|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
Jeśli poinformujesz o weselu wcześniej i goście pobiorą dni wolne w pracy to ok.
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo moja znajoma z ex pracy - ona nie może zostać pół godziny w pracy dłużej, bo jej mały synek jest sam w domu. Tenże mały synek tak samo jak i Kubuś, ma 15 lat i dobre 185cm wzrostu
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli tym razem będzie problem miała - ja do przyjazdu nie zmuszam. |
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden kuzyn (taki ekhm, najmniej przeze mnie lubiany) zapytał czemu nie ma zaproszenia z osobą towarzyszącą
oni mają ogólnie z kuzynostwem bardzo dobry kontakt, bo od dzieciaka wychowywani w jednej wsi, i tz mówi, że to jest ślub i obiad, tylko dla najbliższych. A ten, że no ok, ale dziwnie tak.No wybaczcie, że na 3 h obiadu będę zapraszać koleżankę kuzyna (może gdyby był w stałym związku...) xd Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, też myślę że jak komuś zależy to bedzie. Raczej nie robilibysmy duzej imprezy, myślę że max 60-100 osob w zależności czy wszyscy znajomi czy tylko blizsza rodzina. No a co do jedzenia mięsa w pt to też o tym myślałam...ale raczej nie mam takich osób w rodzinie. Bardziej martwi mnie brak możliwości wzięcia wolnego przez osoby pracujące. I chyba prędzej wezmą wolny pt niż pon jakby wesele bylo w ndz...poza tym z resztą jedzenia można by zrobić małe poprawiny w domu, a to w pon już mniej realne
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
a potem albo za zimno albo nie ma "r" ![]() Ja myślałam o kwietniu bo już ciepło ale jeszcze przed sezonem. |
|
|
|
|
#667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest dopiero kosmos |
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiecień przed sezonem? Nie wydaje mi się
![]() Toż to sam jego początek. W roku 2018 miałam w kwietniu dwa wesela. |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
A ta akcyza to poszła w ogóle w górę, bo już nawet nie wiem
My kupiliśmy Stocka jeszcze w tamtym roku i w miarę dobrej cenie
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Biorę pod uwagę te dwie suknie poniżej. Byłam zdecydowana na pierwszą (tą jasnoróżową), ale teraz już sama nie wiem
Drugą suknię też szyłabym w kolorze bardzo jasnego różu lub moreli.Jestem niska (mam 152 cm wzrostu), noszę rozmiar 42. Jestem też dość nieproporcjonalna Mam typową figurę jabłka: szerokie ramiona, spory biust (rozmiar D) i brzuch. Dlatego zaznaczyć talię trzeba, ale wszelkie pasy bym wyrzuciła ![]() Cytat:
Wesele w piątek by mi nie przeszkadzało. W niedzielę już trochę gorzej
|
|
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
A planujesz na nim swoje naklejki? Bo ja tylko myślałam o jakichś prostych zawieszkach np. wódka weselna nasze imiona i data.
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy wódkę w maju- i zdążyliśmy ją niemal w całości wypić
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest na nich motyw z zaproszenia z imionami i datą i proste "Na zdrowie!", bez żadnych durnych w moim mniemaniu wierszyków. |
|
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
gothka ta druga suknia taka bezpretensjonalna. Bardzo mi się te "schodki" na dekolcie podobają.
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy przy mojej obfitej górze nie lepsza byłaby jednak gładka góra sukni- taka, jak w przypadku tej pierwszej sukienki.
|
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to październik z roku na rok ładniejszy i mam nadzieję że w tym też taki będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie wiem skąd to brać ani ile to może kosztować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wiesz co ja też z wódek najbardziej "doceniam" żołądkową, ale TŻ chciał Stocka to nie oponowałam.
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei mam złe wspomnienia związane ze Stockiem i Bolsem
My zdecydowaliśmy się na Pana Tadeusza.
|
|
|
|
#683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W przyszłym tygodniu chcemy już dzwonić na zamek i do USC, żeby potwierdzić godzinę wszędzie i ruszyć z zaproszeniami. Szkoda, że się rozchorowałam teraz, bo bym dzisiaj oglądała sukienki w komisie, a tak się opóźni o tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam czas na decyzję- póki co, nie mam żadnej krawcowej
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam Ci serducho podpowiada wybierz i szyj
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Taki sam problem jak z suknią, mam ze ślubnymi perfumami
Jako mała dziewczynka wąchałam szafę babci przesiąkniętą ciężkim, miodowym zapachem Black Pearls E. Taylor Chciałabym mieć swój jeden zapach, który będzie moim ss, słynnym ,,zapachowym podpisem". Ostatnio zakochana jestem w White Tea E. Arden. Są delikatne i bardzo uniwersalne. Noszę je cały czas, bez względu na okazję. No i teraz mam dylemat... Czy na ślub wybrać zapach swojego dzieciństwa czy jednak pozostać wierna temu, który obecnie jest moim ss
|
|
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiesz co? Stwierdziłam, że mam sporo czasu. wiec poszukam zapachu tylko na mój ślub. Takiego wyjątkowego. Póki co zwycięzcy nie mam, chociaż jest jeden faworyt.
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

z pierścionkiem, a nie chcialabym potem czekać 2-3 lata, pomyslalam o takiej opcji. W dodatku poza tzw sezonem ślubnym. Wtedy też jest trochę taniej 

oni mają ogólnie z kuzynostwem bardzo dobry kontakt, bo od dzieciaka wychowywani w jednej wsi, i tz mówi, że to jest ślub i obiad, tylko dla najbliższych. A ten, że no ok, ale dziwnie tak.

za to październik z roku na rok ładniejszy i mam nadzieję że w tym też taki będzie