![]() |
#1711 | |
Moderator
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
pistacja, pink dziękuję
![]() muszę się ogarnąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja idę jutro do szpitala, wczoraj na wieczór już nie chciałam bo i tak pewnie nic by przez niedzielę nie zrobili :/ Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Wtajemniczenie
|
pretty a wiesz już na ile? bardzo, bardzo Ci współczuję...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh sama dalej przeżywam, nie mogę uwierzyć że to mnie też spotkało, mimo że zdaje sobie sprawę że tak wiele kobiet to spotyka.. Boję się kiedy będę mogła dalej się starać i czy znów mnie to nie spotka.. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystkie tak myślimy. Niby się wie, że statystyki są nieubłagane, że się zdarza, ale wszyscy maja nadzieje, ze nie trafi się nam. Jak ja kiedyś zajdę w ciąże, to chyba nie wyzbędę się tego lęku. Tym bardziej, że u mnie pierwsza ciąża i od razu nie udana. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
ja już teraz mam wrażenie, że nawet jak w najbliższym czasie uda mi się zajść w ciążę to zamiast się cieszyć na dwie kreski to będę mieć zawał i stres...
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się zastanawiam, jak to będzie jak znów na usg będzie tylko puste miejsce. Chyba powiem ginekologowi, żeby wyłączył monitor nad moja głowa. Jeszcze trzeba w ta ciąże zajść... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
Kanarkowa, Notre-Dame, Pretty - bardzo mi przykro że was to spotyka. Ale uwierzcie mi, że po burzy zawsze wychodzi słońce. Ja poronilam pierwsza ciążę w 10tc. Długo nie mogłam zajść znowu. Myślę że ze stresu... ale się udało. Strach był pewnie że tak. Do samego, szczęśliwego końca
![]() ![]() Pewnie, że w tym momencie w którym jesteście Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Ciężko patrzeć przez rozowe okulary. Ale z czasem ( oby jak najszybciej) na pewno będzie lżej. I na pewno się uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1722 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiem że łatwo powiedzieć, ale i do nas w końcu się uśmiechnie szczęście
![]() Ja jutro lecę na monitoring, zobaczę co się dzieje tam. Może mnie usg zaskoczy jakimś ładnym pęcherzykiem ![]()
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak szlam na drugie usg, gdzie już się spodziewałam „wyroku” to chciałam zamknąć oczy. Na szczęście byłam w innym gabinecie i tylko lekarz miał podglad. Najgorsze jest to, ze niby wiem, ze puste jajo zdarza się raz na 6 ciąż. To dużo. Wiem, ze to nie było dziecko, bo przecież niw było zarodka. Wiem, ze to był tylko zlepek komórek. Ale i tak ciężko z tym żyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Raz na 6 ciaz ?!
![]() ![]() ![]() Dziewczyny mi tez jest strasznie strasznie przykro ze to wszystko Was spotkalo ! I podziwiam ze jestescie takie silne ! Ja teraz zaszlam w pierwsza ciaza i nie ukrywam ze jestem przerazona. Odliczam dni do usg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Roselyn Czas edycji: 2019-12-15 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałam satatystyk, i wychodziło z kilku źródeł, ze to właśnie 1 na 6. Nawet znajoma pielęgniarka mowila, że to się zdarza cholernie czesto. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Konto usunięte
|
Pretty, ja przeszłam w tamtym roku poronienie. W 8 tygodniu miałam usg i wszystko pięknie. W 9 tygodniu poroniłam. Brak akcji serca płodu, brak przepływów. W 8 tygodniu biło jak dzwon. Teraz myślę, że nie uda mi się być mamą.
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ależ tu smutno było wczoraj ![]() Przykro mi że was to spotkało dziewczyny ale wierzę że każda doczeka się swojego cudu! U mnie aktywna niedziela była,prezenty pakowałam a że sobie wymyśliłam że w tym roku nie będzie zwykłego papieru z bałwankiem to ozdabiałam i czasu mi to jednak dużo zabrało + ramki na prezent robiłam no i sprzątania trochę. Dzisiaj jestem kaput! Niby płodne się zaczęły ale u mnie ani libido ani śluzu,tylko mnie w krzyżu i jajnikach boli. Testów nie robię,temp nie mierze więc tak działamy w ślepo trochę. Już zapowiedziałam mężowi że na początku roku pójdę do lekarza tutaj i poproszę o badania jakieś. Niby chodzi się dopiero po roku starań ale u nas już był prawie rok w 2018 i teraz już też 4 miesiące więc trochę "przyściemniam". Zależy mi na badaniu testosteronu i innych hormonów. Pamiętam jak kiedyś mnie badali pod kątem PCOS to jednak testosteron mi wyszedł zawyżony i wiem że nadal jest bo mam te same "objawy". 5 dni do pracy i później tydzień urlopu 🥳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Moderator
|
dzień dobry
![]()
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1730 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() krejzicatlady- jakie to objawy jak masz zawyżony testosteron? U mnie chyba cykl bez owu mimo ze jakies bole owu mam. Ale czuje sie inaczej tam na dole niz cykl czy dwa cykle wczesniej na monitoringu. Sluz wodnisty a nie jak wtedy piękne białko kurze. No nic. Dziś wysyłam próbkę na trombofilie. Wynik 7-10dni roboczych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
PCOS mi nigdy nie zdiagnozowali bo mimo że jajniki pełne cyst to okresy mam regularne więc powiedziano mi że jestem na "granicy". Najlepiej testosteron badać 3dc A ja w Polsce będę w trakcie owu w styczniu więc nie dam rady tego zbadać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam jak o mnie chodzi to jakoś nie wierze, ze uda mi się nie poronić. Jakoś lubię przyciągać nieszczęścia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1734 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Czy wam też tak samo się nie chce nic w ogóle dzisiaj? ![]()
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Ostatnio w mediach same ciążę, dzisiaj od rana trąbią o ciąży Małgorzaty Rozenek
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
Mi sie udalo obnizyc testosteron zazywajac berberyne (ale mialam zawsze lekko ponad gorna granica, nie jakos bardzo duzo).
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U mnie owu na dniach a chyba jakiej zapalenie pęcherza mam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U mnie zalamka totalna, podejrzenie endometriozy, w tym cyklu miałam iść na monitoring, ale przez święta wszystko odwołane i kolejny cykl przepada. Strasznie mi pidciela skrzydła ta diagnoza a jeszcze bardziej że muszę czekać. Gin powiedział że dopiero po monitoringu 3 cykli będzie wstanie określić dla mnie konkretny plan działania... I zdecydować czy laparoskopia. Oczywiście prywatnie bo na fnz rok czasu czekania... Jestem załamana, nie sądziłam że dostanę takie info, po 3 miesiącach staranek liczyłam że mi powie poprostu "starajcie sie dalej, jest Pani niecierpliwa" a nie ze może się zakończyć to tylko in vitro. Oczywiście teraz czytam tylko internety ale te szczęśliwe zakończenia że np po 5 latach się udało dla mnie na dziś nie brzmią szczęśliwie. Ehhhh ostatnie noce nie przespałem tylko przeryczalam. Dziewczyny czy jest tu jakaś Duszyczka która miała endo albo podejrzenie i bez laparoskopii udało się Jej zajść? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam. Ale mam koleżankę, która zaszła z endometrioza i urodziła zdrowa córeczkę ![]() Miałyśmy takie kółko na osiedlu- jedna z endometrioza, jedna po dwóch poronieniach i po 35 roku zycia i ja po wycięciu przegrody. Statystyki są dobre, w ciągu 2 lat naszej znajomosci są dwa dzieciaczki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.