|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Mam w koncu pomysl na obiad. Bedzie kurczak przysmazany, a potem dorzuce do niego duzo szpinaku listnego i fety i moze zaprawie ciupka smietany 10%.
![]() Ja sole sporo, ale tylko sola morska. I jak mam warzywa na chlebie, to nie sole wcale. A tak to tyle, ile mi trzeba.
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Tak co do tego Deco:
Cytat:
Mam nadzieję, że nie zgrzeszę u tej mojej koleżanki niczym czym zapewne będzie dokarmiać. ![]() Jem właśnie pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, przepis z tego forum. Muszę przyznać, że dobre. ![]() A co do soli, to ją ograniczam, bo w końcu zatrzymuje wodę, ale trochę zawsze użyję.
|
|
|
|
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Smacznego obiadku! Podaj link do przepisu na tego kurczaka
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam
![]() Marzenko, jak tam cwiczenia z T. Webb, polecasz? ![]() PriVativ co do cwiczen na uda... ja robie 8min buns...niby na posladki, ale uda tez sporo tam pracuja...Robie je codziennie od tygodnia i widze, ze uda takie fajniejsze sie zrobily Zobacze za kolejny tydzien i zdam relacje co i jak...aha i 1cm w udzie zlecial...nie wiem cy to od tych cw. czy tez od orbitreka...pewnie wszystko mialo swoj udzial...Kurcze, po wczorajszym grillu jestem taka najedzona, ze jeszcze dzisiaj nic nie jadłam...i chyba szybko to nie nastapi... wiem, ze to niezdrowo, ale nie mam ochoty na jedzenie...wole moja wode z cytryna ![]() Aha, tak narzekacie na rozmiar ud - moje ma obecnie 60cm a to i tak o 7 cm mniej nic kilka miesiecy temu...Szkoda, ze uda mi tak wolna chudna...buuu...
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Dominiko Tamilee Web.. mhm, ciężko powiedzieć. Jedno jest pewne - cały czas czułam mięśnie brzucha, raz bardziej raz mniej. A efekty? No zobaczymy za tydzień.
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
fruity- posliniłam się cała na mysl o Twoim obiadku
ja mam piers z grecką sałtka chyba jakos pomysłów mi brak na I fazowe gotowanie musze poszperac w starych postach zeby sobie zasady przypomniec ![]() a te wasze ćwiczonka to wieczorem czy rano robicie?
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko ja mam w talii 69-70 a waze nie wiecej jak 60kg.
![]() Ja robie z reguly rano po kawie co drugi dzien, zeby miesnie sie zregenerowaly. Ale bede teraz czasem wrzucac dodatkowe, wiec bedzie codziennie plus jakies 1 dniowe przerwy co jakis czas. Acha, a wieczorem hh. Mam nadzieje, ze zrealizuje ten plan w taki sposob. A jak za 2 tygodnie nie bedzie zadnych zmian, to znowu co drugi dzien. I planuje kupic bialko w proszku.
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj wieczorem, dzisiaj jakoś tak wysżło
![]() Cytat:
ja jestem jeszcze w dodatku szeroka w pasie. Kurcze, gdyby nie pas to byłabym zadowolona
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi najbardziej na tych udach zalezy, zeby byly rowne i bez boczkow. Ale kurcze, jak wazylam w zeszlym roku 58kg to tez byly takie jak teraz. :/
Mi od SB 3cm w biuscie spadly,a tak to chyba po cm w kazdym udzie i talii. Czemu na odwrot nie moze byc.. Powinnam wziasc sie znowu za rolki, ale bez auta to kiepsko tam dochodzic a jeszcze gorzej z tamtad wracac padnieta. Ale to mi wlasnie chyba spadek z ud powodowalo.
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: a właśnie dziewczyny, bo rozważam nad tym jak się ubrać na rozpoczęcie. Myślicie, że czarny gorset to byłby dobry pomysł, czy lepiej kombinować z czymś innym? |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
a ja o 18:00 będę jadła serek z jogurtem naturalnym i pomidorkiem teraz idę do sklepu po jogurt i szczypiorek
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
jeju gaduly wy...
telik gratuluje a te zdjecia ktore dodalyscie nie no ja kiedys naprawde nie wytrzymam i z nerwow przestane jesc bo jak patrze na wasze zdjecia i jeszcze narzekacie na te swoje ciala eh juz dawno powinnam sie zalamac z moimi wielgasnymi udami![]() marzenko moze powklejaj fotki w ubrankach i my ci powiemy w czym najlepiej bedziesz wygladac
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi dzisiaj spontanicznie wyszedl dzien fazy I. Ale mysle, ze nie zaszkodzi.
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie zaszkodzi
Dziewczyny ratujcie po odstawieniu kawy i cukru ledwo na oczy patrze :/
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Puk, puk.....ale naskrobałyście
Dzień mija bezgrzesznie i niech tak pozostanie jak najdłużej Oj coś pobolewa mnie gardło, mam nadzieje, ze nie szykuje sie jakieś przeziebienie. Zamówiłam sobie oliwke nuxe tonific minceur, ale jestem ciekawa jaka będzie?Teliczku gratulacje Anetuniaa witaj.
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dziewczyny zalamujecie mnie tymi pomiarami NIe bede kadzic bo widze u niektorych to samo co i u siebie czyli wzgorek na brzuchu. Dolna czesc brzucha to masakra do zrzucenia dlatego trzeba bialko wcinac. I cwiczyc.Kaska87 rodzynki na jedynce zabronione a na dwojce tez nie zalecane. wciaz naleza do grupy produktow, ktore nalezy dawkowac ostroznie jak melony, arbuzy, ananasy, itp. Ahtaga zupy mozesz smialo zabielac serekiem light topionym (doskonale pasuje do zupy z porow z klopsikami) albo jajkiem po oprzednim ostudzeniu zupki. Marzeniatko 6kg do przodu to na pewno wynik intensywnego treningu. Miesnie sa duzo ciezsze niz tluszcz. Poza tym na poczatku zawsze jakby miesnie puchna i ma sie wrazenie "nabicia". Cykado, to co piszesz o wzdeciach to moze byc nietolerancja laktozy jesli masz grupe krwi 0. Ja nie toleruje laktozy i musze bardzo uwazac z nabialem. Poza tym powinnas przebadac sie badz zrobic test (w kazdej aptece za 30zl) na obecnosc helicobacter pylori. Odkad przeszlam na SB to mordowaly mnie wzdecia po nabiale i owocach, ciemnym chlebie, warzywach i jak sie okazalo mialam ta bakterie. Odkad wyleczona wszystko ustapilo. A juz myslalam, ze sie powiesze - co wieczor brzuch tak wydety, ze w koncowej fazie przed tym jak sie zdecydowalam na gastroskopie to juz musialam fotel rozkladac w samochodzie bo nie moglam inaczej siedziec. Telik, gratuluje i zycze milych przygotowan do slubu ![]() Ja dzis zjadlam na sniadanie znowu resztke wczorajszego obiadu czyli makaron z pomidorem, feta, oliwkami z oliwa, czosnkiem i przyprawami Zaraz bede espresso saczyc ![]() Milego dnia
|
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
Anetunia to napil sie kawy. Ja bym nie wytrzymala bez. Zreszta jest wiele dziewczyn, ktore na I fazie pily/pija i chudna.
Jutro przyjdzie kumpel do nas, a ze on nie cierpi podobno szpinaku, a ja mu naopowiadalam, jaka pyszne rolade robie z ciasta francuskiego i szpinaku, i ze TZ tez szpinaku do tej pory nie jadl, a ta rolade lubi, wiec jutro ja zrobie. Mam nadzieje, ze sie sama na nia nie skusze, a jak to tylko troszeczke. Czemu nie ma ciasta francuskiego z ciemnej, pelnorazowej maki??
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie robi mi sie kolacja
tzn jaja gotuja bo bedzie pasta jajeczna zserkiem wiejskim i rzodkiewka wymieszana i pomidor:P.dziweczyny a powiedzcie mi czy na SB tu jemy duzo bialka w jakich godzinach najlepiej cwiczyc?? ja cwicze wieczorem a jem kolacje 17-18 ja mam wrazeniez emi puchna miesnie,a nie chce wysiasc psychicznie i robic glodowek bo bede miala dosc ;/
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Bialko najlepiej dostarcza sie po cwiczeniach. Ale jesli nie cwiczysz rano, to nie ma znaczenia, bo jesz na SB jakies 3, czasami wiecej, razy bialko. Wiec zawsze w organizmie masz.
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
wiem ale mi chodzi o to zey miesnie sie nie rozrastaly. Wiec iedy najlepiej cwiczyc zeby doeta niewplywala na te miesnie...
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi sie, ze jesli nie wykonujesz cwiczen silowych (duze obciazenia, malo powtorzen w dostepach kilkudniowych) to nie masz co sie obawiac, ze ci miesnie porosna. Co najwyzej sie zarysuja. Od cwiczen aerobowych (male obciazenie, dlugotrwale, codziennie) spalasz tluszcz ale i nie narasta tkanka miesniowa. Miesnie zeby rosly potrzebuja odpoczynku.
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
mi się robi kaloryfer na brzuchu
nie wiem czy tego chce czy nie
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
hmmm czyli jak bede codziennie wykonywac jakies tam cwiczenia rozne wymachy nogami,brzuszki 8 minlegs i przysiady itp to moge byc spokojna?? jem kolacje 17-18 to bede cwiczyla gdzies miedzy 20 a 22 rano niestety nie moge bo po cwiczeniach miesnie mi puchna. Wy dziewczyny wykonujecie cwiczenia na SB? czy jest ktos taki jak ja ze nie wykonuje:??
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
a jakie cwiczenia wykonujeie na ten kaloryfer?? i jak dlugo trzeba cwiczyc eby juz sie pijawaly zaryzy?? ja akirat tluszczy na brzuchu niemam ale mam nie umiesniony ...
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
ja wyrobiłam sobie go 3 lata temu jak Tadzik był u siostry ćwiczyłam z nudów i miałam taki brzuch
tylko robiłąm ok 500 brzuszków dziennie-nie naraz ale w sumie z 5 serii po 100 było
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Mam nadzieję, że nie zgrzeszę u tej mojej koleżanki niczym czym zapewne będzie dokarmiać. 

a to i tak o 7 cm mniej nic kilka miesiecy temu...Szkoda, ze uda mi tak wolna chudna...buuu...
wystarczy Marzena 

nie no ja kiedys naprawde nie wytrzymam i z nerwow przestane jesc bo jak patrze na wasze zdjecia i jeszcze narzekacie na te swoje ciala eh juz dawno powinnam sie zalamac z moimi wielgasnymi udami
Dzień mija bezgrzesznie i niech tak pozostanie jak najdłużej