|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problemy pierwszego świata (+offtopy) część II
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87506646]Dla mnie fensi kawiarnia to piękne wnętrze, fajna lokalizacja, ciekawa karta... tak wiesz, instagramowo trochę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Czyli chyba się łapię, bywam w Charlotte Menora, The Cool Cat, Kremie... ![]()
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym polecała: - ostatnie piętro - najmniej ludzi kręci się pod drzwiami i nikt nie szura krzesłem nad głową - podczas oglądania mieszkania usiąść na chwilę i w ciszy posłuchać, co tak naprawdę słychać z otoczenia i od sąsiadów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Całe życie mieszkam w bloku i odgłosy od sąsiadów coraz bardziej mi przeszkadzają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mieszkam w domu i brakuje mi odgłosów życia w bloku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Mam o 10 egzamin z przedmiotu, którego w ogóle nie rozumiem i tak bardzo mi się nie chce uczyć.
A to już praktycznie ostatnia prosta i jak nie zdam, to nie wyjadę na doktorat. ![]() Bez spiny są drugie terminy. Ale czemu jestem tak leniwa? Czyli dwa problemy pierwszego świata: Ogólny - jestem leniwa, nawet jeśli naprawdę muszę coś zrobić, Doraźny - nic nie umiem na egzamin, wstałam się pouczyć, a oglądam Ukrytą prawdę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Odkąd mam samochód stwierdzam, że moim problemem są ludzie, tzn inni kierownicy. Dzisiaj na tapecie parkowanie.
U mnie na osiedlu pod blokiem naprawdę jest z tym ciężko, raz że brakuje miejsc do parkowania a dwa, że ludzie parkują jak debile. Nie ma wyznaczonych miejsc więc albo stają tak, że między jednym a drugim samochodem jest ogromny odstęp ale samochód się tam już nie wciśnie i w Dzisiaj tak mnie zastawili, że w pewnym momencie musiałam w końcu wysiąść i sprawdzić ile mam do tego z przodu i do tego z tyłu (parking jest pod skosem ale parkują jeszcze przy krawężniku) i były to dosłownie centymetry. I kombinuj teraz jak się stamtąd wydostać. Moje szczęście, że mam mały samochód, gdybym miała dłuższy to bym w życiu stamtąd nie wyjechała. Jestem wkurzona bo straciłam kupę czasu. Dodatkowo na drodze do pracy mam przejazd kolejowy i przez to, że wyjechałam później niż zazwyczaj, trafiłam na zamknięty, od 25 minut stoję na przejeździe i jestem spóźniona do pracy. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2020-01-16 o 07:21 |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jest tak, że zaparkujesz dobrze, a jakoś niefortunnie w miejsce, gdzie wcześniej stało BMW X5 i Toyota Rav4 zaparkują Fiat Panda i Nissan Micra i nagle robi się dziura sama i nic się na to nie poradzi. Ale zwykle to są głupi ludzie. PS. Najbardziej nienawidzę jak motocykl zajmie całe miejsce parkingowe, kiedy można to postawić praktycznie wszędzie. A ostatnio hit - cały boks zablokowany, bo jakiś debil zostawił hulajnogę. I ja włączam awaryjne, idę nią rzucić w ☠☠☠☠u (nie no, przestawić, nie hulajnogi wina), a ci za mną trąbią i trąbią (pod blokiem na osiedlu, a nie na autostradzie). No tak się wqurwiłam na to wszystko... nienawidzę jak trąbią, bo się spieszą. A mi się nie spieszy i pan postoi, takie życie. Uwijam się zwykle szybko, ale jak mi ktoś zatrąbi za mną, to nagle wszystko robię bardzo dokładnie i z namaszczeniem. Byłam świadkiem jak na ruchliwej drodze stał sobie pan w zielonym Lanosie, a za nim kurier DHL. skręcali w lewo z podporządkowanej w trudnym miejscu. I ten kurier trąbi. Trąbią drugi raz. Trzeci. I wysiada się kłócić. I się kłócą parę minut. I mam takie - koleś, debilu, więcej czasu straciłeś niż jakbyś grzecznie poczekał.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- PS. Auto na chodzie zostawił, szczerze mówiąc to chciałam dzwonić na policję na niego, bo to ze dwa wykroczenia. Ale zanim ta policja przyjedzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Już pal licho te szerokie przerwy ale to zastawianie to jest naprawdę masakra.
Moją koleżankę tak kiedyś zastawili w galerii, że prawie 2 godziny tam spędziła. Najpierw właściciel był wzywany przez mikrofon, oczywiście się nie zgłosił. Musiała zadzwonić po męża, żeby ją stamtąd wyprowadził. Ona musiała wyjeżdżać a on jej dawał wskazówki, bo tylko ona dała radę wsiąść i to jeszcze od strony pasażera bo od kierowcy nie dałoby rady drzwi otworzyć, a on by się nie wcisnął. I też na centymetry. Miałam gdzieś nawet zdjęcie ale nie znalazłam. |
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet rozumiem zastawienie na chwilę. Albo zostawienie numeru telefonu, bo jestem w stanie zrozumieć, że czasem naprawdę nie ma miejsca. Ale to wtedy w 2 minuty przychodzisz i załatwiasz sprawę. I jak mnie ktoś zastawi pod blokiem, żeby wskoczyć do Żabki to ja tam wielkich pretensji nie mam, akurat się rozsiądę, ułożę sobie torebkę, nie ma sprawy. A jeśli wyszłam na styk i się przez to spóźnię, no to w sumie moja wina... Ale nie dłużej, bez jaj. Zwłaszcza w galerii, kiedy każda godzina jest płatna. Aczkolwiek w niedzielę handlową ostatnio tak zaparkowałam, że wyszłam bagażnikiem, bo inaczej się nie dało. Ale nie moja wina, że dwóch typów wjechało mój boks (zaznaczony perfidnie). Jeden to był biały Audi (Q4?), a drugi ciemnoszary Hyundai Tucson. Więc stwierdziłam, że ja sobie poradzę, a jak debile nie umieją zmieścić się w swoim boksie to nie jest mój problem.Ale ja dużo parkuję w dzikich warunkach i nie raz wychodziłam bagażnikiem. Uczyłam się na starym zdezelowanym samochodzie, więc jak mnie zastawiał nowiutki Jeep to miałam takie. Lol, YOLO, ziomuś, módl się, żebym wykręciła, bo ja mam 25-letni samochód, mnie jest wszystko jedno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2020-01-16 o 07:53 |
|
|
|
|
#1720 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Parkowanie na osiedlach to jest zazwyczaj dramat. U mnie też. Kawałek pobocza zagospodarowano pod blokiem na parking w taki sposób, że położono taki wąski pasek z płyt i postawiono znak, że parkowanie równoległe. I prawie wszyscy z mojego bloku mają to w tyłku i parkują po skosie |
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Pani Mizantrop
|
[1=7ccce98bd1fb37e774261cb 8463420b8c7814618_5eb735f 295b28;87506571]Moim problemem pierwszego swiata jest to, ze kocham sniadania, brunche i lunche w fancy kawiarniach, ale nie znam nikogo, kto nie uwaza ze to strata kasy i przez to nie mam z kim chodzic
[/QUOTE]Tez lubie, ale w dniach, kiedy faktycznie mam na to czas i zadnych innych planow, to budze sie o takich godzinach, ze zanim sie ogarne, to juz dosc pozny lunch bedzie, a nie brunch Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
Problem z dziś - ubereats. Od dawna korzystam, jednak coraz bardziej mnie ta usługa denerwuje. Dzisiaj zamówiłam jedzenie z Maka. Koleś spóźnił się 15 minut. To raz. Dwa - można śledzić gdzie jest i za ile będzie. I przez 20 minut cały czas mi się wyświetlało, że 'czeka pod drzwiami', szacowany czas dostawy: i ta godzina, która była i co minutę się zmieniało
|
|
|
|
#1723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ci poszło?
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87509656]Jak ci poszło?
[/QUOTE]Oddałam pustą kartkę, bo nie miałam weny. ![]() Ale dziękuję za pamięć. Na pewno możecie znaleźć nawet moje wiadomości na forum z 10 z minutami, bo podpisałam kartkę i poszłam...
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Abonament na storytel podrożał, nie podoba mi się to.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham curry. Problem w tym że strasznie mi barwi gumki w aparacie
Wczoraj jadłam sos z curry i już zamiast szarych mam żółte gumki
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Limonka, jak od środka otwiera się bagażnik? Myślę jak i nie wiem....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwierasz okno i prosisz przechodnia. ![]() Ale jest gdzieś wajcha u mnie w samochodzie, jestem tego pewna, bo widziałam to w instrukcji obsługi. Ale zapomniałam gdzie dokładnie, więc trzeba sobie radzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Magia swoją drogą, jak się dużo taszczy.) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupiłam hydrolat lawendowy i mi śmierdzi, no może nie tak dosłownie, ale zapach mi się nie podoba ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87516863]Dźwignia do otwierania bagażnika jest pod deską z lewej strony, albo przycisk na dzwiach kierowcy. Można też pilotem, o ile ma taką funkcję.
[/QUOTE]U mnie otworzysz tylko kluczem. |
|
|
|
#1734 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87516863]Kupiłam hydrolat lawendowy i mi śmierdzi, no może nie tak dosłownie, ale zapach mi się nie podoba
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Tez bylam przy pierwszym zakupie zawiedziona, bo mi walilo suszonymi pomidorami
|
#1735 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Konto usunięte
|
kupię gdzieś czapkę,
odpowiednio małą, co nie będzie wpadać na oczy ? mam dwie czapki sprzed 10 lat, sfatygowane mocno plus te narciarskie z decathlona byłam w gc w sobotę i wszystkie ( te do 30 zł) za duże, jakby na kok przystosowane |
|
|
|
#1737 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87519109]jeszcze nie zidentyfikowalam zapachu, ale napewno kolo lawendy to ten zapaszek nawet nie lezal
[/QUOTE]Dla mnie to suszone pomidory
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Co do curry to ja nigdy nie potrafie doczyscic miski w ktorej marynuje mieso z curry. Niestety jest plastikowa i biala wiec jak kolor sie weżre to widac nawet po trzech myciach
Edytowane przez Traszanka Czas edycji: 2020-01-20 o 16:10 |
|
|
|
#1739 |
|
Pani Mizantrop
|
Polecam marynowanie w woreczku strunowym.
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Mój problem pierwszego świata z rozmazującym się tuszem załatwiony dzięki odżywce do brwi z henną. Najpierw nakładam odżywkę do rzęs, potem tą do brwi (oczywiście następnym razem kupię taką do rzęs, po prostu nie było barwiącej) i rzęsy wyglądają na ładnie wytuszowane, są widoczne. Zero rozmazywania. I przy okazji je odżywiam.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

[/QUOTE]

Wczoraj jadłam sos z curry i już zamiast szarych mam żółte gumki

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.