|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Ślub zamówiony, zapłacony. Oczywiście, nie bez małych przebojów, ale się udało. 2,5 h i mamy to
![]() Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Chciałam nie brać florystki, ale suma sumarum doszłam do wniosku, że sama nie dam rady.
Za dekorację stołów, kościoła i wszystkie wiązanki powiedziała, że wyniesie ok 2 tyś. Dużo to czy mało?
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie mogę zdecydowac na dekoracje ścianki za nami. Ścianka będzie tiulowa ze swiatelkami (taka oferuje sala), ale nie wiem co zawiesić na niej... Myślałam o balonach mr i Mrs, albo takich kołach ze sklejki. Ale nic do mnie nie przemawia. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc trochę drożej Ci wychodzi ale to pewnie zależy od miejsca i samej dekoratorki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#875 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam lubię, jak mój facet też się angażuje, a nie wszystko na mojej głowie.
Dzisiaj przy zamawianiu ślubu myślałam, że wybuchnę. Dogadywałam szczegóły w listopadzie, że tak, USC się do nas dostosuje, jeśli chodzi o datę i godzinę. Na pewno? Tak, bo płacimy 1000 zł za to. A dziś Pan do nas, że on w ogóle nie wie, czy w piątek o 17 to nam ktoś udzieli ślubu.. Ja mówię, że jeszcze 2 miesiące temu wszystko było dogadane, my mamy zaklepane salę, tort, zaproszenia, a ten "ale dogadywała się pani z kierowniczką, a kierowniczki nie będzie, bo jest w ciąży". Ale na szczęście burmistrz miasta wyraził zgodę. Potem było tak, że nie było aktu urodzenia tz, więc Pan zapytał, czy możemy przyjść w innym terminie, bo w sumie to nie wie co ma robić. Ja mówię, że nie, bo narzeczony jutro jedzie za granicę, i JAKOŚ udało się to załatwić bez tego aktu urodzenia. A już tydzień temu nas przegonili, bo pan nie miał czasu. Potem bardzo niemilo skomentował fakt, że nie znam daty urodzenia ani drugiego imienia swojego ojca - a ja z ojcem ponad 15 lat mam 0 kontaktu. Potem się okazało, że kasa w urzędzie jest nieczynna i musieliśmy jechać do banku wpłacić kasę na ślub, po czym wracac dać potwierdzenie. Ogólnie zeszło nam 2,5 h za czymś, co cywilizowany człowiek załatwiłby w pół, no max w godzine. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj kolega mi powiedział że nie można mówić że teraz już gorzej być nie może więc na pewno będzie lepiej bo zawsze może być gorzej. Pomyślałam że w sumie prawda, nikt w zeszłym roku który był dla mnie tragiczny nie skasował mi auta ... także dziś rano w drodze do pracy miałam stłuczkę. Nic poważnego no ale stres od rana i ból głowy zapowiada wspaniały weekend...
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Parę rys i nadłamany plastik w bagażniku, pewnie nawet nie będę tego naprawiać. Nawet mocno autem nie szarpało więc kark jest spoko. Po ostatniej stłuczce 2 lata temu kark bolał mnie przez 2 tygodnie. Jedynie z nerwów i stresu rozbolała mnie głowa. No i jeszcze to że wczoraj pomyślałam że zeszły rok mógł być jeszcze gorszy bo mogłabym mieć skasowane auto. A dziś stłuczka ... |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ktoś w ciebie wjechał, bardzo poważnie? Ma pociechę, u mnie tżowi szwankuje samochód i nawet go na holu ciągnęłam wczoraj, więc też mamy rozrywkowo. Byle do weekendu bo oszaleje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktów urodzenia też nie było, ale w tej chwili dla nich to standard. Pani spisała tylko dane z dowodów i zapowiedziała, że resztę uzupełnią po uzyskaniu aktów urodzenia - ale tym zajmują się sami. Z tego powodu o dane spoza dowodów nie pytała (czyli na przykład o drugie imiona rodziców). Data urodzenia ojca? WTF, tego w formularzu nie ma. Też nie znam, z podobnych powodów jak Ty. A opłatę można było wnieść bezpośrednio w gabinecie kartą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy jakiejś okazji właśnie w swoim akcie urodzenia podłapałam drugie imię ojca, a że jest charakterystyczne (zestawienie z rodzaju "Juliusz Cezar" Ale do konkordatowego musisz załatwić dokładnie tę samą papierologię, co my do cywilnego PLUS księdza. Tyle że pewnie z niektórymi datami (zwłaszcza świątecznymi) może być łatwiej. |
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Poprztykałam się z tz. Poprosiłam go, żeby mi przyszedł umyć głowę, bo mam gips na nosie, no nie mogę ani się schylic i umyć, ani w wannie, bo zwyczajnie się boję, że zachlapie. Umyć cialo to nie problem, ale włosy już tak. Wczoraj miał do mnie przyjechać, ale zalatwilismy ten ślub i wyleciało mi z głowy. Ale dzisiaj to az mnie swedziala glowa, bo mialam takie brudne, więc go proszę, żeby przyjechał i mi pomógł, to o 10 mi napisał, że już się zbiera. Za chwilę, że zje obiad i jedzie. Minęło pół godziny, dzwonię - no czeka na obiad, jak zje to jedzie. O 11:30 dzwonię, no przecież obiad je i już jedzie. Koniec końców o 12 sama sobie umylam, a ten mi mówi, że no przecież on tylko na obiad czekał. No boże mieszka 2 km ode mnie, przyjechałby autem, umyl mi włosy i pojechał, no raptem 15 min roboty, to nie, bo on CZEKA NA Obiad.
Przeprosił mnie, no ale czasem jest tak bezmyślny, że ja nie wiem. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-01-10 o 13:16 |
|
|
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że faceci tak mają... To są naprawdę inne mózgi. Ja mojego serio też często nie rozumiem.
A ja w przyszłym tygodniu wyjeżdżam do Krakowa z najlepszą przyjaciółką. Śluby bierzemy dwa tygodnie od siebie i robimy sobie taki wypad panieński... Oczywiście wieczór swoją drogą, ale jedziemy sobie teraz same. Troche poimprezowac, pozwiedzać i odpocząć haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Która mi wyśle link do FB??
Czy wszystkie kupujecie nowe suknie z salonu? Zastanawiam się nad używka lub wypożyczeniem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, odnośnie szycia. Mam dwie przymiarki, ale chyba napisze do studia, żeby szyli po prostu na moje wymiary, które pobrali w sierpniu. Nie mam jak dostać się w kwietniu dwukrotnie z Holandii do Polski, do Poznania. Musiałabym lecieć/jechać do Berlina, stamtąd do Poznania, a to dużo kasy. Albo lecieć z Holandii do Krakowa/Katowic i stamtąd do Poznania, czyli wyprawa na tydzień prawie jak zamawiałam suknie to nie miałam w planach dłuższego pobytu niż do świąt. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które wspominał kiedyś o instaxach. Mowilyscie, że zamawiacie wkłady na Ali. Możecie podesłać link?
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę brała te 32,93 zł 27%OFF | 10-100 arkuszy Fuji Fujifilm instax mini 9 filmów biała krawędź 3 Cal szerokości filmu dla aparat natychmiastowy mini 8 9 7s 25 50s 90 papier fotograficzny
https://star.aliexpress.com/share/sh...ny&platform=AE Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Udało mi się znaleźć, ale myślałam, że na Ali jest jakaś większa różnica w cenie. To w sumie zamówię sobie na allegro będę miała o wiele szybciej
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po połowie nauk przedmałżeńskich... Usnęliśmy tam prawie
Cytat:
|
|
|
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że u nas nie ma żadnych nauk, chociaż uważam, że chociaż godzina na kursie komunikacji powinna być obowiązkowa.
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

jak zamawiałam suknie to nie miałam w planach dłuższego pobytu niż do świąt.