|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Dziewczyny ratujcie, gdzie się czesałyście lub czeszecie na swój ślub?? Ja mam za 3 tygodnie swój ślub i nie mam fryzjerki
. Proszę dajcie jakieś namiary jeśli byłyście zadowolone, z góry dzięki
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
gwiazdeczka84
Trzymam i ja kciuki, żeby wszystko wyszło po waszej mysli.. Moi rodzice na szczęście powiedzieli, że wesele ma być takie jak ja chce i nie będą się sprzeciwiali moim decyzjom. Większość decyzji podejmowaliśmy wspólnie. Raz ja poszłam na ustępstwa, raz oni. A może sposobem na wasze rozwiązanie problemu byłoby usadzenie gości na weselu w ten sposób, żeby goście Twojego TŻ (niepijący) nie siedzieli obok gości z Twojej rodziny, którzy będą wódkę pili? Wiem, że tak nie powinno się usadzać gości ale.. Często na weselach ustawiają w restauracjach stoliki w oddziele kółka, np jest kilka kółek stolików przy których siedzą goście? Przy niektórych kółkach będą siedzieli goście niepijący a przy niektórych pijący.. Jedni drugim nie powinni sobie przeszkadzać ani niepotrzebnie namawiać do picia.. Musicie znaleźć jakiś kompromis, bo szkoda by było rezygnować z czwgoś o czym marzysz.. Zarówno jedna rodzina i druga powinna to uszanować.. |
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak myślę, w końcu nie po to sie zaprasza ludzi aby ich w jakiś sposób ograniczać. Może to bardzo skrajne stwierdzenie ale Ty z racji wiary nie chcesz pić wódki, ale zmuszasz resztę by robiła tak jak TY. Niestety w Polsce jest taka tradycja weselna, że bez wódki ani rusz a jeśli ktoś nie chce pić to nie pije. Wyobraź sobie odwrotną sytuację jak idziesz do kogoś na wesele i zmuszają Cię do czegoś czego nie chcesz czyli do picia. No i druga strona medalu czyli to, że jest to absolutnie Twoje i TZ-ta wesele i chciałabyś aby było takie jakie marzyłaś. Tylko wesele, małżeństwo i wiele innych rzeczy to kompromisy bez nich nie da się żyć. Życzę Ci wszystkiego dobrego tylko szkoda abyś rezygnowała z wesela dla takiej rzeczy, ważne , że Ty będziesz postępowała zgodnie z Twoimi przekonaniami i to jest najważniejsze. A reszta przyjdzie aby sie bawić, no i pić bo właściwie takie jest zamierzenie wesela. Przemyśl to jeszcze, bo może nie warto sie przejmować błahostkami.
|
|
#3365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żyjmy przyzwoicie jak w jasny dzień: nie w hulankach i pijatykach, nie w rozpuście i wyuzdaniu, nie w kłótni i zazdrości (Rz 13:13)
|
|
|
#3366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet tam jeszcze nie byłam, jutro sie wybiore, wolałam spytać wczesniej czy w ogóle jest warto jechać..Ale jak mówicie, że warto to podjade W sumie myślimy o organizacji wesela w Sali Bankietowej w Dysie, tak już na 90%, ale warto jeszcze pojeździc, rozejrzeć się w innych miejscach, a nóż widelec znajdziemy coś lepszego...Chociaż Dys fajny sie wydaje ![]() Gwiazdeczka84..będzie dobrze! Trzymam kciuki..Powoli i spokojnie wszystko się ułoży.. |
||
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Sorki, widzę, że jednak jest to dla Ciebie główny problem! Jeśli nie możesz inaczej to ja nie widzę rozwiązania aby i jedni i drudzy byli zadowoleni
, ktoś musi iść na kompromis albo Ty rezygnując z takiej formy wesela albo całkowicie z niego albo goście tylko wiesz ich jest dużo i nie sądzę , żeby poszli na to. Możesz na zaproszeniach napisac adnotację co do alkoholu, że bedzie tylko wino i szampan żeby każdego uprzedzić i zobaczysz ile gości to uszanuje.
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny marzy mi się nakrycie głowy na ślub do kościoła albo mały kapelusik albo zgrabny toczek z woalką na twarz. Nie wiecie gdzie takie coś mogę dostać w Lublinie???
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Przyczajenie
|
gwiazdeczka84
u mnie w rodzinie byla podobna sytacja. jeden z moich braci chcial bezalkoholowe wesele ale rodzina bratowej sie nie zgadzala. jednak byli bardzo stanowczy.dluugo walczyli i przekonywali.i w gruncie rzeczy to rodzice nie chca miec na sumieniu nieszczesliwej corki i ustapili. wesele bylo reweacyjne, przecudowne. wodzireje zorganizowali zabawe jakiej nigdy wczesniej nie spotkalam.WSZYSCY sie bawili a rodzina bratowej zrobila sobie poprawiny i pili za ich zdrowie....to chyba dobre rozwiazanie. dwa lata pozniej moj kolejny brat sie zenil.tym razem nie udalo sie przekonac tesciowych i slub byl alkoholowy. jedna rodzina sie popila. druga rodzina i mlodzi sie bawila. ale marnie bylo bo taki podzial sie wprowadzil.a podzialy nie sluza weselom. ja planuje swoj slub za rok. rowniez bezalkoholowy. jestem czysta egoistka. ja nie pije wiec nikt nie bedzie na moim weselu pil po piewsze to nie chce wesela.a skoro musi byc to bedzie tak jak ja chce.ale widzialam jak na weselu bezalkohlowym wszyscy sie swietnie umieja bawic.i mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie polecam kompromis bezalkoholowe wesele, alkoholowe poprawiny. |
|
|
|
#3372 |
|
Przyczajenie
|
,,a propos kwiatów i dekoracji, mogę ze swej strony polecic kwiaciarnię na ul. Kolorowej. Oferują nie tylko kwiaty, ale również szkło, świeczniki, wazony itp. do kupienia lub wypożyczenia, zawozą wszystko na miejsce w dniu slubu.
http://www.kolorowa26.prv.pl jestem pod dużym wrazeniem profesjonalizmu i stosunku do klientki czyli do mnie A i ceny mają konkurencyjne [/quote]''Ogromne dzięki za polecenie, jestem zachwycona podejściem do klienta, solidnością, cena i jakością realizacji, również gorąco polecam |
|
|
|
#3373 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.Jestem nowa i przypadkiem trafiłam na to forum.Moją super data był 2 sierpień.Wczoraj odebrałam film i zdjęcia-echhhh.Chyba dopiero po obejrzeniu dotarło do mnie co się właściwie wydarzyło.Oczywiście zdecydowanie polecam kamerzystę stronki chyba nawet nie ma ale podobało mi się w jaki sposób potraktował moją marudną osobę(nawet przystojny
Fotograf tańszy od polecanego zomera a robi nie wiem czy nie lepiej i więcej.Nie mam do niego numeru ale mi go polecił kamerzysta.Zespół-podobno disco-polo umarło hi hi hi na pewno nie na weselu grali tego dużo ale jak ludzie hulali to się w głowie nie mieści .2 chłopaków i wokalistka.Jeden robi za wodzireja i wokalistę.Cóż idę jeszcze raz film obejrzeć.Pozdro jakby co to służę doświadczeniem
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka kapeluszy widziałam w salonie Margarett.
|
|
#3378 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Na początku ul. Bernardyńskiej idąc od Placu Wolności jest pracownia kapeluszy można powiedzieć ze pracownia z tradycją bo funkcjonuje od wielu wielu lat. Może tam byś zapytała bo myślę że wykonaliby coś takiego. |
|
|
|
|
#3379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
gwiazdeczka84 wierze ze wszystko jakos sie rozwiaze. Rozumiem Ciebie i twoja decyzje natomiast rodzice mysla bardziej w takich kategoriach co powiedza goscie typu wujek stszek i ciocia jadzia.Ja osobiscie chcialam male przyjecie oczywiscie z jakimis tancami i cala reszta ale mama mojego tza uparla sie ze to ostatnie wesele w ich rodzinie i co powiedza jak nie zaprosimy dalszej rodziny ...
takze nie martw sie bedziesz miala pekne wesele |
|
|
|
#3381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwalę się Wam, że jak dobrze pójdzie to będziemy mieć taki samochodzik do ślubu. Rodzina TŻ nam powiedziała, że mogą nam użyczyć
|
|
|
#3383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My do Kosciola idziemy na piechote a czym dojedziemy na sale to nie mam jeszcze bladego pojecia
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
Jakies wyjscie awaryjne trzeba bedzie miec tylko wlasnie nia mam pomyslu jeszcze na samochod.. pewnie tez to bedzie samochod znajomego albo rodzinki
a co do pogody to caly czas nie jestem jej pewna ale wierze bardzo mocno ze bedzie cieplo albo co najmniej nie bedzie padalo.. Jak to mowią kwiecien plecien poprzeplata.. ale w sumie teraz żaden miesiac jest niepewny. Trzeba bedzie postawić buty slubne z pieniazkami na parapet i moze pogoda da się przekupić
|
|
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie marzyła jazda dorożką, ale są 2 przeciwwskazania: 1) ewentualne załamanie pogody 2) szkoda mi konia, który musiałby kręcić sie na moim małym parkingu a potem zasuwać pomiędzy samochodami.
Wypożyczać samochodu nie zamierzam, za te sumę wole pokryć noclegi gości. Pewnie ktoś ze znajomych użyczy nam jakieś eleganckie i stosowne do okazji autko, a w ostateczności pojedziemy naszym, może się nie poobciera przez ten rok Itenka na wszelki wypadek udekoruj jakis samochód zapasowy a wtedy na pewno będzie idealna pogoda. Ja tez planuje sobie słoneczną pogodę (składam zamówienie do naczelnego meteorologa ) ale na wszelki wypadek kupię bolerko.
|
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak przy okazji to wiecie moze kiedy beda w tym roku i czy w ogole beda Targi Slubne?? Z mila checia bym sie wybrala
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
29-30.11.2008
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie auto jest czarne, ale białe też jak najbardziej pasuje IMHO na ślub. Tylko w moim i w Thalii też, z tyłu może być ciężko się zmieścić w obfitej sukni na kole. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

. Proszę dajcie jakieś namiary jeśli byłyście zadowolone, z góry dzięki

, ktoś musi iść na kompromis albo Ty rezygnując z takiej formy wesela albo całkowicie z niego albo goście tylko wiesz ich jest dużo i nie sądzę , żeby poszli na to. 

po piewsze to nie chce wesela.a skoro musi byc to bedzie tak jak ja chce.

....

takze nie martw sie bedziesz miala pekne wesele