|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2020
Ojjj tak ale jak dla mnie to jeszcze lepiej. Lubię duże dzieci żeby czuć to ciałko
️ mój synek urodził się 4 kg i dla mnie super waga. Jak czytam że się maluszki rodzą po niecałe 3 kg to aż strach takie kruszynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4112 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do imion zgodziliśmy się co do dziewczynki. No i mamy Hannę ) Choć popularne coraz bardziej to nie będę już zmieniała. Tak się już przyzwyczaiłam do brzucha Hanny xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Wózek i fotelik zostawiam po połówkowych. To dla mnie najpoważniejszy zakup. Ubranka już mam xDD Idą do mnie UWAGA 4 paczki jeszcze :p Dobrze, ze mąż pracuje długo xDD Przez weekend tata z moim mężem malowali nam mieszkanie. Wynosimy książki i regał, aby stanęło tam łóżeczko i jakaś komoda. Więcej miejsca w naszej kawalerce nie mamy xD Teraz zaczynam kompletować kosmetyki, pampersy itp xD Może za 2tyg wybiorę się do cioci pozabierać co ma dla mnie. Marzy mi się by łóżeczko już stało )) Mój mąż natomiast mógłby wszystko kupować miesiąc przed rozwiązaniem.... Ja chce mieć już wszystko teraz xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
A u mnie znów chłodno. Podobno są tulili na lato xD Chyba dokupie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Ale super!!!! Gratulacje!!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Dziewczyny a co z tętnem przy mierzeniu ciśnienie? Moje ciśnienie jest zawsze malutkie i nie mam z tym problemow natomiast puls rano mam około 90 a w ciągu dnia nawet 110. Czy powinnam coś z tym robić? Moja mama mnie straszy, ze strasznie wysokie i w ciąży takie nie może być. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Lusiija, do 100 powinno być podobno tętno. Zgłoś to lekarzowi, może coś poradzi. Ja mam takie...bardzo mocno wyczuwalne uderzenie serca, nawet jak leżę, ale jak mierzę puls wtedy to jest w normie. Więc nie wiem skąd takie kołatanie
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te zestawy są śliczne ale rzeczywiście jest ryzyko sids pomysł jak obłoży się tak łóżeczko to nawet dobrego dostępu powietrza nie ma ... Co do kokona to też jest takie ryzyko i trzeba mieć na uwadze ja się przy pierwszym dziecku miałam dlatego się nie zdecydowałam ale teraz sama rozważałam. Prawda taka że trzeba uważać i o tym pamiętać jeśli już się decydujemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Mój mial 2950 nie było tak źle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 3200 i 3900. I różnica w wielkości dziecka duża. Ten mniejszy kruszynka. Ale urodził sie 3 tyg wcześniej niż powinien.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to już kawał chłopa Cytat:
![]() Odnośnie zakupów ciuszkowych muszę się już hamować, ale nie jest mi łatwo. Oj nie jest Mam tego dosyć sporo. Jeszcze jedna paczka czeka na odbiór w Smyku. A poza tym teściowa, mama, siostra i babcia też co chwilę coś kupują i tylko mi podsyłają fotki na Whatsappie (no w imieniu babci robi to mama) Już zarządziłam, że jeśli zakupy je ponoszą to poproszę większe rozmiary ![]() Zrobiłam sobie rozpiskę z rzeczami "pozaubrankowymi", które będą potrzebne po narodzinach lub nieco później i też trochę się tego nazbierało. Znalazłam też przecenione biustonosze z Esotiq (jeśli chodzi o staniki to jestem od lat wierna tylko tej marce). Z tym, że te mamowe są albo półusztywniane, albo szmaciane. Nigdy takich nie nosiłam bo zawsze miałam wrażenie, że przez taki biustonosz będą widoczne odznaczające się sutki ale zastanawiam się nad tym. Nosi któraś takie ? Może niekoniecznie mamowe, ale takie półusztywniane albo materiałowe ?Co do łóżeczka to mam kupione, ale wywieźliśmy do teściów. Ale ja z kolei boję się go póki co stawiać. Nie dlatego, że jestem przesądna, a dlatego, że mam stracha, a ono mi będzie przypominać jak blisko już jest do "godziny zero" ![]() Tętno miałam zawsze wysokie, teraz w ciąży też. Ale wyniki mam ogólnie dobre. Choć czasami mam wrażenie, że serce wyskakuje mi z piersi. Jedynie te przeboje z za wysokim ciśnieniem podczas wizyt. Ale co jakiś czas sprawdzam ciśnienie w warunkach domowych i jest idealne. Edytowane przez Pat1988 Czas edycji: 2020-01-27 o 22:45 |
||
|
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
20+0
teraz już co raz bliżej.Dzieci pójdą do szkoły a ja na krzywą. Blee Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie smakowa glukozę. Miałam cytrynowa i nie była zła. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Wczoraj zrobiłam wielkie sprzątanie. Łącznie z odsuwaniem sprzętów. I wiele innych rzeczy. Aż strasznie zakręciło mi sie w głowie. I od tego czasu zle się czuje. Na dodatek M mnie wkurzył i wybuchłam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie mają takich sztywnych wkładek czy push upów (nie potrzebuję, mam odpowiedniej wielkości biust, większy byłby przesadą a i tak trochę urósł ). W nich biust wygląda naaaajlepiej <3 Tylko musiałam znaleźć "swój" krój.Mi koleżanka polecała w ciąży kupić takie właśnie totalnie szmaciane, takie do karmienia już nawet, bawełniaki. Ale nie mogę się do nich też jakoś przekonać - wygląda się w takich blee, biustu nie trzymają w ogóle moim zdaniem, suty widać na kilometr...nie wiem gdzie ja stanik znajdę Na razie tyram jeden z Triumpha, który mnie nie ciśnie...raczej nic z niego nie zostanie później, bo tylko noszę i piorę ciągle ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie te bawełniane przerażają. Mam już teraz ciężki biust rozm F. A w laktacji będzie większy. W Kappahl i h&m maja fajne. A dla Pan z trochę mniejszym biustem widziałam w bonprix.
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
Miałam zwykła. Zatkalam nos i dawaj
bez oddychania da sie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha. Przy starszych nie było smakowych. Można było dodać cytrynę. A teraz nawet o smaku coli są ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow, pół kilo dziecia to już faktycznie nie przelewki
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2020
Dzisiaj się ważyłam. I do wagi przed diety nadal brakuje 4kg. A
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
W temacie biustonoszy, to ostatnio miałam już kryzys wszystko mnie gniotło i wybrałam się do Pepco haha
I nie zawiodłam się, zapłaciłam grosze a generalnie wszystko dobrze leży i co najważniejsze, jest ulga! Widziałam też w koszu z wyprzedażą motylki - te poduszki do spania z płaskim środkiem na głowę dziecka. Któraś z Was to miała/kupiła? To chyba niedawno się zrobiło "modne"? |
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka, to chyba dobrze? Dieta cukrzycowa działa, a Ty chyba nie musisz dużo przybrać?
Ja +0,5 kg od wagi sprzed ciąży, tudzież + 2 kg od wagi spadkowej powymiotnej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Nie wiem nawet czemu to służy, ja nie miałam żadnej poduszki ani w gondoli ani w łóżeczku i nie planuję. |
|
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
Czeski błąd, post dodałam, ale pomyliłam wątki
haha Hej, podczytuje Was ale generalnie jestem na lipcówkach
|
|
|
|
#4128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdarza się![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4129 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i tak już nieraz czuję na sobie czyjś wzrok jak ubiorę obcisłą koszulkę (oczywiście bez dekoltu, żeby nie było) bo mój biust jest raczej nieproporcjonalny do całej sylwetki Cytat:
Cytat:
A lekarz już teraz kazał Ci robić test obciążenia czy miałaś jakieś kłopoty z cukrem i dlatego tak wcześnie ? |
|||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Nat nie chce duzo przybrać. Z chłopcami coś 8-9kg. Miałam tylko brzuch.
My tez poduszek nie używaliśmy. Ale kładłam pod głowę pieluszkę. A jak młody miał kaszel to pod materac coś wkładałam. Zeby głowa była trochę wyżej. Dzisiaj zamawiałam szlafrok do szpitala. Takie ale kimono. Żebym mogła tez później wykorzystać.IMG_1984.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Pat
Powiem ci szczerze ze nie miałam nigdy biustonosza hm. Ale na str fajnie wygladaja. Jesli biustonosz do karmienia wogole jest fajny. ![]() IMG_1985.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o koronkowe to w tych które mam nie widać sutków, no ale to nie jest tak, że tam jest jedna warstwa koronki i przezrocz, tylko są tak fajnie poprzeszywane z materiałem kryjącym...nie wiem jak to opisać. Mam np. Z panache bardzo ładny i "robi" bardzo apetyczny biust, ale teraz nie mogę go nosić na codzień, bo za mocno ściska i jak zdejmuję po kilku godzinach to mam mega okropne żyły na piersiach ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4133 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chyba będę miała tego motylka jeśli zdecyduję się na kokon (ta poduszka jest wtedy do kompletu). Ale sądzę, że będzie raczej służyła jaka ozdoba.Cytat:
Kupujecie już takie rzeczy do szpitala ? Ja jeszcze nic nie mam. Ale chyba powoli trzeba by było zacząć to ogarniać. Muszę dopisać do mojej listy jakiś szlafrok, kapcie i koszule.Cytat:
Dziewczyny, ja mam ostatnio takie zagwozdki jakby mi normalnie mózg wyparował |
|||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Bura
A spr czy z Panache, Freya itd maja może do karmienia? Tez kupuje z tych firm czasów Curvy Kate Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- U mnie ciuchy dla dziecka kupione- czekam na 4 paczki. teraz muszę skończyć sobie kupować. Podkład i te inne gadzety. A później reszta. Chciałam kupic ten kokon. Ale ten baby hug chodzi po głowie . A mam już kupione łóżeczko. Sama nie wiem czego chce.Jeżdżąc autem mam problemy z koncentracja. Wczoraj taki alla dźwig by mi walnął w dach. Bo wszedzie u mnie jakieś roboty drogowe. Masakra jakaś. A co będzie później ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak robiłaś na czczo to jaki wynik? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka, w sumie nie patrzyłam na te panache...ja te moje mam 2 komplety, ale kupowałam stacjonarnie w UK, gdzie mnie pani pomierzyła, dobrała ładnie a ja się popodziwiałam w lustrze
![]() Pat, ja mam zbudyniały mózg...jeśli chodzi o filmy to to jest mega widoczne, bo np. niby oglądamy ten sam z TŻem, ale on np. Rzuca jakies zdziwione "ahaaa...nieźle!" - na zasadzie, że coś się rozwiązało, jakaś zagadka...a ja się zastanawiam co przegapiłam. I wtedy okazuje się, że przegapiłam czyjąś śmierć, jakąś tajemniczą postać, która pojawiła sie już z 5 razy i milion bardzo istotnych kwestii Normalnie musi mi film opowiadać, masakra...Czasem też zapominam jakiegoś słowa i muszę je obrazowo opisywać ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Pat, ja też mam kalafior mózgowy.
|
|
|
|
#4139 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Ja mam mniejsze zbudynienie niż ze starszą☺ ale zdarzają się wpadki
![]() Czekam już w przychodni na echo serca, trochę poczekam☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

️
mój synek urodził się 4 kg i dla mnie super waga. Jak czytam że się maluszki rodzą po niecałe 3 kg to aż strach takie kruszynki 

A co do Leona to owszem robi się to imię coraz bardziej popularne, co nie zmienia faktu, że kilka osób skomentowało taki typ jako "imię dla starego dziadka, albo imię dla starego człowieka" 
Fajny, milusi jest i cieniutki, więc na letnie wieczory też ujdzie.Mnie się Leon nie kojarzy ze starym człowiekiem - może dlatego, że teraz moje koleżanki chętnie tak swoich synków nazywają
A chcę, żeby to jednak był wspólny wybór. Nie mam takiego imienia, które sobie zaplanowałam 20 lat temu dla córki i bym się upierała, że innego nie chcę i koniec, więc nie pozabijamy się o to raczej tylko kompromis będzie i już
Ale może źle robię...? Niektórzy już całe pokoiki stroją, aż wyrzuty sumienia mnie dopadają

Przeraża mnie wybór wózka i fotelika