|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
http://www.lisaferrera.pl/product_in...ad33f24eb8082e
A to mój typ na dziś. Wersja kolorystyczna BIAŁA i bez tych kwatków. Najładniejsze są te drapowania! ![]() A w internecie wcale mi sie nie podobała! Dopiero na sobie sie nią zachwyciłam (ale bez przesady-to jeszcze nie jest moja wymarzona )
|
|
|
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1023 |
|
Wtajemniczenie
|
Na czarno to na pewno nie, ale chyba dla nich jest lepiej się teraz powstrzymać, żeby więcej kasy później mieć. Bo wiadomo, że im później umowa, to ceny rosną. Wkurza mnie takie podejście. A jeszcze my chcemy ze zniżką mieć, bo teściowa jest nauczycielem i mamy 500zl taniej ( to jest taki klub nauczyciela) No i boję się, żeby nie znaleźli kogoś, kto zapłaci im bez zniżki i oni zarobią... Już teraz to im nie popuszczę!
Aa i zaraz zeskanuję moją umowę z Lisa Ferrera i mi doradzicie jak z tym przechowywaniem sukni przez rok. |
|
|
|
#1024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia w szukaniu pracy ja dalej szukam :/ z ta godzina to masakra....no ja mialam identycznie.... tez mam 15:00
|
|
|
#1025 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15 jest całkiem przyjemna![]() co do tego wypowiedzenia bez umowy to kobieta ma tupet, umowy nie dała a roszczenia ma Cytat:
Cytat:
to nic, że żadnej nie wybrałaś, najważniejsze, że mniej więcej wiesz jaki fason czy coś![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
My jeszcze nie mamy zapisanej mszy, ale musimy się przejść, bo mam 2 kroki do kancelarii, wystarczy przejść przez ulicę hehe:P
40tyś??? Jejku, to strasznie dużo Wam wychodzi za wszystko, ja bym się chciała zmieścić w 20tyś. Poniżej jest moja umowa z salonem LF we Wrocławiu. Obawiałam się, czy nie policzą mi kasy za przechowywanie przez nich mojej sukni, za którą wpłaciłam na razie tylko zaliczkę. Z umowy nie wynika raczej nic takiego, tylko nie bardzo rozumiem ten punkt co zaznaczyłam. |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
anula ja nie kumam tych umów ale wg mnie chodzi o to że po terminie okrelsonym w umowie czyli po sierpniu przyszłego roku, będziesz płaciła 75 zł za tydzień w przypadku gdy syknie nie dobierzesz.
Nie lepiej zadzwonić do salonu i się spytać o to przechowywanie?? a jak by chcieli kasiorę to może u jakiejś znajomej wtedy czy coś. Tym zaznaczonym zapisem oni ubezpieczają się w przypadku gdy ktoś nie zechce odebrać sukni. wszak płaci się tylko zadatek, a resztę przy odbiorze. czemu ja tej sukni w LF wczesniej nie widziałam ? http://www.lisaferrera.pl/product_in...ad33f24eb8082e kurde
|
|
|
|
#1028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
umowa jest w zasadzie ok, ja bym się czepiała jedynie ograniczenia odpowiedzialności sprzedawcy za niewykonanie zobowiązania, bo w razie czego nie możesz się domagać więcej kasy niż jest warta suknia jeśli jej nie zrobią w terminie, ale to raczej drobiazg, bo zamiawiasz w renomowanym salonie.Ten punkt o przechowaniu znaczy tylko tyle że jak nie odbierzesz sukni w terminie umówionym to płacisz im za przechowanie za każdym następny tydzień. Ale przed datą odbioru przechowanie jest za darmo. Czyli 18.08. 2009 masz zabrać sukienkę bo inaczej płacisz te 75 zł/tydzień
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozmowy, narazie z jednej firy do mnie odzwonili i zaprosili znow na jutro, a z drugiej maja dzwonic pod koniec tygodnia (bez wzgledu na to czy mnie zatrudnia czy nie), ale caly czas sie rozgladam jeszcze |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
anuulaa ja myslę, że to również chodzi o opłatę za dni po 18 sierpnia 2009 kiedy to byś nie odebrała tej sukienki.
|
|
|
|
#1031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Dziękuję Wam, kochane jesteście
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczylam tak na maksa ze wszystkim 40 tys...ale mysle ze ok 3o tys wyjdzie
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
my na ok. 100 osób, może będzie mniej może więcej trudno powiedzieć bo lista co chwilę się zmienia, liczymy, że nie wydamy więcej niż 25 tys., chociaż na początku miało być max. 20 tys.
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już sama nie wiem kogo zapraszać a kogo nie. Jeszcze pół roku temu robiłam listę i np, wiedziałam kogo ze znajomych zaprosić, teraz nie mam z nimi kontaktu. Na swój ślub na pewno by mnie nei zaprosili a ja się martwię...dużo takich przypadków jest. Z drugiej strony myślę sobie, że i tak można więcej osób zaprosić, bo później dużo zrezygnuje na pewno. Mój brat teraz w lipcu co robił wesele to zapraszał 130os a przyszło 80, więc 50 osób dało ciała...
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam na liscie 38 osób i m7uszą przyjechac wszyscy bo jak nie to będzie katastrofa
a na prawde nie mam kogo wpisać na listę.
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie ja się o swoją rodzinę nie boje, myślę, że max. 5 osób mi odmówi, z kolei z Tż rodziną nie wiadomo, bo niestety jak to czasem w rodzinach bywa jedni są z drugimi w niezbyt dobrych stosunkach i obawiam sie, że co niektórzy nie będą chcieli przyjechać gdy dowiedzą sie, że na weselu będzie X z którym nie rozmawiają. Dla mnie to chore, tym bardziej że Tż z nikim zatargów nie ma, ale nikt nie pomyśli o nas, że to nas się w sumie skrzywdzi takim zachowaniem. Mam nadzieję, że jednak nam takiego numeru nikt nie wywinie i jednak przyjadą prawie wszyscy. jeśli nie to zaproszę w to miejsce kogoś innego, byle tylko w miarę szybko się zdeklarowali |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że nie ma sensu zapraszać osoby z którą nie ma kontaktu. Kliwia ja też zapraszam ze swojej strony ok 35 osób-to naprawdę najblizsi mi ludzie i mam pewnosc, że zyczliwi.
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Matplaneta ja mam 38 w całości
|
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
My z Tż mamy duże rodziny więc dla nas te niecałe 40 osób to jak imieniny
zazdroszczę wam poniekąd. Ostatnio jak z Tż robiłam listę gosci z jego strony to naliczyliśmy 70 osób i to tylko rodzeństwo jego rodziców z dziećmi potem zaczęliśmy wykreślać i zostało ponad 50 osób. Z mojej też tak mniej więcej, a i tak nie wszystkich co bym chciała zapraszam
|
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Coś Panny Młode 2009 r. zaniemogły!
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
A ja odliczam minuty do końca pracy!
gdyby nie wizaż to bym chyba umarła z nudów-a tak mam nie lada rozrywkę I ilu rzeczy sie dowiaduję
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pożyteczny
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() Aż tak dużo do nadrabiania nie było My z tż wczoraj byliśmy na wycieczce w manufakturze i w kinie 3D na filmie takim dokumentalnym o wielorybach i delfinach, okazach, które są zagrożone. Fajna taka rozrywka a później sobie chodziliśmy po sklepach![]() ![]() No nic ja uciekam układać zdjęcia ps: wiecie co, ale bym się dała dzisiaj nabrać, zaczęłam sobie robić test IQ 30 pytań no i na koniec wiadomość, że prosze wysłać smsa, myślę sobie, że może by sie skusić, że to może koszt z 2zł, ale jakieś podejrzane mi się to wydało, bo cena nie była napisana... patrze a na dole strony malutką czcionką:"Cena za jedną wiadomość SMS (bez VAT) : 19 PLN. Cena ogólna: 38 PLN. Liczba wiadomości SMS, które należy posłać: 2." Chyba powariowali! |
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki ja teraz sie szykuje bo o 17 wyruszam bo umowilam sie z zespolem jak wroce to wam napisze jak bylo
edit:kasia zyjesz??
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mała powodzenia
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jeszcze 30 minut w robocie
![]() Ana to dobrze że doczytałas szok. Ciekawe ilu ludzi sie nabrało. Teściowa zadzoniła z zapytaniem jakie sery lubimy i że kupiła wędlinę żebyśmy nic nie kupowali ihhihihi ja odliczam dni do wyjazdu do angli, ale w międyzczasie powinnam napisać kilka stron do magistra, a nawet nie mam planu dobrze zroionego. Promotorka mnie zaszlachtuje
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe tym razem się udało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Tez sami kase zbieramy i tez juz wieksza czesc mamy uzbierana. 
ale niech jej bedzie, chetnie jeszcze pojde i ostatniego dnia zasugeruje jej delikatnie co o niej mysle 

a na prawde nie mam kogo wpisać na listę.
zazdroszczę wam poniekąd. Ostatnio jak z Tż robiłam listę gosci z jego strony to naliczyliśmy 70 osób