![]() |
#1322 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Własnie ja tez sie tak zastanawiam. Ostatnio bylo tyle postow ze nie nadążałam czytać. Może to cisza przed burzą..
![]()
#1323 |
Zadomowienie
|
Ja udaje sama przed soba ze pracuje i was nie podgladam, dlatego mnie tu nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam do was w takim razie pytanie.Jak tam z "ciągotami" Waszymi do zakupów dla maluszka??macie coś??upatrzyłyście dla maluszka???? Bo wydaje mi się, że pewnie niejedna jak nie wszystkie lub prawie wszystkie szukałyśmy czegoś na Allegro.Ja właśnie z nudów siedzę na Allegro i szukam różnych rzeczy. Aktualnie jestem "w dziale" wózków ![]() Drugie pytanie dotyczy ciuszków ciążowych.Nosicie już czy jeszcze nie musicie??I czy ewentualnie nawet jak nie nosicie zaopatrzyłyście się w jakieś?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciuszków jeszcze nie nosze. Zapomnialam na weekendzie wrzucic moj brzusio, bo kazda z was juz pokazywala dorobek ![]()
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie chcę 4 kołowy na pompowanych kołach.Właśnie chociażby ze względu na te nasze piękne chodniki
![]() ![]() Co do ciuszków ciążowych to ja noszę...ale na razie, że tak powiem doły tylko a w zasadzie spodnie.Bo wiadomo jak to jest....bluzkę wystarczy kupić rozmiar większą albo taką która jest odcinana pod biustem...a ze spodniami nie jest już tak pięknie. Niestety narazie mam tylko rybaczki ciążowe...a że idzie wrzesień to muszę się jak najszybciej zaopatrzyć w długie spodnie ciążowe...Szczerze mówiąc to już się zastanawiam nad moim okryciem zarówno jesiennym jak i tym zimowym...bo to może być nie lada problem.... A swoją drogą....gosia to wklejaj teraz te zdjęcia brzuszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż własnie tak mi robi co jakis czas fotkę, ale narazie rzadko bo niewiele sie zmienia. A teraz jestem w pracy to jak bede miala sile wieczorem, jak nie padne na twarz po powrocie to wrzuce. My wogole zalozylismy kronike naszego malenstwa.Co jakis czas wpisujemy nasze przemyslenia i co sie dzieje. Wklejamy zdjecia brzuszka i te z symulacji na babystrology. Chcemy zeby nasze malenstwo za jakis czas moglo poczytac jak to bylo. Mamy tez fotkę pierwszego testu ciazowego. Staramy sie zeby nic nie umknelo ![]()
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
wkleję Wam link do tego filmiku....http://pl.youtube.com/watch?v=YY01onVFRRY
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co Alkamor ja nie planuję zakupów kurtki czy płaszcza. Za dobrą radą jednej ciężarówki myślę że pożyczę kurkę zimową od mamy, która pewnie będzie na mnie dobra. bo przecież te ciuchy są na jedną zimę i szkoda kasę wydawać i zbędne ciuchy w i tak za małej szafie trzymać. A u mnie znowu telefony z pracy. Co prawda nadal ich nie odbieram ale szarpie mnie nerw jak mi się odznaczają na prywatnej komórce nieodebrane połączenia z pracy. Fajny film ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie jednak ja chyba nie pójdę za tą radą....moja mama chodzi w nieco...hmm...innych rzeczach niż ja??między nami jest jednak 30-kilka lat różnicy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wolno sie denerwowac, spokojnie... My na szczescie mamy podobne gusta. Przeszlo mi wlasnie przez mysl, ze bo ciuchlandach pochodze. Moze akurat coś się trafi...
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama ma kilka ciuchów na mój gust, także dla mnie spoko Dziewczyny widziałam w gazecie reklamę zestawu kosmetyków dla przyszłych mam: Mustela 9 miesięcy. Kremy przeciw rozstępom, do pielęgnacji biustu, żel na zmęczone nogi inawilżające mleczko do ciała. Czy może któraś z Was tego używa ? kurczę znalazłam te kremy w necie http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...,364954,0.html drogie trochę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
No niestety u mnie ta opcja wogóle odpada....Ale postaram się znaleźć coś w rozsądnej cenie...tylko w większym rozmiarze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zadomowienie
|
Zanka mam pytanie
a Ty żadnych konsekwencji nie poniesiesz jak zrezygnujesz ze stażu ? ja co prawda byłam na stażu 5 lat temu ale wtedy mnie straszyli że jak się przerwie staż to trzeba tą kasę co już wypłacili im zwrócić.
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko będziemy mieć pożyczone, wózek chyba odkupimy, bo u nas krucho z finansami. Ubranka dla maluszka dostaniemy pełen komplet od 0 do 6 m-cy (moja przyjaciółka w kwietniu urodziła dzidzię, a i kuzynka mojego męża się ofiarowała oddać nam ubranka po swoim maluszku), więc nie powinno być dużego problemu. Ubrań ciążowych nie noszę - za wcześnie jeszcze na to, ale mam w domu kilka par spodni i spodenek ciązowych, dostałam kiedyś od znajomej, bo stwierdziła, że jej się już nie przydadzą, a mnie może tak, ale wydaje mi się, że zdecydowanie łatwiej jest wymyślić sobie strój na cieplejsze miesiące niż na zimowe. Mam sporo różnych tunik, ale ciepłych długich swetrów ani na lekarstwo. No i na pewno będę musiała kupić sobie jeansy ciążowe i przynajmniej jedną spódnicę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
właśnie zanka zapomniałam Ci napisać....A propo stażu.Moja koleżanka była na stażu w WKU we wrześniu 2007 i po w sumie niecałym miesiącu ja jej załatwiłam pracę gdzie indziej.Z tego co pamiętam nie miała z tego tytułu żadnych konsekwencji tylko kazali jej później przynieść umowę z nowym pracodawcą.No w Twoim przypadku nie zaniesiesz umowy ale jeżeli powiesz w UP, że jesteś w ciązy i z tego powodu nie chcesz być dalej na stażu to może jakieś zaświadczenie będą chcieli czy coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zarobki TŻ to jest spoko, nie żebyśmy byli milionerami, ale przez prawie rok TŻ sam nas utrzymywał, ja się wtedy uczyłam i jeszcze kasa na szkołe szła, a radę daliśmy sobie. Poza tym mieszkamy z dziadkiem więc opłaty płacimy pół na pół. A dwa miesiące mnie nie zbawią.
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że naprawdę oszczędny ten Twój lekarz jeżeli chodzi o L4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
ja chciałam na tydzień, do końca sierpnia bo potem i tak rezygnuję, więc chciałam ieć zapłacone za cały miesiąc.
#1345 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 31 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? memi (Daria,lat 25) Krakow, T.P. 03.03.09r Zosia lub Antoś/ Krzyś spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.14.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ??? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ??? lachkasia (Kasia, 25 lat) Nisko, tp.15.04.09r. Amelia lub Tymon gryzaczek( Karolina lat 28) Bristol tp. 15.04.09r. ??? lub ??? ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.09r ??? lub ???
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2008-08-25 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zadomowienie
|
a mi juz niewygodnie w spodniach, bylam w sobote zobaczyc takie ciazowe w h&m i powiem wam, ze jak ubrania h&m przewaznie mi pasuja, to te ciazowe nijak, albo ja jestem jakas niewymiarowa albo oprocz brzucha urosla mi strasznie pupa
![]() ![]() Te jeansy ciazowe to one nie maja zadnego zapinania, wciagane sa i teraz jak przymierzalam to ciezko bylo je przecisnac przez uda i pupe a jak zalozylam to byly za luzne w pasie i na brzuchu a w udach dobre... bez sensu, bede probowac jeszcze za tydzien ale moze jakies materialowe Chcialam kupic tez spodenki bo na wakacje jade, ale nie pasowaly ani ciazowe ani normalne na gumke, ech, przynajmniej mieszcze sie w moje sukienki, bede chodzic na wczasach w sukienkach, tztowi sie spodoba... a mi bedzie wygodnie o rzeczach dla dziecka nie mysle jeszcze, znaczy, zobaczymy co dostaniemy od zyczliwych jak na swieta do domu pojedziemy do PL znaczy sie, a reszte dokupimy juz w nowym roku, ale wozek chcialabym trzykolowy, naczytalam sie kiedys duzo dobrego o nich, ale moze sie tak zdarzyc ze wozek kupia dzadki babcie i wtedy bede miec wdzieczna nadzieje ze jakis taki co mi sie spodoba... ![]() Jej, na prawde mam projekty do robienia ale zabieram sie do nich, lepiej nie mowic... juz tamten tydzien przebimbalam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak więc wszystkiego dowiem sie jutro... No coraz więcej dziewczyn, ciekawe, jakie będą statystyki juz po porodzie.... ile bedzie dziewczynek, a ilu chłopców ![]() Co do ubranek, to chyba kazda jak każda, ja też byłam i oglądałam, ale jeszcze niec nie kupiłam..... taki babciny przesąd.... Ale kupię ![]() A ubranka ciążowe,cóż na razie pożyczam od siostry spodnie, bo jest tęższa ode mnie ![]() ![]() Aha i dostałam wezwanie na wizytę u hematologa (???) za tydzień w poniedziałek... Pewnie moja krew wyszła nie za ciekawie na badaniach.... ach ta anemia.... oby to tylko była anemia...
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Więc tak jęsli chodzi o wózek to ja juz dawno miałam upatrzony i najwazniejsze jest juz sprawdzony przez kuzynke, no jak dla mnie bomba i wazne było dla mnie że fotelik jest montowany na stelazu wózka bardzo przydatne:
http://www.allegro.pl/item423428656_...r_para_te.html łóżeczko chce jasne i raczej wszystko w jasnych pasetlowych kolorach, wiecie co ja juz bym mogła kupowac ale powstrzymuje sie bo za wcześnie ![]() Z ciuchów ciązowych mam rybaczki i sukienke taka fajna pod biustem odcianą na co dzien do pracy moge ją nocić i leginsy do tego fajnie wygląda tak słodziutko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.