|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
U mnie też 0 oznak zbliżającego się porodu... Od 12 lepilam z teściową uszka i pierogi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
także będę mieć pewnie styczniowe a nie grudniowe dziecko chociaż bardzo chciałabym już urodzić bo już ledwo funkcjonuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ivi, co u Ciebie? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Milawo gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
mi tam już obojętne kiedy się urodzi, niech sam decyduje kiedy będzie gotowy, boje sie tylko zeby za duzy nie byl a widze, ze brzuch mi sie mocno powieksza i zamiast opadac to mam wrazenie, ze coraz wyzej jest i coraz ciezej mi, od tamtej niedzieli praktyxznie nie spie, zapadam tylko w jakies 10 minutowe drzemki ale co zrobic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3217 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Ja to się juz zastanawialam czy to normalne u noworodkow, zwłaszcza jak przeczytałam, ze spia miedzy 16 a 20 godzin. Nasz jak zaśnie to spi te 3 godziny. Ja go po 3 wybudzam na karmienie jesli sam się wcześniej nie obudzi. A Ty? Wybudzasz? Mój mial mniejsza wage urodzeniowa 2690 teraz po 15 dniach ma 3 kg. Ale polozna.kazala mi go wybudzac, zeby przybieral. W ogole kazala mi dawac mu na jedno karmienie obie piersi a potem jeszcze odciagniete mleko z butelki.. trochę bez sensu, bo on czasem poje z jednej i najedzony. Chyba ze marudzi to ku daje jedna, druga a potem jeszcze trochę z butelki jak odciagne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
tym bardziej że mi brzuch też nie opadł jeszcze i do ptp 14dni. Do poniedziałku wytrzymam bo wtedy mam wizytę i zobaczymy co dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Ja mam we wtorek wizyte ale nawet nie bede wspominac lekarzowi o pomysle wykurzaniu małego bo wiem, ze powie, ze dziecko samo sobie zdecyduje... W ogole zaczynam czuć taką ekstytację na myśl o porodzie i spotkaniu z małym, ze szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
U nas była znajoma położna i zrobiła taką rewolucję małej
Wszystko mi pokazała, wykąpała, wypielęgnowała a teraz leży taki mój kluseczek pachnący do schrupania Uspokoiła mnie też z tą krtanią, że to minie ![]() Za to ja mam problem.. Nie chcę się nakręcać ale mam jakiś problem z oczami. Pierwszy raz złapało mnie w szpitalu. Przy zapalonym świetle mroczki przed oczami, rozmycie, brak ostrości. Dziś po kąpieli małej to samo. Siedzę i na lewym oku rozmycie totalne obrazu, miałam zapalone światło to normalnie mnie oślepiało. Nie zbadałam przed porodem tej siatkówki.. Mam wadę - 2 i teraz jestem przerażona, że może się odkleiła? Aż mnie zmroziło jak o tym pomyślałam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Wiesz ja do końca października pracowałam i w sumie do soboty czułam się całkiem ok. A od niedzieli jest jakaś masakra. Przejdę się do sklepu czy cos w domu zrobię i już mnie bolą albo plecy albo pachwiny więc mnie szlag trafia że tak opadlam z sił Wiem że już niedługo będziemy mieć nasze skarby co to jest 14dni przy tych pozostałych które już minęły ![]() Pati na styczniowkach wspominały o Twoim koktajlu tak z ciekawości weszłam zobaczyć jak u nich nastawienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
mnie cały czas łapią zadyszki, chciałam okna od jutra myć ale aż się boję jak to będzie wyglądać w moim wykonaniu, chyba tylko jedno okno na dzień ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
jednego dnia chce rodzić i super nie boję się żadnego bólu a drugiego sr.m w gacie ze strachu
|
|
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Teraz to już w sumie nic nie zrobimy. Możemy tylko czekać aż maluchy się urodzą i później pomału wrócić do aktywności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3226 | |||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() wymiary idealne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam robione ktg i zapisalt się całe dwa skurcze ![]() jest moc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Powiedziałam Tz, że ma być w nocy w gotowości, bo kto wie co nas czeka przy tej pełni
Zwłaszcza, że mam wrażenie, że mała mi zaraz wyjdzie z krocza i pomacha, tak nisko jeszcze jej nie czułam ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My przytargaliśmy choinkę. Jutro ją ubieram, odkurzam, myję podłogi a pojutrze rodzę Niech się dzisiaj już ten mały gnom nigdzie nawet nie wybiera, bo matka ma plany.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Ja straciłam nadzieję że kiedykolwiek urodze... A termin mam dopiero za tydzień
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
kiedyś urodzimy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
A dziś grzeczny jak aniołek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ivi wreszcie zamelduje, że urodziła to ja będę wtedy tą najdalej po terminie. Powtarzam: PO TERMINIE ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ola serio? Haha, co tam pisały dziewczyny ?
Milawo serdeczne gratulacje dla Ciebie zdroweczka dla córy!Ja dzis pochlonieta dziećmi totalnie, bylam sama z Leo w lidlu- szaaał. ;D potem bawilismy się, zrobiliśmy ciasto na ciasteczka, ugotowalismy kisiel, zrobiliśmy bułeczki na kolację a Tymus jest dzieckiem które spi i je od soboty. Ktoś go odczarował. Póki co ide sie kąpać i spac bo jutro zawoze Leo do przedszkola, jade zwazyc Tymka i na miasto poszukać prezentu świątecznego dla meza. A popołudniu do urzędu zarejestrować Tymka w koncu. Glowa mnie dzis boli strasznie, normalnie wsadze ja sobie do lodówki chyba.. wzielam przed poludniem ibuprofen i przed chwilą kolejny. To chyba migrena. Wiecie czy przy kp moge stosować olejek rycynowy na rzęsy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Gratulacje ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
że Ci pomógł ![]() No widzisz, a tak się martwilas że Leo woli zabawy z tata, a jednak dziś już większość dnia spędził z Tobą a przedszkole dla dziecka też jest dobre my w domu widzimy duża różnice w zachowaniu córki siostry odkąd chodzi do przedszkola, dużo więcej mówi i przestała być taka wstydliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
A ja mam jakieś dziwne przeczucie, że dzisiaj w nocy się zacznie... Zobaczymy jutro, czy się to potwierdzi
Ponoć podczas pełni, kiedy wypada również owulacja, to kobieta jest bardziej plodna i faktycznie, w pierwszą ciąże tak zaszłam To może druga się rozwiąże podczas pełni ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Mnie cały dzień boli brzuch jak na okres. Po kołysaniu na piłce i potem po prysznicu na pół godziny bóle minęły, ale potem znowu wrócily. Tylko od poniedziałku tak bujam się z tymi bólami. Może pełnia też mi coś pomoże. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() W tym roku pełnia wypadła 21. marca. 22. miałam owulację na stymulacji i ciach. Dwie wcześniejsze stymulacje nic nie dały ![]() Czary mary, hokus pokus. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-12-11 o 22:16 |
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Moj znow po niemiecku tam mowi, ale Pani mówiła do meza wczoraj wlasnie ze mowi super i ze jest w szoku bo chodzi dopiero 2mce a nawija normalnie jak stary ;p w domu tylko Po polsku i jestem w szoku ze sie tak przestawia ladnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Hej, melduje na szybko Wiktorek urodził się 11.12.19 o godzinie 19.04 przez cc. Wazy 3980 g i ma 58 cm
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

️- część 5

️
Dzisiaj w ogóle zero skurczów. Przez tę cholerną nogę będę do nowego roku w ciąży chodzić... 🤦
także będę mieć pewnie styczniowe a nie grudniowe dziecko
chociaż bardzo chciałabym już urodzić bo już ledwo funkcjonuje 

mi tam już obojętne kiedy się urodzi, niech sam decyduje kiedy będzie gotowy, boje sie tylko zeby za duzy nie byl a widze, ze brzuch mi sie mocno powieksza i zamiast opadac to mam wrazenie, ze coraz wyzej jest
i coraz ciezej mi, od tamtej niedzieli praktyxznie nie spie, zapadam tylko w jakies 10 minutowe drzemki ale co zrobic 

mnie cały czas łapią zadyszki, chciałam okna od jutra myć ale aż się boję jak to będzie wyglądać w moim wykonaniu, chyba tylko jedno okno na dzień 

wymiary idealne 

bedzie?
Niech się dzisiaj już ten mały gnom nigdzie nawet nie wybiera, bo matka ma plany.

zdroweczka dla córy!