..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-25, 12:16   #4051
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
skoro mamy takie same plany to możemy się wspierać ale fajosko

Twój Tż chudnie a mój musi przytyć z 10kg

i kolejny raz powtarzam, że nie wiem jak to się stało ale zdjęcie jakoś tak wyszło, że wyglądam tak chudo chociaż w rzeczywistości tak nie jest. a najgorsze są moje grubaśne uda 58cm
KOchana zdjecie nie oszukuje widziałam inne fotki na naszej klasie i wyglądasz bosko
telik sie zakochał

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zrobiłam zdjęcia

Teliczek ale z Ciebie laseczka
masz super zgrabne nogi i szcuplutkie ramionka-moje marzenie...

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Telik masz swietne cialo! Ile masz wzrostu?
Ja waze 60kg i tak nie wygladam. zaletwie 167
Ja od dzisiaj tez sie bardziej biore za siebie! Koniec z tym grzeszeniam codziennie.

Na wage wciaz nie wchodze i przez dlugi czas nie wejde. Ale wczoraj znalazlam centymetr i sie zmierzylam wieczorem i dzisiaj rano. I bede co tydzien sie mierzyc. To jest przynajmniej wiarygodne.
Tym bardziej jak sie robi wszystko, zeby bylo wiecej miesni w ciele.

kaska masz cudowna figurke!! Tez taka chce! Kurcze jakbym tak wygladala to bym sie nie odchudzala. Masz piekne biodra i uda. Wszystko symetryczne, szczuplutkie. PIEKNIE!!zgadzam sie
Stary 2008-08-25, 12:20   #4052
Marzeniatko
Zakorzenienie

Ja muszę się od Was odizolować. Bo niestety, ale popadam w kompleksy.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:25   #4053
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość

Kasiaczek pewnie, ze bedziemy sie wspierac Zobaczymy, co z tego wyniknie Ja obecnie jak juz pisałam waze ok. 69-70kg...wiec podobnie jak Ty Do boju, do boju

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

KOchana zdjecie nie oszukuje widziałam inne fotki na naszej klasie i wyglądasz bosko
telik sie zakochał
jednak 58 to 58

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Ja muszę się od Was odizolować. Bo niestety, ale popadam w kompleksy.

ja przy Tobie też

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:25   #4054
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Majka bezgrzesznie
Tak jak pisałam wczesniej w schemacie tygodnia łatwiej mi utrzymać regularne posiłki, wtedy zarówno ilość jak i jakość lepsze

A wiesz ze nie zrobilam tych nalesników w weekend Tak sie rozleniwiłam
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:27   #4055
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi weteranki jeszcze jak jest z herbatą (zieloną i czerwoną) na SB bo ja nie mogę dojść ładu czy można czy nie??
Stary 2008-08-25, 12:29   #4056
Domi22
Rozeznanie

Anetunia herbata czewona i zielona tak

Dziewczyny, nie piszcie tyle, bo inni beda miec duze zaleglosci - m.in. ja, bo lece teraz na pazurki

P.S. Majka ja rowniez pozdrawiam, kochana z Ciebie dziewczyna

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:30   #4057
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
ja przy Tobie też
Nie widziałas moich zdjęć, które publikowałam wcześniej, haha! I muszę jeszcze wyćwiczyć brzuszek, bo jest tłusty.

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8737791]Majka bezgrzesznie
Tak jak pisałam wczesniej w schemacie tygodnia łatwiej mi utrzymać regularne posiłki, wtedy zarówno ilość jak i jakość lepsze

A wiesz ze nie zrobilam tych nalesników w weekend Tak sie rozleniwiłam [/quote]
Cykado mi też w ciągu tygodnia lepiej trzymać dietę weekendy, to taaakie luzy i się jeść więcej chce

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi weteranki jeszcze jak jest z herbatą (zieloną i czerwoną) na SB bo ja nie mogę dojść ładu czy można czy nie??
Bez cukru można

B L O G

Stary 2008-08-25, 12:37   #4058
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Ja tez popadam w kompleksy. Chcialabym miec takie symetryczne, coca-colowe cialo, jak zdaje sie, macie wszystkie, obojetnie przy jakiej wadze. Ja to koslawcem jestem i jedno udo ma 53cm i wyglada wciaz na grube, bo nie mam pupy i wystaje duuuzy bok a biodrze dziura. (Czego w ciuchach tak nie widac, ale w bikini tak) A drugie udo ma 56 cm. Ciekawe czy to po schudnieciu sie zmieni.
Kurcze ja nie chce byc chuda, ale tak jak teraz tez nie chce wygladac. Szkoda, ze nie moge tluszczu z ud po prostu przecisnac wyzej w pupe i biodro.

Majka nie chce sie zwazyc. Korci, ale wole nie. Bo jak ja zobacze tam wieksza liczbe, to mnie to motywuje, ale do obzerania sie.
Wiec wole sie mierzyc i cwiczyc dalej.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:38   #4059
Konto usunięte

Herbata zielona, czerwona i wszystkie ziołowe dozwolone

Cytat:
Dziewczyny, nie piszcie tyle, bo inni beda miec duze zaleglosci - m.in. ja, bo lece teraz na pazurki
A ja do fryzjera po pracy pedze
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:39   #4060
Majka232
Zakorzenienie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8737791]Majka bezgrzesznie

A wiesz ze nie zrobilam tych nalesników w weekend Tak sie rozleniwiłam [/quote]

A ja wczoraj zrobiłam po raz kolejny - mniammmmm
TŻ też dostał naleśniki (ale on miał w farszu śmietanę, a u mnie tylko odrobina tego szpinaku ze śmietaną. Jemu także smakowało

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Można zieloną i czerwoną na I fazie, nie można - czarnej i owocowej i kawy, soków owocowych i napojów z kofeiną.

Cytat:

P.S. Majka ja rowniez pozdrawiam, kochana z Ciebie dziewczyna
A ja wczoraj zdjęłam akryle, żeby paznokcie odpoczęły
Buziaki!

Cykada - ja muszę się umówić na następny tydzień do fryzjera na baleyage

fruity - to może lepiej się teraz nie waż, ale zrób postanowienie np. ważenie za 2 tygodnie...
Stary 2008-08-25, 12:43   #4061
kaska87
Zakorzenienie

a ja bym chciała biegać a nie mam z kim a sama się boję po parku biegać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:45   #4062
fruity
Wtajemniczenie

Postanowilam zwazyc sie dopiero jak bede w lustrze widziala, ze juz niedlugo dojde do celu. To wtedy bedzie wazenie tylko z ciekawosci. Bo mnie liczba w sumie wcale nie interesuje. Ja moge wazyc i 70kg, ale zebym miala szczuple i umiesnione cialo. A ze pracuje nad miesniami, to wiadomo, ze waga zamiast w dol moze isc w gore. Wiec powiedziec, ze mam cel dobic do 57 czy 55 kg jest tez w sumie nierealny, bo skad ja moge wiedziec, ile bede wazyc majac miesnie.
Ale dopoki nie widze jakiejs roznicy w lustrze, to nie chce tego po prostu wiedziec ile waze.
Bo znam siebie. Nie bede mogla sobie powiedziec, to pewnie miesnie, tylko mnie to zdoluje.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Stary 2008-08-25, 12:54   #4063
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Postanowilam zwazyc sie dopiero jak bede w lustrze widziala, ze juz niedlugo dojde do celu. To wtedy bedzie wazenie tylko z ciekawosci. Bo mnie liczba w sumie wcale nie interesuje. Ja moge wazyc i 70kg, ale zebym miala szczuple i umiesnione cialo. A ze pracuje nad miesniami, to wiadomo, ze waga zamiast w dol moze isc w gore. Wiec powiedziec, ze mam cel dobic do 57 czy 55 kg jest tez w sumie nierealny, bo skad ja moge wiedziec, ile bede wazyc majac miesnie.
Ale dopoki nie widze jakiejs roznicy w lustrze, to nie chce tego po prostu wiedziec ile waze.
Bo znam siebie. Nie bede mogla sobie powiedziec, to pewnie miesnie, tylko mnie to zdoluje.
O, tak. Popieram w 100%..

Ja lecę może poćwiczyć. Dzióbasy!

PS.
Co sądzicie o tym?
http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...a,879_6279.htm

B L O G

Stary 2008-08-25, 13:01   #4064
eweelinaa91
Zadomowienie

Dziewczyny, ja tez nie wiem z czego wy chcecie jeszcze chudnąć, wyglądacie cudownie.

Marzenko, nie jesteś sama, mi też dużo przybyło w krótkim czasie... Obwiniam przede wszystkim wagę. Jeszcze nam spróbują podskoczyć to wyrzucamy je i kupujemy nowe, a co!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U mnie czasami tak wywali brzuch, że wyglądam jak w VI m-cu ciąży i temu zazwyczaj towarzyszy ból.
Ooj taaaak, to mój stały problem ostatnio. Ale nie ma tego złego - nauczyłam się chodzić prawie ciągle ze wciągniętym, a to podobno też zakrawa o ćwiczenia. ;P

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
w ogooe polecacie jakis suplement diety?? LInea moze??? kurde musze wmiare szybko pozbyc sie z 2 cm w udzie
Cytat:
A suplement? Ja dzisiaj idę kupić Deco, a o Linei słyszałam, że taki pic na wodę.
Też dziś idę po to całe Deco! Mam nadzieję, że przyszło już do apteki, bo jak nie, to . Użyję dopiero wieczorem, bo popołudniu jadę do koleżanki. Wolę przetestować w domowym zaciszu.

Cytat:
A co sadzicie o tym specyfiku http://www.allegro.pl/item418593076_..._cellulit.html dobry jest?? mam ochote to zamowic... pomozcie
Miałam z Galenica Koncentrat na rozstępy i byłam bardzo zadowolona. Ogólnie kosmetyki Galenica są chyba dobre, poczytaj recenzje na wizażu.

Cytat:
i kolejny raz powtarzam, że nie wiem jak to się stało ale zdjęcie jakoś tak wyszło, że wyglądam tak chudo chociaż w rzeczywistości tak nie jest. a najgorsze są moje grubaśne uda 58cm
A już nie zwalaj na zdjęcie! Świetnie wyglądasz i już.
Ja Cię pobiję, moje uda 3 dni temu, przed SB miały 61. Boże, pamiętam czasy 49 cm...

Wczoraj zrobiłam sobie Chili con Carne na obiad. Czegoś mi tam brakowało, ale naprawdę to dobre jest! Staram się zabić rutynę w moim jadłospisie.
Postanowiłam się zważyć i zmierzyć dopiero wtedy, gdy poczuję potrzebę. Jeżeli schudłam mogłabym sobie zacząć pozwalać na grzeszki, a jeżeli nie pewnie bym się zaczęła zalamywać itp. Zreszta na moją wagę się obraziłam, haa! :P
A tak co do herbatek - czerwona herbata La Karnita Rytm z Bio-Active jest dozwolona? Wyczuwam w niej jakieś smaki podejrzane.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:08   #4065
Konto usunięte

fruity bardzo rozsadne podejscie

Marzeniatko lubie bardzo owsianke ale niepewnie podchodze do takich "diet cud"ta to pewnie jakis sposob na wyczyszczenie jelit. Ciekawe czy dziala
Stary 2008-08-25, 13:09   #4066
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:

Spokojnie, napewno nie przytyłaś Dzisiaj już dietkuj ładnie, to będziesz wszystko okijo Żeby przytyć 1 kg, trzeba zjeść dodatkowo 9000 kcal do swojego zapotrzebowania energetycznego. Nie przytyłaś, nie bój sie!

A suplement? Ja dzisiaj idę kupić Deco, a o Linei słyszałam, że taki pic na wodę.

dziekuje zaraz poczytam o tym Deco moze i ja kupie a w jakiej cenie jest??

Cytat:

Privativ - trzymaj się dziś dzielnie, a o wczorajszym dniu nie myśl, na pewno nie przytyłaś od jednego dnia, najwyżej nie schudłaś, a te grzechy nie były masakryczne
to czemu ciagle jak mi sie nie uda dzien diety nawet w malym stopniu to w luistrze widze wieksze uda??

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Też dziś idę po to całe Deco! Mam nadzieję, że przyszło już do apteki, bo jak nie, to . Użyję dopiero wieczorem, bo popołudniu jadę do koleżanki. Wolę przetestować w domowym zaciszu.

Miałam z Galenica Koncentrat na rozstępy i byłam bardzo zadowolona. Ogólnie kosmetyki Galenica są chyba dobre, poczytaj recenzje na wizażu.

A już nie zwalaj na zdjęcie! Świetnie wyglądasz i już.
Ja Cię pobiję, moje uda 3 dni temu, przed SB miały 61. Boże, pamiętam czasy 49 cm...
MOje uda mialy 63 przed odchudzaniem
no poczytam opinie. Mam zamiar sobie fundnac ten kosmetyk moze jakos cm szybciej zleca;/
Stary 2008-08-25, 13:14   #4067
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Bez cukru można
Cytat:
Można zieloną i czerwoną na I fazie, nie można - czarnej i owocowej i kawy, soków owocowych i napojów z kofeiną.
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8738032]Herbata zielona, czerwona i wszystkie ziołowe dozwolone [/quote]

Dziękuję wszystkim za odpowiedź
Stary 2008-08-25, 13:22   #4068
fruity
Wtajemniczenie

Jestem po abs, buns i arms i kurcze czuje, ze na bank bede miala zakwasy, bo nie cwiczylam 2 dni.
Chyba wezme jednak magnez, bo w nocy lydki dziwnie ciezkie byly. Jeszcze nie skurcze, ale takie dziwne twarde.

Stary 2008-08-25, 13:29   #4069
agusiencja
Rozeznanie

Telik ja również gratuluję!
A Tobie Fruity, zazdroszczę postanowienia Mnie ma wagowa obsesja nie pozwala się nie ważyc. A dziś ponieważ mam @ miałam się nie ważyc, ale nie wytrzymałam i suprajs ;O 66,5. Z kilogram mniej niż tydzień temu. Dziwne, tym bardziej że wczoraj było grzesznie..... no cóż, ale nie narzekam Możliwe, że ćwiczenia dają rezultaty

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:32   #4070
fruity
Wtajemniczenie

Ja nawet nie mam wyjscia, bo TZ schowal gdzies baterie do wagi.
Wiec zostal mi tylko centymetr. Gdybym nie kazala mu schowac, to bym na bank juz dawno sie wazyla, a moze nawet co pare dni. A teraz mam spokoj.

Stary 2008-08-25, 13:37   #4071
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Nie widziałas moich zdjęć, które publikowałam wcześniej, haha! I muszę jeszcze wyćwiczyć brzuszek, bo jest tłusty.

nie no mój to w ogóle tłuszczu nie ma

Cytat:
Ja tez popadam w kompleksy. Chcialabym miec takie symetryczne, coca-colowe cialo, jak zdaje sie, macie wszystkie, obojetnie przy jakiej wadze. Ja to koslawcem jestem i jedno udo ma 53cm i wyglada wciaz na grube, bo nie mam pupy i wystaje duuuzy bok a biodrze dziura. (Czego w ciuchach tak nie widac, ale w bikini tak) A drugie udo ma 56 cm. Ciekawe czy to po schudnieciu sie zmieni.
Kurcze ja nie chce byc chuda, ale tak jak teraz tez nie chce wygladac. Szkoda, ze nie moge tluszczu z ud po prostu przecisnac wyzej w pupe i biodro.

Majka nie chce sie zwazyc. Korci, ale wole nie. Bo jak ja zobacze tam wieksza liczbe, to mnie to motywuje, ale do obzerania sie.
Wiec wole sie mierzyc i cwiczyc dalej.
moje chudsze udo ma 58cm a grubsze 60

co to jest to Deco? może też się skuszę

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:53   #4072
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

to czemu ciagle jak mi sie nie uda dzien diety nawet w malym stopniu to w luistrze widze wieksze uda??
Rozumiem Cię doskonale, bo ja też najbardziej czuję po udach i biodrach. Uda zaczynają mi sterczeć po zewn. stronie - nie znoszę tego. Niektórzy mówią, że to kobiece, takie zaokrąglenie, ale u mnie to tak jakby w jednym miejscu sterczy - blech.

Wydaje mi się, że jak już grzeszymy lub jemy coś mniej SB to trzeba się tym cieszyć i nie myśleć o tyciu, bo jak się nie myśli o kcal itd. to to chyba nie idzie tak w boczki (kiedyś na wakacjach w Chorwacji codziennie jedliśmy pizzę, lazagne, piliśmy piwo, słodkie drinki, soki i wróciłam z 2-tyg. wyjazdu szczupła, bo o tym nie myślałam.

Owszem piłam dużo wody, jadłam na śniadanko np. kanapki lub jogurty (duże, z cukrem), ale cieszyłam się chwilą i tego sie trzymajmy!
Stary 2008-08-25, 14:23   #4073
fruity
Wtajemniczenie

Nie mam pomyslu na obiad. Ale cos zapiekanego z serem by mi sie chcialo. Tylko, ze ja tez musze patrzec na TZ, bo gotuje dla nas obu.
TZ i tak najpierw musi rowerem do PL skoczyc po jakies zakupy, bo troche pusto sie zrobilo w lodowce. A ja biore sie za sprzatanie. Nie cierpie odkurzac!!!

Stary 2008-08-25, 14:29   #4074
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Marzenko, nie jesteś sama, mi też dużo przybyło w krótkim czasie... Obwiniam przede wszystkim wagę. Jeszcze nam spróbują podskoczyć to wyrzucamy je i kupujemy nowe, a co!
A tak, wyrzucamy! Za okno Ja może zaraz pomaszeruje po to Deco

Cytat:
dziekuje zaraz poczytam o tym Deco moze i ja kupie a w jakiej cenie jest??
Słońce, to nie jest drogie. Ok. 25 zł.

Cytat:
nie no mój to w ogóle tłuszczu nie ma

moje chudsze udo ma 58cm a grubsze 60

co to jest to Deco? może też się skuszę
Nie, no Twój tłuszczu nie ma.
A Deco to taki suplement diety potencjalnie ma ułatwić odchudzanie i spalanie tłuszczu.. nie jest drogi, a może pomoże.

A ja po dwóch posiłkach póki co. Z ćwiczonek to 10km orbiego (a jak o orbim, to gdzie jest Guleczek?), 30 min ćwiczeń na brzuch z Tamilee Web, oraz 20 min hh.

B L O G

Stary 2008-08-25, 14:34   #4075
Majka232
Zakorzenienie

Już jestem po kolejnym, 3 dziś posiłku - serek wiejski lekki z 10 pistacjami i 5 orzeszkami ziemnymi, soczek pomidorowy (250ml).
Później zjem jeszcze jakieś warzywka, a na kolację zrobię sobie chyba twaróg zapiekany z cynamonem + sos jogurtowy ze słodzikiem.

Ale dziś dobijająca pogoda - pochmurno, wietrznie, coś wisi w powietrzu...
Stary 2008-08-25, 14:37   #4076
Konto usunięte

U mnie dzis tez pogoda dziwna, rano bylo okropnie szaro i zimno, a teraz słońce i grzeje Nie mam zadnego pomyslu co zrobić z włosami, myślałam zeby tylko odrobinę podciąć, a teraz korci mnie do jakiegoś radykalnego cięcia
Stary 2008-08-25, 14:38   #4077
Marzeniatko
Zakorzenienie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8739980]U mnie dzis tez pogoda dziwna, rano bylo okropnie szaro i zimno, a teraz słońce i grzeje Nie mam zadnego pomyslu co zrobić z włosami, myślałam zeby tylko odrobinę podciąć, a teraz korci mnie do jakiegoś radykalnego cięcia [/QUOTE]
Ja dzisiaj rano byłam zapisać się do fryzjera na czwartek. Nareszcie fryzjerka wyzdrowiał i ja mam więcej czasu. zobaczymy jaki będzie efekt.

B L O G

Stary 2008-08-25, 14:39   #4078
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:

Słońce, to nie jest drogie. Ok. 25 zł.

a powiedz mi i w ogole napiszcie to pomaga cos? a myslicienze przysiady pomagaja na schudniecie ud?? w ogolejakie macie sprawdzone cwiczonka?? tak wam marudze ale musze wmiare szybko dojsc w udach do 50 a mam 53;/
Stary 2008-08-25, 14:49   #4079
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedz mi i w ogole napiszcie to pomaga cos? a myslicienze przysiady pomagaja na schudniecie ud?? w ogolejakie macie sprawdzone cwiczonka?? tak wam marudze ale musze wmiare szybko dojsc w udach do 50 a mam 53;/
Nie wiem czy pomaga Dopiero chcę kupić. Ale podobno pomaga

A co do ud.. mhm, przysiady? Może coś pomogą. Ale, żeby o 3 cm zmniejszyć to chyba i tak potrzeba troszkę czassu..

B L O G

Stary 2008-08-25, 15:04   #4080
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Aniołeczki a napiszcie jak jest z soleniem w I fazie?? Ograniczać mocno czy normalnie solić?? Bo cukier zrobił u mnie aut na razie. Tylko bez soli to u mnie ciężko :/

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości