Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-25, 11:52   #1321
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Co tu tak cicho?? a gdzie Wy wszystkie sie podziałyście??

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:02   #1322
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho?? a gdzie Wy wszystkie sie podziałyście??
Własnie ja tez sie tak zastanawiam. Ostatnio bylo tyle postow ze nie nadążałam czytać. Może to cisza przed burzą..

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:06   #1323
emzeta
Zadomowienie

Ja udaje sama przed soba ze pracuje i was nie podgladam, dlatego mnie tu nie ma...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:09   #1324
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Własnie ja tez sie tak zastanawiam. Ostatnio bylo tyle postow ze nie nadążałam czytać. Może to cisza przed burzą..
może

A ja mam do was w takim razie pytanie.Jak tam z "ciągotami" Waszymi do zakupów dla maluszka??macie coś??upatrzyłyście dla maluszka???? Bo wydaje mi się, że pewnie niejedna jak nie wszystkie lub prawie wszystkie szukałyśmy czegoś na Allegro.Ja właśnie z nudów siedzę na Allegro i szukam różnych rzeczy. Aktualnie jestem "w dziale" wózków Macie jakieś swoje typy?? Co sądzicie o wózkach trzykołowych??I jaką kwotę chcecie przeznaczyć na wózek??

Drugie pytanie dotyczy ciuszków ciążowych.Nosicie już czy jeszcze nie musicie??I czy ewentualnie nawet jak nie nosicie zaopatrzyłyście się w jakieś??

Maja
Stary 2008-08-25, 12:10   #1325
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Ja udaje sama przed soba ze pracuje i was nie podgladam, dlatego mnie tu nie ma...
To tak jak ja . Nic mi sie nie chce i co chwile odswiezam stronke liczac ze beda nowe posty . Podczytuje jeszcze moje stare forum panien mlodych - ach te wspomnienia... Ale dobrze ze tmato juz za mna i teraz oczekujemy dzidzi. O wiele bardziej wole to oczekiwanie.

Stary 2008-08-25, 12:14   #1326
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
może

A ja mam do was w takim razie pytanie.Jak tam z "ciągotami" Waszymi do zakupów dla maluszka??macie coś??upatrzyłyście dla maluszka???? Bo wydaje mi się, że pewnie niejedna jak nie wszystkie lub prawie wszystkie szukałyśmy czegoś na Allegro.Ja właśnie z nudów siedzę na Allegro i szukam różnych rzeczy. Aktualnie jestem "w dziale" wózków Macie jakieś swoje typy?? Co sądzicie o wózkach trzykołowych??I jaką kwotę chcecie przeznaczyć na wózek??

Drugie pytanie dotyczy ciuszków ciążowych.Nosicie już czy jeszcze nie musicie??I czy ewentualnie nawet jak nie nosicie zaopatrzyłyście się w jakieś??
Pewnie ze patrzymy ja naprzyklad jestem zauroczona kolyska i lozeczkiem. Co do wozka to ciezki wybor, ale napewno nie 3kolowy. Juz ze 3 rodzinne mamuski mowily zeby nie brac. Lepiej takie z duzymi czterema kolami, nawet jak nie sa skretne to sie latwiej prowadzi, krawezniki i inne trudne tereny
Ciuszków jeszcze nie nosze. Zapomnialam na weekendzie wrzucic moj brzusio, bo kazda z was juz pokazywala dorobek . Na szczescie jeszcze w miare cieplo to nosze spodnice na gumce, w domu dresy i wczoraj znalazlam jakas pare spodni z numerem 42 i w to sie mieszcze. Bo w innych to nie dopinam juz guzika tylko sam zamek i zakrywam bluzka.

Stary 2008-08-25, 12:27   #1327
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

No ja właśnie chcę 4 kołowy na pompowanych kołach.Właśnie chociażby ze względu na te nasze piękne chodniki Siostra mi mówiła, żebym sobie wzięła taki na skórzanych paskach. Ja szczerze mówiąc nie chcę kupować jakiegoś firmowego....tzn nie chodzi o firmę tylko o cenę...nie chcę napewno wózka powyżej 1000 zł!! Każda kupuje co innego ale ja nie mam potrzeby kupowania wózka np. Chicco....Wiele matek ma te "niefirmowe" i nie słyszałam, żeby narzekały.U mnie największym problemem może być ciężar wózka....bo ja mieszkam na 4 piętrze a nie mam windy.A wiadomo...mąż w pracy a ja sama....ale jakoś dam radę

Co do ciuszków ciążowych to ja noszę...ale na razie, że tak powiem doły tylko a w zasadzie spodnie.Bo wiadomo jak to jest....bluzkę wystarczy kupić rozmiar większą albo taką która jest odcinana pod biustem...a ze spodniami nie jest już tak pięknie. Niestety narazie mam tylko rybaczki ciążowe...a że idzie wrzesień to muszę się jak najszybciej zaopatrzyć w długie spodnie ciążowe...Szczerze mówiąc to już się zastanawiam nad moim okryciem zarówno jesiennym jak i tym zimowym...bo to może być nie lada problem....

A swoją drogą....gosia to wklejaj teraz te zdjęcia brzuszkaczekam....ja postanowiłam, że będę robiła zdjęcie brzuszka co tydzień...żeby mieć później porównanie...widziałam taki fajny filmik właśnie zrobiony na youtube tydzień po tygodniu z brzuszkiem w roku głównej....

Maja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 12:35   #1328
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
No ja właśnie chcę 4 kołowy na pompowanych kołach.Właśnie chociażby ze względu na te nasze piękne chodniki Siostra mi mówiła, żebym sobie wzięła taki na skórzanych paskach. Ja szczerze mówiąc nie chcę kupować jakiegoś firmowego....tzn nie chodzi o firmę tylko o cenę...nie chcę napewno wózka powyżej 1000 zł!! Każda kupuje co innego ale ja nie mam potrzeby kupowania wózka np. Chicco....Wiele matek ma te "niefirmowe" i nie słyszałam, żeby narzekały.U mnie największym problemem może być ciężar wózka....bo ja mieszkam na 4 piętrze a nie mam windy.A wiadomo...mąż w pracy a ja sama....ale jakoś dam radę

Co do ciuszków ciążowych to ja noszę...ale na razie, że tak powiem doły tylko a w zasadzie spodnie.Bo wiadomo jak to jest....bluzkę wystarczy kupić rozmiar większą albo taką która jest odcinana pod biustem...a ze spodniami nie jest już tak pięknie. Niestety narazie mam tylko rybaczki ciążowe...a że idzie wrzesień to muszę się jak najszybciej zaopatrzyć w długie spodnie ciążowe...Szczerze mówiąc to już się zastanawiam nad moim okryciem zarówno jesiennym jak i tym zimowym...bo to może być nie lada problem....

A swoją drogą....gosia to wklejaj teraz te zdjęcia brzuszkaczekam....ja postanowiłam, że będę robiła zdjęcie brzuszka co tydzień...żeby mieć później porównanie...widziałam taki fajny filmik właśnie zrobiony na youtube tydzień po tygodniu z brzuszkiem w roku głównej....
Ja sie wlasnie boja co to bedzie w zimie, chyba trzeba bedzie w jakis plaszcz zainwestowac zeby fasolce bylo cieplutko. Dobrze ze stopy nie rosna, bo u mnie by juz numeracji nie bylo ;P.

Mój mąż własnie tak mi robi co jakis czas fotkę, ale narazie rzadko bo niewiele sie zmienia. A teraz jestem w pracy to jak bede miala sile wieczorem, jak nie padne na twarz po powrocie to wrzuce.

My wogole zalozylismy kronike naszego malenstwa.Co jakis czas wpisujemy nasze przemyslenia i co sie dzieje. Wklejamy zdjecia brzuszka i te z symulacji na babystrology. Chcemy zeby nasze malenstwo za jakis czas moglo poczytac jak to bylo. Mamy tez fotkę pierwszego testu ciazowego. Staramy sie zeby nic nie umknelo .

Stary 2008-08-25, 12:39   #1329
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

wkleję Wam link do tego filmiku....http://pl.youtube.com/watch?v=YY01onVFRRY

Maja
Stary 2008-08-25, 12:44   #1330
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam do was w takim razie pytanie.Jak tam z "ciągotami" Waszymi do zakupów dla maluszka??macie coś??upatrzyłyście dla maluszka????
Ja narazie niczego nie szukam. Chociaż rodzinka już napomyka że będą coś szukać dla maluszka.

Cytat:
Ja póki jest ciepło chodzę w rybaczkach a że one jakieś takie luźne są to jest dobrze. Gorzej z jeansami: te co były dopasowane już jakiś czas temu musiałam odstawić na bok.
Wiesz co Alkamor ja nie planuję zakupów kurtki czy płaszcza. Za dobrą radą jednej ciężarówki myślę że pożyczę kurkę zimową od mamy, która pewnie będzie na mnie dobra. bo przecież te ciuchy są na jedną zimę i szkoda kasę wydawać i zbędne ciuchy w i tak za małej szafie trzymać.

A u mnie znowu telefony z pracy. Co prawda nadal ich nie odbieram ale szarpie mnie nerw jak mi się odznaczają na prywatnej komórce nieodebrane połączenia z pracy.

Fajny film
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:47   #1331
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Ja narazie niczego nie szukam. Chociaż rodzinka już napomyka że będą coś szukać dla maluszka.

Ja póki jest ciepło chodzę w rybaczkach a że one jakieś takie luźne są to jest dobrze. Gorzej z jeansami: te co były dopasowane już jakiś czas temu musiałam odstawić na bok.
Wiesz co Alkamor ja nie planuję zakupów kurtki czy płaszcza. Za dobrą radą jednej ciężarówki myślę że pożyczę kurkę zimową od mamy, która pewnie będzie na mnie dobra. bo przecież te ciuchy są na jedną zimę i szkoda kasę wydawać i zbędnę ciuchy w i tak za małej szafie trzymać.

A u mnie znowu telefony z pracy. Co prawda nadal ich nie odbieram ale szarpie mnie nerw jak mi się odznaczają na prywatnej komórce nieodebrane połączenia z pracy.

no nie jednak ja chyba nie pójdę za tą radą....moja mama chodzi w nieco...hmm...innych rzeczach niż ja??między nami jest jednak 30-kilka lat różnicy....

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 12:48   #1332
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:

Wiesz co Alkamor ja nie planuję zakupów kurtki czy płaszcza. Za dobrą radą jednej ciężarówki myślę że pożyczę kurkę zimową od mamy, która pewnie będzie na mnie dobra. bo przecież te ciuchy są na jedną zimę i szkoda kasę wydawać i zbędnę ciuchy w i tak za małej szafie trzymać.

Hmm. z ta kurtka od mamy to calkiem niezly pomysl. Trzeba by sie tylko z mama dogadac . Moja mam ma tylko lekko krotsze rekawy, ale jakos sie zniesie.

Nie wolno sie denerwowac, spokojnie...
Cytat:
no nie jednak ja chyba nie pójdę za tą radą....moja mama chodzi w nieco...hmm...innych rzeczach niż ja??między nami jest jednak 30-kilka lat różnicy....
My na szczescie mamy podobne gusta. Przeszlo mi wlasnie przez mysl, ze bo ciuchlandach pochodze. Moze akurat coś się trafi...

Stary 2008-08-25, 12:53   #1333
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
chyba że
moja mama ma kilka ciuchów na mój gust, także dla mnie spoko

Dziewczyny widziałam w gazecie reklamę zestawu kosmetyków dla przyszłych mam: Mustela 9 miesięcy. Kremy przeciw rozstępom, do pielęgnacji biustu, żel na zmęczone nogi inawilżające mleczko do ciała.
Czy może któraś z Was tego używa ?

kurczę znalazłam te kremy w necie
http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...,364954,0.html
drogie trochę
Stary 2008-08-25, 12:54   #1334
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
współczuję Ci kochana serdecznie
ja sobie troche też

A o długość Twojej ciąży pytałam dlatego, że śliczny masz ten brzuszek na zdjęciu i byłam ciekawa, kiedy taki się u mnie pojawi
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:55   #1335
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

No niestety u mnie ta opcja wogóle odpada....Ale postaram się znaleźć coś w rozsądnej cenie...tylko w większym rozmiarze takie rzeczy są tańsze niż typowo ciążowe...na jesień to jeszcze aż taki wielki problem nie będzie...mam nadzieję

Maja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 12:57   #1336
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
chyba że

Dziewczyny widziałam w gazecie reklamę zestawu kosmetyków dla przyszłych mam: Mustela 9 miesięcy. Kremy przeciw rozstępom, do pielęgnacji biustu, żel na zmęczone nogi inawilżające mleczko do ciała.

drogie trochę
No ja jak pisałam wcześniej póki co używam oliwki w żelu co wieczór.A we wrześniu mam zamiar kupić krem ale to chyba Pefecta mama + dalsze stosowanie oliwki w żelu

Maja
Stary 2008-08-25, 13:02   #1337
ewccik
Zadomowienie

Zanka mam pytanie
a Ty żadnych konsekwencji nie poniesiesz jak zrezygnujesz ze stażu ?
ja co prawda byłam na stażu 5 lat temu ale wtedy mnie straszyli że jak się przerwie staż to trzeba tą kasę co już wypłacili im zwrócić.
Stary 2008-08-25, 13:03   #1338
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
może

Mnie wczoraj wciągnął dział, gdzie była pościel, rożki i tego typu rzeczy
Łóżeczko będziemy mieć pożyczone, wózek chyba odkupimy, bo u nas krucho z finansami. Ubranka dla maluszka dostaniemy pełen komplet od 0 do 6 m-cy (moja przyjaciółka w kwietniu urodziła dzidzię, a i kuzynka mojego męża się ofiarowała oddać nam ubranka po swoim maluszku), więc nie powinno być dużego problemu.

Ubrań ciążowych nie noszę - za wcześnie jeszcze na to, ale mam w domu kilka par spodni i spodenek ciązowych, dostałam kiedyś od znajomej, bo stwierdziła, że jej się już nie przydadzą, a mnie może tak, ale wydaje mi się, że zdecydowanie łatwiej jest wymyślić sobie strój na cieplejsze miesiące niż na zimowe. Mam sporo różnych tunik, ale ciepłych długich swetrów ani na lekarstwo. No i na pewno będę musiała kupić sobie jeansy ciążowe i przynajmniej jedną spódnicę.
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:04   #1339
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
chyba że

drogie trochę
Ja narazie kupilam krem dla przyszlych mam w Rossmanie, ich firmowy. Zobaczymy z czasem czy cos innego sie pojawi ciekawego na horyzoncie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 13:05   #1340
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

właśnie zanka zapomniałam Ci napisać....A propo stażu.Moja koleżanka była na stażu w WKU we wrześniu 2007 i po w sumie niecałym miesiącu ja jej załatwiłam pracę gdzie indziej.Z tego co pamiętam nie miała z tego tytułu żadnych konsekwencji tylko kazali jej później przynieść umowę z nowym pracodawcą.No w Twoim przypadku nie zaniesiesz umowy ale jeżeli powiesz w UP, że jesteś w ciązy i z tego powodu nie chcesz być dalej na stażu to może jakieś zaświadczenie będą chcieli czy coś...

Maja
Stary 2008-08-25, 13:11   #1341
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj wciągnął dział, gdzie była pościel, rożki i tego typu rzeczy
Łóżeczko będziemy mieć pożyczone, wózek chyba odkupimy, bo u nas krucho z finansami. Ubranka dla maluszka dostaniemy pełen komplet od 0 do 6 m-cy (moja przyjaciółka w kwietniu urodziła dzidzię, a i kuzynka mojego męża się ofiarowała oddać nam ubranka po swoim maluszku), więc nie powinno być dużego problemu.
no ja ubrań też bedę miała trochę...a w zasadzie trochę więcej niż trochę...Od szwagierki i od mojej siostry.Co do łóżeczka to my kupujemy....ale zobaczę...bo ja chciałam takie z szufladą...i zaczęłam się zastanawiać nad kupnem używanego...tylko oczywiście takiego w dobrym stanie...ale to się jeszcze zobaczy.Co do wózka...ja pewnie będę miała propozycję od szwagierki, że nam odda swój wózek, bo już coś wcześniej wspominała...ale po pierwsze on nie do końca mi sie podoba...mam na myśli kolor a poza tym inna sprawa jest taka, że ona zdążyła go już troszeczkę popsuć...choć ma go pół roku... Tak więc chyba dlatego zdecyduję się na nowy

Maja
Stary 2008-08-25, 13:13   #1342
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zanka zapomniałam Ci napisać....A propo stażu.Moja koleżanka była na stażu w WKU we wrześniu 2007 i po w sumie niecałym miesiącu ja jej załatwiłam pracę gdzie indziej.Z tego co pamiętam nie miała z tego tytułu żadnych konsekwencji tylko kazali jej później przynieść umowę z nowym pracodawcą.No w Twoim przypadku nie zaniesiesz umowy ale jeżeli powiesz w UP, że jesteś w ciązy i z tego powodu nie chcesz być dalej na stażu to może jakieś zaświadczenie będą chcieli czy coś...
dzięki myślę, że problemów nie będą robili. Póki co wróciłam od lekarza i dostałam L4 na tydzień.
Jeśli chodzi o zarobki TŻ to jest spoko, nie żebyśmy byli milionerami, ale przez prawie rok TŻ sam nas utrzymywał, ja się wtedy uczyłam i jeszcze kasa na szkołe szła, a radę daliśmy sobie. Poza tym mieszkamy z dziadkiem więc opłaty płacimy pół na pół. A dwa miesiące mnie nie zbawią.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:16   #1343
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzięki myślę, że problemów nie będą robili. Póki co wróciłam od lekarza i dostałam L4 na tydzień.
Jeśli chodzi o zarobki TŻ to jest spoko, nie żebyśmy byli milionerami, ale przez prawie rok TŻ sam nas utrzymywał, ja się wtedy uczyłam i jeszcze kasa na szkołe szła, a radę daliśmy sobie. Poza tym mieszkamy z dziadkiem więc opłaty płacimy pół na pół. A dwa miesiące mnie nie zbawią.

Powiem Ci, że naprawdę oszczędny ten Twój lekarz jeżeli chodzi o L4

Maja
Stary 2008-08-25, 13:19   #1344
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że naprawdę oszczędny ten Twój lekarz jeżeli chodzi o L4
ja chciałam na tydzień, do końca sierpnia bo potem i tak rezygnuję, więc chciałam ieć zapłacone za cały miesiąc.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:20   #1345
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 31

zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
memi (Daria,lat 25) Krakow, T.P. 03.03.09r Zosia lub Antoś/ Krzyś
spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.14.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
Anvi (
Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ???
Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander
mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś
CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ??
carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ???
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip
asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel
ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek
astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ???
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ???
agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ???
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ???
gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ???
anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ???
ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ???
lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ???
inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek
kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ???
McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???
lachkasia (Kasia, 25 lat) Nisko, tp.15.04.09r. Amelia lub Tymon
gryzaczek( Karolina lat 28) Bristol tp. 15.04.09r. ??? lub ???
ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.09r ??? lub ???

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2008-08-25 o 13:51
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:22   #1346
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Nie mogę wyjść z podziwu jak nas dużo się zrobiło

Maja
Stary 2008-08-25, 13:33   #1347
emzeta
Zadomowienie

a mi juz niewygodnie w spodniach, bylam w sobote zobaczyc takie ciazowe w h&m i powiem wam, ze jak ubrania h&m przewaznie mi pasuja, to te ciazowe nijak, albo ja jestem jakas niewymiarowa albo oprocz brzucha urosla mi strasznie pupa a w normalnych juz nawet w rozpietych mi ciezko chodzic, zapiac sie nie da a rozpiete opadaja i jak fleja wygladam, zostaly mi na razie dresy, dobrze ze nie pracuje w biurze
Te jeansy ciazowe to one nie maja zadnego zapinania, wciagane sa i teraz jak przymierzalam to ciezko bylo je przecisnac przez uda i pupe a jak zalozylam to byly za luzne w pasie i na brzuchu a w udach dobre... bez sensu, bede probowac jeszcze za tydzien ale moze jakies materialowe
Chcialam kupic tez spodenki bo na wakacje jade, ale nie pasowaly ani ciazowe ani normalne na gumke, ech, przynajmniej mieszcze sie w moje sukienki, bede chodzic na wczasach w sukienkach, tztowi sie spodoba... a mi bedzie wygodnie

o rzeczach dla dziecka nie mysle jeszcze, znaczy, zobaczymy co dostaniemy od zyczliwych jak na swieta do domu pojedziemy do PL znaczy sie, a reszte dokupimy juz w nowym roku, ale wozek chcialabym trzykolowy, naczytalam sie kiedys duzo dobrego o nich, ale moze sie tak zdarzyc ze wozek kupia dzadki babcie i wtedy bede miec wdzieczna nadzieje ze jakis taki co mi sie spodoba...

Jej, na prawde mam projekty do robienia ale zabieram sie do nich, lepiej nie mowic... juz tamten tydzien przebimbalam...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:35   #1348
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Ten internet to jest do kitu - szukam sobie dalej o tej chorobie i znajduje sprzeczne informacje - na jednych stronach piszą że może być groźny a na innych że nie ma żadnego wpływu Jak sie czegoś dowiesz u lekarza to daj znać, bo u mnie byla dziewczynka z podobnymi objawami ale ja nie mialam pojecia ze to moze byc jakas choroba, mi powiedzieli jej rodzice ze to egzema! Ja nic nie zlapalam ale dobrze wiedziec na przyszlosc
Niestety chyba załapałam to świństwo ... chciałam dzisiaj iść do lekarza, a pani do mnie, że miejsc dzisiaj już nie ma i mam przyjśc jutro rano....
Tak więc wszystkiego dowiem sie jutro...

Cytat:
Nie mogę wyjść z podziwu jak nas dużo się zrobiło
No coraz więcej dziewczyn, ciekawe, jakie będą statystyki juz po porodzie.... ile bedzie dziewczynek, a ilu chłopców

Co do ubranek, to chyba kazda jak każda, ja też byłam i oglądałam, ale jeszcze niec nie kupiłam..... taki babciny przesąd....
Ale kupię
A ubranka ciążowe,cóż na razie pożyczam od siostry spodnie, bo jest tęższa ode mnie a bluzek nie potrzebuję, bo i tak cały dzien w firmowym unformie latam.... ale chyba będe musiała niedługo się postarać o rozmiar większy

Aha i dostałam wezwanie na wizytę u hematologa (???) za tydzień w poniedziałek...
Pewnie moja krew wyszła nie za ciekawie na badaniach.... ach ta anemia.... oby to tylko była anemia...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:48   #1349
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
a mi juz niewygodnie w spodniach, bylam w sobote zobaczyc takie ciazowe w h&m i powiem wam, ze jak ubrania h&m przewaznie mi pasuja, to te ciazowe nijak, albo ja jestem jakas niewymiarowa albo oprocz brzucha urosla mi strasznie pupa a w normalnych juz nawet w rozpietych mi ciezko chodzic, zapiac sie nie da a rozpiete opadaja i jak fleja wygladam, zostaly mi na razie dresy, dobrze ze nie pracuje w biurze
Te jeansy ciazowe to one nie maja zadnego zapinania, wciagane sa i teraz jak przymierzalam to ciezko bylo je przecisnac przez uda i pupe a jak zalozylam to byly za luzne w pasie i na brzuchu a w udach dobre... bez sensu, bede probowac jeszcze za tydzien ale moze jakies materialowe
Chcialam kupic tez spodenki bo na wakacje jade, ale nie pasowaly ani ciazowe ani normalne na gumke, ech, przynajmniej mieszcze sie w moje sukienki, bede chodzic na wczasach w sukienkach, tztowi sie spodoba... a mi bedzie wygodnie

o rzeczach dla dziecka nie mysle jeszcze, znaczy, zobaczymy co dostaniemy od zyczliwych jak na swieta do domu pojedziemy do PL znaczy sie, a reszte dokupimy juz w nowym roku, ale wozek chcialabym trzykolowy, naczytalam sie kiedys duzo dobrego o nich, ale moze sie tak zdarzyc ze wozek kupia dzadki babcie i wtedy bede miec wdzieczna nadzieje ze jakis taki co mi sie spodoba...

Jej, na prawde mam projekty do robienia ale zabieram sie do nich, lepiej nie mowic... juz tamten tydzien przebimbalam...
no niestety nie mają zapięcia...tylko takie wkładane właśnie są...mnie spadały z tyłka bo ciutkę za luxne są w dupce...ale włożyłam pasek i pod brzuszkiem go mam to mi ładnie trzyma i już nie spadają....No u mnie nie ma niestety H&M musiałabym do Łodzi albo Wawy jechać....ale się chyba wybiorę bo fajne mają niektóre rzeczy ( ja się jeszcze napatrzyłam jak pracowałam w H&M )

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość

No coraz więcej dziewczyn, ciekawe, jakie będą statystyki juz po porodzie.... ile bedzie dziewczynek, a ilu chłopców

Co do ubranek, to chyba kazda jak każda, ja też byłam i oglądałam, ale jeszcze niec nie kupiłam..... taki babciny przesąd....
Ale kupię
A ubranka ciążowe,cóż na razie pożyczam od siostry spodnie, bo jest tęższa ode mnie a bluzek nie potrzebuję, bo i tak cały dzien w firmowym unformie latam.... ale chyba będe musiała niedługo się postarać o rozmiar większy

Aha i dostałam wezwanie na wizytę u hematologa (???) za tydzień w poniedziałek...
Pewnie moja krew wyszła nie za ciekawie na badaniach.... ach ta anemia.... oby to tylko była anemia...
mam nadzieję kochana, że to tylko anemia!! co do płci to ja przypominam, że ja liczę na dziewczynkę No ja już jedną reklamówkę dostałam, bo szwagierka robiła porządki i w spadku już mam....no i ostatnio w Selgrosie kupiłam 2x body po 4,20 + kiedyś w tesco była jakaś promocja, że były chyba 3 czy2 szt body za 9 zł...ale to kupiłam ze względu na cenę....z doświadczeń mam widzę, że body nigdy nie jest za dużo

Maja
Stary 2008-08-25, 13:49   #1350
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Więc tak jęsli chodzi o wózek to ja juz dawno miałam upatrzony i najwazniejsze jest juz sprawdzony przez kuzynke, no jak dla mnie bomba i wazne było dla mnie że fotelik jest montowany na stelazu wózka bardzo przydatne:
http://www.allegro.pl/item423428656_...r_para_te.html

łóżeczko chce jasne i raczej wszystko w jasnych pasetlowych kolorach, wiecie co ja juz bym mogła kupowac ale powstrzymuje sie bo za wcześnie

Z ciuchów ciązowych mam rybaczki i sukienke taka fajna pod biustem odcianą na co dzien do pracy moge ją nocić i leginsy do tego fajnie wygląda tak słodziutko

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości