|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się z nami doczekały, część XXII
Cytat:
Chociaż ostatnio też gdzieś czytałam jak fajnie może wyglądać ślub zimowy, sezonowe dania, czekolada z piankami na deser, pieczenie kiełbasek nad ogniskiem. Ceny niższe, terminów więcej, a w niektórych miejscach można też załatwić sztuczny śnieg No i nie ma opcji, że goście będą siedzieć na zewnątrz zamiast bawić się na sali Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy z Tż łącznie na 5 weselach: 2 z djem, 2 z zespołem i jednym z wodzirejem (który też pełnił rolę dja) i to z wodzirejem zdecydowanie wygrało, zabawa była świetnie prowadzona, było mnóstwo fajnych, nieżenujących aktywności w przerwie od tańca. Za to chyba najsłabiej się bawiłam na weselach z zespołami, bo jeden grał tylko disco polo, a drugi też był jakiś taki przaśny, szczególnie to było widać po tym, co mówili między piosenkami
I chyba jednak stawiam oryginalne wykonanie ponad muzykę na żywo, wokaliści musieliby mieć chyba perfekcyjny akcent w obcojęzycznych piosenkach, żebym zdecydowała się na zespół ![]() [1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;87516350]Ja bym brała! Marzy mi się ślub nad jakimś klimatycznym jeziorem Chociaż ostatnio też gdzieś czytałam jak fajnie może wyglądać ślub zimowy, sezonowe dania, czekolada z piankami na deser, pieczenie kiełbasek nad ogniskiem. Ceny niższe, terminów więcej, a w niektórych miejscach można też załatwić sztuczny śnieg No i nie ma opcji, że goście będą siedzieć na zewnątrz zamiast bawić się na sali Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie wiem o ile tańsza musiałaby być organizacja zimowego ślubu, żebym się na niego zdecydowała: krótkie dni, zimno, najczęściej pochmurno, nieprzyjemnie, no po prostu zimą zapadam w sezonową chandrę, szczególnie teraz, gdy nie ma śniegu, to chyba najbardziej przygnębiająca pora roku. Sztuczny śnieg i gorąca czekolada chyba by mi nie pomogły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba to wolalabym wziac slub tylko Nas dwoje, gdzies na plazy na bosaka
Wesele w Polsce, bo w UK to wesela wygladaja jak przyjecie urodzinowe :p My dzis idziemy na randke musze tylko wyprasowac sukienke I zrobic sie na bostwo
|
|
#3844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja czekam aż TŻ wróci z uczelni, powinien być za jakieś dwie godziny. Przygotuję obiad i zobaczymy co dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem w rodzinnym domu i oglądam (a w zasadzie kończę) "Sex Education".
|
|
#3846 |
|
Konto usunięte
|
My jesteśmy po drugim odcinku na razie. Dzisiaj też ze 2 obejrzymy.
Wesele w stodole to jedyna opcja wesela, nad jaką mogłabym się zastanowić. Tyle że myślę o takiej prawdziwej wiejskiej stodole. Nawet pytałam rodziców, czy w razie czego mogę u nich zrobić. Jedyny problem to fakt, że to odludzie, czyli zorganizowanie fajnego cateringu i noclegów dla gości byłoby problematyczne. Ale za to wszystkie terminy poza żniwami wchodzą w grę ![]() Ale i tak najbardziej do mnie przemawia ślub tylko we dwoje, na drugim miejscu obiad dla bliskich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie marzyło się kiedyś wesele w namiocie, ale potem poczytałam o organizacji takiego i już mi się odwidziało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;87516840]Gdzie idziecie?
Ja czekam aż TŻ wróci z uczelni, powinien być za jakieś dwie godziny. Przygotuję obiad i zobaczymy co dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Do restauracji The Ivy I na drinka Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3850 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raz czy 2 byliśmy na ślubie późna jesienią czy zima i aż mi się nie chciało wychodzić z domu, taka pogoda ![]() Ale wiadomo, że niektórym marzy się ślub w zimowej aurze albo żeby nie bylo upału, albo po prostu takie są terminy. Dlatego się kiedyś już zastanawiałam (takie dylematy nie będąc nawet narzeczona ) czy nie lepiej gdzieś w pt, ale żeby było względnie ciepło. W sumie jakby nie robić wesela na 200 osob, co u nas nie wchodzi w grę, to te 60-70 Może się zorganizuje, żeby wziąć wolny dzień. Albo Boże Ciało i następny dzień wolny. Gorzej jakby mieli pt pracujacy i szybko sie zmyli do domu...---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
O dziwo, ten pomysł nawet Tż się spodobał (wtedy jeszcze coś przebąkiwał o ślubie), chociaż koszty tez nie są małe. Ale nie mogłabym zrobić tego np mojej mamie, w ogóle najbliższym. A zasponsorowac nawet 3 dniowy wyjazd paru osobom to koszt wesela, niestety...chyba że goście sami sobie zapłacą ale obawiam się, że większość by odmówiła i skomentowała: a wymyslili sobie... |
||
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
Ja wolałabym tradycyjny ślub w kościele, a potem przyjęcie na sali weselnej, ale niezbyt duże, max. 50 osób
Żadnych ciotek, wujków, niech się obrażają, wisi mi to My dziś w domu, znajomy TŻ do nas wpadnie. TŻ jeszcze odsypia, kac męczył A ja czytałam sobie książkę, zrobiłam pranie, zmywałam.
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy do domu po długim spacerze, zimno!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mgła oświetlana słońcem wyglądała pięknie. U nas na górce tak jej nie widać.Tz czyta a ja gotuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Może dzisiaj zacznę już inną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
My już po obiedzie u cioci, spacer też był. Objadłam się
główne tematy to przygotowania do ślubów, bo 2 kuzynki TŻta wychodzą za mąż w przyszłym roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3855 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie dziś przypomniałam, że mamy Nintendo switcha i cały dzień gram
TŻ pomaga kumplowi w nagrywaniu filmikówWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wczoraj siedziałam nad książką (Dziewczyna w walizce) i w końcu ją skończyłam
Aż mi teraz literki skaczą przed oczami
|
|
|
|
#3857 |
|
Konto usunięte
|
Ja też dzisiaj z książką
Jakoś mało odpoczęłam w ten weekend ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Cons, co czytasz?
|
|
#3861 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;87518168]Życie po ocaleniu: testament Jurka - Kateriny Bader. O byłym więźniu Auschwitz, naprawdę mocna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Zobaczę, bo lubię te tematykę póki co chcę przeczytać pozycje z biblioteki oraz zamówienia, które dopiero do mnie dotrą, no i jeszcze dostałam dwie książki od żony pacjenta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3863 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam kryminały, ostatnio wzielam się za Bondę i po kolei cały Mróz
przyjemnie się czyta, bardzo wciąga. Planuję coś mocniejszego np Kinga, ale boję się że nie będę mogła spać
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam kryminały i thrillery
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam Zmijowisko. Zakończenie średnie jak dla mnie. Jedna sytuację mogli już sobie darować. A szkoda, bo nie mogłam przestać myśleć co się stało z tą dziewczyną.
|
|
#3866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oboje są super, ale chyba Mróz troszeczkę bardziej do mnie przemawia i niedługo kupię kolejne jego książki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w planach Rzeźnika M. Czornyja- po opisie zapowiada się nieźle
Lubię takie prawdziwe historie. Z Bondy podobała mi się ostatnio książka Polskie morderczynie |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;87518168]Życie po ocaleniu: testament Jurka - Kateriny Bader. O byłym więźniu Auschwitz, naprawdę mocna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Muszę się zainteresować tą pozycją strasznie zaniedbałam czytanie ale tematyka obozowa od zawsze mnie interesowałaPierwsza noc po powrocie, kot tak stęskniony, że całą noc się do mnie przytulał
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
W moim odczuciu Mróz z czasem robi się coraz słabszy. Pierwsze części cyklu o Chylce są super, potem już się robi meh. Czytałam jeszcze "Nieodnaleziona" i to już w ogóle było rozczarowanie.
Czytałam dwie książki Bondy i były super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3870 |
|
Konto usunięte
|
Mi i Bonda i Mróz nie przypadli do gustu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

I chyba jednak stawiam oryginalne wykonanie ponad muzykę na żywo, wokaliści musieliby mieć chyba perfekcyjny akcent w obcojęzycznych piosenkach, żebym zdecydowała się na zespół 
Wesele w Polsce, bo w UK to wesela wygladaja jak przyjecie urodzinowe :p

Mgła oświetlana słońcem wyglądała pięknie. U nas na górce tak jej nie widać.
główne tematy to przygotowania do ślubów, bo 2 kuzynki TŻta wychodzą za mąż w przyszłym roku