|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam na oddanie ból głowy, któraś przygarnie? 🤪 Bo jak będzie tak jak wczoraj że nawet przeciwbólowe nie pomogą to się wykończe a miałam w planach mieszkanie ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Chyba nie pocieszę pisząc, że ta panika i troska już zawsze z nami będzie ja to chyba do końca osiwieję ![]() Mi co ciekawsze na jednej sali kazali nie odbijać, a na drugiej koniecznie. Tylko nikt nie pokazał jak i też mamy problem ja nie umiem go sobie położyć tak wysoko na ramieniu. Mi wczoraj cofnął taki już serek miał w buzi, więc już z żołądka mu to poszło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Dziewczyny co mogę zrobić jak pracodawca ma mnie w D i nadal nie zgłosili mi Jaśka do ZUS ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Dzień dobry ![]() Tego się chyba nie da uniknąć ![]() Mój mały Mia gazy przez ostatnie dwa dni i płacz do czerwoności, prężenie się i okładanie piąstkami z nerwów i drapanie się po buźce. Pierwszego dnia chodziłam do położnych ale mi nie wierzyły i dziecko się męczyło od 12 do północy, aż przyszła fajna Polozna z ginekologii i zobaczyła ze coś Noe taka wzięła go i przyniosła spokojne dziecko. Wczoraj wrócił koszmar i już nawet cycek nie pomagał bo bardzo się denerwował i nie mógł złapać, wiec z płaczem już leciałam do położnych i mu rurka dupke udrażniały, ale pomogło i dziecko się już nie męczyło. Mówiły ze będzie dużo takich sytuacji w domu ![]() ![]() ![]() Taki los matki, ze już zawsze człowiek będzie zestresowany o swoje maleństwo jak tylko coś jest nie tak. ![]() Aaa i jeśli chodzi o brodawki to już mi się zaczęły bardzo ładnie goić i kp nie przysparzało mi bólu, aż do przedwczoraj bo dziecko cały dzień na piersi trzymałam żeby mu troszkę ulżyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Chyba chodzi o kateter?
Laski, czy plamienie takie jak na koniec okresu powinno mnie jakoś martwić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4146 | ||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam, ale ja to już nawet nie pamietam co w domu mam bo tyle kosze w szpitalu ![]() Ale myślałam żeby jakieś sensorki zamówić i używać już do masażu i kontrastowe zabawki ![]() Podobają mi się bardzo tez grzechotko ręcznie dziergane ale drogie są dosyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Rurka antykolkowa/ kateter Małemu pomogło błyskawicznie i polozna mówiła ze to zupełnie bezpieczne. Ja się w takowe na pewno zaopatrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Hejka.
![]() Black moze sie zaczyna? Dziewczyny ale z tymi rurkami to podobno nie wolno tego robić , bo rozluźnia zwieracz, rozleniwia jelita i jest ryzyko uszkodzenia odbytu. Polecam bardzo masaże ,kladzenie dziecka na brzuszku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Hejka. ![]() Black moze sie zaczyna? Dziewczyny ale z tymi rurkami to podobno nie wolno tego robić , bo rozluźnia zwieracz, rozleniwia jelita i jest ryzyko uszkodzenia odbytu. Polecam bardzo masaże ,kladzenie dziecka na brzuszku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Świetnie u nas.. 37,5 chociaż nie wiem czy to już gorączka? Dzidziuś całą noc budził się co chwilę a przy karmieniu zasypia. Nie dojada do końca. Idą gazy takie śmierdziuchy jak u dorosłego i coś dokucza na brzuszek i nie daje spać. A dziś 4 dzień bez kupy. Osiwieję.. Nie wiem już co robić.. Szykuje się na rurke ale boję się zrobić jej krzywdę..
Jakby tego było mało zrobił mi się zastój w prawej piersi.. Mała nie ssie a ja nie mogę nic odciągnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Ja się tylko melduje, że o dziwo nie urodziłam... ale nawet nie chce mi się pisać co TŻ narobił, zawiódł mnie totalnie i szczerze nie wiem czy chce być z nim dalej
Jak urodzę to się zamelduje na fb, Black i Ola powodzenia dziewczyny!! Trzymam kciuki za Wasze porody!!
|
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odezwij się czasem głowa do góry ja jeszcze nie rodzę ogarniam chatę właśnie a potem jakieś zakupy i będę się lenić do końca dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Nillka, trzymaj się! Te ostatnie chwile są ciężkie, ale wszystko się poukłada, trzeba być dobrej myśli.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Dziewczyny, mojego młodego tez męczą kołki, wczoraj dałam mu espumisan pierwszy raz bo już nie miałam pomysłów jak mu ulżyć (i moim uszom tez
)Pati, a to kładzenie na brzuszku yo kiedy? Profilaktycznie (przed/po karmieniu) czy jak już go boli? Edit: nam jeszcze nie odpadł kikut wiec poczekamy na leżenie na brzuszku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-12-20 o 10:43 |
|
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Nilka przykro ze teraz na koncowce takie akcje!!! Mam nadzieje ze sie ulozy.
My juz 24h bez butelki, na samym cycu, huraaaa!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi, ze az tak.... ale nie odchodz od nas !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Też mamy windi, ale położna sprzedała niezły patent na wywołanie kupiksa. Bierzecie wacik nasączony ciepłą wodą i przykładacie na dłuższą chwilkę do odbytu. Elegancko rozluźnia zwieracz, batony lecą jak z armaty
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Ja wczoraj rozmawialam z mamą. I sie pyta jak idzie kp, ja mówię a ze lepiej ale srednio bo do wagi ur brakuje. Mama pyta czy podaje mm, mówię że nie. "No to idzie Ci świetnie a nie średnio , skoro przybiera" i tego się trzymam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-12-20 o 10:52 |
||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
U nas termoforek, masaż, Espumisan i kładzenie na brzuszku nie pomaga. Gadałam z położną i zamówiłam te rurki z windi.
Maks waży 3280, od poniedziałku przytył ponad 200g i to bardzo dobry wynik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Ale macie przestoje w kupie? U nas 4 dzień bez.. Kurde zadzwoniłam po położną dzisiaj bo mała coraz bardziej marudzi.
A na moją pierś nie działa nic. Gorące okłady, laktator odciągnął z 20 ml. A dzidzia ssała ponad godzinę i zastój jak był tak jest. Dwie twarde gule i tyle.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
No właśnie Polozna mówiła ze zdania na ten temat sa bardzo podzielone, ale ze ona tyle lat na patronat chodzi i nie widzi takiego problemu. Oczywiście próbować masaże, kładzenie na brzuszku, pozycje żabki ale jak to nic nie daje a dziecko się meczy cały dzień to rureczka i natychmiastowa ulga dla maluszka. Tak mi się wydaje, ale jeszcze o tym poczytam dla pewności ![]() Wychodzę na żądanie!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Nie masz goraczki? Zaczerwienione jest to miejsce? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Dobry patent, z pewnością wypróbuje w potrzebie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Ojejciu przykro tak na samej koncoweczce, trzymaj się Kochana i kciuki za Twój poród ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Wez sobie jakiś ibuprom żeby się zapalenie nie zrobiło i próbuj z okładami jak tylko masz chwile, koleżance to pomogło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze przykro mi. Trzymaj się i odzywaj się jak będziesz miała ochotę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Mi ta CDL mówiła, żeby zrobić ciepły okład termoforem lub ciepły prysznic, przystawić najpierw dziecko, a odciągać dopiero po karmieniu i potem zimny okład na 15 minut. Na stan zapalny brałam jeden dzień 3x1 tabletce ibuprofenu i przeszło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bozeeee przyjechała do nas babcia, zrobiła zabieg na dupkę termometrem i mała zasrała wszystko w około (przepraszam za opis ) Bo kto mądry założył by pampersa, przeciez trzeba obserwować czy idzie Musiałyśmy kąpać na cito Ale okrzyk radości na kupę był ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
następnym razem będziesz pamiętać żeby założyć chociaż mam nadzieję że nie będzie potrzebny kolejny taki zabieg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Wychodzimy dzisiaj do domu
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ulżyło mi bo już tak dokuczała a mąż wychodzi wieczorem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że babcia Ci pomogła a nie udzielała rad bez sensu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast moja rodzicielka przewlekłe choruje aby tylko nie dotknąć dziecka Co nie ukrywam cieszy mnie bardzo bo nawet małej nie miała a rękach! Zasadza tylko głupie rady przez tel ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu kolejnych częstych odwiedzin nie planuje.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem takie wsparcie się przydaje zawsze i Ty będziesz spokojniejsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

️- część 5

walczę o złoto 

o 21 się nakarmiliśmy i odłożyliśmy potem bez płaczu do łóżeczka
potem raz sama się włączyła bo kwęknął i usnął przy tym
ciekawe czy to dzięki niej czy ma dobry dzień po prostu
teraz wstał na mleczko, przy zmianie pampka sie obsikał i obsrał przewijak
no i mam nadzieje, że kolejna pobudka na jedzenie o 4 
to bym 3h pospała ciągiem.
patrzyłam narazie na skip Hop i wydają się fajne.

a miałam w planach mieszkanie ogarnąć. 

Nie wiem, jak uniknąć paniki, jak już wrócimy do domu.
ja nie umiem go sobie położyć tak wysoko na ramieniu.

głowa do góry
ogarniam chatę właśnie a potem jakieś zakupy i będę się lenić do końca dnia 

- część 5
przykro mi, ze az tak.... ale nie odchodz od nas !

przykro mi. Trzymaj się i odzywaj się jak będziesz miała ochotę
(przepraszam za opis
chociaż mam nadzieję że nie będzie potrzebny kolejny taki zabieg