|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Ja mam te zielona z babydream w zakręcanym pudełeczku i jest ok, nie mamy żadnych odparzeń. Raz na ruski tok smaruje bephantenem dla odmiany, ale to sporadycznie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
My smarujemy całego Krokieta linomagiem, bo jest wysuszona, a wczoraj spróbowałam ten drugi sudocrem, nie ten gęsty z cynkiem tylko care and coś tam i chyba też będzie OK. W razie czego mam do testowania jeszcze ziajke, nivea i bepanthen.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
- część 5
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
My caly czas alantan i pampers prenium care i zadnych problemow nie mamy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
u nas świetnie zadziałało na odparzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
- część 5
Cytat:
Ja używam raz na jakiś czas masło shea lub sypie pupcie mąka ziemniaczana, czasem smaruje olejkiem ze słodkich migdałów jak mi dupke ciężko domyć i póki co bezproblemowo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Taki biało zielony ? Bo ja bephanten mam taki o konsystencji kremu bo jest biały. A Alantan był w szpitalu i był konsystencji jak Linomag. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Mamy 5cm. Zostaje w szpitalu. Matko jak to boli
bóle zaczęły mi się ok. 8 rano. Trzymajcie kciukiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4869 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4871 | |||
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Kciuki Ola! Dasz radę!
Ja uzywam premium care i czasami linomagu. Nie ma zadnych problemów ze skórą Pod pieluszką. Z brzuchem tez spokoj a jem naprawde wszystko od samego początku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ogromne kciuki. Dajesz kobieto ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ola dajesz
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ola, trzymamy kciuki! Dasz radę!!!!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4877 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() zaraz będzie już po ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4878 | ||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny proszę napiszcie mi dokładnie jak przygotowujecie mm bo ja zwariuje tym zajmuje się TŻ na razie. Ale to mu schodzi długo. Na opakowaniu jest napisane że woda ma być przygotowana. No ale jak woda się ugotuje to trochę minie zanim mi się ostudzi. Napiszcie czy będzie ok jak wezmę wodę niegazowana z butelki podgrzeje tylko w mikrofali u dostępie proszku? Przepraszam za głupie pytanie mam dziś jakiś słabszy dzień ehhWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ola w koncu!!!!
Ogromne kciuki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#4881 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() My używamy bepanthenu ale bardzo rzadko bo akurat z pupcią nie mamy żadnych problemów, niezależnie od pieluszek. A wypróbowaliśmy już dużo bo mieliśmy zarówno pampers premium, zwykłe, dady, z lidla i z rossmanna. Najmniej mi przypasowały te z rossmanna. Z lilda też średnio. Za to wysypało mi malucha na twarzy. Dostał krostek głównie na czole, ale też na policzkach, uszach, przy oczkach i we włosach. Teraz się zastanawiam czy to potówki, trądzik niemowlęcy czy jakaś alergia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Można trzymać przegotowaną wode w termosie, sa tez czajniki w ktorych normalnie gotujesz wode a pozniej mozesz tylko podgrzac do wybranej temp, mozna robic mleko z przegotowanej wczesniej wody ale jyz w temp pokojowej bez dodatkowego podgrzewania albo kupic podgrzewacz do butelek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ola, trzymam kciuki!
U nas jakiś kryzys. Mały ciągle wisi na piersi, widać że się nie umie najeść, wybudza się ciągle i marudzi. Jeszcze wczoraj podczas wizyty teściów był najedzony, szczęśliwy i spokojny. Później go nakarmiłam, spał do 1 i po obudzeniu inne dziecko. Gramy białe szumy na YouTube i trochę pomaga mu to usunąć. Czekam aż wróci do siebie. Zaczynam myśleć że to od smoka, którego niestety dajemy już regularnie bo go to uspokaja w czasie histerii i pomaga zasnąć. Ale przystawienie i ssanie nie sprawia nam problemu, więc może jakimś cudem to nie to. Do pupy mamy Babydream, Linomag i różne testery, w tym Nivea z cynkiem. Na niepokojące odparzenie, które trafiło nam się raz, pomogło przecieranie roztworem nadmanganianu potasu i smarowanie Niveą właśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-12-29 o 12:44 |
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
kupiłam z tommee tippee. Jak przychodzi do karmienia butelką to wrzucam butelkę do podgrzewacza, w tym czasie przebieram małego i gotowe. Gotowanie wody w czajniku doprowadzało mnie do szału, zwłaszcza w nocy. A tak stoi w pokoju na komodzie, 3 min i gotowe ![]() Dziewczyny mam pytanie odnośnie przechowywania mleka odciągniętego. Wiem, że mleko z jednej doby mogę mieszać jeśli jest w tej samej temperaturze. Ale jeśli odciagne mleko rano i wsadzę je do lodówki i później odcisgnę w poludnie i też je schlodze to mogę je zmieszać i wieczorem wsadzić do zamrażarki? Przygotowuje się powoli do powrotu do szkoły i czasami odciągam po 50ml, 70 ml, a czasami 120 ml i szkoda mi marnować oddzielne woreczki, wolałbym przygotowywać TŻ gotowe porcje 100 ml na karmienie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jesli chodzi o mm to mi sie sprawdzil litrowy termos z gorącą wodą plus butelka wody źródlanej. Ja uzywalam z babydream wodę dla niemowląt w kartonikach.
Plus ilosc butelek tyle ile karmien w nocy. Z Leonem mialam 6 butelek , tak zeby myc dwa razy dziennie i wyparzać za jednym razem komplet. Podgrzewacz mam z Nuk, za długo to trwało, bo jak wlaczyl syrene mleko musiało byc na juz a tak zanim sie woda podgrzala potem dolewanie zimnej lub nie, zaleznie ile wlalam wody do srodka grzałki doprowadzało mnie do szału. Aaaa i dozowniki na proszek. Wsypujesz odmierzone do wody i gotowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Misiaq, zwykle żółte marki własnej Rossmana, rozmiar 1
![]() Magda, możecie sobie odlać wody do szklanki i w każdej chwili mieć chłodną przegotowaną. Ale warto zainwestować w podgrzewacz, zwłaszcza na noc. Ustawiasz na 37 stopni czy tam ile chce producent, wstawiasz butelkę z odmierzoną ilością wody, idziesz w kimę i po obudzeniu, kiedy liczą się sekundy ;p, po prostu dosypujesz proszku. Wyparzyć wystarczy raz dziennie, pozostałe razy myjesz szczotką i płynem. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-12-29 o 13:29 |
|
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Mamy to
Tomek jest z nami od jakiejs 12:50. Później opowiem co i jak. Pierwszy skurcz miałam o 8:30Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-12-29 o 14:09 |
|
|
|
#4888 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Gratulacje Ola
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

- część 5

️- część 5
u nas świetnie zadziałało na odparzenia.
i póki co bezproblemowo 

bóle zaczęły mi się ok. 8 rano. Trzymajcie kciuki

Kciuki!!! 

tym zajmuje się TŻ na razie. Ale to mu schodzi długo. Na opakowaniu jest napisane że woda ma być przygotowana. No ale jak woda się ugotuje to trochę minie zanim mi się ostudzi. Napiszcie czy będzie ok jak wezmę wodę niegazowana z butelki podgrzeje tylko w mikrofali u dostępie proszku? Przepraszam za głupie pytanie
mam dziś jakiś słabszy dzień ehh

kupiłam z tommee tippee. Jak przychodzi do karmienia butelką to wrzucam butelkę do podgrzewacza, w tym czasie przebieram małego i gotowe. Gotowanie wody w czajniku doprowadzało mnie do szału, zwłaszcza w nocy. A tak stoi w pokoju na komodzie, 3 min i gotowe