![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: a jak na rozpoczęcie roku??
Ja mam dwa warianty: cieplej i chłodniej.
Cieplej: Biała bluzka robiona na szydełku, czarna spódniczka, białe sandałki Chłodniej (ta wersja jest fajniejsza ![]() Czarna lub biała bluzka, czarny żakiet, czarna spódniczka lub w kratkę, czarne buciki na koturnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A krawat oczywiście ukradnę na ten dzień bratu, bo on w żadnym wypadku go nie ubierze. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ja chyba pójde tak jak w zeszłym roku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Może Ci powiem w co ja sie ubiorę (może zainspiruję):
- biała bluzka koszulowa, - sweterek, z krótszym rękawkiem, żeby widać było białą bluzkę (jak szpan to szpan), - spódnica oczywiście w kolano, trapez (bo nie chce być ta kolejna w ołówkowej s.) - pasek w tali (taki wiązany), - ciemne rajstopy (nie przezroczyste), - butki z zakrytymi palcami i piętami, - (jeśli będzie chłodno) rękawiczki o ton jaśniejsze niż pasek, Co do kolorów, to nie będzie to zestaw czarno-biały, odrobina fantazji jest dobrze widziana w moim środowisku.
Tak, to ja. Edytowane przez biala Czas edycji: 2008-08-22 o 20:03 Powód: osobista korekta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Kurcze, dziewczyny, ja ide do liceum i pierwszy raz zobacze moja klase 1 wrzesnia! Wczesniej chodzilam do gimnazjum z mundurkami, mialam galowy i zwyczajny, wiec nie bylo problemu... I tak sie stresuje, ze bede za powaznie wygladac, ale widze, ze Wy macie bardzo podobne kreacje.
Moj zestaw: - biala bluzka, klasyczna - na guzki, ale bez przesady, ma takie jakby "bufki", ogolnie ladna ![]() - czarna spodnica z Housa, jeansowa, ale jak ja zakladam to w ogole nie widac, ze jest z jeansu (niestety) i wydaje sie taka prosta, zwezana ku dolowi, lekko za kolano (widac mi cale lydki), ma takie fajne zapiecie "rockowe", ale niestety go nie widac... - czarne balerinki z kokardka, - myslalam o wesolych kolczykach - moze rozowe albo fioletowe drewniane kola?, - ciesliste rajstopy z "polyskiem", Jak to u Was jest, wszyscy ubieraja sie na galowo? Bo nie chcialbym przyjsc i zeby sie nie okazalo, ze wszyscy sa jakos na luzie, a ja sie odstawilam tak powaznie... Ale to dobre liceum, wiec mysle, ze nikt nie przyjdzie w japonkach ![]() Aaa, i w ogole macie fajne pomysly ![]()
Edytowane przez Madlen898 Czas edycji: 2008-08-23 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
ja się wybieram w białej bluzce ze stójką i delikatnymi bufkami, czarnej ołówkowej spódnicy i czarnych czółenkach na spooooorym obcasie. jak będzie zimno - na wierzch szary/czarny kardigan :mhm:
chociaż nie ukrywam, że najchętniej uciekłabym z tych okolic, w które będę zmierzać w tym zestawie ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
U mnie, dodawana juz gdzies biała bluzeczka z bufkami ze wszyta kamizelką, a do tego szorty go kolana, moze rajstopki(jak bedzie zimno) i buty na obcasie z odkryta piętą. dodadki jeszcze nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Mam dylemat, jak się ubrać... białą bluzkę koszulową mam. Czarne jeansy o prostym kroju też. I byłoby pięknie, gdyby nie buty... trampki - ni w kij ni w oko nie pasują na taką okazję. Szpilki - zbyt eleganckie, poza tym czułabym się jak paniuta, a nie daj Boże potknęłabym się (kalecznie chodzę nawet na płaskim
![]() Jakby co - iść w trampkach z braku odpowiedniego obuwia? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ja sie jeszcze nie zdecydowałam. Mam kilka zestawów do wyboru:
- czarne rurki, błekitna koszula z rękawem 3/4 i żabotem, czarny sweterek, mała czarna torebeczka - grafitowa szmizjerka, duża, biała torba - biała, koszulowa bluzka, krawat, krótkie, czarne sodenki (przed kolano) w kant (jak się wcisnę ![]() - czarny krawat, czarne rurki, biała koszula, czarna torebeczka, sweterek - krawat w ramach paska, czarne rurki, koszula
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym wybrała zestaw nr 3 ![]() a sama zastanawiam się nad takim zestawem: czarne rureczki, sandały rzymianki oczywiście czarne, czarna torebka i męska biała koszulka rozpięta trochę delikatnie zwisająca rękawy podtoczone na 3/4 taka dłuższa, przepasana cienkim paseczkiem w talii, może czarny kapelusz.. co wy na to? możną tą koszulę? Edytowane przez madziorrrka91 Czas edycji: 2008-08-25 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Aha. Fajny pomysł. Moja niebieska koszula też jest takla trochę męska
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dylemat...
Białą koszulę mam więc jest ok. Natomiast nie wiem co z dołem.. Jutro pójdę się przejść do galerii żeby znaleźć jakieś buty (raczej balerinki bo buty na obcasach to nie dla mnie) i może jakieś czarne dżinsy. Czy któraś z was jest z Krakowa i wie gdzie można kupic takowe spodnie? Tylko żeby nie był to majątek ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
ja nie wiem ale jak znajdziesz to napisz bo ja tez z krk i tez bede szukac ale dopiero pod koniec tygodnia. Ja to jak zawsze na ostatnia chwile zostawiam wszystko
![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ok to napiszę jutro
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
toczek bądz siateczka na włosach
czarna koszula w stylu lat 50. czerwony szeroki pasek czarna spódnica z wysokim stanem ołówek ponczochy z szwem czarne szpilki z małą kokardką torebka czerwona. długa kopertówka a jeśli będzie zimno to czerwony płaszczyk rękawiczki koronkowe czarne kuferek czarny
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Ja już sama nie wiem co mam ubrać.. Sprawdziłam sobie na necie pogodę i u mnie ma być 28˚C. Ja tam w to nie wierzę, być może będzie ciepło, ale nie aż tak. Poza tym idę do nowej szkoły i nie mam pojęcia jaki tam strój obowiązuje na rozpoczęciu roku. Chyba ubiorę się na galowo, ale nie aż tak bardzo..
Dziewczyny, jak myślicie muszę mieć do spódnicy z wysokim stanem buty na obcasie? Czy mogą być jakieś ładne balerinki?
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie lepiej wyglądają wysokie buty (pantofle, platformy, botki)
Właśnie, przecież można sprawdzić pogodę...
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
szkolny temat.. więc może mi doradzicie.. zastanawiam się nad zakupem jakiegoś fajnego piórnika
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item425027475_pior...kus_i_roz.html http://allegro.pl/item419562645_pior...pomarancz.html
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie kupię jakiś z Nici, bo mają lepszy materiał od tych z Me to you.
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczne sąą!! ![]() ![]() a jak myślicie, mogę ubrać żółta w czarne kwiatki kiecke do kolana na rozpoczęcie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Planowałam szorty takie "bufiaste", ze ściągaczami, do tego bluzeczkę z krótkim rękawem marszczoną przy guzikach, z bufkami i haftem. No i może krawacik albo kamizelkę czarną (jak kupię;>). Za to buty... Hm... Myślałam o czarno białych balerinach, ale nie wiem.
A tak w ogóle - jak myślicie, szorty (nie aż takie krótkie znów, gdzieś takie do 1/3 uda) nadają się na rozpoczęcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
według mnie nakładanie na taką okazję krótkich spodenek czy też mini jest niestosowne.
ja nakładam: -czarną spódnicę przed kolano z wysokim stanem z ECHO -białą koszulę z CAMAIEU na guziczki, rękawy leciutkie bufki -buty na około 6cm obcasie peep toe -czarna torebka malutka tak samo nie wiem jak można nałożyć koszulę z takimi mini rękawkami że aż pachy widać, a teraz w sklepach takich jest większość, strasznie mi się nie podobają, ledwo znalazłam koszulę z normalnym rękawem tj do połowy przedramienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
a ja :
a) biała koszula z krótkim rękawem, spódnica w małą kratkę za kolano, czarne/czerwone czółenka b) czarne/szare rurki, czarna koszula złożona w spodnie, czarne czółenka/brązowe t-bary, brązowy pasek c) czarne szerokie szorty z wysokim stanem, do środka włożona biała koszula, czarne, kryjące rajstopy, brązowe t-bary a jeśli będzie zimno to zarzucę ekoskórzaną kurteczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Czarne/szare rurki, biała koszula, kamizelka, sandałki/baleriny/koturny czarne, koktajlowa torebka z Avonu.
![]()
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w szkole takie króciutkie "ubieranie się" przez nikogo nie jest tępione. ja osobiście popieram zasadę odkrywania tylko 1 połowy ciała (czyt. jeśli szorty to koszula z dość zabudowanym krótkim rękawem lub 3/4, koszulka na ramiączka? to spodnie lub dłuższa spódnica np. do kolana)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.