobra tez umie ugotowac. Ale ja go wole miec w szpitalu w wolnym czasie a nie w garach....
Po prostu chce dobrze. Zanim urodzilam Leona to tez mu zrobilam pulpeciki w roznych sosach, sobie tylko wyciągał. Ale wtedy mogl pizze zamowic czy kebaba czy ma frytki isc. A teraz mamy dziecko i chce zeby jadl normalny obiad w tym czasie. Maz oczywiście zly, ze robie z niego sierote. No faceci to z innej planety są.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
Ja to jestem durna. Tak wczoraj wszystko wyszorowałam, że dzisiaj się ruszyć nie mogę
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Pati niedokońca się z Tobą zgodzę, rozumiem argumenty obu stron ale myślę, że pierwsze powinnaś była porozmawiać z mężem a dopiero później z sąsiadką, przedstawic mu argumenty na spokojnie i mysle, ze sam by Ci przytaknał i sie ucieszył ze myslisz o nich a tak to faktycznie zrobilas z niego sierote za jego plecami...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
mysle Dziewczyny, ze teraz jest najlepszy czas na relaks, dopieszczanie siebie, spedzanie czasu z partnerem, niech sie wydziela naturalna okscytocyna a szalencze sprzatanie, pozniej to nie bedziemy mialy sily rodzic jak tak bedzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Kurde ale ta sasiadka to jak moja nie wiem, kuzynka?
ile razy sobie pomagamy w glupotach to szok.... jakas imprezka jedna drugiej pomaga przygptowac, szybciej przychodzi itd. Moj maz sie przyjazni z jej mężem . Ile razy tu u nas spal itd itp. Ale rozumiem,o co Tobie chodzi i moze dzieki temu spojrzalam jak on to moze widziec... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Pati, ja też rozumiem twojego męża. Faceci nie lubią jak się robi takie sierotki z nich przy ludziach. Chociażby mieli te kilka dni przeżyć na samej jajecznicy, kanapkach czy płatkach z mlekiem to dadzą radę. Wiem, że ty z koleżanką nie miałyście nic złego na myśli, ale oni mają inny tok myślenia.
Ja ostatnio też palnęłam głupotę o prezentach, bo każdy mówił, że szybko szybko mam pakować bo później nie będzie miał kto tego zrobić. I TŻ sam się za to zabrał. Stwierdził, że może jeszcze nie zauważyłam, ale on też ma ręce i może nie zrobi wszystkiego idealnie, ale będzie się starał mnie wyręczyć. I że chociaż miałby w dzień siedzieć w szpitalu, a po nocach wykonywać moje obowiązki to wszystko będzie w domu tak jak zawsze. Czasami faktycznie ich nie doceniamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jesteśmy na jarmarku bozonarodzeniowym, 5km chyba zrobilam i zero skurczu 🤯
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Więc rozumiem Pati i Twojego męża ja już nie będę tak mówić dopóki faktycznie się nie okaże że nie ogarnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
️ złapały mnie skurcze, ale szybko przeszło. Chyba się synkowi nie podobało dzisiaj cały dzień spokój, ani jednego skurczu poszliśmy na długi spacer, wróciłam i pojawiły się małe skurczyki i odpadła reszta czopa. Tak bym chciała żeby coś się ruszylo, ale pewnie lipa będzie i nic się nie będzie działo jeszcze długo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ależ mam zły dzień. 3h robiłam paznokcie, myślałam że mi to poprawi humor a tylko się zmachałam i zdenerwowałam, bo nie wiem ile uroku może mieć lakier na spuchniętych stopach. Wyć mi się chce dosłownie z byle czego, co mi się przez całą ciążę zdarzyło chyba raz. Chcę się już normalnie schylić, czy ktoś mnie słyszy?
Dajcie spokój chłopakom, dziewczyny, bo ich tylko zniechęcicie. W dobie internetu to naprawdę nie jest wielka filozofia coś ugotować. Ja wyszłam z domu nie umiejąc zupełnie niczego, a z głodu nie umarłam. I nie żywię się wyłącznie kebabami, wręcz przeciwnie ![]() Mój chłop też nic nie czyta. A jestem pewna że świetnie sobie poradzi. Myślę że teoria a praktyka w opiekowaniu się dzieckiem i, co gorsza, w wychowywaniu dzieci są tak od siebie odległe, że żadna książka nie pomoże. Ja zresztą mimo czytania nie czuję się wcale lepiej przygotowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja wiem , ze on ogarnie temat ,bo ja lezalam w szpitalu jak Leon mial 5 miesiący przez tydzien i ani razu nie zadzwonil o cos zapytac . Ze wszystkim sobie radzil pewnie lepiej ode mnie.
Ale to nie o to chodzi, ja chciałam dobrze po prostu. Zadbac o nich jak mnie nie będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

️- część 5
co tu taki spokój? Dzieciaczki się nie spieszą widzę
czekam z niecierpliwością na kolejne porody.

sama nie wiem.... czy jednak lepiej tę matę....
narazie wszystko co potrzebne to ma, na zabawki nie pora, matę kupię jak będzie na nią czas

mysle Dziewczyny, ze teraz jest najlepszy czas na relaks, dopieszczanie siebie, spedzanie czasu z partnerem, niech sie wydziela naturalna okscytocyna a szalencze sprzatanie, pozniej to nie bedziemy mialy sily rodzic jak tak bedzie
poszliśmy na długi spacer, wróciłam i pojawiły się małe skurczyki i odpadła reszta czopa. Tak bym chciała żeby coś się ruszylo, ale pewnie lipa będzie i nic się nie będzie działo jeszcze długo