|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Piszą się skurcze a ja ich nie czuję
Przyjechałam sobie sama autem, jakby co mama nim wróci a tż dojedzie jak postanowią że mnie kładą na oddział ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Witam, melduję się że u mnie do porodu chyba daleko daleko. Żadnego czopa nie widać i nie słychać
nie wiem czy się cieszyć czy nie ale jak się nic samo nie zacznie dziać to 12 do szpitala na wywoływanie . TŻ wczoraj się pyta mnie czy mała się już pakuje do wyjścia ![]() Emosz w końcu może odczaruje te nasz porody i coś się ruszy na wątku. Czekamy na relacje !! ![]() Za wizytujące mamuśki !!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
a silne skurcze się piszą?
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Na razie u mnie takreceived_754784774996724.jpeg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Pierwszy raz jakoś dziwnie połączyłam smaki, ale serio to było dobre
.To moja mama zasypuje mnie bardzo niechcianymi prezentami... Powiedziałam jej że ja ich nie chcę i będą jej dom zagracać :p. Jak ma za dużo wolnego miejsca to cóż... I tak składuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Powodzenia ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misiaq, arya ja wiem, ze was szczególnie stresuje waga waszych dzieci, ale ptp to naprawdę nie jakaś magiczna granica. Jak zacznie się akcja pare dni później, to jak dzieci będą duże i nie będziecie dawały rady to wam cc i tak zrobią. Przyjmiecie się oddział i bedizecie kwitnąć na patologii i tylko z obecnej perspektywy wydaje wam się to lepszym rozwiązaniem. Seven i Pati jako doświadczone w tym temacie tylko potwierdzają. Ja bym się skupiła na zorganizowaniu dobrego USG (ze sprawdzeniem stanu łożyska i przepływami), skoro te na IP są takie choooyowe. I tak wydalyscie tyle hajsu przez cała ciąże na wizyty, ze te pare stow już różnicy nie zrobi i robić to usg nawet co 2 dzień. Jeżeli cokolwiek będzie na nim nie tak dostaniecie skierowanie do szpitala a jak w nim was będą chcieli spławić to żądacie pisemnej odmowy przyjęcia do szpitala i nie wychodzicie bez takiej karteczki z IP - przyjmą, albo znajda sami telefonicznie inny szpital ( tak, to chyba nie jest ich absolutny obowiązek, ale jak potrzebujesz pomocy i oni ci jej odmawiają ze względu tylko na brak miejsc to żeby nie pisać ci odmowy podzwonia - znam takie przypadki). Nie ma co się nakręcać, jak nawet przez brak porządnie zrobionego usg nie wiecie, jaki jestrelany stan dziecka. Wasze stresy i wqrwy niestety nic realnie nie pomogą :/. Realia na porodówkach są jakie są i trzeba to teraz wziąć na klatę, bo tego nie zmienisz. Szpitale przyjmujące w ptp i startujące z wywoływaniem 2 dni później naprawdę tylko teraz wydają wam się lepsze - nie są :/
Ja w pt idę do gina po przedłużenie L4, choć miesiąc temu się zarzekał, ze spotkamy się już na pewno dopiero po połogu
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Serio można takich nie czuć ? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
no i niestety nie stać mnie co dwa dni płacić 200 zł za usg prywatnie, bo na NFZ maja ludzi w dupie. W środę jak nic się nie dowiem to się umówię do gina, o ile mi pensje zapłacą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Mi to nic nie mówi Podpowiedzcie kobiety, które to skurcze? Te odchylenia na gorze?
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Emosz Ty naprawdę rodzisz
Czekamy![]() ![]() Gosia a nie możesz jej powiedzieć albo tż niech to zrobi, że skoro już chce uraczyć wnuka prezentem to jakimś bardziej praktycznym? Nic Ci nie brakuje co by mogła kupić a było mniej głupie niż kolejne łóżeczko? Raficzyca a Ty to miałaś rodzić już kilka dni temu przypominam ![]() ![]() Ja cisnę na ktg niedługo i zbieram się właśnie do kąpieli ale jak na złość rwa mnie dopadła. Taka ku***sko bolesna, że nie wiem jak się ogolę pod prysznicem bo muszę się pochylić do nóg. Najgorsze, że ostatnio jak już łapie to drętwieje cała lewa noga i ledwo łapię równowagę jak odejmuje w bólu. Później mam wizytę to dam znać na czym stoję ![]() Araya a mój wózek stoi od września. W ogóle mamy nie zagospodarowany pokój i on jest CAŁY w gratach małej. Wanienka na stelażu, wózek, bujaczek, kokony, moja walizka do szpitala, łóżeczko jeszcze tam stoi narazie. Ale jakoś nie byłam przekonana do składania tego i wynoszenia do piwnicy więc już stoi. Tylko, że kokon mam w pokrowcu, bujaczek owinęłam worem, materac w łóżeczku w folii a na wózek założyłam folie przeciwdeszczową bo zaczął się kurzyć. Ale przynajmniej zapach chinola odparował. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
U mnie miejsca brak, jak rozstawie suszarkę z praniem to już w ogóle kaplica gdzie ja zmieszczę graty małego to nie wiem, wszystkie te bujaczki, maty zabawki i inne pierdoły salon będzie bawialnią. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() szybkiego porodu!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Wiem Arya, rozumiem chciałam jednak rozjaśnić to wasze czarnowidztwo tutaj, bo zaczniemy się niezdrowo nakręcać i będzie tylko gorzej. Ale jest tak, jak mówię: jak będziesz miała w ręku skierowanie do szpitala to się z nimi nie pyer.olisz na IP, tylko żądaszwypisani odmowy. Najlepiej (tak wiem... niedogodziny ) jakbys wzięła ze sobą TZ i niech on tam się przepycha z babami. Bądźcie upierdliwi do granic możliwości. Dopytuje i domagaj się, żeby ci gostek robiący usg udzieli info o przepływach, ilości wód i stanie łożyska, czy nie widzi jakichś zwapnień.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Dzięki! Chyba już teraz widzę ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-12-02 o 13:51 |
||
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Nie no jasne, ja też rozumiem o co Ci chodzi ![]() Męża nie chcą wpuścić na badanie i konsultacje na IP, musi siedzieć w poczekalni ![]() jeździ ze mną na każde wizyty i teraz te KTG w szpitalu, więc chociaż tyle dobrego... W środę zamierzam właśnie pojechać z takim nastawieniem jak napisałaś, jak nic to nie da to umówię się do swojego lekarza na usg z przepływami i będę dalej działać. Liczę, że jednak samo się coś zacznie w tym tygodniu, najpóźniej kolejnym. A jak KTG wychodzi ok tzn. że przepływy też są dobre? Czy jedno z drugim nie ma nic wspólnego ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1760 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ona się wzoruje na tym, że do jej siostry przyjeżdżają dzieciaki na cały weekend z wnukami i im łóżeczko było potrzebne. Ale to jest taka sytuacja, że jak mama szła do roboty to tatuś przyjeżdżał do swojej matki bo dziecko ma pełną pieluchę i żeby przebrała 🤦 i na cały weekend zostają, oni się bawią i odestresowują, a babcia zajmuje się wnukami. Teściowa też by tak chciała, ale nie dociera, że nie ma szans, żebym ja przyjeżdżała do nich nocować z małym. No po prostu nie. Mamy do siebie 25 km, naprawdę stać mnie na paliwo, żeby w sobotę wrócić do domu, wyspać się w swoim łóżku i w niedzielę znów ich odwiedzić. Emosz, twarda sztuka z ciebie jak nic nie czujesz. Oby poród przeszedł ci lekko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Nie mam pojęcia właśnie :/ niby na ludzki rozum na KTG sprawdzają tętno dziecka to ono powinno mieć jakieś od utlenia przy album funkcjonowaniu pozyska i przepływach, ale to tylk po wyłącznie moje gdybanie...
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
- część 5
Cytat:
![]() (Przynajmniej taka jest praktyka na oddziale, na którym leżę. I na podstawie złego ktg ja sama się tu znalazłam.) Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-12-02 o 14:02 |
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Cytat:
Właśnie też tak sobie na logikę gdybam na pocieszenie. Ruchy ostatnio też wzmożone, więc chociaż tym się nie martwię. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1765 | ||
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż oczywiście w gigantycznych korkach A i moje dziecię ma czkawkę i wierci się normalnie, bo wiem że kiedyś o tym pisałyśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
- część 5
Cytat:
Ja też się mega martwię, też siedzę jak na bombie (bo miałam rodzić tydzień temu plus cały czas ta hipotrofia z tylu głowy), ale staram sie ufać lekarzom, bo inaczej bym zwariowała do reszty. Głowa do góry, w tym tygodniu rodzimy! |
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Rafi a jaka u Ciebie waga dzieciatka jest obecnie?
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
No tak u Ciebie to już w ogóle combo obyś miała racje i się rozpakujemy do niedzieli! ![]() ![]() Wiecie co apropo robienia sieroty z męża, to ten kolega męża co urodził mu się synek, od 2tygodni Mały jest na świecie, a jego żona nie daje mu go dotknąć żeby przewinąć lub ubrać, bo mu coś zrobi i ona się boi. Kosmos jakiś ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Edytowane przez raficzyca Czas edycji: 2019-12-02 o 14:22 |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Zarty sie skonczyly.
Tymon ma 4030g.!! Dostałam receptę na jakies olejki do pochwy, i jutro mam wypić olejek rycynowy z sokiem pomarańczowym. W 2 dni ma ruszyc.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

️- część 5

nie wiem czy się cieszyć czy nie ale jak się nic samo nie zacznie dziać to 12 do szpitala na wywoływanie
. 

.To moja mama zasypuje mnie bardzo niechcianymi prezentami... Powiedziałam jej że ja ich nie chcę i będą jej dom zagracać :p. Jak ma za dużo wolnego miejsca to cóż... I tak 

no i niestety nie stać mnie co dwa dni płacić 200 zł za usg prywatnie, bo na NFZ maja ludzi w dupie. W środę jak nic się nie dowiem to się umówię do gina, o ile mi pensje zapłacą 

Czekamy

skaczą do 60 i wyżej jak dobrze widzę.
- część 5
chciałam jednak rozjaśnić to wasze czarnowidztwo tutaj, bo zaczniemy się niezdrowo nakręcać i będzie tylko gorzej. Ale jest tak, jak mówię: jak będziesz miała w ręku skierowanie do szpitala to się z nimi nie pyer.olisz na IP, tylko żądaszwypisani odmowy. Najlepiej (tak wiem... niedogodziny 

obyś miała racje i się rozpakujemy do niedzieli!