|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
By³y zwi±zek partnera i dziecko
Cze¶æ dziewczyny,
od dwóch lat jestem w zwi±zku z mê¿czyzn±, który ma córeczkê z poprzedniego zwi±zku. Jeste¶my zarêczeni, w tym roku planujemy ¶lub. Moje pytanie nie dotyczy bezpo¶rednio mnie a w³a¶nie tej poprzedniej relacji. Dziecko partnera jest z zagranic± bowiem by³a partnerka tam mieszka z nowym partnerem. Przyje¿d¿aj± parê razy w roku a mój partner kontaktuje siê z ma³± poprzez Skype. Nie s± ze sob± ju¿ 5 lat, rozstali siê, poniewa¿ nie potrafili siê dogadaæ i stwierdzili, ¿e tak bêdzie lepiej dla nich obojgu. Relacja obecnie jest neutralna. Do czego zmierzam... podczas ostatniej rozmowy parê dni temu ma³a zapyta³a mojego partnera dlaczego siê rozstali, on powiedzia³, ¿e nie pasowali do siebie i tyle. Ma³a na to odpowiedzia³a, ¿e to nie prawda bowiem mama powiedzia³a, ¿e Nas zostawi³e¶. Od razu pó¼niej zapyta³a czy bierze ¶lub z cioci± czyli mn±. On, ¿e tak. Partner od momentu tej rozmowy widzê, ¿e jest przygaszony i jest mu po prostu smutno, nie jest typem osoby, która lubi k³ótnie i awantury. Pytanie: czy powinien odezwaæ siê do by³ej partnerki z pytaniem dlaczego tak zrobi³a? Czy nie wywo³a to lawiny dodatkowej bezsensownej konwersacji? ¯yjemy szczê¶liwie, bardzo siê kochamy i wspieramy ale przykro jest mi, ¿e on wyszed³ na najgorsz± osobê w oczach dziecka. Co s±dzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Dot.: By³y zwi±zek partnera i dziecko
Nie powinna¶ zabieraæ g³osu w tej sprawie..
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 975
|
Ja te¿ s±dzê, ¿e nie powinna¶ siê wtr±caæ. To s± sprawy pomiêdzy twoim partnerem, a matk± jego dziecka. I to oni powinni cokolwiek miêdzy sob± ustalaæ. Nawet takie sprawy jak powód rozstania opowiedziany dziecku.
![]() |
#4 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Ja na jego miejscu powiedzia³abym: zawo³aj mamusiê. I wyja¶niæ sprawê od rêki.
Skoro by³o, tak jak mówi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 318
|
Podobno to czêsto schemat. Niby rozstanie za obupólnym porozumieniem lub nawet z inicjatywy kobiety ale gdy facet znajdzie now± mi³o¶æ to jaki¶ dziwny ból tylnej czê¶ci cia³a. I to nawet gdy sama ma faceta. Te¿ to przerabia³am w swoim zwi±zku ale na szczê¶cie bez dzieci którym mo¿na macic w g³owie. Na pewno powinien Twój facet z ni± powa¿nie porozmawiaæ bo robi dzieciakowi wodê z mózgu co mo¿e siê fatalnie odbiæ na jego i Twoich relacjach z córk± a co za tym idzie na waszym zwi±zku i ogólnie ca³ym wspólnym ¿yciu.
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
poniewaz twoj partner praktyczne i tak nie widuje dziecka bo nie mieszkaja w tym samym kraju na jego miejscu nie robilabym zadnego dymu bo moze sie tak skonczyc ze matka nie bedzie dawala dziecku nawet na sype rozmawiac
poczekalabym az dziecko dorosnie i wowczas z nim porozmawiala w tym momencie dziecko i tak nie moze zrozumiec takich delikatnych spraw Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2020-01-10 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 946
|
Absolutnie nie powinna¶ siê wtr±caæ, bo jedyne co mo¿esz zrobiæ to zaogniæ sytuacjê.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
A on chociaz placi na to dziecko? Bo jak rozumiem nie opiekuje sie, ani nawet nie odwiedza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Te¿ ¿a³ujê, ¿e tego nie zrobi³ :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.