By³y zwi±zek partnera i dziecko - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-01-10, 13:17   #1
liwianka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

By³y zwi±zek partnera i dziecko

Cze¶æ dziewczyny,

od dwóch lat jestem w zwi±zku z mê¿czyzn±, który ma córeczkê z poprzedniego zwi±zku. Jeste¶my zarêczeni, w tym roku planujemy ¶lub. Moje pytanie nie dotyczy bezpo¶rednio mnie a w³a¶nie tej poprzedniej relacji.

Dziecko partnera jest z zagranic± bowiem by³a partnerka tam mieszka z nowym partnerem. Przyje¿d¿aj± parê razy w roku a mój partner kontaktuje siê z ma³± poprzez Skype. Nie s± ze sob± ju¿ 5 lat, rozstali siê, poniewa¿ nie potrafili siê dogadaæ i stwierdzili, ¿e tak bêdzie lepiej dla nich obojgu. Relacja obecnie jest neutralna.

Do czego zmierzam... podczas ostatniej rozmowy parê dni temu ma³a zapyta³a mojego partnera dlaczego siê rozstali, on powiedzia³, ¿e nie pasowali do siebie i tyle. Ma³a na to odpowiedzia³a, ¿e to nie prawda bowiem mama powiedzia³a, ¿e Nas zostawi³e¶. Od razu pó¼niej zapyta³a czy bierze ¶lub z cioci± czyli mn±. On, ¿e tak. Partner od momentu tej rozmowy widzê, ¿e jest przygaszony i jest mu po prostu smutno, nie jest typem osoby, która lubi k³ótnie i awantury.

Pytanie: czy powinien odezwaæ siê do by³ej partnerki z pytaniem dlaczego tak zrobi³a? Czy nie wywo³a to lawiny dodatkowej bezsensownej konwersacji? ¯yjemy szczê¶liwie, bardzo siê kochamy i wspieramy ale przykro jest mi, ¿e on wyszed³ na najgorsz± osobê w oczach dziecka.

Co s±dzicie?
liwianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-10, 14:44   #2
Brunettenails
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Dot.: By³y zwi±zek partnera i dziecko

Nie powinna¶ zabieraæ g³osu w tej sprawie..

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Brunettenails jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-10, 15:30   #3
pfffh
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 975

Ja te¿ s±dzê, ¿e nie powinna¶ siê wtr±caæ. To s± sprawy pomiêdzy twoim partnerem, a matk± jego dziecka. I to oni powinni cokolwiek miêdzy sob± ustalaæ. Nawet takie sprawy jak powód rozstania opowiedziany dziecku.
Stary 2020-01-10, 15:31   #4
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Ja na jego miejscu powiedzia³abym: zawo³aj mamusiê. I wyja¶niæ sprawê od rêki.
Skoro by³o, tak jak mówi.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-10, 16:01   #5
Andziullka666
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 318

Podobno to czêsto schemat. Niby rozstanie za obupólnym porozumieniem lub nawet z inicjatywy kobiety ale gdy facet znajdzie now± mi³o¶æ to jaki¶ dziwny ból tylnej czê¶ci cia³a. I to nawet gdy sama ma faceta. Te¿ to przerabia³am w swoim zwi±zku ale na szczê¶cie bez dzieci którym mo¿na macic w g³owie. Na pewno powinien Twój facet z ni± powa¿nie porozmawiaæ bo robi dzieciakowi wodê z mózgu co mo¿e siê fatalnie odbiæ na jego i Twoich relacjach z córk± a co za tym idzie na waszym zwi±zku i ogólnie ca³ym wspólnym ¿yciu.

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-10, 16:32   #6
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

poniewaz twoj partner praktyczne i tak nie widuje dziecka bo nie mieszkaja w tym samym kraju na jego miejscu nie robilabym zadnego dymu bo moze sie tak skonczyc ze matka nie bedzie dawala dziecku nawet na sype rozmawiac
poczekalabym az dziecko dorosnie i wowczas z nim porozmawiala w tym momencie dziecko i tak nie moze zrozumiec takich delikatnych spraw

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2020-01-10 o 23:15
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-10, 21:22   #7
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 9 946

Absolutnie nie powinna¶ siê wtr±caæ, bo jedyne co mo¿esz zrobiæ to zaogniæ sytuacjê.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-10, 23:04   #8
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

A on chociaz placi na to dziecko? Bo jak rozumiem nie opiekuje sie, ani nawet nie odwiedza.
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-12, 16:41   #9
liwianka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Cytat:
Napisane przez Rena Poka¿ wiadomo¶æ
A on chociaz placi na to dziecko? Bo jak rozumiem nie opiekuje sie, ani nawet nie odwiedza.
Co to za pytanie, oczywi¶cie, ¿e tak. Jak to nie odwiedza? Sk±d taka opinia, nigdzie tego nie napisa³am.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Andziullka666 Poka¿ wiadomo¶æ
Podobno to czêsto schemat. Niby rozstanie za obupólnym porozumieniem lub nawet z inicjatywy kobiety ale gdy facet znajdzie now± mi³o¶æ to jaki¶ dziwny ból tylnej czê¶ci cia³a. I to nawet gdy sama ma faceta. Te¿ to przerabia³am w swoim zwi±zku ale na szczê¶cie bez dzieci którym mo¿na macic w g³owie. Na pewno powinien Twój facet z ni± powa¿nie porozmawiaæ bo robi dzieciakowi wodê z mózgu co mo¿e siê fatalnie odbiæ na jego i Twoich relacjach z córk± a co za tym idzie na waszym zwi±zku i ogólnie ca³ym wspólnym ¿yciu.
Dziêkuje za poradê Skorzystam!

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Ja na jego miejscu powiedzia³abym: zawo³aj mamusiê. I wyja¶niæ sprawê od rêki.
Skoro by³o, tak jak mówi.
Te¿ ¿a³ujê, ¿e tego nie zrobi³ :P
liwianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-01-12 17:41:14

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.