Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-12-06, 19:55   #2671
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ️- część 5

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
No na niektóre rzeczy wpływu nie mamy, dlatego postaraj się nimi za bardzo nie zadręczać. Na spadające tętno lekarze wiedzą jak reagować. Dwójką podczas porodu ponoć przejmują się tylko rodzące, położne już wszystko widziały i takich 2 już też nie jedną. To całkowicie naturalne.
Większość ma na początku problemy z opieką nad dzieckiem, ale zauważ, że nasze wątkowe mamy po kilku dniach już zaczynają "ogarniać". Ty też zaczniesz.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A jak nie budzi się sam na karmienie to nie znaczy, że nie jest głodny?

Dzięki, już mi trochę lepiej. Ogólnie staram się nie myśleć o złych rzeczach, ale w momencie dostałam jakiejś paniki i poleciało.. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok i jakoś sobie poradzę

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 19:58   #2672
PatiPee
Zakorzenienie

Dziewczyny tak bardzo chcialabym wlaczyc sie w to co piszecie i dodac wam otuchy, ciesze sie z waszych udanych wizyt.
Gosia trzymam kciuki zeby jednak bilirubina nie podskoczyla! I zebyscie jutro wyszli!
Arya no niestety to bedzie bolec, nawet bardzo ale podobno z czasem obiecują, ze bedzie lepiej.... ja tez licze gwiazdy jak sie zasysa.
Doraznie mozesz ibuprofen i duuuuuzo lanoliny, po kazdym karmieniu duzo, dużo. Ja caly czas wietrzyłam ,chodze po domu w szlafroku rozpietym a w szpitalu pod tetra lezalam. To naprawde mega duzo daje!

Odmeldowuje pierwsza 2 po porodzie, strach byl wiekszy niz tego warte... wiec git!

Moje dziecko jest nieodkladalne. Totalnie.... spal co prawda w kokonie ladnie na brzuszku , ale poza tym , albo je albo placze.
Zrobilam mu masaz brzuszka i poszlo sporo pierdow, ale zamiast spac sie kreci caly czas ech

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-12-06, 20:23   #2673
mychamycha
Zakorzenienie

Z tą trudną dwójką po porodzie to chodzi o to, że krocze też przy tym boli, czy o coś innego?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Dzięki, już mi trochę lepiej. Ogólnie staram się nie myśleć o złych rzeczach, ale w momencie dostałam jakiejś paniki i poleciało.. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok i jakoś sobie poradzę

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Takie słabości też są normalne. Dobrze, że dałaś wtedy upust swoim emocjom. Jestem pewna, że wszystko pójdzie dobrze.

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 20:35   #2674
misiaq002
Zadomowienie

Nie wbije się teraz w rozmowę przez jakiś czas bo mała pochłania mnie totalnie.

Nie spałam cały czwartek, noc i dzisiaj. Biorąc pod uwagę, że rodziłam to jestem wrakiem człowieka. Ogólnie poporodowo czuję się ok, nawet nie proszę o przeciwbólowe. Jedynie co to nie siadam i uważam na szwy. Ale w domu napewno będzie łatwiej funkcjonować. Tylko, że poleciała mi morfo i dosłownie się przewracam. Wstałam po 6 godzinach od porodu ale kręci mi się w glowie do teraz. Każą mi coś robić a ja ledwo stoję. Podają żelazo to może się polepszy.

Mała jest cudna ale ja nie ogarniam opieki.. Chyba jestem tak wyczerpana, że nie docierają do mnie czynności. Weszłyśmy w etap cyc non stop... Sutki mi odpadną.. No i cały czas mi ulewa wodami.. Musiała się bardzo opić bo muszę cały czas na nią patrzeć, żeby się nie zakrztusiła. A to oznacza brak snu. Zasnęłam na 5 minut a raczej padłam to akurat się krztusiła. W dodatku przy oddechu strasznie harczy. Zgłaszam to lekarzom i twierdzą, że to nie wykształcona krtań. Ale mi się to nie podoba. Uważam ogólnie, że to wywoływanie ją bardzo wymęczyło. Plus wody i pępowina w okol szyji.

Generalnie uczymy się siebie.. Ale dla mnie to trudniejsze niż myślałam. Nie wiem czy to jakiś baby blues czy co Ale pomału robię kroki, jak by mi dali pospać z 2 godziny myślę, że wstałabym jak nowa.

Za to szpital i oddział poporodowy do kitu. Mam wrażenie, że pracują tu przypadkowi ludzie. Jest haos i gwar. Po 6 na sali co powoduje, że moje dziecko szybko nauczyło się płakać. Co uśnie to ktoś robi szum. Mało tego.. Są osobne osoby od dzieci i od kobiet. I za nic nie zgadniesz kogo wołać a wszystkie się wielce oburzają.

No to chyba tyle z relacji na szybko..

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 20:41   #2675
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Mnie też dopadł kryzys. Byli robić badanie bilirubiny i wzrosło do 9,3 mg. Niby pielęgniarka powiedziała, że ok, ale strasznie się boję, że nas zostawią bo do jutra może wzrosnąć jeszcze bardziej. Niby normą jest do 10, ale jutro może przekroczyć.

I czy czas rozpaczam nad tym moim karmieniem. Młody nie budzi się w ogóle na jedzenie, jak już się obudzi to przy cycku od razu zasypia. Possie może z 10 min i tyle. Nie wiem czy on się najada z tej jednej piersi. Na następne karmienie mam zawołać tą pielęgniarkę co mi pomogła i będziemy walczyć.
Mój mały też na początku ciągle spał, położne kazały co 2,5 max 3h wybudzać i karmić, ale musiały przychodzić mi z tym pomóc bo sama nie dawałam rady. Nawet nie chciał wtedy zasysać. Zazwyczaj kończyło się karmieniem w samym pampersie żeby się rozbudził. Teraz już sam daje znać, że głodny ale nadal mi przysypia w czasie jedzenia i przez to mało przybiera bo nie dojada do końca. Przy każdym karmieniu muszę go pobudzać co chwilę do jedzenia. Miziać po bródce, koło uszka, po rączce czy nóżce a w końcu i tak mi przysypia. A jak tylko spróbuję odłożyć to się budzi i znowu chce jeść

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 20:51   #2676
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Ok ok

Dziękuję

Myślę ze te żelowe chłodzące okłady będą ok, a jak już będziecie w domu to kapusta, tylko taka zmrożona

Przenieśli nas na oddział tutaj są chusteczki Nivea, do kąpania emolient Nivea.

A okłady to nie są na zapalenie piersi lub przy nawałach ?
Nie ogarniam tego.

Cytat:
Mnie też dopadł kryzys. Byli robić badanie bilirubiny i wzrosło do 9,3 mg. Niby pielęgniarka powiedziała, że ok, ale strasznie się boję, że nas zostawią bo do jutra może wzrosnąć jeszcze bardziej. Niby normą jest do 10, ale jutro może przekroczyć.

I czy czas rozpaczam nad tym moim karmieniem. Młody nie budzi się w ogóle na jedzenie, jak już się obudzi to przy cycku od razu zasypia. Possie może z 10 min i tyle. Nie wiem czy on się najada z tej jednej piersi. Na następne karmienie mam zawołać tą pielęgniarkę co mi pomogła i będziemy walczyć.

Mój tez się sam nie budzi i sama go wybudzam i przystawiam co 3h. Tu poradzili jedynie, że jak przysypia przy karmieniu to żeby posmyrać pod brodą lub stópkę lub zdjąć ubranko to wtedy się wybudzi. Czasem pomaga czasem przestaje i próbuje za 30 minut go znowu dostawić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Nie wbije się teraz w rozmowę przez jakiś czas bo mała pochłania mnie totalnie.

Nie spałam cały czwartek, noc i dzisiaj. Biorąc pod uwagę, że rodziłam to jestem wrakiem człowieka. Ogólnie poporodowo czuję się ok, nawet nie proszę o przeciwbólowe. Jedynie co to nie siadam i uważam na szwy. Ale w domu napewno będzie łatwiej funkcjonować. Tylko, że poleciała mi morfo i dosłownie się przewracam. Wstałam po 6 godzinach od porodu ale kręci mi się w glowie do teraz. Każą mi coś robić a ja ledwo stoję. Podają żelazo to może się polepszy.

Mała jest cudna ale ja nie ogarniam opieki.. Chyba jestem tak wyczerpana, że nie docierają do mnie czynności. Weszłyśmy w etap cyc non stop... Sutki mi odpadną.. No i cały czas mi ulewa wodami.. Musiała się bardzo opić bo muszę cały czas na nią patrzeć, żeby się nie zakrztusiła. A to oznacza brak snu. Zasnęłam na 5 minut a raczej padłam to akurat się krztusiła. W dodatku przy oddechu strasznie harczy. Zgłaszam to lekarzom i twierdzą, że to nie wykształcona krtań. Ale mi się to nie podoba. Uważam ogólnie, że to wywoływanie ją bardzo wymęczyło. Plus wody i pępowina w okol szyji.

Generalnie uczymy się siebie.. Ale dla mnie to trudniejsze niż myślałam. Nie wiem czy to jakiś baby blues czy co Ale pomału robię kroki, jak by mi dali pospać z 2 godziny myślę, że wstałabym jak nowa.

Za to szpital i oddział poporodowy do kitu. Mam wrażenie, że pracują tu przypadkowi ludzie. Jest haos i gwar. Po 6 na sali co powoduje, że moje dziecko szybko nauczyło się płakać. Co uśnie to ktoś robi szum. Mało tego.. Są osobne osoby od dzieci i od kobiet. I za nic nie zgadniesz kogo wołać a wszystkie się wielce oburzają.

No to chyba tyle z relacji na szybko..

Ja miałam wczoraj taki dzień, a dziś inny człowiek ze mnie chociaż od środy spałam tylko 4h i dziś tez się nie zanosi.
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak bardzo chcialabym wlaczyc sie w to co piszecie i dodac wam otuchy, ciesze sie z waszych udanych wizyt.
Gosia trzymam kciuki zeby jednak bilirubina nie podskoczyla! I zebyscie jutro wyszli!
Arya no niestety to bedzie bolec, nawet bardzo ale podobno z czasem obiecują, ze bedzie lepiej.... ja tez licze gwiazdy jak sie zasysa.
Doraznie mozesz ibuprofen i duuuuuzo lanoliny, po kazdym karmieniu duzo, dużo. Ja caly czas wietrzyłam ,chodze po domu w szlafroku rozpietym a w szpitalu pod tetra lezalam. To naprawde mega duzo daje!

Odmeldowuje pierwsza 2 po porodzie, strach byl wiekszy niz tego warte... wiec git!

Moje dziecko jest nieodkladalne. Totalnie.... spal co prawda w kokonie ladnie na brzuszku , ale poza tym , albo je albo placze.
Zrobilam mu masaz brzuszka i poszlo sporo pierdow, ale zamiast spac sie kreci caly czas ech

Mój dziś ma dzień cycek i na rączki

Ja 2 nie robiłam, nie chce mi się i boje się kiedy zachce
Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Arya nie pocieszę cię, jak powiem, ze na początku o na ból sutków nic nie pomoże :/ one po prostu musza się zahartować i tyle :/
Oczywiście dużo wietrzyć jeszcze do tego plus to, co stosujesz a resztę to jednak czas. Ja pamiętaj tak minimum 2 pierwsze tygodnie to na myśl, ze zaraz muszę ssak do się ir przystawić zaczynałam autentycznie płakać. Potem mija bezpowrotnie i zaczyna się najczęściej superłatwy etap kp.

Eh dzięki. Tak się spodziewałam obejrzały mi sutki i są ok, nie są naszczescie poranione.

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 20:54   #2677
PatiPee
Zakorzenienie

Ja mam w jednym sutku dwie małe kropeczki chore, poza tym super... z Leonem mialam tak poszarpane ze krew się lała...ale to moj błąd bo źle przystawialam, za plytko.

Misiaq witam w gronie nie wyspanych....
Od wtorku spalam moze z 8 godzin łącznie .... co do reszty to ogarniesz, daj sobie czas
Wszystkie ogarniemy

Stary 2019-12-06, 21:14   #2678
gosiulam185
Zakorzenienie

Na Maksa nie działa smyranie ani nic. Jak go rozbieramy to się budzi, ale jak go ubiorę z powrotem to dalej spi. Przyszła ta pielęgniarka, to jest anioł nie kobieta. Znowu się nameczyla, ale uruchomiła i mały pojadł z prawej piersi. Pogadalysmy, podniosła mnie na duchu. Powiedziała że jest zawiedziona zachowaniem koleżanek. Miałam tyle pokarmu w tej piersi, że aż tryskalo, musiała spuszczać. Gdyby nie ona to jutro bym pewnie umierała z bólu. Sutki też mnie bolą, ale dla małego się poświęcam i zagryzam zęby. No i mam się nie przejmować że się nie najada bo skoro zasypia po tym na przynajmniej 2h tzn. że jest książkowo. I tą bilirubina w porządku, normą jest to 12mg. Przez 12h wzrosła o 1,3mg to nie jest dużo i jutro powinni nas puścić. Już mi lepiej, potrzebowałam takiego wsparcia 😇
gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 21:20   #2679
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Na Maksa nie działa smyranie ani nic. Jak go rozbieramy to się budzi, ale jak go ubiorę z powrotem to dalej spi. Przyszła ta pielęgniarka, to jest anioł nie kobieta. Znowu się nameczyla, ale uruchomiła i mały pojadł z prawej piersi. Pogadalysmy, podniosła mnie na duchu. Powiedziała że jest zawiedziona zachowaniem koleżanek. Miałam tyle pokarmu w tej piersi, że aż tryskalo, musiała spuszczać. Gdyby nie ona to jutro bym pewnie umierała z bólu. Sutki też mnie bolą, ale dla małego się poświęcam i zagryzam zęby. No i mam się nie przejmować że się nie najada bo skoro zasypia po tym na przynajmniej 2h tzn. że jest książkowo. I tą bilirubina w porządku, normą jest to 12mg. Przez 12h wzrosła o 1,3mg to nie jest dużo i jutro powinni nas puścić. Już mi lepiej, potrzebowałam takiego wsparcia

Złota kobieta <3

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 21:23   #2680
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Na Maksa nie działa smyranie ani nic. Jak go rozbieramy to się budzi, ale jak go ubiorę z powrotem to dalej spi. Przyszła ta pielęgniarka, to jest anioł nie kobieta. Znowu się nameczyla, ale uruchomiła i mały pojadł z prawej piersi. Pogadalysmy, podniosła mnie na duchu. Powiedziała że jest zawiedziona zachowaniem koleżanek. Miałam tyle pokarmu w tej piersi, że aż tryskalo, musiała spuszczać. Gdyby nie ona to jutro bym pewnie umierała z bólu. Sutki też mnie bolą, ale dla małego się poświęcam i zagryzam zęby. No i mam się nie przejmować że się nie najada bo skoro zasypia po tym na przynajmniej 2h tzn. że jest książkowo. I tą bilirubina w porządku, normą jest to 12mg. Przez 12h wzrosła o 1,3mg to nie jest dużo i jutro powinni nas puścić. Już mi lepiej, potrzebowałam takiego wsparcia
No i super

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 21:24   #2681
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Przenieśli nas na oddział tutaj są chusteczki Nivea, do kąpania emolient Nivea.

A okłady to nie są na zapalenie piersi lub przy nawałach ?
Nie ogarniam tego.

Mój tez się sam nie budzi i sama go wybudzam i przystawiam co 3h. Tu poradzili jedynie, że jak przysypia przy karmieniu to żeby posmyrać pod brodą lub stópkę lub zdjąć ubranko to wtedy się wybudzi. Czasem pomaga czasem przestaje i próbuje za 30 minut go znowu dostawić.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Ja miałam wczoraj taki dzień, a dziś inny człowiek ze mnie chociaż od środy spałam tylko 4h i dziś tez się nie zanosi.
Będzie dobrze

Mój dziś ma dzień cycek i na rączki

Ja 2 nie robiłam, nie chce mi się i boje się kiedy zachce

Eh dzięki. Tak się spodziewałam obejrzały mi sutki i są ok, nie są naszczescie poranione.

A możliwe że na nawały i przy zapaleniu. Już nie ogarniam

Jejku jakbym chciała już do Was dołączyć ale syn jeszcze woli siedzieć w brzuchu.

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-06, 21:55   #2682
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem �� wydaje mi się że on przez te 10 min z jednej piersi może się nie najeść i dopadły mnie jakieś obawy, że mu cukier spadnie, albo coś jak tak długo nie je i coś mu się stanie

Gosia a pomijając długosc jedzenia to jak często Maksiu je? Kazywaly ci położne wybudzać na szamke co min 3h? Bo zbyt długie ordery w jedzeniu mogą powodować spadek cukru. Jeżeli moczy odpowiednia ilość pieluszek, to raczej znaczy, ze masz synka jedzącego ekspresowo

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość

Pragi kochana a ty go odbijasz po jedzeniu? Może potrzebuje więcej odbić? Miota się jakoś bardzo przy karmieniu, żeby mógł tak dużo tego powietrza nałapać?
Stary 2019-12-06, 21:57   #2683
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 - część 5

Ja bym chciała się zdrzemnąć chociaż na godzinę, ale nie da rady bo płacz odrazu na odłożenie lub ciagle jeść. Spać z nim w łóżku się boje
Rada położnej, że dadzą mu MM i może uśnie, ale nie gwarantuje
Doradca laktacyjnym się chwalą a jak się poprosiło, żeby przyszedł to lipa i nikt na oczy nie widział

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Gosia a pomijając długosc jedzenia to jak często Maksiu je? Kazywaly ci położne wybudzać na szamke co min 3h? Bo zbyt długie ordery w jedzeniu mogą powodować spadek cukru. Jeżeli moczy odpowiednia ilość pieluszek, to raczej znaczy, ze masz synka jedzącego ekspresowo

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Pragi kochana a ty go odbijasz po jedzeniu? Może potrzebuje więcej odbić? Miota się jakoś bardzo przy karmieniu, żeby mógł tak dużo tego powietrza nałapać?

Położna wczoraj mi powiedziała, że w żadnym razie mam nie odbijać dziecka. Ja już nie wiem co się powinno a co nie

Ile to jest odpowiednia liczba pieluszek obsiusianych ?

Stary 2019-12-06, 22:02   #2684
midusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 - część 5

Cytat:
Ja bym chciała się zdrzemnąć chociaż na godzinę, ale nie da rady bo płacz odrazu na odłożenie lub ciagle jeść. Spać z nim w łóżku się boje
Rada położnej, że dadzą mu MM i może uśnie, ale nie gwarantuje
Doradca laktacyjnym się chwalą a jak się poprosiło, żeby przyszedł to lipa i nikt na oczy nie widział

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Położna wczoraj mi powiedziała, że w żadnym razie mam nie odbijać dziecka. Ja już nie wiem co się powinno a co nie

Ile to jest odpowiednia liczba pieluszek obsiusianych ?

Qrde za nic nie pamietam, ile tych pieluszek to ok. To się bardzo zmienia w pierwsze kulk dni.
Sranie w banie żywym odbijaniem. Nie odbijasz do momentu, kiedy nie widzisz, ze dziecko ma taka potrzebę.
A weź popytaj dla porównania kilka różnych bąbel, czy na pewnie wszystkie tam mają taka sama opinie.”?
Stary 2019-12-06, 22:30   #2685
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Qrde za nic nie pamietam, ile tych pieluszek to ok. To się bardzo zmienia w pierwsze kulk dni.
Sranie w banie żywym odbijaniem. Nie odbijasz do momentu, kiedy nie widzisz, ze dziecko ma taka potrzebę.
A weź popytaj dla porównania kilka różnych bąbel, czy na pewnie wszystkie tam mają taka sama opinie.”?

Właśnie przenieśli mnie na inny odział i tu już mówi, że trzeba odbijać

Stary 2019-12-06, 23:07   #2686
Smarfetka
Zakorzenienie

Rodzi ktoś dziś?

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-07, 00:26   #2687
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przenieśli mnie na inny odział i tu już mówi, że trzeba odbijać

No ale kto mówił, ze macierzyństwo jest łatwe.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Rodzi ktoś dziś?

Nie, ale jest 1:30 a j ma spiąć od 23 czuje się wyspana . Nie mam co robić, to bym sobie chociaż poród ogarnęła, ale gdzie tam...
Stary 2019-12-07, 00:42   #2688
arya09
Zakorzenienie

Druga doba to jakiś kosmos nie wiem czy dam radę kolejny dzień i noc nie spać. Oczy mi się zamykają, a on ciagle albo je albo się przytula bo odłożony płacze

Stary 2019-12-07, 00:48   #2689
PatiPee
Zakorzenienie

Arya.mialam/mam to samo! Wirtualnie przytulam i rozumiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-07, 00:49   #2690
izzy_91
Raczkowanie

Ja się obudziłam do łazienki i zaś na Noe mogę teraz. te noce najgorsze są.

izzy_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-07, 01:29   #2691
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:

Mam dużo pokarmu i położna mówi, że jeśli ssie aktywnie to to 10-15 min w zupełności mu wystarcza. W nocy budzi się co 2-3h i to jest ok. W dzień mam pilnować żeby nie spał dłużej niż 4h. Mówi, że te przerwy nie muszą być książkowo co 3h tylko karmień ma być około 8 na dobę. Czyli jeżeli karmię teraz i za godzinę znowu, a później na dłuższą przerwę i nie chce się wybudzić to mam się nie martwić, tylko najwyżej po 4h budzić go już na siłę.

Siku robi mało, ale kupek jest około 5 na dzień, więc mówi, że jest ok. Mam być cierpliwa i walczyć bo pokarmu jest naprawdę dużo tylko musimy się "dotrzeć".

Mały niestety spi ze mną. Jak go odkładam do wozeczka to od razu szeroko otwarte oczy i patrzy, nie marudzi, ale nie zaśnie. Ciekawa jestem jak to w domu pójdzie z tym spaniem.

Edytowane przez gosiulam185
Czas edycji: 2019-12-07 o 01:32
Stary 2019-12-07, 03:03   #2692
PatiPee
Zakorzenienie

I ja mam nawal. Sciagnelam po karmieniu z obu piersi po 30ml idziemy chyba juz spac, po 2h karmienia książę odlecial, ciekawe na jak długo, bo póki co spalam dzis 20minut... dobranoc 🤱

Stary 2019-12-07, 04:45   #2693
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izzy_91 Pokaż wiadomość
Ja się obudziłam do łazienki i zaś na Noe mogę teraz. te noce najgorsze są.

Ja się wczoraj pochwaliłam że noc przespana, to dla odmiany dziś od 4:40 leżę i usnąć nie mogę🤨
Cytat:
Druga doba to jakiś kosmos nie wiem czy dam radę kolejny dzień i noc nie spać. Oczy mi się zamykają, a on ciagle albo je albo się przytula bo odłożony płacze

Arya trzymam kciuki żeby Was dziś wypisali do domu. Kiepsko że mąż tylko 2h mógł być z Tobą bo tak to on by tulił Jasia a Ty mogłabyś trochę pospać

Stary 2019-12-07, 07:34   #2694
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wczoraj pochwaliłam że noc przespana, to dla odmiany dziś od 4:40 leżę i usnąć nie mogęArya trzymam kciuki żeby Was dziś wypisali do domu. Kiepsko że mąż tylko 2h mógł być z Tobą bo tak to on by tulił Jasia a Ty mogłabyś trochę pospać

Dzięki liczę na wypis.

Dziewczyny śpijcie póki możecie

Żałuje, że nie hartowałam brodawek bo może by mniej bolały

Stary 2019-12-07, 07:58   #2695
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki liczę na wypis.

Dziewczyny śpijcie póki możecie

Żałuje, że nie hartowałam brodawek bo może by mniej bolały

Żeby tak się dało to ja chętnie bym pospala, ale okazuje się że to nie takie proste

Wrócicie do domu to trochę inaczej będzie. Ja to się boje ze będę mieć traumę po szpitalu modlę się tylko żebym nie musiała leżeć dłużej niż to będzie konieczne

Stary 2019-12-07, 08:00   #2696
arya09
Zakorzenienie

W planach mam zamówić do domu wizytę doradcy laktacyjnego, niech mi pomoże i pokaże konkrety. Niby dobrze Jaś się dostawia, nie łyka powietrza. Ale czasem nie mogę go dostawić a on szuka cycka i się denerwuje

Stary 2019-12-07, 08:06   #2697
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
W planach mam zamówić do domu wizytę doradcy laktacyjnego, niech mi pomoże i pokaże konkrety. Niby dobrze Jaś się dostawia, nie łyka powietrza. Ale czasem nie mogę go dostawić a on szuka cycka i się denerwuje

No to jest jakiś plan jeszcze trochę poczekać się nauczycie siebie a i pewnie w domu będzie Wam łatwiej

Jakoś dzisiaj cisza od rana na forum, rodzi któras?

Weszłam tak z ciekawości na styczniowki to dziewczyny komentują jak u nas porody szybko i sprawnie idą tylko jakiś zastój się od wczoraj zrobił

Stary 2019-12-07, 08:13   #2698
gosiulam185
Zakorzenienie

My dzisiaj znowu nie dostaniemy wypisu. Mały za dużo spadł na wadze. Dla mnie to jest bez sensu bo skoro tutaj i tak mi nikt nie pomaga to wolałabym na spokojnie w domu się z nim dotrzeć, ewentualnie dokarmić mm niż tutaj mam się stresować. Zostaniemy kolejne dwie doby bez pomocy, bez karmienia i tylko będę słyszeć "spadek wagi". Przecież sam nagle nie zacznie przybierać na wadze skoro nie przyjmuje pokarmu. Nikt się do pomocy nie garnie, lekarz przychodzi tylko rano, bada i tyle. Chyba liczą, że jutro nagle cudownie zacznie przybierać na wadze od niczego.

Stary 2019-12-07, 08:20   #2699
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
My dzisiaj znowu nie dostaniemy wypisu. Mały za dużo spadł na wadze. Dla mnie to jest bez sensu bo skoro tutaj i tak mi nikt nie pomaga to wolałabym na spokojnie w domu się z nim dotrzeć, ewentualnie dokarmić mm niż tutaj mam się stresować. Zostaniemy kolejne dwie doby bez pomocy, bez karmienia i tylko będę słyszeć "spadek wagi". Przecież sam nagle nie zacznie przybierać na wadze skoro nie przyjmuje pokarmu. Nikt się do pomocy nie garnie, lekarz przychodzi tylko rano, bada i tyle. Chyba liczą, że jutro nagle cudownie zacznie przybierać na wadze od niczego.

To faktycznie kiepsko. A próbowałaś sama dokarmić mm w szpitalu czy nie chcesz dokarmiać mm?

Stary 2019-12-07, 08:24   #2700
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie kiepsko. A próbowałaś sama dokarmić mm w szpitalu czy nie chcesz dokarmiać mm?

Nie ma możliwości, nie chcą dać zgody. Laktatora też nie pozwalają dzisiaj zostaje sama na sali więc TŻ ma mi przemycić i będę próbowała z laktatorem. Jestem załamana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości