|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Kupiłam dzisiaj olejek z wiesiołka do picia zobaczymy czy pomoże
Co do tego odpuszczania ja do roku czasu nie zwracałam na nic uwagi i się nie udało, a teraz wiadomo coraz bardziej zaczyna mnie to wkurzać i szukam przyczyny najbardziej się martwię,że wszystko niby będzie ze mną ok a ciąży nie będzie... Zobaczymy po drożności czy wszystko ok jeśli tak to nie wiem gdzie będziemy dalej szukać
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Katarznaka
Naprawdę aż do 17 ci się skróciło? Ale po jakim czasie stosowania luteiny? Ja dopiero drugi cykl ją biorę
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My między soba mówimy z mężem, że jak się nie uda nigdy zajść to zostaniemy tylko we dwójkę i będziemy zwiedzać świat. Liczę, że jednak ktoś dołączy. Widocznie coś jest na górze pisane, kiedy ma nam się udać lub nie udać wcale. Zaakceptujemy obie opcje. Chociaż jak widzę jak on tego dziecka pragnie i jakie ma nastawienie do innych dzieci, to jest tworzony do ojcostwa. Może to ja nie powinnam być matką, takie mam myśli czasem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mam bardzo dużą dawkę i opakowanie starcza mi na 4 dni...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to za głupoty! Każda z nas będzie najlepsza mama wszystkim nam będzie kiedyś dane Pink, mam pytanie... czy u ciebie ze stwierdzonym pcos występuje owulacja naturalnie? Robiłaś jakiś monitoring? Jakiś straszny smutek nam się tutaj ostatnio wkradł na wątek... nie powiem bo mnie tez się udziela, ale widzę ze u większości z nas czas intensywnych starań (liczę na jakieś grupowe testowanie) Ja w tym miesiącu mam chytry plan, tj nakupić testów i wkoncu wysikać te dwie kreski! nic innego nie pozostaje jak ta nadzieja...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, uda się, prędzej czy później, w ten sposób czy inny. Też byłam załamana, my się staraliśmy o córkę 4 lata. Ale się udało. Warto nie tracić nadziei
![]() Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3129 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie miałam robionych żadnych badań typu: prolaktyna, progesteron... Trochę się zastanawiam czy iść zrobić. Czy ginekolog mi wypisze jak poproszę czy powie mi, że za szybko?
To dopiero mój 4cs. Z drugiej strony jak mam złe wyniki to szkoda tracić czas a jak są dobre to fajnie i będę działać z lżejsza głową. Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3130 |
|
Konto usunięte
|
6,5 dnia brania duphastonu i jest krwawienie. Nigdy tak nie miałam. Ale już wieczorem nie wzięłam i dzisiejszy dzień traktuję jako 1 dzień cyklu. Dobrze robię?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;87497741]6,5 dnia brania duphastonu i jest krwawienie. Nigdy tak nie miałam. Ale już wieczorem nie wzięłam i dzisiejszy dzień traktuję jako 1 dzień cyklu. Dobrze robię?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jezeli to żywa krew a nie plamienie to dobrze zrobilaś. Dupka trzeba odstawić jak się pojawią okres. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- [1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87497740]Nigdy nie miałam robionych żadnych badań typu: prolaktyna, progesteron... Trochę się zastanawiam czy iść zrobić. Czy ginekolog mi wypisze jak poproszę czy powie mi, że za szybko? To dopiero mój 4cs. Z drugiej strony jak mam złe wyniki to szkoda tracić czas a jak są dobre to fajnie i będę działać z lżejsza głową. Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Prywatnie zleci Ci badania. Na NFZ bylam na wizcie po ponad roku starań i zostalam toralnie zlana.. kazala mi brac kwas foliowy i czekać a prywatnie od razu do problemu podeszła poważnie. Jakbym wiedziala ze tyle to u mnie to bedzie tyle trwało to bym poszła szybciej się przebadac a nie czekała tyle... prawie 3 lata starań, można oszaleć...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duphaston coś mi nie reguluje cyklu, myślałam że może zasugerować ginowi inny progesteron ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To dopiero mój 4cs. Z drugiej strony jak mam złe wyniki to szkoda tracić czas a jak są dobre to fajnie i będę działać z lżejsza głową. Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Badania krwi nigdy nie zaszkodzą. Możesz powiedzieć, że staracie się dłużej i poprosić o skierowanie. Nic nie tracisz przecież. Mój tż ma chyba jakiś radar, bo zawsze jak mam dni płodne to wymyśla sobie jakieś dąsy i jest wielce obrażony. ![]() Ja też trochę jestrm zrezygnowana podobnie jak wy. Już zaczynam powoli ogarniać sprawy, tak jakby mój plan zajścia w ciążę do marca nie wypalił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś będzie dobry dzień ![]() Ja się powoli godzę z faktem , że w tym cyklu zapewne się nie udało. Nie czuję nic. Co prawda do okresu tydzień ale ja mam dziwne przeczucia. Nic na czym mi w życiu zależało nie przychodziło łatwo , czasami nie przychodzilo w w ogóle. Tak więc szykuje się na długie oczekiwania. Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Dzień wcale nie dobry
![]() Owu dziś/jutro i już byliśmy wczoraj gotowi na amory ale brat dał znać że mama w szpitalu. Za wysokie ciśnienie i migotanie serca. Najgorzej być w innym kraju i nie potrafić pomóc. Brat ma tylko 20 lat i są sami,na szczęście jutro pozno w nocy będę w Polsce na tydzień. Nocka nieprzespana,w pracy będę nerwowym zombie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3137 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Krejzicatlady, zdrówka dla mamy. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Krejzicatlady dużo zdrówka dla mamy i oby szybko wszystko wróciło do normy Co do smutku na wątku myślę,że to troszkę przez to,że mamy okres zimowy, długie wieczory, ciemne dni i człowiek tylko siedzi i rozmyśla, myślę,że jak przyjdzie wiosna to każda z nas odżyje i będzie lepiej. Ja staram się teraz skupić na sobie i nie odkładać nic, bo dziecko, bo ciąża bo widzę,że jak to źle zaczęło na mnie i na moje małżeństwo działać... Na razie nie jest łatwo, ale mam nadzieję,że z każdym dniem będzie coraz lepiej
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zanim zrobiłam test ciążowy to sobie już całe życie ułożyłam na nowo, co gdzie jak, jak z praca (mam swoją działalność, wiec nie mogę iść po prostu na l4). I z mojego genialnego ułożenia życia nici. Jest jak było. Mnie zawsze mama mówiła, że jak się chce rozśmieszyć Pana Boga to trzeba mu powiedzieć o swoich planach... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja za to dziś optymistyczniej trochę. Mam plan kupić bilety i ubezpieczenie na wyjazd w tym tygodniu. Także dużo szukania przede mną ale strasznie mnie to cieszy i zaczynam się na tym skupiać Już taka jestem że zawsze muszę mieć jakiś główny cel i teraz go zmieniam z ciąży na podróż ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3141 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Krejzicatlady, zdrowia dla mamy, oby szybko doszła do siebie! Oblakanyobloczek a gdzie jedziecie, można wiedzieć ?Wiecie co to jest jakiś żart, nawet dziś jeszcze jestem zła... Wczoraj wieczorem źle się czułam, dokuczał mi ból brzucha, ale nagle z bólu aż zaczęło mi się kręcić w głowie, było mi niedobrze, na zmianę bladlam i robiłam się czerwona... Znowu wystraszyłam się, że to może pozamaciczna, chłopakiem postanowiliśmy że idziemy na izbę przyjęć. I to, jak potraktowała mnie pielęgniarka, nadaje się do filmu Barei :/. Była dla mnie chamska przez cały czas zbierania wywiadu, zapytała o kartę ciąży - nie mam, nie zdążyłam założyć. " To skąd w takim razie pani wie że w ogóle jest pani w ciąży?". "Ma pani podpaskę? Chciałabym zobaczyć to krwawienie, bo skąd mamy wiedzieć, że w ogóle było"... Powiedziałam że absolutnie nie i nie będzie pani oglądała moich podpasek, zwłaszcza że to przecież nie ona a lekarz będzie mnie badać. Generalnie kobieta próbowała mi wmówić, że wymyśliłam sobie wszystko, wyniki bety, ból, krwawienie, ciążę... Jezu. Zadzwoniła po lekarkę i powiedziała, że jest pacjentka w ciąży i z krwawieniem, po odłożeniu słuchawki dodała że tak tylko powiedziała, bo przecież krwawienia nie ma i ciąży pewnie też nie. Na szczęście lekarka była już w porządku, kulturalna i kompetentna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak było dalej ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3143 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Wiem o czym mówisz, mnie na IP dobrze potraktowano, za to lekarz też wyjechał mi z tekstem, że skąd ja w ogóle wiem że jestem w ciązy skoro nie mam karty.. jak mu powiedziałam o betach to zamilkł, potem mnie zbadał, zrobił usg i zostawił na oddziale.. więc chyba coś tam jednak było.Mam nadzieje, ze u ciebie wszystko w porządku Krejzi, zdrowia dla mamy ![]() obłoczek, właśnie pochwal się gdzie jedziecie ![]() My właśnie póki co wakacje mamy w statusie HOLD też miałam wszystko zaplanowane zgodnie z ciążą. A teraz to
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam owulacje 2 cykle monitorowane. Był piękny okrągły pecherzyk, potem stigma po peknieciu. Ale ciąży nie było. Ejjj u mnie flo po samych zapisach temp wyliczyło, że owu byla 3 dni temu 🤪 w tym cyklu mamy regularne przytulanki i wyjątkowo duża ochotę. Ale że owu w 9dc![]() niby coś czulam, ale jakoś tak na luzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra. Niektórzy ludzie to nie powinni się pchać do pewnych zawodów. U nas była taka pielęgniarka w gimnazjum. Dostałam w szkole okres, a ze miałam wf to poszłam do pielęgniarki i poprosiłam, żeby mi dała zwolnienie, bo okres dostałam. To tez kazała mi podpaske pokazać... A co w ogóle lekarka powiedziała? Wszystko w porządku? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
Lekarka nic nie stwierdziła na 100%, w macicy jest pęcherzyk, ale za mały, mam dalej robić badania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, ze nie pozamaciczna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj bylam zrobić betę... oby był dobry przyrost ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co za ludzie pracują w takich miejscach.. Tule mocno!A jakie badania masz jeszcze robić według lekarza? Dalej betę czy czekać na wizytę za kilka dni/tygodni? Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3150 | ||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

chyba , że zle udawałam te wyluzowanie bo dalej nic.
a mam bardzo dużą dawkę i opakowanie starcza mi na 4 dni...
wszystkim nam będzie kiedyś dane
(liczę na jakieś grupowe testowanie)
nic innego nie pozostaje jak ta nadzieja...

a prywatnie od razu do problemu podeszła poważnie. Jakbym wiedziala ze tyle to u mnie to bedzie tyle trwało to bym poszła szybciej się przebadac a nie czekała tyle... prawie 3 lata starań, można oszaleć...

co za ludzie pracują w takich miejscach.. Tule mocno!