|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, że mój tż jest gdzieś daleko
czy wy też tak nietolerujecie lateksu? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;87432178]Beata19961996, ja z mężem miałam taki czas około 4 lata za granicą był i uważam, że niepotrzebnie zmarnowaliśmy czas. Dobrze, że zagranica mu już wyszła z głowy. Nigdy na takie coś już nie pozwolę. Powiedziałam, że ma się zwolnić i tu pracować. Tak zrobił, pracę znalazł od razu. I sam stwierdził, że niepotrzebnie wyjeżdżał. Taka była moja sytuacja.
Każdy może mieć oczywiście inną. Oceniam moją sytuację z mojej perspektywy. Nie oceniam Twojej sytuacji. :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Moj już wyjeżdża długo. Za nim ze mna sie związał. Ma w planach zjechac do polski na wiosne na przyszły rok .. Jakos mi tak ciężko tymbardziej że teraz te wieczory sa takie dlugie Ale staram sie dac rade Ale też juz wiecej mu nie pozwole wyjezdzac jesli zjedzie na stale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Mi coraz bardziej mojego brakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1893 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, nadrobiłam zaległe posty.
Bardzo Wam wszystkim współczuję straty, nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co wtedy czułyście. Przytulam. Jesteście bardzo dzielne. U mnie dziś 1dc. A myslałam, że może sie uda, bo i testy wskazywały wzrost LH i seks był co 2 dni (nie ma przebacz )... Może jeszcze mi sie organizm nie ogarnął po biochemicznej? Ogólne czuję trochę presję bo nie wiem ile jeszcze czasu moja tarczyca-franca bedzie współpracować. Najgorsze to czekanie...Lateks to nie moja bajka. Jakoś tak odejmuje przyjemność
Edytowane przez Kica1989 Czas edycji: 2019-12-18 o 21:29 |
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A weź z tym lateksem :p Masakra jakaś. Ale owulacja była/jest, to liczę, ze dwa tygodnie przejdę na tabsy i już tyle z lateksem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1895 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AnnaLenna, jestem w tej samej sytuacji. Wczoraj byłam na wizycie u nowego lekarza i przy badaniu usg wyszedł właśnie taki jajnik i lekarz potwierdził ze na to właśnie wyglada. I tu moje zdziwienie, że przecież byłam 3 miesiące temu u lekarza i nawet by nie zauważył że jest coś nie tak? Ale teraz jak piszecie, ze to się może różnic od dnia cyklu to już trochę się do tego przekonuje bo u starego lekarza byłam zawsze w początkowych dniach cyklu a teraz byłam w 20dc Mam jeszcze pytanie do Was... czy PCOS można zdiagnozować tylko po usg? W sensie wiem ze hormony tez potrzebne do diagnozy, ale czy może się okazać tak ze hormony są w porządku? Głupie pytanie, wiem ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Ja jestem takiego zdania, że albo razem albo wcale wiec wyjechaliśmy razem, póki co nie żałujemy tej decyzji... nie wyobrażam sobie, ze moglibyśmy żyć osobno, nie potrafimy nawet ![]() Co do lateksu, do niedawna nie wyobrażałam sobie bez ja to jakaś dziwna jestem ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1897 |
|
Konto usunięte
|
Zajrzałam w kalendarz i jeśli nie zajdę w ciążę, to biorąc urlop za ten rok będę musiała wrócić do pracy po świętach wielkanocnych. Ale bardzo nie chcę takiego scenariusza.
Dobrze, że teraz są święta to może szybciej zleci ta druga połowa cyklu i nowy rok przyniesie dwie kreski. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Chwilowo jak była mowa o lateksie to nie byłam pewna czy chodzi o gumki czy przebieranie się w te lateksowe stroje ![]() ![]() 2 do pracy 🥳 Jeszcze kilka prezentów zostało mi do zapakowania a tak to chyba jesteśmy gotowi. Na święta jedziemy do męża rodziny więc "na gotowe" i nie musimy się martwić indykiem ani niczym innym. Mam nadzieję że do tego czasu mój mąż wróci bo przeziębienie zrobiło z niego marudnego potworaka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5 DC zaczynam brać lek , który dostałam. Na początku zaproponował zastrzyki ale jak usłyszałam cenę to od razu powiedzial o tabletkach. Ale jeśli się nie uda to zdecyduje się na zastrzyki Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja teraz czekam na wyniki hormonów, ale tak się właśnie zastanawiałam... w sumie to tylko jeden jąkaniu taki policystyczny był na drugim albo owulacji jeszcze nie było (pomimo ze to był 20 dc) albo się zrobiło coś na jajniku po owulacji tak czy inaczej załamana jestem, kolejny miesiąc w plecy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- A co to za tabletki/zastrzyki? One coś pomogą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy pomoże ? Nie wiem Obniżenie prolaktyny miAło pomóc Hsg miało pomoc Poprawa nasienia miała pomóc A czy tabletki pomogą ? Nie wiem Póki co nic nie pomogło Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Ku Edytowane przez AnnaLenna Czas edycji: 2019-12-19 o 07:52 |
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania ja mam niby pco ale hormony w miarę ok. W każdym razie nie było nigdy jakichś odchyleń, tak żeby trzeba lekami regulować ( prolaktyna, progesteron, estradiol, testosteron, lh, fh). A mam diagnozę na podstawie USG i takich objawów jak problemy z owłosieniem czy budowa ciała (typowe jabłuszko :p).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
kanarkowa- podziwiam za to wstrzymanie starań na 3 miesiące. Ja bym chyba nie czekała (zresztą po poronieniu w 13 tc lekarz powiedział mi że jeśli tylko jestem gotowa psychicznie, to on nie widzi przeciwwskazań)
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym czekaniem po poronieniu coś jest
dużo jest przypadków że zaraz po poronieniu ciąża wszystko ok. A jak się czeka to jakoś zauważyłam że wtedy trudniej zajsc ? Pisze to też na podstawie własnych doświadczeń. Po pierwszym czekałam i prawie dwa lata się nie udawało. Po drugim odczekalam jeden pełny cykl i zaszlam od razu. Oby się szczęśliwie skończyło (już 23tc ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wszystkie znaki na niebie wskazywały na owulację. Nie wiem skąd taka diagnoza. Wczoraj od razu jak zerknął na jajnik to powiedzial "o! To tu mamy problem!". Wypisał tabletki i kazał wrócić w połowie cyklu. No ciekawe . Kolejny raz obudziła się moja nadzieja ale znając życie to będzie trwało i trwało ...i kosztowało i kosztowało Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() AnnaLenna- jakie lek masz brać od 5dc? Ja biorę lek na obniżenie prolaktyny i zauważyłam, że temp mi się zmieniła. Zawsze na początku cyklu była wysoka, a teraz było ok 36.5 i dopiero wczoraj skok. Chyba mi się trochę wydluzyla pierwsza faza, a ja zawsze mam cykle 26-27. Zawsze od owu czułam coś w piersiach- wrażliwe sutki itd. A teraz nie. I nie wiem czy mogę na tej podstawie stwierdzić czy była owu czy nie. Nie nastawiam się i też nie idę na monitoring i proga. Mega dziwny ten cykl. Dziwne jest to, że jeśli do owu nie doszło to jest skok temp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, muszę niestety od nowa się tu zameldować - ciąża obumarła (8tc), jestem już prawie 2 tygodnie po zabiegu
chyba dopiero w lutym ponowimy starania.Mam pytanie do tych które też przeszły zabieg. Ile utrzymywały się Wam krwawienia? U mnie nadal codziennie zdarza się jakiś skrzep, a przy wysiłku fizycznym to już w ogóle... Niby zabieg wykonano bez powikłań, a jednak zaczynam się martwić. W poniedziałek mam wizytę kontrolną. |
|
|
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja może jestem dziwna ale tylko raz w życiu miałam sex z prezerwatywa 🤣🤣 Cytat:
trzymaj się i powodzenia w staraniach Szczęśliwie się zaczął nasz wątek to teraz chyba jakiej fatum ![]() Ja po owu, ale cykl raczej stracony, czekam na 1.01 na @ ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam krwawienie w dniu po zabiegu, potem ze 2 dni jeszcze takie lekkie i z tydzień delikatne brazowe plamienie. Chyba to indywidualna sprawa i nie masz się co martwić. Oby wszystko było już dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
grania, triss ja teraz miałam pierwsza owu od #. czekam na @ i chce iść do innego doktorka na badanie i konsultacje. jeśli ten powie mi, że ze mną wszystko ok to raczej będziemy się starać wcześniej.
czytałam dużo i wszędzie piszą to samo - nie było zabiegu , nie ma sensu czekać aż tyle. zwłaszcza, że ta moja beta była tak niska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro ![]() Tez miałam zabieg 2 tygodnie temu, tez w 8 tygodniu. Krwawienie miałam tylko następny dzień po zabiegu. Potem już tylko plamienie. I to raczej tylko na papierze toaletowym. Mieszkam na 4 pietrze bez windy i mam psa, wiec ruch miałam. Od piątku już nie mam plamień. Jak się martwisz to może idź na izbę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Konto usunięte
|
Siedzę w pracy i tak myślę... Po moich przejściach od razu idę na zwolnienie. 4 stycznia testowanie i jakby było pozytywnie już bym nie przyszła. Wzięłabym urlop na początek jakieś dwa tygodnie. Potwierdziła na usg i od razu zwolnienie wzięła. Proszę Boga, żeby mi wynagrodził moją mękę psychiczną.
Najgorsze jest to, że tak samo myślałam rok temu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PrZykro mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Katerina przykro mi
ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza już żeby sprawdzić czy cos się nie dzieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po zabiegu robili Ci jeszcze usg, czy rzeczywiście wszystko wyczyścili? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pcos, ale u mnie i hormony i obraz jajników na to wskazuje. (ale co ciekawe, dopiero 3 ginekolog dał podejrzenie że to może być pcos, dwaj poprzedni nic nie mówili mimo że jajniki całe w pecherzykach)
Czyli Cię stymuluje. Nie kazał Ci przychodzić na monitoring sprawdzać jak rośnie pęcherzyk? Cytat:
Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2019-12-19 o 12:24 |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz myślę , że mogłam jednak zdecydować się na te zastrzyki może by były większe szanse ....ale na Boga ! 1000xl aż mi kopara opadła Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę że nie ma co zaczynac od razu od zastrzyków. Mi CLO nie pomógł, ale potem dostałam Aromek (letrozol) i zaszłam w pierwszym cyklu. A już myślałam że jestem beznadziejnym przypadkiem bo nie mam naturalnej owulacji w ogóle Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

)... Może jeszcze mi sie organizm nie ogarnął po biochemicznej? Ogólne czuję trochę presję bo nie wiem ile jeszcze czasu moja tarczyca-franca bedzie współpracować. Najgorsze to czekanie...

To jak to może byc.? Ginekolog mój nic nie widział ( i to dwóch ) a ten dopiero na drugim badaniu zauważył ...hmmm czy to możliwe?
jestem z tobą myślami. Jak się czujesz?
Mam jeszcze pytanie do Was... czy PCOS można zdiagnozować tylko po usg? W sensie wiem ze hormony tez potrzebne do diagnozy, ale czy może się okazać tak ze hormony są w porządku? Głupie pytanie, wiem 

ja to jakaś dziwna jestem 

tak czy inaczej załamana jestem, kolejny miesiąc w plecy 

) 

trzymaj się i powodzenia w staraniach