|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Ivi powodzenia!
Madd, dzisiaj będę zamawiać elektryczny muszę tylko pogadać z położną jak połączyć to karmienie. Na razie daję 1 karmienie- lewa pierś, drugie karmienie- butelka plus ewentualnie pierś jak dalej jest głodny, później 3 karmienie znów tylko lewa pierś. No i tak dalej. Ale nie wiem czy to jest właściwe. Jak przyjdzie to niech mi coś doradzi Ja sobie bez przewijaka nie wyobrażam. Potrafię przewinąć na łóżku, ale nie mogę jeszcze siedzieć normalnie a kręgosłup nie daje rady w takim nachyleniu. O wiele łatwiej mi go na przewijaku ogarnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za odp, dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dzień dobry w PTP. Jadę do lekarza zobaczyć że nic się nie dzieje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Optymistka od samego rana ![]() ![]() Gosia idealne to jest dążenie do symetrii i karmienie raz z lewej, raz z prawej. A Maksio dalej ma problem załapać z tej prawej piersi?
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ivi powodzenia!! I fajnie, ze lekarz nie chce sztucznie popędzać!
Co do spania, ja od ponad tygodnia spie nawet mniej niz 3h na dobe, wczoraj i dzisiaj bylo ciut lepiej i funkcjonuje wiec sie da ale wolalabym zeby moje niespanie mialo jakis sens czyli np. przez dziecko itd a u mnie moge, mam czas a i tak nie spie ![]() Co do porodow, kurde tak czytam, caly czas sie zastanawiam i zaczyna mnie ogarniac strach po tych Waszych porodach, niby mialyscie szybkie itd ale wyglada to tak jakby sie nad tym bólem nie dało zapanować i boje sie jak to będzie jak na znieczulenie nie mam co liczyc, sama po sobie widzę, ze jak mnie nieraz sieknie szyjke/pecherz to automatycznie wstrzymuje oddech a przeciez na skurczach trzeba oddychac, to jak ja przy takim mikrobólu nie umiem się opanować to na prawdziwych skurczach nie mam co na to liczyc, załamuje mnie to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
ja dziś popoludniu na usg jadeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ivi powodzenia!!!
Arya ja nie ogarniam tych trybów tak szczerze, ale ustawiam na takie mocniejsze ssanie. Tez mnie bolą bardzo piersi, w dodatku sa ogromne. Lzy leca bo mam w kazdym dziury. Ale od soboty korzystam z nakladek a i jeden sutek juz sie zagoil. Najgorzej jak dostawie takiego wscieklego glodnego Tymka. Ale dam rade , jestem dumna ,ze juz 6 dni karmię 🤩🤩🤩 serio to jak spełnienie marzeń. Dzis juz mam lepsze te cycki, miekkie , on ladnie sobie z nich sciaga ile potrzebuje i laktatora wole nie uzywac zeby nie nadprodukowywac mleka. Ja juz zostaje od dzis sama z Tymkiem ,ale maz ogarnia Leo do przedszkola a sam bedzie do pracy jezdzil na 4h, właśnie sie zbieraja. W przyszłym tygodniu juz Leon ma przerwe swiateczna wiec bede sama z dwojka przez 4godz .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz niby pamiętam, że chcę oddychać podczas skurczy, ale na wszelki wypadek poinstruowałam już też TZta. I co ponoć dobre : od pierwszych skurczy, jak się zaczną, a te pewnie będą słabsze, koncentruj się na oddychaniu. Wtedy stanie się to poniekąd nawykiem i będzie Ci samej łatwiej pamiętać o tym przez cały czas porodu. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-12-09 o 09:32 |
||
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja do 6cm pieknie oddychalam , przy 7 i dalej myslalam ze zabije wszystkich którzy mowili "oddychaj".
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Powtarzam to cały czas TŻ i mówie mu też żeby się nie zdziwił jak mu wtedy powiem spier... sam se oddychaj
|
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
bo znając siebie mogę mu nawet powiedzieć żeby wypier...... Mnie na chwilę obecną najbardziej stresuje to że nie wiem kiedy może się zacząć poród ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ola ale dlaczego Cię to stresuje? Akurat to dla mnie jest najmniejszy problem, zacznie sie kiedy zacznie
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cześć dziewczyny!
U mnie noc straszna, migrena przypomniała, że istnieje i skończyło się na wymiotowaniu nie mogłam zasnąć, chodziłam do chyba 5 rano i się modliłam żeby przeszło. Ivi kciuki! Izzy u mnie podobnie, mi jest duszno non stop, oblewają mnie poty, ciągle wietrze mieszkanie bo wydaje mi się że jest trylion stopni... dramat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
no nie wiem w sumie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
chyba, ze da Ci lekarz skierowanie na CC to wtedy będziesz wiedzieć Spróbuj sobie to jakoś przepracować, ja żeby ten strach jakoś oswoić to wybrałam sobie już muzykę do porodu i staram się przy niej relaksować, przygotowałam zdjęcie z usg małego żeby mi przypominało po co ten ból w ogóle jest, musze pomyśleć jeszcze o jakiś olejkach
|
|
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
już z każdej pozycji próbowaliśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() A TŻ to chciałam zabić jak od 8 cm się wpatrywał w ktg i mówił "skurcz idzie". Serio?! Jakbym kurde nie czuła przy mniejszym rozwarciu było to zabawne, później myślałam, że mu strzelę ![]() Ja się nie stresowałam jak się zaczęło. Byłam szczęśliwa. TŻ z położną się śmiali, że to jest niesamowite, zeby ktoś przy takim bólu sie cieszył i śmiał. Ja byłam szczęśliwa, że w końcu będę mieć synusia przy sobie. A jak już "wyskoczyl" to poczułam taką ulgę, że szok. Nagle zapomniałam o całym bólu, stresie itp. liczył się tylko mały bąbelek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gosiulam185 Czas edycji: 2019-12-09 o 10:23 |
||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
haha bo dla niego pewnie to było fascynujące
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
skierowania na CC nie dostanę nie ma szans na to także pozostaje mi tylko czekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
i korzystać z ostatnich chwil we dwójkę
|
|
|
#2899 | |||
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Będę się próbować wbić, może jeszcze nie do końca ale się postaram
![]() Cytat:
Przeżywam dokładnie to samo co Ty. Dziś spałam 3 godziny co jest sukcesem. Sutki to jedna wielka rana. Walczymy dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dziewczyny a macie po porodzie hemoroidy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Moj Syn się naprawil. Piękna noc , jadł i spal a dziś od rana leży i patrzy
otulilam go i chyba zaraz odleci.U mnie motanie mega mega go wyciszylo i chyba w koncu jest szczęśliwy A ja się biore za prasowanie Screenshot_20191209-105844_Gallery.jpgIMG_09122019_110000_(1200_x_1200_piksel).jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Tyle słodkości <3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
.Gosia, a próbowałaś pozycję spod pachy? Na szole rodzenia nam mowili że często do jednej z piersi jest nam ciężej przystawić i w tedy ta pozycja niby jest zbawienna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja karmie juz tylko z pod pachy. Moje piersi sa tak ogromne ze inne pozycje sa męka. Nad ranem tylko na lezaco jak nie chce mi się usiąść
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-12-09 o 11:48 |
||
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ale slodki Tymon
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ciekawe jak tam Ivi?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja po wizycie. Mam imponujące rozwarcie na jeden palec. Ponoć powoli coś się rusza.
Zrobił mi masaż szyjki - jakie to było okropne Zorganizuję dzisiaj jakieś seksy i no cóż, oby do poniedziałku było po wszystkim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Voice super informacje
teraz możesz skupić się na przyjemnym wywoływaniu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

️- część 5
muszę tylko pogadać z położną jak połączyć to karmienie. Na razie daję 1 karmienie- lewa pierś, drugie karmienie- butelka plus ewentualnie pierś jak dalej jest głodny, później 3 karmienie znów tylko lewa pierś. No i tak dalej. Ale nie wiem czy to jest właściwe. Jak przyjdzie to niech mi coś doradzi 

lekarz mówi, ze poczekamy bo nie ma co wywoływać jak samo się coś zaczyna powoli.

ale wolalabym zeby moje niespanie mialo jakis sens czyli np. przez dziecko itd a u mnie moge, mam czas a i tak nie spie 
ja dziś popoludniu na usg jade

nie mogłam zasnąć, chodziłam do chyba 5 rano i się modliłam żeby przeszło.
no nie wiem w sumie
już z każdej pozycji próbowaliśmy 

skierowania na CC nie dostanę nie ma szans na to 

otulilam go i chyba zaraz odleci.
Zorganizuję dzisiaj jakieś seksy i no cóż, oby do poniedziałku było po wszystkim.