|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.52
24 zl na miesiąc za osobe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Od dwóch dni mam małą kotkę ,jest odrobinę niesforna ale rozumiem,że jest malutka ,chce się bawić itd,wszystko to rozumiem-nie ma problemu,jednak w szczególności upodobała sobie dwie rzeczy do gryzienia ,kable za tv i jednego kwiatka w sypialni i mimo stanowczych prób zabierania ją za telewizora i wyciągania z doniczki kwiatka nic sobie z tego nie robi tylko radośnie podgryza,kwiatka na noc wynoszę do łazienki a w dzień zamykam drzwi do sypialni ale z kablami za tv nic nie zrobię
![]() Nie mam ich jak schować w listwę ani zasłonić,co mogę zrobić? Zaznaczam,że absolutnie żadne rozwiązania siłowe nie wchodzą w grę!
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bawi się kablami to pewnie lubi wiszące zabawki, zrób jej w zamian taką zabawkę jak mata z zabawkami wiszacymi dla dzieci. Musisz dać jej alternatywę do zabawy, wiszące sznureczki, wędki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zabawek ma bardzo dużo od piłeczek,po wędki w każdym pomieszczeniu,myszki itd ,ogólnie dużo jej czasu poświęcamy i staramy się jej wypełnić czas kiedy nie śpi.
|
|
#4325 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie śmieci. Byłam ciekawa jak to u was jest. Bo u nas podwyżka od nowego roku o ponad 100%, ojciec to był wręcz oburzony. Ale ja podejrzewałam że koło 20 zł/mc to raczej norma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Nie segregowanie zabronione, w przeciwnym wypadku grozi to karą 500 zł". Dużo osób próbowało długopisem poprawiać błędy, ale szybko pojawia się z powrotem stara kartka ![]() Logicznie to się kupy nie trzyma. Skoro to nie segregowanie jest zabronione, to czego się zabrania? ![]() A ten przeciwny wypadek to od czego? Od segregowania czy od niesegregowaina? Bo jeśli w pierwszej części zdania był błąd gramatyczny i autor miał na myśli "niesegregowanie", to przeciwnym wypadkiem będzie segregacja - czyli za segregację mam zapłacić 500 zł kary?! Swoją drogą nie wiem jak to wygląda od strony prawnej, czy naprawdę można dostać taką karę?
Edytowane przez de61b525ea9c27150559199fef5a08ffa7ef4799_5e45e32e63f12 Czas edycji: 2020-01-07 o 15:03 |
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
[1=de61b525ea9c27150559199 fef5a08ffa7ef4799_5e45e32 e63f12;87481307]U mnie na klatce schodowej pojawiła się kartka mniej więcej takiej treści:
"Nie segregowanie zabronione, w przeciwnym wypadku grozi to karą 500 zł". Dużo osób próbowało długopisem poprawiać błędy, ale szybko pojawia się z powrotem stara kartka ![]() Logicznie to się kupy nie trzymam. Skoro to nie segregowanie jest zabronione, to czego się zabrania? ![]() A ten przeciwny wypadek to od czego? Od segregowania czy od niesegregowaina? Bo jeśli w pierwszej części zdania był błąd gramatyczny i autor miał na myśli "niesegregowanie", to przeciwnym wypadkiem będzie segregacja - czyli za segregację mam zapłacić 500 zł kary?! Swoją drogą nie wiem jak to wygląda od strony prawnej, czy naprawdę można dostać taką karę? [/QUOTE]Treść tego ogłoszenia to wspaniały przykład polskiej kultury dezinformacji.A mozna napiac np.: Segregowanie śmieci jest obowiązkowe. Za brak segregowania grozi wysoka kara. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 |
|
BAN stały
|
no wg mnie to wybitnie głupie rozwiązanie. obydwoje z TŻem dużo i nieregularnie pracujemy. do kilku tygodni wychodzimy obydwoje o 6:17 żeby zdążyć do pracy na 7, między 17-18 najczęściej jesteśmy obydwoje w drodze do domu.
idealnie. ciekawe co miałabym robić ze śmieciami gdy się nie zmieszczę w tym dwugodzinnym okienku. |
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2020-01-07 o 16:11 |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Chyba po prostu obciążenie większą opłata za niesegregowane śmieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4331 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie przy takiej pogodzie podstawa to bluzka termiczna. Staram się, aby do całego ciała przylegało ubranie, bo w zwykłej bluzce czy koszulce wiatr się przedostaje i chłodzi ciało. Do tego cienka bluzka do biegania i wiatrówka do biegania. Na głowę opaska mocno przylegająca i czapka, buff i rękawiczki. Na nogi leginsy ocieplane do biegania. Skarpetki koniecznie długie, zadne stopki. I to co powyżej napisałam modyfikuje. Tak jak powyżej to jak jest blisko 0 stopni. Wystarczy,że jest 3-4 na plusie, to już nie zakładam bluzki cienkiej tylko tshirt biegowy na termiczna i kurtkę, albo rezygnuje z tshirtu, albo nie zakładam czapki, tylko opaskę, itd. cały czas zmieniam. Przez pierwszy kilometr jest zimno potem już gorąco i ściągam np. czapkę lub odpinam bluzkę do biegania pod kurtka. No dużo możliwości. Lepiej za ciepło się ubrać niz za chłodno. Ja w jednym zestawie mam masę możliwości dostosowania. Na plaży na pewno wieje, więc wyszukanym z tego co powyżej. Na pewno najlepsze są też ciuchy te uboczne niż zwykle bawełniane ubrania, czy szaliki. Moja kurtka do biegania ma też takie "wentylatory" które mogę sobie otworzyć. Zapraszam do wątku o bieganiu, właśnie o tym dyskutujemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawimy się z nią kiedy nie śpi ze szczególnym uwzględnieniem wieczoru żeby zasnęła,póki co się to sprawdza bo przesypia całe noce.
|
|
#4335 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Komin, ale nie ocieplany. Czapka Rekawiczki. Grubsze legginsy, gdzieś widziałam ocieplane. No i rekawiczki. 2 pary skarpetek, buty mam zwykle, nieocieplane z siateczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie skończy się tym że ludzie zaczną robić syf przed wiatą a pracownik który teraz pilnuje żeby dobrze segregować będzie musiał to sprzątać. U mnie w bloku przez kilka miesięcy nie działał zsyp, więc przed blokiem stał pojemnik na śmieci. Przynajmniej połowa mieszkańców mieszkańców zamiast przejść kilka metrów do śmietnika wyrzucała śmieci tuż przy wyjściu z budynku albo jak już się przeszła to rzucała je przed pojemnikiem (mimo że nie był pełny). Część nawet potrafiła zostawić śmieci przed drzwiami do zsypu, więc na klatce śmierdziało zgnilizną a dozorczyni codziennie musiała sprawdzać gdzie ktoś coś podrzucił. Jeszcze bym zrozumiała jakby coś takiego robili starsi, niedołężni mieszkańcy ale najczęściej robili to młodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4337 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja po dużym ograniczeniu węglowodanów miałam straszne migreny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A myslalas zeby kupic pudelko n’a kable ? I trawkę dla kota żeby miała co podgryzać zamiast palmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
Muszę usmażyć dużo naleśników do krokietów, ale nie chce mi się stać nad patelnią.
Myślałam, żeby spróbować upiec 1-2 wielkie nalesniki w piekarniku na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Testowałyście kiedyś coś takiego? A może położyć blachę na kuchence gazowej na 4 włączonych palnikach i tak usmażyć (a'la street food w Azji)
|
#4341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O masz, ja mam od tygodnia zawroty głowy, raz mi się wydawało, że po zjedzeniu snickersa mi przeszły na chwilę. Teraz siedzę i panikuję, bo czekam na rezonans głowy, a o cukrze nie pomyślałam, a prawie nie jadam.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#4343 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U nas też kosmos jest z tą segregacją. Śmietnik jest otwarty dla wszystkich, więc nie wiem czy odpadki wrzucają tylko mieszańcy dwóch bloków czy też inni coś dokładają. Poza tym nie mamy nowych pojemników tylko takie stare, nieprzystosowane do tego, by wszyscy segregowali. Te kontenery są wiecznie przepełnione, więc koło mojego bloku śmieci po prostu leża na ziemi. |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli podziała, to z czasem koteczka może przyswoi, że kable to coś nieprzyjemnego i da im spokój.
|
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4346 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Przetestuj i zobacz, jak kicia reaguje na pomarańczę. Jeśli jest zainteresowana i próbuje jeść, to lepiej nie ryzykować, ale jeśli jest zniesmaczona i ucieka (co bardziej prawdopodobne), to raczej nie ma strachu. Dlatego też lepiej położyć samą skórkę, jest jeszcze mniej zachęcająca, niż miąższ, ale mocno pachnie.
|
|
|
|
#4348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
[1=de61b525ea9c27150559199 fef5a08ffa7ef4799_5e45e32 e63f12;87482131]Uwierz mi, nie tknie. Na sam zapach będzie jedno wielkie phiii
[/QUOTE]Dokładnie![]() Są chyba w sklepach zoologicznych takie psikacze na ostraszanie kotów, musiałbyś się dopytać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]bardzo Wam dziękuje,zaraz obieram pomarańczę ![]() obecnie łobuziara śpi wymęczona zabawą ale mam nadzieje,że jak wstanie to nie podjedzie więcej do kabli
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

) zabawek ma bardzo dużo od piłeczek,po wędki w każdym pomieszczeniu,myszki itd ,ogólnie dużo jej czasu poświęcamy i staramy się jej wypełnić czas kiedy nie śpi.

Pewnie skończy się tym że ludzie zaczną robić syf przed wiatą a pracownik który teraz pilnuje żeby dobrze segregować będzie musiał to sprzątać.