Panny Młode 2009 cz. V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-25, 12:02   #1021
Matplaneta
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

http://www.lisaferrera.pl/product_in...ad33f24eb8082e
A to mój typ na dziś. Wersja kolorystyczna BIAŁA i bez tych kwatków. Najładniejsze są te drapowania!
A w internecie wcale mi sie nie podobała! Dopiero na sobie sie nią zachwyciłam (ale bez przesady-to jeszcze nie jest moja wymarzona )
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:02   #1022
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:17   #1023
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na czarno to na pewno nie, ale chyba dla nich jest lepiej się teraz powstrzymać, żeby więcej kasy później mieć. Bo wiadomo, że im później umowa, to ceny rosną. Wkurza mnie takie podejście. A jeszcze my chcemy ze zniżką mieć, bo teściowa jest nauczycielem i mamy 500zl taniej ( to jest taki klub nauczyciela) No i boję się, żeby nie znaleźli kogoś, kto zapłaci im bez zniżki i oni zarobią... Już teraz to im nie popuszczę!

Aa i zaraz zeskanuję moją umowę z Lisa Ferrera i mi doradzicie jak z tym przechowywaniem sukni przez rok.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:22   #1024
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Myślicie, że można już zamawiać zaproszenia? Ślub mam dopiero za 9 miesięcy, ale przecież już wiem o której i gdzie...
Boję się po prostu, że zdrożeją, ceny tak lecą w górę, że aż strach
ja tez juz niedlugo chce kupic zaproszenia a slub za 10 miesiecy

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

martucha to mamy podobnie. Nas wesele bedzie kosztowac 40 tys za jeden dzien, z resztek zrobimy poprawiny jak cos. Tez sami kase zbieramy i tez juz wieksza czesc mamy uzbierana. Najgorzej, ze wlasnie te duperele kosztuja najwiecej...
nasz tez 40 tys... tak obliczalam

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

wiecie co, kilka dni temu dzwonili z cerkwii, ze zostaly juz tylko wolne godz 15 i 19 na slub...bo juz tyle par ma zapisanych.... a jak bylismy w marcu sie zapisywac to nie pozwolił nam godziny wybrac, powiedzial ze juz w przyszlym roku jak przyjdziemy 3 m-ce wczesniej..... Normalnie jak sie dowiedzialam to myslalam, ze zajade tam i rozniose goscia.... Dla mnie to czyste chamstwo to co zrobił, normalnie wkurzona jestem do dzis z tego powodu
No i trudno, wzielismy te 15, ale to juz mama chodzila powiedziec, bo jakbysmy z tz-em zajechali to juz twedy nie wiem czy udzielilby nam slubu

i znow szukam pracy.... ciesze sie, ze odeszlam stamtad....tylko jeszcze jak cos przez 2 tyg moze pinda zadzwonic, ze mam przyjsc, bo niby okres wypowiedzenia, do umowy ktorej nie podpisywalam ale niech jej bedzie, chetnie jeszcze pojde i ostatniego dnia zasugeruje jej delikatnie co o niej mysle

a dzis jade sobie na to konto pazury zrobic przez te prace poniszczyly sie moje i teraz nie dam rady odchodowac, a dzis zaklada mi laseczka akryle hehe ciekawe czy ja w ogole bede dalka rade z tym chodzic
pokazesz pozniej pazurki

powodzenia w szukaniu pracy ja dalej szukam :/

z ta godzina to masakra....no ja mialam identycznie....
tez mam 15:00
Stary 2008-08-25, 12:28   #1025
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a dzien dobry
heh ja juz znow nie jestem w stanie nadrobic, tyle dni mnie nie było

wiecie co, kilka dni temu dzwonili z cerkwii, ze zostaly juz tylko wolne godz 15 i 19 na slub...bo juz tyle par ma zapisanych.... a jak bylismy w marcu sie zapisywac to nie pozwolił nam godziny wybrac, powiedzial ze juz w przyszlym roku jak przyjdziemy 3 m-ce wczesniej..... Normalnie jak sie dowiedzialam to myslalam, ze zajade tam i rozniose goscia.... Dla mnie to czyste chamstwo to co zrobił, normalnie wkurzona jestem do dzis z tego powodu
No i trudno, wzielismy te 15, ale to juz mama chodzila powiedziec, bo jakbysmy z tz-em zajechali to juz twedy nie wiem czy udzielilby nam slubu

i znow szukam pracy.... ciesze sie, ze odeszlam stamtad....tylko jeszcze jak cos przez 2 tyg moze pinda zadzwonic, ze mam przyjsc, bo niby okres wypowiedzenia, do umowy ktorej nie podpisywalam ale niech jej bedzie, chetnie jeszcze pojde i ostatniego dnia zasugeruje jej delikatnie co o niej mysle

a dzis jade sobie na to konto pazury zrobic przez te prace poniszczyly sie moje i teraz nie dam rady odchodowac, a dzis zaklada mi laseczka akryle hehe ciekawe czy ja w ogole bede dalka rade z tym chodzic
ale cię załatwili z tą cerkwią, no ale dobrą godzinę wybrałaś 15 jest całkiem przyjemna
co do tego wypowiedzenia bez umowy to kobieta ma tupet, umowy nie dała a roszczenia ma

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No i nadrobione

Ja w sobote bylam u kolezanki na grillu, oj zaszalałam

A co do teściowej hmm... Niby wszystko jest ok, lubię ją, mam wrażenie, że z wzajemnością, tylko czasem wydaje mi sie, ze az za slodko jest
A teściu - to dziwny człowiek - właściwie sama nie wiem co o nim myśleć
jak poszły ci te rozmowy o pracę, bo nic nie piszesz?

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja byłam w sobotę pierwszy raz w sklepie z sukniami ślubnymi (w LF) i mierzylam 3 suknie!
O matko-dopiero zrozumialam, że oglądanie ich w internecie na nic się nie zdaje! Dopiero na sobie można ocenić. Mimo ze nie wybrałam żadnej konkretnej sukni-to zawsze to jakiś krok naprzód, nie?
super to nic, że żadnej nie wybrałaś, najważniejsze, że mniej więcej wiesz jaki fason czy coś

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
wreszcie dobrnęłam do końca wątku.

Mam nerwy na moją salę. W tamtym tygodniu dzwoniłam i odebrał portier, więc kazał mi zadzwonić dzisiaj albo jutro, bo ktoś będzie z biura i jeszcze się dziwił, że tak szybko chcę podpisywać umowę. To ja dzisiaj znowu dzwonię i znów on odebrał. Kazał mi chwilę czekać, coś poszedł sprawdzić i mówi, że Pani jest na chorobowym, żebym zadzwoniła za tydzień i dopowiedział, że na razie chyba nie podpiszą umowy, bo w przyszłym roku cena będzie wyższa Szlag mnie trafił jak to usłyszałam, ale co będę się kłócić z portierem.... Przecież mam prawo podpisać umowę kiedy chcę, za wynajem sali biorą 3 000zl co wg mnie jest już bardzo drogo i jeszcze będą cenę podnosić. NO dobra niech podnoszą, ale nie mają prawa mnie powstrzymywać przed wcześniejszym podpisywaniem umowy...no jak myślicie
kurcze dziwnie z tą salą, przecież mogli już od razu podać cenę podwyższoną, z resztą pytaliście o konkretny termin na rok 2009 więc chyba wiedzieli już wtedy, że co roku ceny rosną. Przecież w umowie można zawrzeć wyższą kwotę niż teraz, nie ma potrzeby czekania. No i masz rację, że drogo wynajmują, dobrze, że możecie liczyć na tę zniżkę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:32   #1026
anuulaa
Wtajemniczenie

My jeszcze nie mamy zapisanej mszy, ale musimy się przejść, bo mam 2 kroki do kancelarii, wystarczy przejść przez ulicę hehe:P

40tyś??? Jejku, to strasznie dużo Wam wychodzi za wszystko, ja bym się chciała zmieścić w 20tyś.

Poniżej jest moja umowa z salonem LF we Wrocławiu. Obawiałam się, czy nie policzą mi kasy za przechowywanie przez nich mojej sukni, za którą wpłaciłam na razie tylko zaliczkę. Z umowy nie wynika raczej nic takiego, tylko nie bardzo rozumiem ten punkt co zaznaczyłam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg umowa1.jpg (133,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg umowa2.jpg (125,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-08-25, 12:39   #1027
kliwia
Zakorzenienie

anula ja nie kumam tych umów ale wg mnie chodzi o to że po terminie okrelsonym w umowie czyli po sierpniu przyszłego roku, będziesz płaciła 75 zł za tydzień w przypadku gdy syknie nie dobierzesz.
Nie lepiej zadzwonić do salonu i się spytać o to przechowywanie?? a jak by chcieli kasiorę to może u jakiejś znajomej wtedy czy coś.
Tym zaznaczonym zapisem oni ubezpieczają się w przypadku gdy ktoś nie zechce odebrać sukni. wszak płaci się tylko zadatek, a resztę przy odbiorze.

czemu ja tej sukni w LF wczesniej nie widziałam ?

kurde
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:52   #1028
jupik
Rozeznanie

Cytat:

Poniżej jest moja umowa z salonem LF we Wrocławiu. Obawiałam się, czy nie policzą mi kasy za przechowywanie przez nich mojej sukni, za którą wpłaciłam na razie tylko zaliczkę. Z umowy nie wynika raczej nic takiego, tylko nie bardzo rozumiem ten punkt co zaznaczyłam.
No to jako prawnik się wypowiemumowa jest w zasadzie ok, ja bym się czepiała jedynie ograniczenia odpowiedzialności sprzedawcy za niewykonanie zobowiązania, bo w razie czego nie możesz się domagać więcej kasy niż jest warta suknia jeśli jej nie zrobią w terminie, ale to raczej drobiazg, bo zamiawiasz w renomowanym salonie.
Ten punkt o przechowaniu znaczy tylko tyle że jak nie odbierzesz sukni w terminie umówionym to płacisz im za przechowanie za każdym następny tydzień. Ale przed datą odbioru przechowanie jest za darmo. Czyli 18.08. 2009 masz zabrać sukienkę bo inaczej płacisz te 75 zł/tydzień

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:53   #1029
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
My jeszcze nie mamy zapisanej mszy, ale musimy się przejść, bo mam 2 kroki do kancelarii, wystarczy przejść przez ulicę hehe:P

40tyś??? Jejku, to strasznie dużo Wam wychodzi za wszystko, ja bym się chciała zmieścić w 20tyś.

Chodzi o to chyba, ze jak nie odbierzesz sukni 18.08 to za kazdy nastepny tydzien bedziesz placic 75 zl.

A rozmowy, narazie z jednej firy do mnie odzwonili i zaprosili znow na jutro, a z drugiej maja dzwonic pod koniec tygodnia (bez wzgledu na to czy mnie zatrudnia czy nie), ale caly czas sie rozgladam jeszcze

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:54   #1030
baja_86
Zakorzenienie

anuulaa ja myslę, że to również chodzi o opłatę za dni po 18 sierpnia 2009 kiedy to byś nie odebrała tej sukienki.
Stary 2008-08-25, 12:55   #1031
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anula ja nie kumam tych umów ale wg mnie chodzi o to że po terminie okrelsonym w umowie czyli po sierpniu przyszłego roku, będziesz płaciła 75 zł za tydzień w przypadku gdy syknie nie dobierzesz.
Nie lepiej zadzwonić do salonu i się spytać o to przechowywanie?? a jak by chcieli kasiorę to może u jakiejś znajomej wtedy czy coś.
Tym zaznaczonym zapisem oni ubezpieczają się w przypadku gdy ktoś nie zechce odebrać sukni. wszak płaci się tylko zadatek, a resztę przy odbiorze.

czemu ja tej sukni w LF wczesniej nie widziałam ?

kurde
No też mi się ta wydaję. Trochę mi głupio dzwonić i pytać się o to, bo skoro nie ma tego w umowie, to wiadomo, że nie mogą ode mnie pobrać kasy za trzymanie. Ewentualnie napiszę maila.

Edit:
Dziękuję Wam, kochane jesteście
Stary 2008-08-25, 13:20   #1032
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

no a ile masz gosci anuuulka?

ja liczylam tak na maksa ze wszystkim 40 tys...ale mysle ze ok 3o tys wyjdzie
Stary 2008-08-25, 13:24   #1033
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no a ile masz gosci anuuulka?

ja liczylam tak na maksa ze wszystkim 40 tys...ale mysle ze ok 3o tys wyjdzie
Ok 115 osób, ale już wiem, że w 20tyś się nie zmieścimy:/
Stary 2008-08-25, 13:32   #1034
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ok 115 osób, ale już wiem, że w 20tyś się nie zmieścimy:/
my na ok. 100 osób, może będzie mniej może więcej trudno powiedzieć bo lista co chwilę się zmienia, liczymy, że nie wydamy więcej niż 25 tys., chociaż na początku miało być max. 20 tys.
Stary 2008-08-25, 13:45   #1035
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
my na ok. 100 osób, może będzie mniej może więcej trudno powiedzieć bo lista co chwilę się zmienia, liczymy, że nie wydamy więcej niż 25 tys., chociaż na początku miało być max. 20 tys.
ja już sama nie wiem kogo zapraszać a kogo nie. Jeszcze pół roku temu robiłam listę i np, wiedziałam kogo ze znajomych zaprosić, teraz nie mam z nimi kontaktu. Na swój ślub na pewno by mnie nei zaprosili a ja się martwię...dużo takich przypadków jest. Z drugiej strony myślę sobie, że i tak można więcej osób zaprosić, bo później dużo zrezygnuje na pewno. Mój brat teraz w lipcu co robił wesele to zapraszał 130os a przyszło 80, więc 50 osób dało ciała...
Stary 2008-08-25, 13:54   #1036
kliwia
Zakorzenienie

no ja mam na liscie 38 osób i m7uszą przyjechac wszyscy bo jak nie to będzie katastrofa a na prawde nie mam kogo wpisać na listę.
Stary 2008-08-25, 14:00   #1037
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja już sama nie wiem kogo zapraszać a kogo nie. Jeszcze pół roku temu robiłam listę i np, wiedziałam kogo ze znajomych zaprosić, teraz nie mam z nimi kontaktu. Na swój ślub na pewno by mnie nei zaprosili a ja się martwię...dużo takich przypadków jest. Z drugiej strony myślę sobie, że i tak można więcej osób zaprosić, bo później dużo zrezygnuje na pewno. Mój brat teraz w lipcu co robił wesele to zapraszał 130os a przyszło 80, więc 50 osób dało ciała...
z jednej strony masz rację,ale z drugiej istnieje ryzyko, że prawie wszyscy będą
Generalnie ja się o swoją rodzinę nie boje, myślę, że max. 5 osób mi odmówi, z kolei z Tż rodziną nie wiadomo, bo niestety jak to czasem w rodzinach bywa jedni są z drugimi w niezbyt dobrych stosunkach i obawiam sie, że co niektórzy nie będą chcieli przyjechać gdy dowiedzą sie, że na weselu będzie X z którym nie rozmawiają. Dla mnie to chore, tym bardziej że Tż z nikim zatargów nie ma, ale nikt nie pomyśli o nas, że to nas się w sumie skrzywdzi takim zachowaniem. Mam nadzieję, że jednak nam takiego numeru nikt nie wywinie i jednak przyjadą prawie wszyscy. jeśli nie to zaproszę w to miejsce kogoś innego, byle tylko w miarę szybko się zdeklarowali
Stary 2008-08-25, 14:04   #1038
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez tak miałam z Lubym-w momencie kiedy pół roku temu robiliśmy wstępną listę mieliśmy 2 razy więcej osób niż dziś.
Wydaje mi się, że nie ma sensu zapraszać osoby z którą nie ma kontaktu.
Kliwia ja też zapraszam ze swojej strony ok 35 osób-to naprawdę najblizsi mi ludzie i mam pewnosc, że zyczliwi.
Stary 2008-08-25, 14:09   #1039
kliwia
Zakorzenienie

Matplaneta ja mam 38 w całości
Stary 2008-08-25, 14:17   #1040
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Matplaneta ja mam 38 w całości
aaaaa
No to przynajmniej ze wszystkimi gośćmi porozmawiasz
A tak powaznie to ja od początku chcialam taką skromną uroczystość-ale ugięliśmy się z Lubym pod naporem rodziców, by zrobić skromne wesele. No i będzie max 80-90 osób.
Stary 2008-08-25, 14:22   #1041
baja_86
Zakorzenienie

My z Tż mamy duże rodziny więc dla nas te niecałe 40 osób to jak imieniny zazdroszczę wam poniekąd. Ostatnio jak z Tż robiłam listę gosci z jego strony to naliczyliśmy 70 osób i to tylko rodzeństwo jego rodziców z dziećmi potem zaczęliśmy wykreślać i zostało ponad 50 osób. Z mojej też tak mniej więcej, a i tak nie wszystkich co bym chciała zapraszam
Stary 2008-08-25, 15:01   #1042
Matplaneta
Raczkowanie

Coś Panny Młode 2009 r. zaniemogły!
Stary 2008-08-25, 15:06   #1043
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Panny Młode 2009 r. zaniemogły!
ja w pełni sił
Stary 2008-08-25, 15:08   #1044
Matplaneta
Raczkowanie

A ja odliczam minuty do końca pracy!
gdyby nie wizaż to bym chyba umarła z nudów-a tak mam nie lada rozrywkę I ilu rzeczy sie dowiaduję
Stary 2008-08-25, 15:11   #1045
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja odliczam minuty do końca pracy!
gdyby nie wizaż to bym chyba umarła z nudów-a tak mam nie lada rozrywkę I ilu rzeczy sie dowiaduję
no bo wizaż fajny jest i pożyteczny
Stary 2008-08-25, 15:23   #1046
Ana***
Zakorzenienie

Witam po weekendzie
Aż tak dużo do nadrabiania nie było
My z tż wczoraj byliśmy na wycieczce w manufakturze i w kinie 3D na filmie takim dokumentalnym o wielorybach i delfinach, okazach, które są zagrożone.
Fajna taka rozrywka a później sobie chodziliśmy po sklepach
No nic ja uciekam układać zdjęcia

ps: wiecie co, ale bym się dała dzisiaj nabrać, zaczęłam sobie robić test IQ 30 pytań no i na koniec wiadomość, że prosze wysłać smsa, myślę sobie, że może by sie skusić, że to może koszt z 2zł, ale jakieś podejrzane mi się to wydało, bo cena nie była napisana... patrze a na dole strony malutką czcionką:
"Cena za jedną wiadomość SMS (bez VAT) : 19 PLN. Cena ogólna: 38 PLN. Liczba wiadomości SMS, które należy posłać: 2."
Chyba powariowali!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:26   #1047
mala2241
Raczkowanie

czesc dziewczynki ja teraz sie szykuje bo o 17 wyruszam bo umowilam sie z zespolem jak wroce to wam napisze jak bylo

edit:kasia zyjesz??
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:27   #1048
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie
Aż tak dużo do nadrabiania nie było
My z tż wczoraj byliśmy na wycieczce w manufakturze i w kinie 3D na filmie takim dokumentalnym o wielorybach i delfinach, okazach, które są zagrożone.
Fajna taka rozrywka a później sobie chodziliśmy po sklepach
No nic ja uciekam układać zdjęcia

ps: wiecie co, ale bym się dała dzisiaj nabrać, zaczęłam sobie robić test IQ 30 pytań no i na koniec wiadomość, że prosze wysłać smsa, myślę sobie, że może by sie skusić, że to może koszt z 2zł, ale jakieś podejrzane mi się to wydało, bo cena nie była napisana... patrze a na dole strony malutką czcionką:
"Cena za jedną wiadomość SMS (bez VAT) : 19 PLN. Cena ogólna: 38 PLN. Liczba wiadomości SMS, które należy posłać: 2."
Chyba powariowali!
no to byś się nacięła, poszukaj w necie na pewno znajdziesz mnóstwo testów na inteligencje za free

mała powodzenia
Stary 2008-08-25, 15:30   #1049
kliwia
Zakorzenienie

no ja jeszcze 30 minut w robocie

Ana to dobrze że doczytałas szok. Ciekawe ilu ludzi sie nabrało.

Teściowa zadzoniła z zapytaniem jakie sery lubimy i że kupiła wędlinę żebyśmy nic nie kupowali ihhihihi
ja odliczam dni do wyjazdu do angli, ale w międyzczasie powinnam napisać kilka stron do magistra, a nawet nie mam planu dobrze zroionego. Promotorka mnie zaszlachtuje
Stary 2008-08-25, 15:37   #1050
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
no to byś się nacięła, poszukaj w necie na pewno znajdziesz mnóstwo testów na inteligencje za free

mała powodzenia
Za pewne tak by było, tylko ja go nie szukałam, sam wpadł w ręce. hehe tym razem się udało
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości