![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Ja mam dzisiaj takie załamanie jakiego jeszcze od samego początku starań nie miałam...
Okazało się, że siostra mojego męża jest w ciąży z 5 dzieckiem. Po urodzeniu 4 dziecka mówiła, że już na pewno nigdy więcej dzieci. Bardzo złamała mnie ta wiadomość, mam wrażenie że wszyscy mogą zajść w ciążę tylko nie ja.. Na dodatek nie mam okresu, nie ma też ciąży, moja gin nie odbiera i nie odpisuje, a do tej gin endo z Poznania najbliższy wolny termin jest 18 maja. Czuję taka bezsilność.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3062 |
Konto usunięte
|
Kejtice, ja mam taką koleżankę (kiedyś była moją przyjaciółką), która co chwila rodzi. Jak ja zaczęłam się starać, ona w tym czasie urodziła dwójkę rok po roku. Aktualnie ma 3 dzieci i z tego, co wiem, znowu jest w ciąży. Zachodzi jak królik, a mi niedługo minie 2 lata, jak się staram. Ja już wiele przepłakałam. Ale walczę o to jedno aż do końca.
U mnie jest uczucie napełnionego pęcherza moczowego i jak oddaję mocz, to boli mnie cała macica - takie mam uczucie. Oby nie jakieś zapalenie. Będę musiała iść do przychodni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf Czas edycji: 2020-01-11 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pierwszy raz mam taką sytuację, zdarzało mi się to już wczesniej. Ale w tym cyklu czułam że organizm szykuje się do owu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3065 |
ż o n a i d e a l n a
|
Ech
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#3066 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez współczuje. Ja to mam okres praktycznie zawsze jak w zegarku. Chlop mnie dziś w kolejce w kiosku zirytował. Dogadywał głupio, żeby mi sprzedawca nie sprzedawał papierosów, bo będę brzydkie dzieci rodzic. Nie reagowałam. A on dalej. Ja dalej żadnej reakcji. Jak wychodziłam z kiosku to się jeszcze darł za mną, że o co mi chodzi, że sobie tylko żartuje. Wróciłam się, podeszłam i powiedziałam „nigdy niech pan nie dogaduje kobiecie, której pan nie zna nic na temat dzieci i rodzenia”. Chyba się zorientował, bo mnie strasznie przepraszał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny współczuje tych zawirować z cyklem i wierzę,że uda Wam się unormować i że każda z nas będzie w ciąży.
Wiem co czujecie odnośnie tego,że możemy zajść w ciąże.. Mi to już nawet ostatnio seks przestał sprawiać przyjemność ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- [QUOTE=NotreDame;87494512]Tez współczuje. Ja to mam okres praktycznie zawsze jak w zegarku. Chlop mnie dziś w kolejce w kiosku zirytował. Dogadywał głupio, żeby mi sprzedawca nie sprzedawał papierosów, bo będę brzydkie dzieci rodzic. Nie reagowałam. A on dalej. Ja dalej żadnej reakcji. Jak wychodziłam z kiosku to się jeszcze darł za mną, że o co mi chodzi, że sobie tylko żartuje. Wróciłam się, podeszłam i powiedziałam „nigdy niech pan nie dogaduje kobiecie, której pan nie zna nic na temat dzieci i rodzenia”. Chyba się zorientował, bo mnie strasznie przepraszał. Ja pierdziele co za typ... Bardzo dobrze mu powiedziałaś. Co nie zmienia faktu,że ludzie to jakby mogli to bym nam do łóżka weszli. Ja ostatnio ciągle w pracy słyszę,że skoro mój mąż jest policjantem to nie powinnam z niego schodzić i tylko dzieci robić i że już czas na nas eh ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Trafiłam na ten wykład bardzo ciekawy warto go obejrzeć https://m.facebook.com/story.php?sto...404194999&_rdr |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny, bez takich myśli! Głowa do góry, w końcu nam się uda, jak nie naturalnie to jest jeszcze in vitro i adopcja, więc szczerze wierzę, że wszystkie będziemy mamami.
Fruczak, nic Cię nie boli? Nie kłuje cię w boku, albo nie czujesz bólu w ramieniu? Jeśli masz takie objawy to zgłaszaj się na izbę przyjęć, naściemniaj, że jakieś krwawienie nasz czy coś, żeby tylko USG zrobili. Ja zbagatelizowałam objawy, wmawiałam sobie rwę kulszową i do szpitala trafiłam z pękniętym jajowodem (i przenoszonym bo piekielny ból był dwa dni wcześniej, ale nie dałam się przekonać mężowi, żeby zadzwonić po pogotowie), operacja na cito, jajowód usunięty. Nikomu nie życzę. Także jeżeli masz coś z powyższych (tak, głupi ból w ramieniu też jest objawem pozamacicznej), to proszę, nie zwlekaj. No i trzymam kciuki oczywiście, że to nie to ![]() U mnie jutro powinien być 1dc, ale na razie nie czuję. Na ciążę też nie, zresztą w tym cyklu mi strona owu nie pasowała, więc szanse marne. Mam nadzieję, że @ się dużo nie spóźni, bo trwa zazwyczaj 8 dni, a na 21.01 mam wizytę u gina i wolałabym być już po.
#3070 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny tulę was mocno. Nie smutajcie się tak.
![]() U mnie dziś sobota pod znakiem gotowania. Mam jeszcze zaplanowany na jutro bigos, sałatkę i zupę. Takiej pełnej lodówki to już dawno nie miałam. Ale stwierdziłam, że narobię jedzenia raz, a porzadnie i później dwa miesiące nie będę nic robić tylko podgrzewać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się dowiaduje że ktoś w ciąży to pasowaloby się cieszyć przecież, a mi się wyć chce. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87493657]Myślę, że kobiecie w ciąży teraz jest ta informacja niepotrzebna.To wrzuć bezpośrednio zdjęcie.
Testy owu, które kupiłam chyba są lipne. Te kreski są praktycznie niewidoczne. Muszę zdać się na siebie i profilaktycznie dopaść dziś tż. U was na testach jest napisane jaką mają czułość? U mnie niby 25. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]łatwo mówić, zdjęcie za dużo waży ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Staraczki 2019 cz. 4
Hej
![]() U mnie nadal brak okresu i brak oznak aby się zbliżał wiec czekam spokojnie na wizytę 17 stycznia. Mam pytanie trochę z innej beczki: czy Wasza rodzina wie że staracie się o dziecko? My nikomu nie mówiliśmy ale rodzice TŻ, jego babcia, mój tata ciagle pytają się o dziecko, mówią nam żeby nie czekać dłużej bo na co, jakieś głupie aluzje że mój mąż się nie stara itp. Nikomu nie mówiliśmy że się staramy żeby uniknąć komentarzy, ale denerwują mnie te ich teksty już... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-01-11 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pierwszy dzień bez duphastonu i już wieczorem zaczęły się delikatne plamienia... Liczę na to, że będzie dobrze. Chociaż to brzmi źle w tych okolicznościach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przyjaciółce powiedziałam jedynie, że przestaliśmy się zabezpieczać. Ale że się intensywnie staramy już 6 miesiąc to nie wie. Poza tym ja ciągle walczę z alergia pokarmowa - i pokrzywka - więc mówię że najpierw muszę się wyleczyć albo chociaż znaleźć przyczynę co mnie uczula, aby tego uniknąć jeśli uda się zajsc w ciążę. Ale staran nie przerywam, bo już zbyt długo to trwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas wiedzą rodzice i teściowie i moja przyjaciółka. Powiedzieliśmy im dlatego,żeby ciągle się nie pytali kiedy wnuk i czemu nie ma wnuka i teraz mamy święty spokój, a jak teściu odezwał się na wigilii,że mamy się brać do roboty to myślałam,że teściowa go wzrokiem zabije takiego spojrzenia to ja u niej nigdy nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
U nas wiedzą mamy i nasi przyjaciele.
#3078 |
Konto usunięte
|
U nas wiedzą jedni i drudzy rodzice. Wiedzą, że się leczymy i nie ma pytań.
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
Ja mam dobry kontakt z mama więc jak po roku starań nie bylo efektow to jej powiedziałam, tym bardziej ze w mojej rodzinie są pary, ktore mialy takie problemy.
Rodzice meza caly czas nam przycinali (mąż jako jedynh z rodzeństwa nie ma dzieci a jestesmy dlugo po slubie) i jest jeszcze gorzej... tesciowa mnie wysyla do znachorki i mowi ze za bardzo się przejmujemy 🤦🏼☠♀️ Od ciekawskich znajomych i wujków docinki są non stop: Ten Twoj chłop chyba nie umie się wziąc do roboty... wy to kariera a kkedy dzieci? W świeta mialam ciężki okres wiec już jechalam ostro z odpowiedziamy typu: a może się chce wujek z moim mężem zamienić jak się słabo stara? Niektorym to na chwilę zamykało usta... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Wstrzymywaliśmy się z zakupem biletów lotniczych na wakacje w czerwcu ale wczoraj kolega mi powiedział ze podobno są ubezpieczenia od odwołania podróży, czy któraś z Was miała z tym styczność? Moglibyśmy już kupić bilety nawet jeśli z powodu np l4 miałabym odwoływać lot w ewentualnej ciąży (na która i tak się chyba nie zapowiada) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Raz korzystaliśmy z takiego ubezpieczenia. Tyle ze my mieliśmy zabukowane wakacje w biurze podróży i zrezygnowaliśmy jednak z wyjazdu. Jedyny koszt jaki ponieśliśmy to wlasnie to ubezpieczenie od rezygnacji, u nas to było chyba coś koło 300zl/os ![]() Nie wiem jak to działa jesli kupuje sie bezpośrednio lot, ale pewnie podobnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Konto usunięte
|
1 dc. Jest plamienie. Odstawiłam duphaston. Jeszcze rano wzięłam tabletkę. Mieliśmy jechać na basen, a tu plamienie brązowe i żywej krwi też troszeczkę.
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Trzeci raz zasiadam , żeby do was napisać Dziś u mnie taka mała sobota bo było sprzątanie a zaraz będzie gotowanie a później już będzie niedziela ![]() Naszła mnie ochota na frytki i zamierzam zjeść całą michę ...sama Cytat:
Mi kilka raza zdarzyło się powiedzieć tak , że poszło w pięty i niczego już nie słyszymy np. " nie życzę sobie tak intymnych pytam " lub ( zasłyszane ostatnio) " proszę nie zadawać tak osobistych pytań. Wywieracie presję na mnie i na moim małżeństwie a ja nie czuje się z tym komfortowo" . Zazwyczaj wywołuje to buraka na twarzy i unikanie wzroku przez dłuższy czas ![]() [1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;87495979]1 dc. Jest plamienie. Odstawiłam duphaston. Jeszcze rano wzięłam tabletkę. Mieliśmy jechać na basen, a tu plamienie brązowe i żywej krwi też troszeczkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
Też bym zjadła frytki.. Ale moja dieta
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj wypiłam dwa piwa. Jestem w trakcie przyjmowania duphaston. Dziś mam wyrzuty sumienia , że mogłam coś zaprzepaścić przez tą słabość . W nocy z tego wszystkiego się budziłam i miałam urojone bóle podbrzusza ![]() Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
A probowałyscie diety z akademii płodności? Ja akurat kupiłam tą zimową, stosowałam ją lekko ponad tydzień a potem były święta, sylwester, pierwsze testy i beta. Także nawet ciężko mi potwierdzić jej skuteczność
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3090 | ||
Raczkowanie
|
U nas znajomi wiedzą ze chcemy bardzo dziecko ale nikt nie wie ze ponowlisimy starania ( większość rodziny i znajomych wie o #) rodzice moi i małża wiedza o staraniach.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.