Mamy Marzec 2020 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-01-13, 19:08   #4441
Adity
Raczkowanie

Dot.: Mamy Marzec 2020

Już po wizycie. Wszystko dobrze i młody ułożony tak jak mi się wydawało główka w dół. Jedynie lekarz mówił że drobny jest, teraz jestem w 32+5 tc i waży ok 1800, ale wszystko symetrycznie więc powiedział że nie ma czym się martwić. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, mam mieć wymazy robione i skierowanie dostać na badania już do porodu.
Takie pytanie może któraś z Was wie, gdzie się zgłasza i jak wygląda zgloszenie o zmianie miejsca pobytu na zwolnieniu? Czy wg jest sens to zgłaszać?
Adity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 19:10   #4442
Agnimay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adity Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Wszystko dobrze i młody ułożony tak jak mi się wydawało główka w dół. Jedynie lekarz mówił że drobny jest, teraz jestem w 32+5 tc i waży ok 1800, ale wszystko symetrycznie więc powiedział że nie ma czym się martwić. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, mam mieć wymazy robione i skierowanie dostać na badania już do porodu.
Takie pytanie może któraś z Was wie, gdzie się zgłasza i jak wygląda zgloszenie o zmianie miejsca pobytu na zwolnieniu? Czy wg jest sens to zgłaszać?
super! Teraz dzieciaczki rosną już według swoich predyspozycji, ale 1800 to porządna waga! jakie badania się robi to porodu? Chciałabym porównać z tym, co mi zalecą (o ile coś zalecą...)
Stary 2020-01-13, 19:20   #4443
nadi-a
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się że to lekarz na zwolnieniu pisze miejsce pobytu, tzn wpisuje adres i jest to rozumiane jako Twoje miejsce pobytu w czasie zwolnienia. Ewentualna kontrola z zusu będzie pod tym adresem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 19:23   #4444
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnimay Pokaż wiadomość
hejka! Witam się po weekendzie

Ja mam kokon, nie z Jukki, ale bardzo podobny. Prałam w zimnej wodzie+wirowanie i powiesiłam do wyschnięcia. Nic się nie stało Zamierzam go jeszcze parą potraktować

kusisz mnie żeby wyprać naszego szczeniaczka uczniaczka. Mam od sąsiadki po jej 2 synach i jakoś mam mieszane uczucia co do czystości może wyślę go na misję do pralki, jak przeżyje to przeżyje

Super, że mąż aktywny i chętny!

Ja w sobotę miałam akcję-dezynfekcję, czyli zdezynfekowałam wszystkie użuwane rzeczy dla dziecka, wyprałam co się dało wyprać (wkłady do huśtawki i skoczka), wyprałam gąbką całą kołyskę, wyprałam też resztę rzeczy dla dziecka m.in. pranie ręczne, bo była piękna pogoda na dworze u nas (21 stopni!) i wszystko mi ładnie wyschło na tarasie Wieczorem miałam imprezę z pracy, więc jeszcze pobalowaliśmy (ale wracając już mnie kręgosłup bolał).
W niedzielę wyprasowałam i popakowałam wszystko do worków próżniowych. Naprawdę cieszę się, że większość prania zrobiłam parę miesięcy temu, bo teraz byłoby mi ciężko! Jeszcze po baby shower będzie ostatnie pranie i jestem gotowa Wczoraj też z mężem wybraliśmy ubranka do szpitala dla Małej. Nie mogę się jej już doczekać

Dzięki. Miałam przy pierwszej córce kokon i po praniu się "złamał" Jak wkładałam go do pralki to musiał być zgięty i jakoś po praniu mu to zostało Jakby te wypełnienie się przełamało ....eh jakiś lipny był
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 19:55   #4445
Adity
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to lekarz na zwolnieniu pisze miejsce pobytu, tzn wpisuje adres i jest to rozumiane jako Twoje miejsce pobytu w czasie zwolnienia. Ewentualna kontrola z zusu będzie pod tym adresem.

Tak wpisuje adres, ale w tym miesiącu będę przez 2 tyg pod innym adresem i podobno powinno się to zgłosić w razie właśnie kontroli

Co do badań do porodu to znalazłam że między 33 a 37 robi sie
"Obowiązkowe badania w tym czasie:
1. Morfologia krwi.
2. Badanie ogólne moczu.
3. Badanie czystości pochwy.
4. Antygen HBs.
5. Badanie w kierunku HIV.
6. Posiew z przedsionka pochwy i okolic odbytu w kierunku paciorkowców B-hemolizujących.
7. W grupie kobiet ze zwiększonym ryzykiem zakażenia: VDRL, HCV.
8. Badanie cytologiczne, jeśli nie było wcześniej wykonane w okresie ciąży."

Edytowane przez Adity
Czas edycji: 2020-01-13 o 20:57
Stary 2020-01-13, 20:48   #4446
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak wpisuje adres, ale w tym miesiącu będę przez 2 tyg pod innym adresem i podobno powinno się to zgłosić w razie właśnie kontroli

Słyszałam, że trzeba to pracodawcy zgłosić, bo to oni przede wszystkim mogą Cię skontrolować i chyba od nich ZUS bierze adres (?).
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 21:14   #4447
Nati996
Raczkowanie

Dziewczyny jakie majtki poporodowe kupujecie? Konkretnie, firma itd, bo dzisiaj kupiłam jedne i już widzę, że wtopa :/

Nati996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 21:22   #4448
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nati996 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie majtki poporodowe kupujecie? Konkretnie, firma itd, bo dzisiaj kupiłam jedne i już widzę, że wtopa :/

Horizon, w innych wątkach dziewczyny polecały.

Czytam co zabrać do szpitala i już mam dość. A na stronie samego szpitala oczywiście zero info...
Stary 2020-01-13, 21:22   #4449
marles86
Raczkowanie

Ja mam Bella mama , ale nie wiem czy beda ok to moja pierwsza ciaza.

Narzeczona od 28.06.2014

14.08.2015

marles86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 21:29   #4450
Adity
Raczkowanie

Cytat:

Też mam horizon, koleżanka poleciała i wydają się ok
Stary 2020-01-13, 21:32   #4451
agulaaaa
Zakorzenienie

Ja też wzięłam Horizon

A podkłady higieniczne polecicie?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 21:41   #4452
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Hartmann. Miałam je też po pierwszym porodzie i były świetne
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 21:47   #4453
nadi-a
Raczkowanie

Też wzięłam majty Horizon, a podkłady te na łóżko wzięłam Seni 60x90.
Mnie zastanawia jeszcze coś.
Na SR dostaliśmy wykaz co zabrać do szpitala i jeśli chodzi o dziecko to są wymienione rzeczy konieczne i takie, które można ew. zabrać. I nie piszą że koniecznie ubranka, tylko że ew. można oczywiscie planuje wziąć ale czy tzn że oni jakieś dają jak ktoś nie ma??

"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
Stary 2020-01-13, 21:49   #4454
Nati996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Ja też wzięłam Horizon

Mama ginekolog polecala Bella mamma, bo nie mają żadnych niepotrzebnych włókien i plastików, niby najlepsze, bo "oddychają", więc kupiłam

Nati996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 22:01   #4455
anusia1990
Zakorzenienie

Mi jakos bella nie podeszla. Wkurzalo mnie to ze sie deformowala nim ja zuzylam. To jak podpaska bez skrzydelek.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 22:08   #4456
Adity
Raczkowanie

Cytat:
Ja też wzięłam Horizon

Ja wzięłam takie https://m.ceneo.pl/18033251
A takie na łóżko to przez allegro zamawiałam firma zarys
Stary 2020-01-13, 22:08   #4457
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Bylam dzis na 3 prenatalnych. Mlody 1560g 29 tydz.
Mamy problem z lewa nereczka ,jest na granicy normy . Po porodzie nefrolog bedzie grany

Stary 2020-01-13, 22:14   #4458
fiolek_31
Raczkowanie

Cytat:
Na początek na jakie rozmiary ubranek jesteście przygotowane?
Ja kupiłam paczkę używanych ubranek po wczesniaku i mam 50,56,62 mam też trochę większych na później
Cytat:
Napisane przez Cisa89 Pokaż wiadomość
Proszę
https://allegro.pl/oferta/ceba-uszty...MDYxZmMyMDA%3D
- przewijak wzięłam taki żeby pasował mi designem do mebli, bo nie planuję używać na niego pokrowców (łatwo ubrudzić kupką i do prania, dużo z tym zabawy, a taki z tworzywa wystarczy przetrzeć mokrą chusteczką tak jak pupę, od biedy spłukać pod kranem i czyste )

https://allegro.pl/oferta/przybornik...MTA1MjY4MDM%3D
- organizer wzięłam taki, co można powiesić na szczycie łóżka i na górze będzie miał łatwy dostęp do mokrych chusteczek, kremu ochronnego i zmieści dużo pampersów na zmianę. Odsunę łóżeczko nieco od ściany i powieszę go za szczytem co nie będzie też mnie drażnił w oczy

Kusi mnie jeszcze bardzo z Jukki ten kocyczek, śliczny kolor dla chłopca (lubię musztardę)
https://allegro.pl/oferta/jukki-kocy...ium-8718109635

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Raz
Mi też się podoba ten musztardowy kolor i planuje kupić, dla dziewczynki chyba tez będzie ok
Cytat:
Na SR dostaliśmy wykaz co zabrać do szpitala i jeśli chodzi o dziecko to są wymienione rzeczy konieczne i takie, które można ew. zabrać. I nie piszą że koniecznie ubranka, tylko że ew. można oczywiscie planuje wziąć ale czy tzn że oni jakieś dają jak ktoś nie ma??

Nam położna na SR mówiła, że jeśli ktoś przebiera dziecko w swoje ubrania to może być ciężko je odzyskać bo często trafiają do pralni razem ze wszystkimi innymi i trzeba na nie kilka dni poczekać. Ja biorę tylko ubranie na wyjście
Mam też z Julki rożek i śpiworek, póki co ich nie prałam mam zamiar wszystko prac dopiero w lutym bo u mnie termin na koniec marca
Ogólnie z wyprawki brakuje mi fotelika i łóżeczka, w tym miesiącu ogarniemy jeszcze chusta do karmienia

fiolek_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 22:48   #4459
paula54
Zakorzenienie

Hej, Ja już też po wizycie. Młody wygląda dobrze, wszystko w normie, 2 kilo człowieka. No i dalej położenie miednicowe.. . Ale niestety lekarz wypatrzyl, że jest problem z lozyskiem. Położone prawidłowo, ale dwuplatowe i pepowina przyczepiona prawdopodobnie do błony łączącej oba płaty
Od razu się zeshizowalam, jutro idę do mojego prowadzącego, niech mi powie co z tym robimy, bo się mega martwię. Coś czuję, że nie pośpię dziś w nocy...oby to był jakiś drobiazg, bo oczywiście wpisałam w Google i same głupoty poznajdywalo wiem, nie powinnam. To było silniejsze ode mnie...

Miałam jutro robić zamówienie w aptece, ale chyba zaraz klikne, bo jakby nie daj Boże trzeba było dziś iść do szpitala to jestem w d.

Dobrze, ze młody się wierci, bo przynajmniej wiem, że u niego wszystko ok.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-13, 23:28   #4460
nadi-a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiolek_31 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam paczkę używanych ubranek po wczesniaku i mam 50,56,62 mam też trochę większych na później Mi też się podoba ten musztardowy kolor i planuje kupić, dla dziewczynki chyba tez będzie ok Nam położna na SR mówiła, że jeśli ktoś przebiera dziecko w swoje ubrania to może być ciężko je odzyskać bo często trafiają do pralni razem ze wszystkimi innymi i trzeba na nie kilka dni poczekać. Ja biorę tylko ubranie na wyjście
Mam też z Julki rożek i śpiworek, póki co ich nie prałam mam zamiar wszystko prac dopiero w lutym bo u mnie termin na koniec marca
Ogólnie z wyprawki brakuje mi fotelika i łóżeczka, w tym miesiącu ogarniemy jeszcze chusta do karmienia

Z tymi ubrankami to dziwne, myslalam że to ja przebieram dziecko i chowam to co brudne sobie do torby
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Hej, Ja już też po wizycie. Młody wygląda dobrze, wszystko w normie, 2 kilo człowieka. No i dalej położenie miednicowe.. . Ale niestety lekarz wypatrzyl, że jest problem z lozyskiem. Położone prawidłowo, ale dwuplatowe i pepowina przyczepiona prawdopodobnie do błony łączącej oba płaty
Od razu się zeshizowalam, jutro idę do mojego prowadzącego, niech mi powie co z tym robimy, bo się mega martwię. Coś czuję, że nie pośpię dziś w nocy...oby to był jakiś drobiazg, bo oczywiście wpisałam w Google i same głupoty poznajdywalo wiem, nie powinnam. To było silniejsze ode mnie...

Miałam jutro robić zamówienie w aptece, ale chyba zaraz klikne, bo jakby nie daj Boże trzeba było dziś iść do szpitala to jestem w d.

Spróbuj się nie martwić, trzymam kciuki żeby prowadzący Cię jutro uspokoił.

narzeczona
Stary 2020-01-13, 23:33   #4461
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze chusta do karmienia

Do karmienia?

Naczytalam się i ciągle sobie teraz uświadamiam czego jeszcze nie mam. Tantum rosa.
Chcę być już spakowana, bo oszaleję!

Stary 2020-01-13, 23:53   #4462
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
Mamy problem z lewa nereczka ,jest na granicy normy . Po porodzie nefrolog bedzie grany

Dobrze, że będziecie mieć pod kontrolą

Cytat:

Trzymam kciuki,odpoczywaj dużo i na pewno będzie siebeze. Daj znać co lekarz powie

Dodaję kolejne produkty z apteki i już parę stów
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-14, 09:31   #4463
Cisa89
Raczkowanie

Cytat:
Spodenki fajne teraz w Lidlu są. One mają taki szeroki pas. Póki jest pępek to się co da podwinac a potem już można szeroko rozłożyć.
Ja mam 6 pajacow i 6 bodziakow na 56 i się zastanawiam czy jest sens dokupywac. Bo potem na 62 już mam sporo wszystkiego.
Spodenki, śpiochy i polspiochy też mam, łącznie z 8. Chyba starczy.
Powinno wystarczyć Nie ma co szaleć z tymi ciuchami.

Cytat:
Napisane przez Agnimay Pokaż wiadomość
Ja w sobotę miałam akcję-dezynfekcję, czyli zdezynfekowałam wszystkie użuwane rzeczy dla dziecka, wyprałam co się dało wyprać (wkłady do huśtawki i skoczka), wyprałam gąbką całą kołyskę, wyprałam też resztę rzeczy dla dziecka m.in. pranie ręczne, bo była piękna pogoda na dworze u nas (21 stopni!) i wszystko mi ładnie wyschło na tarasie Wieczorem miałam imprezę z pracy, więc jeszcze pobalowaliśmy (ale wracając już mnie kręgosłup bolał).
W niedzielę wyprasowałam i popakowałam wszystko do worków próżniowych. Naprawdę cieszę się, że większość prania zrobiłam parę miesięcy temu, bo teraz byłoby mi ciężko! Jeszcze po baby shower będzie ostatnie pranie i jestem gotowa Wczoraj też z mężem wybraliśmy ubranka do szpitala dla Małej. Nie mogę się jej już doczekać
A'propo skoczka (bo mi się rzucił w oczy), wiem, że na Zachodzie nadal bywają popularne ale niestety specjaliści odradzają stosowanie ze względu na zły wpływ na bioderka:
https://www.charezinska.pl/dlaczego-...slac-w-kosmos/

Cytat:
Niezła waga, jak w tym filmie "1800 gramów"

Cytat:

W sumie najważniejsze by były z siateczki (nie fizeliny), teraz wzięłam bodajże AkuKu.

Cytat:
Mama ginekolog polecala Bella mamma, bo nie mają żadnych niepotrzebnych włókien i plastików, niby najlepsze, bo "oddychają", więc kupiłam

Też je miałam poprzednio jak i teraz, byłam zadowolona. To się używa 2-3 dni a potem już wystarczą zwykłe maxi podpaski, także do przeżycia.

Cytat:
Ja kupiłam paczkę używanych ubranek po wczesniaku i mam 50,56,62 mam też trochę większych na później Mi też się podoba ten musztardowy kolor i planuje kupić, dla dziewczynki chyba tez będzie ok Nam położna na SR mówiła, że jeśli ktoś przebiera dziecko w swoje ubrania to może być ciężko je odzyskać bo często trafiają do pralni razem ze wszystkimi innymi i trzeba na nie kilka dni poczekać. Ja biorę tylko ubranie na wyjście

Hmm, jak rodziłam starszaka, to w szpitalu noworodki dostawały pierwsze ciuchy szpitalne a potem już każda przebierała w swoje Te szpitalne było trzeba samemu odłożyć do takiego kosza (położne nic nie zabierały) i bardziej był problem by mamuśki nie wyniosły niż, że szpital zabierze Mi się przez przypadek przez to zaplątała jedna pielucha tetrowa (zauważyłam robiąc pranie w domu)

Cytat:

Kawał faceta! Kciuki za wizytę, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Do karmienia?

Naczytalam się i ciągle sobie teraz uświadamiam czego jeszcze nie mam. Tantum rosa.

Tantum Rosa bym odpuściła, bo jest do podmywania się na rany i podrażnienia po SN a jeśli jakimś trafem będziesz miała CC to się nie przyda. Oczywiście po CC też można używać ale nie ma potrzeby bo grażyna niepodrażniona Poprzednio też kupiłam i wywaliłam. Zawsze jak coś można kupić od ręki w aptece

Przyszła wczoraj w końcu moja paczka od MamyGinekolog. Bardzo fajne są te koszule do porodu/karmienia, przymierzyłam i poczułam się jak księżniczka Są ciemne i prać można w 90', więc problem z ewentualnym zabrudzeniem odpada. Świetne są też ciuchy dla niemowląt od MG, wzięłam zestaw bodziaków i na prawdę fajna porządna bawełna.

Za to trochę wkurzyłam się z wózkiem. Zamówiłam dobry tydzień temu w jednym sklepie i czekałam na potwierdzenie, była cisza, więc napisałam wczoraj do nich i dostałam info, że niestety zamówienie anulowano bo nie mają tego koloru na stanie. Fajnie, że raczyli mnie poinformować Zamówiłam więc właśnie w innym sklepie, tam jest niby dostępny od ręki i czekam na potwierdzenie (mają dzwonić do końca dnia), oby był. Chyba jakieś pustki na magazynach mają hurtownie po Nowym Roku
Cisa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-14, 09:48   #4464
paula54
Zakorzenienie

Ja już po wizycie u prowadzącego. Uspokoił mnie o tyle, że na pewno póki młody siedzi w brzuchu to wszystko jest ok. Ale taka budowa łożyska już praktycznie wyklucza sn. Także powoli się nastawiam na cc. Szkoda mi, nie powiem, że nawet nie będę miała szansy spróbować, ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Stary 2020-01-14, 10:40   #4465
fiolek_31
Raczkowanie

Cytat:
Z tymi ubrankami to dziwne, myslalam że to ja przebieram dziecko i chowam to co brudne sobie do torby Spróbuj się nie martwić, trzymam kciuki żeby prowadzący Cię jutro uspokoił.

Też mnie zastanawia w którym momencie one mogą lądować w koszu ze szpitalnymi, może po kąpieli
Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Do karmienia?

Taka chusta która można okryć dziecko w czasie karmienia, może się przydac będąc w miejscu publicznym lub gdy mamy gości.
Cytat:
Napisane przez Cisa89 Pokaż wiadomość
Powinno wystarczyć Nie ma co szaleć z tymi ciuchami.

A'propo skoczka (bo mi się rzucił w oczy), wiem, że na Zachodzie nadal bywają popularne ale niestety specjaliści odradzają stosowanie ze względu na zły wpływ na bioderka:
https://www.charezinska.pl/dlaczego-...slac-w-kosmos/

Niezła waga, jak w tym filmie "1800 gramów"

W sumie najważniejsze by były z siateczki (nie fizeliny), teraz wzięłam bodajże AkuKu.

Też je miałam poprzednio jak i teraz, byłam zadowolona. To się używa 2-3 dni a potem już wystarczą zwykłe maxi podpaski, także do przeżycia.

Hmm, jak rodziłam starszaka, to w szpitalu noworodki dostawały pierwsze ciuchy szpitalne a potem już każda przebierała w swoje Te szpitalne było trzeba samemu odłożyć do takiego kosza (położne nic nie zabierały) i bardziej był problem by mamuśki nie wyniosły niż, że szpital zabierze Mi się przez przypadek przez to zaplątała jedna pielucha tetrowa (zauważyłam robiąc pranie w domu)

Kawał faceta! Kciuki za wizytę, będzie dobrze

Tantum Rosa bym odpuściła, bo jest do podmywania się na rany i podrażnienia po SN a jeśli jakimś trafem będziesz miała CC to się nie przyda. Oczywiście po CC też można używać ale nie ma potrzeby bo grażyna niepodrażniona Poprzednio też kupiłam i wywaliłam. Zawsze jak coś można kupić od ręki w aptece

Przyszła wczoraj w końcu moja paczka od MamyGinekolog. Bardzo fajne są te koszule do porodu/karmienia, przymierzyłam i poczułam się jak księżniczka Są ciemne i prać można w 90', więc problem z ewentualnym zabrudzeniem odpada. Świetne są też ciuchy dla niemowląt od MG, wzięłam zestaw bodziaków i na prawdę fajna porządna bawełna.

Za to trochę wkurzyłam się z wózkiem. Zamówiłam dobry tydzień temu w jednym sklepie i czekałam na potwierdzenie, była cisza, więc napisałam wczoraj do nich i dostałam info, że niestety zamówienie anulowano bo nie mają tego koloru na stanie. Fajnie, że raczyli mnie poinformować Zamówiłam więc właśnie w innym sklepie, tam jest niby dostępny od ręki i czekam na potwierdzenie (mają dzwonić do końca dnia), oby był. Chyba jakieś pustki na magazynach mają hurtownie po Nowym Roku
W każdym szpitalu widać jest inaczej, ciekawe że komuś może przyjść do głowy wynieść szpitalne ciuszki
Cytat:
Ja już po wizycie u prowadzącego. Uspokoił mnie o tyle, że na pewno póki młody siedzi w brzuchu to wszystko jest ok. Ale taka budowa łożyska już praktycznie wyklucza sn. Także powoli się nastawiam na cc. Szkoda mi, nie powiem, że nawet nie będę miała szansy spróbować, ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Szkoda, że się nie uda sn ale wasze zdrowie jest najważniejsze

fiolek_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-14, 10:55   #4466
Cisa89
Raczkowanie

Cytat:
W każdym szpitalu widać jest inaczej, ciekawe że komuś może przyjść do głowy wynieść szpitalne ciuszki

Myślę nie tyle specjalnie co przez przypadek Jak się zacznie te wszystkie torby i ciuchy swoje, dziecka po porodzie przewracać mając do dyspozycji w zasadzie jedynie powierzchnię łóżka, to łatwo zaplątać
Ciekawe jak będzie teraz, bo rodzić będę raczej w innym szpitalu, tak czy siak ciuszki biorę swoje.
Stary 2020-01-14, 11:02   #4467
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:

Kupiłam Horizon, dokupię jeszcze z Akuku
Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość

Dobrze, że zostało wyłapane i wiecie, że trzeba kontrolować Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Ważne, żeby było bezpiecznie dla Ciebie i dla dziecka
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-14, 12:48   #4468
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

W szpitalu w którym będę rodzić dla dziecka potrzebne są tylko chusteczki nawilżane i ubranka na wypis. Pampersy i ubranka aż do momentu wypisu zapewnia szpital
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-14, 13:09   #4469
Cisa89
Raczkowanie

No i dostałam info z BoboWózki, że upatrzony przeze mnie wózek nie jest dostępny już w kolorze camel bo weszła w grudniu nowa paleta (same szarości i granat). Na stanie już nie mają a u dystrybutora wyczerpany. To po co go mają cały czas na stronie jako dostępny od ręki . Mogę jedynie spróbować poszukać w innych sklepach czy jeszcze nie mają na stanie. Poszukam a jak nie znajdę to nie wiem co dalej, bo Joolz w innych kolorach mi się nie podoba... Tzn. podoba mi się od biedy szary ale poprzednio miałam 2 szare wózki i chciałabym teraz coś innego No to jestem znowu bez wózka
Stary 2020-01-14, 13:16   #4470
paula54
Zakorzenienie

Cisa- ciekawe czy im ma salonie nie został jakoś pokazowy. Masz jak podjechać i zobaczyć? Bo może w systemie już nie ma a na salonie jeszcze leży.

Trochę mi zeszły nerwy i odetchnelam. Wczoraj nie miałam spania w nocy i zrobiłam ostatnie duże zamówienia, apteka i sklep z ☠☠☠☠☠☠☠ami. Zostały już takie rzeczy, które można kupić od ręki. W moim szpitalu jest na korytarzu i apteka i sklep z ciuszkami, więc od biedy się tam męża wyśle

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2020-01-14 o 13:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości