|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2020
Znalazłam ładny kocyk na allie. I sie zast.
49,25 zł 38% zniżki | Kocyk dziecięcy dzianiny noworodka przewijać wózek pościel Wrap alpaka w stylu kreskówki Infantil chłopcy dziewczęta odbieranie koce kołdry dziecięce https://s.click.aliexpress.com/e/_ULwWb Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
O super, dzięki za podpowiedzi, będę szukać
![]() Bura, w pierwszej ciąży ja koło15tc poczułam pierwsze laskotki, potem długo nic i koło 18 tc poczułam dopiero jakieś pluskanie/bąbelki. Puknięcia jak pamiętam to grubo po 20tc. No i moja córa baaardzo mało fikala w brzuchu. Często musiałam ją wywoływać słodyczami. Kilka razy byłam na ktg bo nie czułam długo ruchów (byłam czymś zajęta i wtedy ich pewnie nie zauważyłam bo zawsze było wszystko ok). Także może leniuszek jak moja? No i po porodzie dopiero powera dostała nogi i ręce jak nie spała były (i nadal są) w ciągłym ruchu![]() ![]() Dlatego jestem też ciekawa jak będzie teraz. Bo poważnie dużo czuję w dzień i w nocy i to kopanie takie że brzuch tylko faluje. Mąż już też czuł kopniaki. No dla mnie szok jak tak dalej będzie dokazywac to za jakiś miesiąc nie pośpię w nocy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie laski taka afera ze masakra. Wyjechałam z dziećmi z domu. Ona sie tak darła ze aż moje dzieci się bały. Ja wychodząc powiedziałam do dzieci przegnajcie sie z ta Panią bo już sie z nia nie zobaczycie.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dlaczego Twoja teściowa tak Cię poucza i we wszystko się wtrąca ? Jak reaguje na to Twój mąż ?
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka, współczuję
na wieść o ciąży tak się rozjuszyła czy o coś innego poszło?Co do robota sprzątającego to u mnie, moich rodziców i znajomych króluje roborock. Kocham go miłością bezgraniczną, jak kiedyś padnie to tego samego dnia zamawiam następnego Sprząta raz dziennie, chyba że syn się do niego dorwie to częściej kupiliśmy jak mały zaczął poruszać się po podłodze i żałuję że nie wcześniej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest psychiczna. Mowil jej uspokój sie itd . A ona w amoku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Nie dowiedziała się o ciąży. Za to teść się dowiedział. Ale nie ma jej mówić. ![]() Napisałam do Tz siostry ze maja zakaz wstępu do mojego domu. Jak wejdą na posesje dzwonię po policje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam sobie w Mohito,bo mam troche kasy z urodzin do wydania. Kupiłam tunike,dwie koszulki i sukienke za niecałe 120 zł. Fajne mają przeceny
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zrąbany telefon,mężuś mnie szturchnął,spadł i się cały ekran wylał nie mam zdj jak teraz zrobić
|
#3730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no żartuję, miałam sobie kupić nowe radio do auta i kamerę cofania ale zamiast szukać radia i kamerki to buszowałam po dziecięcych akcesoriach ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Rusza się mała na pewno, na usg widzę machające łapki, poza tym mam ten detektor tętna - tam też słychać ruchy, no i słyszę je Tylko nie czuję...dziwne ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj przez to zasnąć nie mogłam bo Młody konkretnie buszował. Naprawdę dał mi popalić. Oczywiście na tym etapie nie jest to w żaden sposób bolesne, jest delikatne, jednak nie pozwala spać. Tak się zastanawiam, czy jak się urodzi to też będzie takim nocnym markiem jak rodzice ? W sumie psiaka tak wychowaliśmy, że w weekend potrafi z nami spać do 12 i nie budzi nas na spacer. Za to w tygodniu- jak ma się zwinąć z legowiska o szóstej rano na spacer to patrzy na nas jak na idiotów
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze bąbelki dokładnie pamiętam bo było to w Wigilię, był to 17 t 1 d., później była przerwa i znowu bąbelki. Wstyd się przyznać ale daty tych pierwszych puknięć za bardzo nie pamiętam, ale myślę, że kilkanaście dni temu czyli ok. 19 tygodnia ( w poniedziałek mam 21 t 0 d).
Edytowane przez Pat1988 Czas edycji: 2020-01-18 o 20:06 |
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja dziś po wizycie. U młodego super, zjadał swoje rączki
sprzęt jest i na połówkowe mamy się umawiać 27,28.01. mam nadzieję że będą miejsca. Ja już czuje konkretnie ruchy... i po lewej ma nóżki i wiem to na 100% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krychulec - super! ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3738 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3739 |
|
Rozeznanie
|
Ja w pierwszej ciąży ruchy czułam pomiędzy 20 a 21 tyg. Teraz skończony 17 i już czuję, ale wiem czego się spodziewać. Wiem też gdzie Dzieciątko mniej więcej jest
️ także spokojnie 🤪Blondynkapoznan dużo siły i spokoju dla Ciebie, nie stresuj się ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Kupiłam rodzicom pod choinkę Blaupunkt i są zachwyceni. W codziennym użytku. |
|
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Wracając do zakupów w Mohito. Patrząc na metkach pierwotne ceny całość wyniosłaby mnie 330 zł... A zapłaciłam zwrotne 120 zł. Zostało mi kasy z urodzin tylko na mnie więc idę w poniedziałek jeszcze popatrzeć. Bo nie przejrzałam wszystkiego, z mężem byłam xD
A najdrozej wyszła ta sukienka za 40 zł. I na brzuszek na koncowke bd ok, bo jest tych luznych IMG_20200119_095307.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj mam taki sajgon w domu ze masakra. Pokłóciłam sie z M gdzieś wyszedł. Przez ta sucz. Cały weekend zapusty.
Wkurzylam sie na M ze jej nie wziął za szmaty i nie wyrzucił z domu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nieźle musiała zaleźć Ci za skóre... Ja niby teściów mam spoko,tak ogólnie,ale akcja z moją sukienką ze ślubu,czy np co ja mam i kupie to ona już też mieć musi.... Takie drobne rzeczy ale mnie rozbrajają... Teraz mnie wkurza tym ze mi brzuch dotyka,tak szybko.... I mnie to wkur.... Z męzem też o te rzeczy sie kłóce,a On że Mu głupio,bo pomagali,itp.... Ale są pewne granice... Dlaczego mają wiedzieć o kazdym zakupie? DLaczego u Nich Mąż odkłada na auto a nie u Nas w domu? I teraz kosztem odłożonych naszych pieniedzy remontują kuchnie... Która wynosi ich ponad 40 tysiecy.... nam widzą 15 tysięcy z auta... reszte maja na kredyt... ciekawe. DO konca roku nasze musza nam oddac... Powiedziałam,ze to ostatnie pieniadze które tam odkłada....Jkaby coś się stało,fest.... to my bez kasy... A poza tym jesteśmy dorośli. Dla mnie to chore
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde. To tez masz ciekawie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pod takimi względami tak. Ale ogólnie są w porządku,naprawdę,zawsze pomogą. Zaakceptowali moje dzieci,traktują jak wnuki swoje... ZAbierają je na wycieczki... no po prostu,uwielbiają... Tylko eh. my już jesteśmy dorośli,a mam wrażenie że dla nich wciąż jesteśmy dziećmi.... Za to teściowa mojej siostry... Jak sis była w ciąży z pierwszym dzieckiem potrafiła jej powiedzieć żeby jej się chore dziecko urodziło. Jak mieli problem z kasą,szwagier tylko pracował,ona bez zasiłku,ostatnie pieniądze na pampersy mieli... A ta im kradła na wódke(musieli razem mieszkać przez jakiś czas) ... Ona miał o wiele gorzej... Kłótnie,wyzwiska... eh. Jak się tak patrzy to wszędzie,praktycznie w każdej rodzinie coś jest nie tak...
|
|
#3746 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może Twoja teściowa kupuje takie rzeczy jak Ty bo wie, że np. masz dobry gust i wzoruje się na Tobie Myślę, że to akurat jest niegroźne Natomiast co do tego, że teściowie dysponują Waszymi pieniędzmi, a mąż deponuje je u nich zamiast przechowywać w domu lub w banku to wybacz, ale nie potrafię zrozumieć. Dlaczego tak robi, czym to tłumaczy ?Mam wiele koleżanek, które narzekają na teściów. Moja teściowa to na szczęście złota kobieta i ze świecą takiej szukać. Czasami bywa wobec nas nadopiekuńcza, ale ja odbieram to jako przejaw sympatii ![]() W ogóle porwałam się dziś chyba z motyką na słońce. Zamarzyły mi się domowe pierogi. No i przygotowuję farsze: z mięsem i do ruskich. No i jestem w czarnej du* w połowie roboty już mi się nie chce Nie wiem jak ja to dokończę ...
Edytowane przez Pat1988 Czas edycji: 2020-01-19 o 14:15 |
|||
|
|
|
#3747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie oddałam dwa wózki które u mnie zalegały. Jeden uszkodzony i ciężki a drugi zardzewiały i wypłowiały. A dostanę taki Screenshot_2020-01-19-18-58-37-537_com.google.android.googlequicksearchbox.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie czerwcowe 2020
Witajcie po przerwie
) Przez pierwsze dni robilismy spacerki po lewadach ok 10-15km. Wszystko było ok, do momentu intensywnego kłócia pod pępkiem podczas schodzenia w dol po schodach. Potem powtórzyło się następnego dnia podczas jazdy samochodem. Może z 5-6 kłócących skurczy co 1,5min. Najgorszy był powrót, bo przy lądowaniu zaczął bolec mnie brzuch od środka brzucha do lewego boku a potem jeszcze 6h samochodem, ale dałam radę. Już po 20tc bym się nie wybrała... Poza tym... pierwszy raz w życiu zrobiły mi się chyba! hemoroidy przeryczalam mężowi ranek, moi rodzice mają od kiedy pamietam i nie jest łatwo. Zaczęły bolec mnie tez plecy podczas nawet krótkiego siedzenia i ogólnie cała miednica. Z łóżka wstawałam codziennie ze łzami s oczach, tak mi daje popalić noga/biodro. Masaże nie pomagają... Mam nadzieję, ze nie zamęczałam Hani i we wtorek na USG wszystko będzie ok. Mama mnie nastraszyla, ze ja w ciąży a pływam w chłodnej wodzie itp także idę z duszą na ramieniu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2020-01-19 o 19:22 |
|
|
|
#3750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupiłam uzywke. Szary bebetto Luca xd mi tam taki wystarczy. Choc widziałam tyle fajnych... ![]() Od rana sprzatalam, potem obiad szykowalam.. Znowu tesciowie byli... Potem sprzątać, coś z dziećmi posiedzieć o padam. Krzyż mnie boli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

nogi i ręce jak nie spała były (i nadal są) w ciągłym ruchu
jak tak dalej będzie dokazywac to za jakiś miesiąc nie pośpię w nocy
A dlaczego Twoja teściowa tak Cię poucza i we wszystko się wtrąca ? Jak reaguje na to Twój mąż ?
na wieść o ciąży tak się rozjuszyła czy o coś innego poszło?
Sprząta raz dziennie, chyba że syn się do niego dorwie to częściej 

nie mam zdj jak teraz zrobić
Nie no żartuję, miałam sobie kupić nowe radio do auta i kamerę cofania ale zamiast szukać radia i kamerki to buszowałam po dziecięcych akcesoriach 

W sumie psiaka tak wychowaliśmy, że w weekend potrafi z nami spać do 12 i nie budzi nas na spacer. Za to w tygodniu- jak ma się zwinąć z legowiska o szóstej rano na spacer to patrzy na nas jak na idiotów
sprzęt jest i na połówkowe mamy się umawiać 27,28.01. mam nadzieję że będą miejsca.
️ także spokojnie 🤪
Natomiast co do tego, że teściowie dysponują Waszymi pieniędzmi, a mąż deponuje je u nich zamiast przechowywać w domu lub w banku to wybacz, ale nie potrafię zrozumieć. Dlaczego tak robi, czym to tłumaczy ?