|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Cytat:
Wczoraj miał ta służbową wigilię, ale od rana mówił że nie jedzie bo nie wyzdrowiał i nie chce jeszcze bardziej się rozłożyć, ale o 17 zadzwonił kolega z roboty i w magiczny sposób ozdrowiał i pojechal. Wrócił po 23 i mnie oczywiście obudził bo jak zwykle nie potrafi inaczej wejść do mieszkania i skończyło się tym że do prawie 1 walczyłam ze sobą żeby znowu zasnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 | |||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Nie grzeb Maddd, jesli to sa rzeczywiscie kolki a nie wzdęcie to naprawdę to nie pomoze a mozesz tylko cos przez przypadek uszkodzić.
Może ciepłe kąpiele? Przy kolce jak i przy wzdęciach najwazniejsze to zapobiegać, bo jak juz jest naprawdę źle malo co pomoże od razu. Jak kolki wam trwają np 20-22 to juz o 19 jak jeszcze jest rozluzniona (nigdy podczas ataku) zrob jej masaz brzuszka dlonmi i jej nóżkami , poprzedzajac to cieplym okladem z pestek wiśni. Po masazu zrób jej ciepłą kąpiel ale tak zeby cialko bylo cale zamoczone poza głową nie tylko pupa ;p Tylko tyle przychodzi mi do glowy a wiem ze takie zabiegi stosowane regularnie moga naprawde pomóc. Ja w ciągu dnia duzo Tymkowi podkurczam nozki by byl w pozycji embrionalnej i pięknie pierdzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
nawet nie wiedziałam że nie da rady kupić w PL w aptece ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
Eh no po domu to też chodzę w takich luźniejszych topach czy bluzkach, ale raz że mam ich mało dwa średnio wyjściowe właśnie na święta czy do kogoś żeby jechać.Koszulowe u mnie nie wchodzą w grę bo jak są dobre w cyckach to wszędzie indziej są za duże, a nie lubię rozchodzących się guzików na biuście będę musiała chyba w coś zainwestować. Bo nawet do lekarza pojechać to musiałam właśnie cała bluzkę brać do góry bo cycki się nie mieszczą, żeby wziąć w dół.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Dzień dobry ☺
Nie pisałam kilka dni. My nadal walczymy z kp i mam już pomału dosyć. Jestem podłamana, że nie daje sobie z tym rady, a bardzo bym chciała karmić. Mały trochę zaczął przybierać, ale dzisiaj mamy 5 dzień bez kupki i już to mnie martwi. Od wczoraj jeszcze chyba zaczął go boleć brzuszek. Ma straszne gazy. Miałam po karmieniu ściągać pokarm i dokarmiać nim ale robię to najwyżej 1-2 razy dziennie bo nie daje rady ściągnąć więcej niż 20-40ml. A tylko mnie bolą brodawki od tego. Z piersi w której miałam zapalenie praktycznie parę kropel się ściąga tylko. Kupiłam już nawet mm ale narazie się wstrzymuję z podaniem. W ciąży bałam się strasznie porodu, a okazało się że było do przeżycia. Za to kp jak narazie jest dla mnie traumą czego kompletnie się nie spodziewałam. Z pozytywów wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel bez płaczu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Nie wyglada na najłatwiejsza sytuacje, szczególnie w nocy :/ Na pewno CDL wie, co robi i warto jej zaufać i spróbować.
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Chyba lada dzień pozbędziemy się kikuta
trzyma się tylko na jednej stronie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Przychodzi mi jeszcze do głowy częste kładzenie brzuszku, praca nóżkami ( taki rowerek plus delikatne przyciskanie do brzuszka), termoforek, odbijanie po karmieniu, rozważenie zmiany mleka?
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jeszcze super dziala chodzenie z dzieckiem na gałąź czyli dziecko lezy na przedramieniu brzuszkiem do dolu. Druga reka pokurczac nozki do pozycji embrionalnej, zawinięta miednica. Glaskanie pupy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Maddd ten termometr to na zaparcia. Nie grzeb nim jeśli robi 2 kupki dziennie. Midusia fajnie opisała. Podkurczanie nóżek, brzuszek i te sprawy chyba tylko Ci zostaje. Ja jeszcze 2 dni dawałam po 5 kropelek Espumisanu to pierdy szły nieziemskie.
A ten sab simbex się jakoś ściąga z Niemiec szczerze nie wiem ale znajomi ostatnio zadzwonili czy chcemy w jednej paczce też butelkę. Mówię, że u nas kolek nie ma ale weźmiemy na zaś i czekamy na przesyłkę ![]() Pospałam teraz jeszcze ponad 2 h z młodą. Trochę odpoczęłam w końcu ostatnie nocki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4333 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Ja chce kupić ze dwa tshirty z Bonjour Mommy rozpinane po bokach na magnesiki. Mam dużo koszul ale mam wrażenie ze cały cycek na wierzchu jak się tak od środka rozpina i na wyjścia wole coś bardziej dyskretnego ![]() Adjustments.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ja miesiącami karmiłam z flaczków a na początku to się jeszcze będzie chyba par wraży zmieniać choć wiem - sama tego nie ogarniam czasami
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
O dziękuje. Nie słyszałam o tej firmie, popatrzę ![]() Cytat:
Nie sądziłam, że karmienie piersią będzie takie trudne. Jak dla mnie narazie najgorsze i najbardziej stresujące ze wszystkiego chociaż prawy sutek trochę się goi po przepisanych przez CDL specyfikach i już łzy nie lecą przy dostawieniu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Madd, a podajesz wit d3? Może maluchowi nie odpowiada i po niej ma kołki? My teraz odstawiliśmy i od 2 dni mamy spokój. Od jutra zaczęła podawać inna wit d3. Mam nadzieje ze ta podpasuje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny co robić jak zmiana pieluch na Dadę, wietrzenie i mąka ziemniaczana nie pomaga ? Smarować czymś z cynkiem ? Mamy czerwoną pupę i są takie jakby krostki
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Arya a osłonowo cos lekkiego stosujesz? Niestety ta skórka delikatna przy częstych kupkach sie będzie odparzac. Moze linomag ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Tak, używamy linomagu w maści ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Co to jest ta kalia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
My pierwszy dni używaliśmy maści z Wit A tej najprostszej a teraz alantan. I jest bardzo ok, żadnych odparzeń ale smaruje przy każdej zmianie pieluszki. No chyba, że w nocy tylko siku to czasem tylko podmieniam pampers.
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Mamy sto gram w trzy dni
i 200g w tydzień ![]() ![]() ![]() 3800 dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Arya moze posmaruj mu tym kremem z bd z cynkiem. Kojarzę, ze tez go kupowalas. Za 2 dni bedzie zagojone na zmiane tez natluszczaj . W hardcorowych przypadkach mozesz za pare groszy kupic Dermol , taka saszetka z żółtym proszkiem. jest rewelacyjna ta substancja.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Polecam przyłożyć ciepły wacik do tyłka i chwilę przytrzymać zamiast grzebania ciałami obcymi. Galaktyczna eksplozja, osrane ręce, dzieciak wolny od gazów. Mamy windi, ale jeszcze nie musieliśmy używać, bo sraka leci jak marzenie.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4344 | ||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Trzymam kciuki za Was. Ja tez walczę z kp. Czasem Udaje mi się dostawić córę do lewej piersi, prawej w ogóle nie chce. Trochę pomagają kapturki, ale za to mała szybko zasypia przy piersi i tez muszę ściągać mleko i podawać jej butlę. A Ty z czyn dokładnie masz problem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Dziś musimy wrócić do kapturka bo inaczej nie uda się karmić z prawej piersi. Cdl niby wie co mówi, ale jakoś ciężko tak zaufać jednej osobie po 1,5 h wizycie, jak każde dziecko jest inne i nie widziała wszystkich sytuacji. A teoria nie zawsze idzie w parze z praktyką niestety. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
My pieluchę zmieniamy co 2 max. 3h i przy każdej zmianie też smarujemy pupę, a i tak się odparzyla ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Nie mam właśnie. W domu mam jedynie sudocrem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Zmieniliśmy Pampersy na Dadę i też nic nie dało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4348 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
ja za Was też trzymam pomału damy radę. Mój też przysypia i nie dojada, przez to mało przybiera na wadze, a ja już miałam zapalenie i antybiotyki musiałam brać. A do tego cały czas ból odczuwam przy przystawianiu. Byłam u CDL i też nie jestem do końca zadowolona. Udaje Ci się dużo mleka ściągnąć?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
U nas linomag nie dawał rady, hipp pomógł na ranki, ale zrobiły się typowe czerwone odparzenia. Problem chyba jest u nas od pampersów bo zmieniliśmy na Dada i jest ok, a dziś założyliśmy jednego pampersa i znowu pupa zaczerwieniona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ale mnie mąż irytuje, on butelką nie będzie karmił bo nie umie
![]() ![]() kij, że wtedy bym mogła się przespać w nocy lub chociaż w ciągu dnia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

️- część 5

ostatnio miałam kryzys i pojechaliśmy do naszego wiejskiego butiku żebym sobie kupiła coś na święta do ubrania i pani próbowała mnie namówić na nierozpinana, w ogóle nie elastyczną bluzkę bez dekoltu i tłumacze jej że się nie nada do karmienia piersią, a ta że mogę sobie ja podnieść
ciekawe czy karmiła kiedyś? Chyba by mi trzeciej ręki brakło do takich manewrów 🤦

i skończyło się tym że do prawie 1 walczyłam ze sobą żeby znowu zasnąć 

nawet nie wiedziałam że nie da rady kupić w PL w aptece 

ale ja dość często chodzę w koszulach więc chyba sobie dam radę. Ale to będę musiała jeszcze zweryfikować 

właśnie na święta czy do kogoś żeby jechać.
będę musiała chyba w coś zainwestować. Bo nawet do lekarza pojechać to musiałam właśnie cała bluzkę brać do góry bo cycki się nie mieszczą, żeby wziąć w dół.

i 200g w tydzień
. W hardcorowych przypadkach mozesz za pare groszy kupic Dermol , taka saszetka z żółtym proszkiem. jest rewelacyjna ta substancja.
pomału damy radę. Mój też przysypia i nie dojada, przez to mało przybiera na wadze, a ja już miałam zapalenie i antybiotyki musiałam brać. A do tego cały czas ból odczuwam przy przystawianiu. Byłam u CDL i też nie jestem do końca zadowolona. Udaje Ci się dużo mleka ściągnąć?