|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Marzec 2020
Już po wizycie. Wszystko dobrze i młody ułożony tak jak mi się wydawało główka w dół. Jedynie lekarz mówił że drobny jest, teraz jestem w 32+5 tc i waży ok 1800, ale wszystko symetrycznie więc powiedział że nie ma czym się martwić. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, mam mieć wymazy robione i skierowanie dostać na badania już do porodu.
Takie pytanie może któraś z Was wie, gdzie się zgłasza i jak wygląda zgloszenie o zmianie miejsca pobytu na zwolnieniu? Czy wg jest sens to zgłaszać? |
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super! Teraz dzieciaczki rosną już według swoich predyspozycji, ale 1800 to porządna waga! jakie badania się robi to porodu? Chciałabym porównać z tym, co mi zalecą (o ile coś zalecą...)
|
|
#4443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Miałam przy pierwszej córce kokon i po praniu się "złamał" Jak wkładałam go do pralki to musiał być zgięty i jakoś po praniu mu to zostało |
|
|
|
|
#4445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do badań do porodu to znalazłam że między 33 a 37 robi sie "Obowiązkowe badania w tym czasie: 1. Morfologia krwi. 2. Badanie ogólne moczu. 3. Badanie czystości pochwy. 4. Antygen HBs. 5. Badanie w kierunku HIV. 6. Posiew z przedsionka pochwy i okolic odbytu w kierunku paciorkowców B-hemolizujących. 7. W grupie kobiet ze zwiększonym ryzykiem zakażenia: VDRL, HCV. 8. Badanie cytologiczne, jeśli nie było wcześniej wykonane w okresie ciąży." Edytowane przez Adity Czas edycji: 2020-01-13 o 20:57 |
|
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie majtki poporodowe kupujecie? Konkretnie, firma itd, bo dzisiaj kupiłam jedne i już widzę, że wtopa :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Horizon, w innych wątkach dziewczyny polecały. Czytam co zabrać do szpitala i już mam dość. A na stronie samego szpitala oczywiście zero info... |
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Bella mama , ale nie wiem czy beda ok to moja pierwsza ciaza.
|
#4450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wzięłam Horizon
![]() A podkłady higieniczne polecicie?
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Raczkowanie
|
Też wzięłam majty Horizon, a podkłady te na łóżko wzięłam Seni 60x90.
Mnie zastanawia jeszcze coś. Na SR dostaliśmy wykaz co zabrać do szpitala i jeśli chodzi o dziecko to są wymienione rzeczy konieczne i takie, które można ew. zabrać. I nie piszą że koniecznie ubranka, tylko że ew. można oczywiscie planuje wziąć ale czy tzn że oni jakieś dają jak ktoś nie ma??Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Mama ginekolog polecala Bella mamma, bo nie mają żadnych niepotrzebnych włókien i plastików, niby najlepsze, bo "oddychają", więc kupiłam
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakos bella nie podeszla. Wkurzalo mnie to ze sie deformowala nim ja zuzylam. To jak podpaska bez skrzydelek.
|
|
|
#4456 |
|
Raczkowanie
|
Ja wzięłam takie https://m.ceneo.pl/18033251
A takie na łóżko to przez allegro zamawiałam firma zarys |
|
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Bylam dzis na 3 prenatalnych. Mlody 1560g 29 tydz.
Mamy problem z lewa nereczka ,jest na granicy normy . Po porodzie nefrolog bedzie granyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4458 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam paczkę używanych ubranek po wczesniaku i mam 50,56,62
mam też trochę większych na później Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam też z Julki rożek i śpiworek, póki co ich nie prałam mam zamiar wszystko prac dopiero w lutym bo u mnie termin na koniec marca Ogólnie z wyprawki brakuje mi fotelika i łóżeczka, w tym miesiącu ogarniemy jeszcze chusta do karmieniaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Ja już też po wizycie. Młody wygląda dobrze, wszystko w normie, 2 kilo człowieka. No i dalej położenie miednicowe.. . Ale niestety lekarz wypatrzyl, że jest problem z lozyskiem. Położone prawidłowo, ale dwuplatowe i pepowina przyczepiona prawdopodobnie do błony łączącej oba płaty
![]() Od razu się zeshizowalam, jutro idę do mojego prowadzącego, niech mi powie co z tym robimy, bo się mega martwię. Coś czuję, że nie pośpię dziś w nocy...oby to był jakiś drobiazg, bo oczywiście wpisałam w Google i same głupoty poznajdywalo wiem, nie powinnam. To było silniejsze ode mnie...Miałam jutro robić zamówienie w aptece, ale chyba zaraz klikne, bo jakby nie daj Boże trzeba było dziś iść do szpitala to jestem w d. Dobrze, ze młody się wierci, bo przynajmniej wiem, że u niego wszystko ok. |
|
|
|
#4460 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naczytalam się i ciągle sobie teraz uświadamiam czego jeszcze nie mam. Tantum rosa. Chcę być już spakowana, bo oszaleję! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dodaję kolejne produkty z apteki i już parę stów
|
||
|
|
|
#4463 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
https://www.charezinska.pl/dlaczego-...slac-w-kosmos/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi się przez przypadek przez to zaplątała jedna pielucha tetrowa (zauważyłam robiąc pranie w domu) ![]() Cytat:
Kciuki za wizytę, będzie dobrze Cytat:
Poprzednio też kupiłam i wywaliłam. Zawsze jak coś można kupić od ręki w aptece Przyszła wczoraj w końcu moja paczka od MamyGinekolog. Bardzo fajne są te koszule do porodu/karmienia, przymierzyłam i poczułam się jak księżniczka Są ciemne i prać można w 90', więc problem z ewentualnym zabrudzeniem odpada. Świetne są też ciuchy dla niemowląt od MG, wzięłam zestaw bodziaków i na prawdę fajna porządna bawełna.Za to trochę wkurzyłam się z wózkiem. Zamówiłam dobry tydzień temu w jednym sklepie i czekałam na potwierdzenie, była cisza, więc napisałam wczoraj do nich i dostałam info, że niestety zamówienie anulowano bo nie mają tego koloru na stanie. Fajnie, że raczyli mnie poinformować Zamówiłam więc właśnie w innym sklepie, tam jest niby dostępny od ręki i czekam na potwierdzenie (mają dzwonić do końca dnia), oby był. Chyba jakieś pustki na magazynach mają hurtownie po Nowym Roku
|
||||||||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie u prowadzącego. Uspokoił mnie o tyle, że na pewno póki młody siedzi w brzuchu to wszystko jest ok. Ale taka budowa łożyska już praktycznie wyklucza sn. Także powoli się nastawiam na cc. Szkoda mi, nie powiem, że nawet nie będę miała szansy spróbować, ale są rzeczy ważne i ważniejsze
|
|
|
|
#4465 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe jak będzie teraz, bo rodzić będę raczej w innym szpitalu, tak czy siak ciuszki biorę swoje. |
|
|
|
|
#4467 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|||
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
No i dostałam info z BoboWózki, że upatrzony przeze mnie wózek nie jest dostępny już w kolorze camel bo weszła w grudniu nowa paleta (same szarości i granat). Na stanie już nie mają a u dystrybutora wyczerpany. To po co go mają cały czas na stronie jako dostępny od ręki
. Mogę jedynie spróbować poszukać w innych sklepach czy jeszcze nie mają na stanie. Poszukam a jak nie znajdę to nie wiem co dalej, bo Joolz w innych kolorach mi się nie podoba... Tzn. podoba mi się od biedy szary ale poprzednio miałam 2 szare wózki i chciałabym teraz coś innego No to jestem znowu bez wózka
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Cisa- ciekawe czy im ma salonie nie został jakoś pokazowy. Masz jak podjechać i zobaczyć? Bo może w systemie już nie ma a na salonie jeszcze leży.
Trochę mi zeszły nerwy i odetchnelam. Wczoraj nie miałam spania w nocy i zrobiłam ostatnie duże zamówienia, apteka i sklep z ☠☠☠☠☠☠☠ami. Zostały już takie rzeczy, które można kupić od ręki. W moim szpitalu jest na korytarzu i apteka i sklep z ciuszkami, więc od biedy się tam męża wyśle
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2020-01-14 o 13:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

super! Teraz dzieciaczki rosną już według swoich predyspozycji, ale 1800 to porządna waga!
jakie badania się robi to porodu? Chciałabym porównać z tym, co mi zalecą (o ile coś zalecą...)

14.08.2015 

oczywiscie planuje wziąć ale czy tzn że oni jakieś dają jak ktoś nie ma??
,jest na granicy normy . Po porodzie nefrolog bedzie grany
mam też trochę większych na później
)
wiem, nie powinnam. To było silniejsze ode mnie...

Zamówiłam więc właśnie w innym sklepie, tam jest niby dostępny od ręki i czekam na potwierdzenie (mają dzwonić do końca dnia), oby był. Chyba jakieś pustki na magazynach mają hurtownie po Nowym Roku