|
|
#2761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Cytat:
Dzięki teraz czytam, że to może być rumień toksyczny i samo zniknie. Cytat:
masakra. Nie wiem bo serio olbrzymi jest, rękawy na trzy lub cztery razy wywijałam. Wszystkie ciuszki na 56 z h&m z niego lecą, najgorzej półpajace ![]() Cytat:
Maddd prosaki ma chyba na nosku bo już jak się urodził to dziwne miał takie kropeczki na nosku ![]() Fajnie mój się sam nie budzi co 3h budzi się kiedy sobie zażyczy, więc tez go wybudzam sama ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-12-07 o 20:20 |
||||
|
|
|
#2762 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Cytat:
Cytat:
, bo ja mam tylko maila, że mogę se odebrać oliwkę na rozstępy (bardzo zabawne, rozstępy mam od pół roku, rychło w czas ).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Mi przyszedł teraz mail o oliwce z rossmana
rychło w czasWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Do kina idziemy na film "Na noże" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
No i weźcie ogarnijcie to, że przy 2 dzieci ważących prawie tyle samo na jednego 56 z h&m jest wciąż za duże a drugi już się w nich nie mieści
![]() Wciąż mam szanse na poród w sobotę, ale na pewno już nie w tą ![]() ![]() ![]()
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Moja mama oczywiście stwierdziła, że krostki ma przez szczepienie
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- No wlasnie Midusia, o tym samym pomyślałam.ale na marcowych mamach bylo to samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Przez szczepienie może mieć wiele rzeczy, ale raczej nie krostki
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Haha,moj nie szczepiony tez ma biale krostki na nosie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
A no właśnie ![]() Waga waga, ale wasze dzieci na długosc mocno się różnią i to może przez to. Ale to tak opierania się na czyich dobrych radach „nawet nie kupuj 55, tylko od razu 62”, albo „bez 50 będzie ci się ciężko obejść” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
A bo twój przez brak szczepień. Tym bardziej, ze przez mamę Arii te krostki były pewnie obejrzane max przez tel ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-12-07 o 21:02 |
||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Nasze 51cm szczęścia wypada ze wszystkiego co mamy, o 56 z hm nawet nie mam co myśleć skoro nawet 50 z hm na niego za duże
![]() Ja tez mam kolejna paczke pampersow do odbioru Maks tez ma duzo krostek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Co tu taki slaby ruch.?
Zadna nie rodzi? Arya jak pierwszy dzień w domku? Próbuje z synem kompromisu bo jest tak przejedzony, ze mu sie kotluje w brzuchu na maxa. Dalam swoj maly palec i ładnie zassal. Wyciszyl się i odlecial. A cycki to mnie tak bola ze makabra. On jadl od 17:30 z przerwami po pol godziny do teraz. No ja nie wiem, czy to tak powinno wygladac. A wiem ze mu leci bo jak sie oderwie to mam na sutku mleko. Kurde potrzebuje jakies smoczka w ksztalcie sutka. Macie jakies namiary? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Hello, melduję tylko, że mój TP minął i nie urodziłam
![]() Postanowiliśmy z TZtem skorzystać z być może już ostatniego weekendu we dwoje i poszliśmy jeszcze na randkę ![]() W drodze powrotnej kupiliśmy choinkę i właśnie skończyłam ją ubierać. Nigdy nie pomyślałabym, że będę mieć kiedykolwiek tak szybko choinkę w domu, ale że czas nas goni... Po porodzie już chyba żadne z nas nie miałoby do tego głowy. A dziecię szaleje mi w brzuchu silna jest, tak się rozpycha! Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
A u mnie kolejna bezcenna noc.
Byliśmy wczoraj na chrzcinach, więc popołudnie było w ruchu i młodej albo się tak podobało że śpi ciągle, albo przeciwnie i na złość mi robi teraz, bo ruchów od późnego popołudnia jak na lekarstwo... brzuch twardy napięty jak zwykle ale w porównaniu do ostatnich dni to nadzwyczaj spokojna i już się stresuje.. może taki dzień też leniwy miała.. poczekam do południa i jak nadal tak będzie to pojadę na ip sprawdzić bo zwariuje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Tez juz nie spie....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2778 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Chyba dostałam zapalenia
od wczoraj czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. Boli mnie pierś, mam ponad 38°C, dreszcze, i koszmarne bóle stawów. Mąż mnie musiał w łóżku podnosić do pozycji siedzącej żebym małego nakarmiła, bo nie byłam w stanie się ruszyć wzięłam tabletkę przeciwbólową i zastanawiam się czy jechać dzisiaj na pomoc świąteczną czy poczekać do jutra do rodzinnegoWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ja_kasi Czas edycji: 2019-12-08 o 07:16 |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Pati w domu fajnie, chociaż trochę nerwowo na początku. Nie ogarniam zakładania pajacy przez głowę i innych niekopertowych ubranek ![]() No i przewijanie to jest taki ryk w trakcie ![]() U mnie wczoraj problem, że Jaś possie 10 minut pierś i koniec usypia. Nie daje się dobudzić. Nie wiem czemu tak więc go też częściej dostawiałam. W brzuszku też mu się tak kręci.,U mnie jakoś nawału brak ciekawe co będzie.... Można dać smoka? W szpitalu powiedzieli mi że po 2 tygodniach. Jak to jest jak maluch ma zimne rączki ? To ok? No temperatura w pokoju 22 stopnie, a łapki ciagle zimne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-12-08 o 07:42 |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
![]() Co do smoczka, to chłopcu z sali od razu po porodzie kazali dać smoka bo bardzo wymagający. Ja nie pytałam bo Maksymilian nie potrzebuje, więc na razie nie podaję. Myślę, że jeżeli uważasz, że mu to pomoże to zatkaj ryjka My czekamy na wizytę. Wczoraj wieczorem mały przybrał na wadze i dostałam nadzieję na dziejszy wypis. Doktor powiedział ze "będzie rekomendował koleżankom" Na siłę jeszcze próbuje się doczepić do żółtaczki, chociaz wskaźniki wychodzą dobre. Wczoraj trzy razy przychodził z innym miernikiem bo twierdził, że tamten na pewno się popsuł bo to nie możliwe żeby taki wskaźnik miał 🤦 i jak myślałam, że już odpuścił to zlecił nam na rano jeszcze badanie z krwi. 🤷Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Przyszłe rodzące to próbują korzystać z ostatnich przespanych nocek. Ja się pytam, gdzie odmeldowujace się z nocnych karmien? ![]() A z tym smoczkiem o chyba nawet nie kształt, ale totalna loteria co przypasuje. Ja wiem, ze cycocholikom często siadały bibs albo nanobebe, ale np P zaakceptował na początku najzwyklejszy Mam (potem odrzucił absolutnie wszystko). ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Kasia jedz jak najwcześniej po jakieś leki przeciwzapalne. Jak już masz gorączkę to nie ma co czekać do pn. Czujesz jakieś zastoje? ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Teoretycznie nie zaleca się podawania smok nawet chyba min pierwszy miesiąc, bo to może zaburzyć odruch ssania z piersi, ale jak wszystko, go trochę indywidualna sprawa. Mój P miał taki odruch ssania, ze się absolutnie o niego nie bałam (choć baaaardzo dokładnie cały czas obserwowałam) i proponowałam od pierwszych dni, ale on podobnie jak Tymek u Pati wisiał cały czas na cycu a miał mega problemy z ulewaniem. Temple u malucha sprawdzaj w zagłębieniu szyjki na mój gust 22 powinna zdecydowanie wystarczyć w mieszkaniu. Potem już jest zwyczajnie za gorąco.
|
|
#2782 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
jak byłam w tygodniu z jelitówka na tej pomocy to lekarz kazał mi odciągać pokarm i go przegotować przed podaniem więc mam średnie zaufanie do nich. Ale może dzisiaj inny lekarz się trafi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Idziemy do domu! Jeju, ale się cieszę
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
często przecież dorosłe osoby maja zimne ręce a wcale nie jest im zimno u mnie siostra już w szpitalu dawała smoka. I córce i synowi. I jakoś specjalnie smoczkowi później nie byli. A i problemu z jedzeniem z piersi nie mieli. Cytat:
w domu zawsze lepiej.Ja nie rodzę dopiero wstałam padłam wczoraj koło 22. Niby 2razy do łazienki wstawalam ale zasypiałam szybko. Pewnie jeszcze bym spala gdyby nie fakt że synowi się już nie podobało że matka za długo na jedynym boku śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dzień dobry,
Ja tez nie rodzę. Moja mama mówiła ze dziś urodze bo ktoś tam ktoś się dziś urodził, zobaczymy Cytat:
Super! W domu będzie Wam łatwiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Dzień dobry ☕️
![]() Melduje się nadal w dwupaku ![]() W nocy jak wstałam do toalety to tak mnie brzuch i podwozie bolało, ze z kibelka wstać nie chciałam i jak się położyłam to już miałam nadzieje, ze coś się zaczyna bo się strasznie męczyłam. Ale przeszło i został tylko nawracający ból na okres i ból w części lędźwiowej. No niechże się to dziecko zlituje ![]() Gosia super, ze już do domku idziecie. Będzie relaks j przytulanki ![]() Kasi ja bym jechała, jak lekarz znowu głupot nagada to jutro do rodzinnego pójdziesz, ale może trafisz na kogoś lepszego i zaoszczędzisz sobie cały dzień męczarni. Pati ja mam bibs bo tez słyszałam, ze są najbardziej zbliżone do cyca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cześć Dziewczyny
mało się tu udzielam, trochę podczytuję. Ale może mnie ktoś pamięta urodziłam 25go przez cc, nie udalo sie naturalnie bo wody odeszły skurczow zero i małemu spadlo tetno lekko. Takze zdecydowano o cięciu. Jesteśmy w domu czujemy się dobrze, Antoś mial 2690 i 52 cm. Teraz ma juz 2900. Karmię piersią i uważam, ze wcale nie jest to łatwe! Teraz idzie nam lepiej ale początku były trudne. Ciepłe pozdrowienia dla Was wszystkich Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Od 4 rano jakoś zaczęła się ruszać tak jak zwykle i do tej pory co chwila czuje ja więc na złość matce zrobiła chyba że jeszcze po imprezach się wloczy
ale pierwszy raz zestresowala też ojca w nocy mnie uspokajal że leniwy dzień ma pewnie ale dziś jak już jest aktywna to się przyznał że juz mial chwilami myśli żeby się zbierać w nocy na ip.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Ja muszę zaraz zadzwonić do szpitala 8 zapytać, na którą mogę przyjść na kontrolne ktg. Liczyłam, że z nocnych okresowych bóli coś się rozwinie, albo że mi wody chlusną przy wstawaniu do WC ale nic z tego. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

- część 5

ale coś czuje że niedługo znów będzie tu na wątku akcja poród w parach albo w grupach hehe 
ściągam trochę Laktatorem, i trochę dajemy mm..... lipa ale co zrobic
teraz czytam, że to może być rumień toksyczny i samo zniknie.
j będzie gites. Jak wyprostuje nozki, rączki to jest dobry, ale te nasze kurczaki takie pozwijane
czyzby bylo światło w tunelu
przespałam 1,5h i czuje sie jak nowonarodzona
masakra. 

budzi się kiedy sobie zażyczy, więc tez go wybudzam sama 
️- część 5

Że też nie mialo mnie kiedy dopaść przeziębienie, tylko tydzień przed szpitalem 

, bo ja mam tylko maila, że mogę se odebrać oliwkę na rozstępy (bardzo zabawne, rozstępy mam od pół roku, rychło w czas 

jej to lepiej o nic nie pytać bo się załamać można.
Nigdy nie pomyślałabym, że będę mieć kiedykolwiek tak szybko choinkę w domu, ale że czas nas goni... Po porodzie już chyba żadne z nas nie miałoby do tego głowy.
od wczoraj czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. Boli mnie pierś, mam ponad 38°C, dreszcze, i koszmarne bóle stawów. Mąż mnie musiał w łóżku podnosić do pozycji siedzącej żebym małego nakarmiła, bo nie byłam w stanie się ruszyć
wzięłam tabletkę przeciwbólową i zastanawiam się czy jechać dzisiaj na pomoc świąteczną czy poczekać do jutra do rodzinnego
Na siłę jeszcze próbuje się doczepić do żółtaczki, chociaz wskaźniki wychodzą dobre. Wczoraj trzy razy przychodził z innym miernikiem bo twierdził, że tamten na pewno się popsuł bo to nie możliwe żeby taki wskaźnik miał 🤦 i jak myślałam, że już odpuścił to zlecił nam na rano jeszcze badanie z krwi. 🤷
więc mam średnie zaufanie do nich. Ale może dzisiaj inny lekarz się trafi.
często przecież dorosłe osoby maja zimne ręce a wcale nie jest im zimno 
ale pierwszy raz zestresowala też ojca