Mamusie czerwcowe 2020 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-01-27, 20:22   #4111
Krychulec89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2020

Ojjj tak ale jak dla mnie to jeszcze lepiej. Lubię duże dzieci żeby czuć to ciałko mój synek urodził się 4 kg i dla mnie super waga. Jak czytam że się maluszki rodzą po niecałe 3 kg to aż strach takie kruszynki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-01-27, 20:33   #4112
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pat1988 Pokaż wiadomość
Wiem, że imię Aleksander jest w czołówce (aczkolwiek dla mnie nie ma to żadnego znaczenia), na szczęście żadnego nigdy nie poznałam bo mogłoby to wykluczyć ten wybór i dopiero byłby kłopot A co do Leona to owszem robi się to imię coraz bardziej popularne, co nie zmienia faktu, że kilka osób skomentowało taki typ jako "imię dla starego dziadka, albo imię dla starego człowieka"

A jak z Waszymi mężami/partnerami ? Zgadzają się bez szemrania na Wasze propozycje? Są jakieś spory ? Musicie iść na kompromisy w wyborze imienia, czy panowie raczej się do tego nie mieszają ?
U nas problem jest akurat z męskim imieniem, bo co do imienia dla dziewczynki mieliśmy dwa typy, co do których zgadzaliśmy się w stu procentach

Co do imion zgodziliśmy się co do dziewczynki. No i mamy Hannę ) Choć popularne coraz bardziej to nie będę już zmieniała. Tak się już przyzwyczaiłam do brzucha Hanny xD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Kupiłam od nich cienki kocyk, tylko że z leniwcem Fajny, milusi jest i cieniutki, więc na letnie wieczory też ujdzie.Mnie się Leon nie kojarzy ze starym człowiekiem - może dlatego, że teraz moje koleżanki chętnie tak swoich synków nazywają Oba ładne imiona

Jeśli chodzi o imionowe dyskusje to mamy obecnie 2 imiona wchodzące w grę...może się coś zmieni. Mnie sie dziewczyńskich imion podoba baaaardzo wiele, ale większość nie podoba się mojemu TŻ A chcę, żeby to jednak był wspólny wybór. Nie mam takiego imienia, które sobie zaplanowałam 20 lat temu dla córki i bym się upierała, że innego nie chcę i koniec, więc nie pozabijamy się o to raczej tylko kompromis będzie i już Ładne imione wszystkie 3, Oliwier mi się podoba, fajne. Blanka zyskała na popularności w którymś momencie, ale nie wiem czy nadal taka popularna. Ogólnie spoko, kojarzy mi się z taką uroczą, delikatnej urody dziewczynką

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

A ja nie wiem z tym spaniem i dzieckiem...wy tu już pościele pokupowane, a ja chyba nie będę teraz kupowac nic :| Bo ani jeszcze nie chcę takiego dużego łóżeczka stawiać (myślę, że stanie na koszu mojżesza ostatecznie, to na kilka miesięcy powinno wystarczyć), pokoiku za bardzo nie chcę urządzać, bo i tak będzie spać z nami...to w zasadzie w tym zakresie nic nie ogarniam na razie Ale może źle robię...? Niektórzy już całe pokoiki stroją, aż wyrzuty sumienia mnie dopadają

W razie czego Ikea blisko, można ogarnąć spanie bardzo szybko

Zresztą z wyprawki to ja mam naprawdę niewiele...poza ciuchami to praktycznie nic Przeraża mnie wybór wózka i fotelika

Wózek i fotelik zostawiam po połówkowych. To dla mnie najpoważniejszy zakup. Ubranka już mam xDD Idą do mnie UWAGA 4 paczki jeszcze :p Dobrze, ze mąż pracuje długo xDD

Przez weekend tata z moim mężem malowali nam mieszkanie. Wynosimy książki i regał, aby stanęło tam łóżeczko i jakaś komoda. Więcej miejsca w naszej kawalerce nie mamy xD Teraz zaczynam kompletować kosmetyki, pampersy itp xD Może za 2tyg wybiorę się do cioci pozabierać co ma dla mnie. Marzy mi się by łóżeczko już stało ))

Mój mąż natomiast mógłby wszystko kupować miesiąc przed rozwiązaniem.... Ja chce mieć już wszystko teraz xD

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
No ja chciałam ten Tulik wypróbować...tylko boję się, że będzie się budzić, bo za gorąco. U nas jest latem jak w piekle...

A u mnie znów chłodno. Podobno są tulili na lato xD Chyba dokupie.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Hej, ja po połówkowych. Wszystko w normie i w jak najlepszym porządku. Mam bardzo długą szyjkę ale łożysko bardzo nisko i prawie styka się z szyjka. Mamy zakaz ️ i miejmy nadzieję, że się podniesie. Mamy 450g Młodego

Ale super!!!! Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Dziewczyny a co z tętnem przy mierzeniu ciśnienie? Moje ciśnienie jest zawsze malutkie i nie mam z tym problemow natomiast puls rano mam około 90 a w ciągu dnia nawet 110. Czy powinnam coś z tym robić? Moja mama mnie straszy, ze strasznie wysokie i w ciąży takie nie może być.

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-27, 20:57   #4113
bura kocurka
Zakorzenienie

Lusiija, do 100 powinno być podobno tętno. Zgłoś to lekarzowi, może coś poradzi. Ja mam takie...bardzo mocno wyczuwalne uderzenie serca, nawet jak leżę, ale jak mierzę puls wtedy to jest w normie. Więc nie wiem skąd takie kołatanie

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-27, 21:32   #4114
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Właśnie tez się nad tym zastanawiam... I czytałam, ze nie kupuje się żadnych poduszek ani kołderek. Rozumiem, ze z założenia dziecko spi w rożku, otulaczu lub tym podobnym... Mi natomiast bardzo podobają się zestawy takiego typu:
Załącznik 7705469

Rozumiem, ze bardzo źle fefe? :p

Te zestawy są śliczne ale rzeczywiście jest ryzyko sids pomysł jak obłoży się tak łóżeczko to nawet dobrego dostępu powietrza nie ma ... Co do kokona to też jest takie ryzyko i trzeba mieć na uwadze ja się przy pierwszym dziecku miałam dlatego się nie zdecydowałam ale teraz sama rozważałam. Prawda taka że trzeba uważać i o tym pamiętać jeśli już się decydujemy

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Ojjj tak ale jak dla mnie to jeszcze lepiej. Lubię duże dzieci żeby czuć to ciałko mój synek urodził się 4 kg i dla mnie super waga. Jak czytam że się maluszki rodzą po niecałe 3 kg to aż strach takie kruszynki

Mój mial 2950 nie było tak źle

Stary 2020-01-27, 22:11   #4115
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

U mnie 3200 i 3900. I różnica w wielkości dziecka duża. Ten mniejszy kruszynka. Ale urodził sie 3 tyg wcześniej niż powinien.

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-27, 22:38   #4116
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Hej, ja po połówkowych. Wszystko w normie i w jak najlepszym porządku. Mam bardzo długą szyjkę ale łożysko bardzo nisko i prawie styka się z szyjka. Mamy zakaz ️ i miejmy nadzieję, że się podniesie. Mamy 450g Młodego

Super No to już kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Co do imion zgodziliśmy się co do dziewczynki. No i mamy Hannę ) Choć popularne coraz bardziej to nie będę już zmieniała. Tak się już przyzwyczaiłam do brzucha Hanny xD

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Wózek i fotelik zostawiam po połówkowych. To dla mnie najpoważniejszy zakup. Ubranka już mam xDD Idą do mnie UWAGA 4 paczki jeszcze :p Dobrze, ze mąż pracuje długo xDD

Przez weekend tata z moim mężem malowali nam mieszkanie. Wynosimy książki i regał, aby stanęło tam łóżeczko i jakaś komoda. Więcej miejsca w naszej kawalerce nie mamy xD Teraz zaczynam kompletować kosmetyki, pampersy itp xD Może za 2tyg wybiorę się do cioci pozabierać co ma dla mnie. Marzy mi się by łóżeczko już stało ))

Mój mąż natomiast mógłby wszystko kupować miesiąc przed rozwiązaniem.... Ja chce mieć już wszystko teraz xD

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

A u mnie znów chłodno. Podobno są tulili na lato xD Chyba dokupie.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ale super!!!! Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Dziewczyny a co z tętnem przy mierzeniu ciśnienie? Moje ciśnienie jest zawsze malutkie i nie mam z tym problemow natomiast puls rano mam około 90 a w ciągu dnia nawet 110. Czy powinnam coś z tym robić? Moja mama mnie straszy, ze strasznie wysokie i w ciąży takie nie może być.

Dla dziewczynki też mieliśmy Hanna, ew. Alicja. Obydwa bardzo mi się podobają

Odnośnie zakupów ciuszkowych muszę się już hamować, ale nie jest mi łatwo. Oj nie jest Mam tego dosyć sporo. Jeszcze jedna paczka czeka na odbiór w Smyku. A poza tym teściowa, mama, siostra i babcia też co chwilę coś kupują i tylko mi podsyłają fotki na Whatsappie (no w imieniu babci robi to mama) Już zarządziłam, że jeśli zakupy je ponoszą to poproszę większe rozmiary

Zrobiłam sobie rozpiskę z rzeczami "pozaubrankowymi", które będą potrzebne po narodzinach lub nieco później i też trochę się tego nazbierało.

Znalazłam też przecenione biustonosze z Esotiq (jeśli chodzi o staniki to jestem od lat wierna tylko tej marce). Z tym, że te mamowe są albo półusztywniane, albo szmaciane. Nigdy takich nie nosiłam bo zawsze miałam wrażenie, że przez taki biustonosz będą widoczne odznaczające się sutki ale zastanawiam się nad tym. Nosi któraś takie ? Może niekoniecznie mamowe, ale takie półusztywniane albo materiałowe ?

Co do łóżeczka to mam kupione, ale wywieźliśmy do teściów.
Ale ja z kolei boję się go póki co stawiać. Nie dlatego, że jestem przesądna, a dlatego, że mam stracha, a ono mi będzie przypominać jak blisko już jest do "godziny zero"

Tętno miałam zawsze wysokie, teraz w ciąży też. Ale wyniki mam ogólnie dobre. Choć czasami mam wrażenie, że serce wyskakuje mi z piersi. Jedynie te przeboje z za wysokim ciśnieniem podczas wizyt.
Ale co jakiś czas sprawdzam ciśnienie w warunkach domowych i jest idealne.

Edytowane przez Pat1988
Czas edycji: 2020-01-27 o 22:45
Pat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-28, 06:48   #4117
mancia9301
Rozeznanie

20+0 teraz już co raz bliżej.

Dzieci pójdą do szkoły a ja na krzywą. Blee

Stary 2020-01-28, 07:56   #4118
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez mancia9301 Pokaż wiadomość
20+0 teraz już co raz bliżej.

Dzieci pójdą do szkoły a ja na krzywą. Blee

Kup sobie smakowa glukozę. Miałam cytrynowa i nie była zła.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Wczoraj zrobiłam wielkie sprzątanie. Łącznie z odsuwaniem sprzętów. I wiele innych rzeczy. Aż strasznie zakręciło mi sie w głowie. I od tego czasu zle się czuje. Na dodatek M mnie wkurzył i wybuchłam.

Stary 2020-01-28, 08:07   #4119
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Super No to już kawał chłopa

Dla dziewczynki też mieliśmy Hanna, ew. Alicja. Obydwa bardzo mi się podobają

Odnośnie zakupów ciuszkowych muszę się już hamować, ale nie jest mi łatwo. Oj nie jest Mam tego dosyć sporo. Jeszcze jedna paczka czeka na odbiór w Smyku. A poza tym teściowa, mama, siostra i babcia też co chwilę coś kupują i tylko mi podsyłają fotki na Whatsappie (no w imieniu babci robi to mama) Już zarządziłam, że jeśli zakupy je ponoszą to poproszę większe rozmiary

Zrobiłam sobie rozpiskę z rzeczami "pozaubrankowymi", które będą potrzebne po narodzinach lub nieco później i też trochę się tego nazbierało.

Znalazłam też przecenione biustonosze z Esotiq (jeśli chodzi o staniki to jestem od lat wierna tylko tej marce). Z tym, że te mamowe są albo półusztywniane, albo szmaciane. Nigdy takich nie nosiłam bo zawsze miałam wrażenie, że przez taki biustonosz będą widoczne odznaczające się sutki ale zastanawiam się nad tym. Nosi któraś takie ? Może niekoniecznie mamowe, ale takie półusztywniane albo materiałowe ?

Co do łóżeczka to mam kupione, ale wywieźliśmy do teściów.
Ale ja z kolei boję się go póki co stawiać. Nie dlatego, że jestem przesądna, a dlatego, że mam stracha, a ono mi będzie przypominać jak blisko już jest do "godziny zero"

Tętno miałam zawsze wysokie, teraz w ciąży też. Ale wyniki mam ogólnie dobre. Choć czasami mam wrażenie, że serce wyskakuje mi z piersi. Jedynie te przeboje z za wysokim ciśnieniem podczas wizyt.
Ale co jakiś czas sprawdzam ciśnienie w warunkach domowych i jest idealne.
Pat, ja mam staniki w większości nieusztywniane, na fiszbinach...ale nie nazwałabym ich szmacianymi, bo są koronkowe Ale nie mają takich sztywnych wkładek czy push upów (nie potrzebuję, mam odpowiedniej wielkości biust, większy byłby przesadą a i tak trochę urósł ). W nich biust wygląda naaaajlepiej <3 Tylko musiałam znaleźć "swój" krój.

Mi koleżanka polecała w ciąży kupić takie właśnie totalnie szmaciane, takie do karmienia już nawet, bawełniaki. Ale nie mogę się do nich też jakoś przekonać - wygląda się w takich blee, biustu nie trzymają w ogóle moim zdaniem, suty widać na kilometr...nie wiem gdzie ja stanik znajdę Na razie tyram jeden z Triumpha, który mnie nie ciśnie...raczej nic z niego nie zostanie później, bo tylko noszę i piorę ciągle

Stary 2020-01-28, 08:14   #4120
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Mnie te bawełniane przerażają. Mam już teraz ciężki biust rozm F. A w laktacji będzie większy. W Kappahl i h&m maja fajne. A dla Pan z trochę mniejszym biustem widziałam w bonprix.

Stary 2020-01-28, 09:01   #4121
mancia9301
Rozeznanie

Miałam zwykła. Zatkalam nos i dawaj bez oddychania da sie

Stary 2020-01-28, 09:10   #4122
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

Hahaha. Przy starszych nie było smakowych. Można było dodać cytrynę. A teraz nawet o smaku coli są

Stary 2020-01-28, 09:35   #4123
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:

To dobrze, że wszystko w porządku. Bądźcie zatem grzeczni i niechaj łożysko się podnosi!
Wow, pół kilo dziecia to już faktycznie nie przelewki
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-28, 11:00   #4124
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan
Mamusie czerwcowe 2020

Dzisiaj się ważyłam. I do wagi przed diety nadal brakuje 4kg. A

Stary 2020-01-28, 11:06   #4125
Malinowa_93
Raczkowanie

W temacie biustonoszy, to ostatnio miałam już kryzys wszystko mnie gniotło i wybrałam się do Pepco haha

I nie zawiodłam się, zapłaciłam grosze a generalnie wszystko dobrze leży i co najważniejsze, jest ulga!

Widziałam też w koszu z wyprzedażą motylki - te poduszki do spania z płaskim środkiem na głowę dziecka.

Któraś z Was to miała/kupiła? To chyba niedawno się zrobiło "modne"?
Malinowa_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-28, 11:08   #4126
_Nat_
Wtajemniczenie

Blondynka, to chyba dobrze? Dieta cukrzycowa działa, a Ty chyba nie musisz dużo przybrać?

Ja +0,5 kg od wagi sprzed ciąży, tudzież + 2 kg od wagi spadkowej powymiotnej

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinowa_93 Pokaż wiadomość
Widziałam też w koszu z wyprzedażą motylki - te poduszki do spania z płaskim środkiem na głowę dziecka.
Nie wiem nawet czemu to służy, ja nie miałam żadnej poduszki ani w gondoli ani w łóżeczku i nie planuję.
Stary 2020-01-28, 11:10   #4127
Malinowa_93
Raczkowanie

Czeski błąd, post dodałam, ale pomyliłam wątki haha Hej, podczytuje Was ale generalnie jestem na lipcówkach
Malinowa_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-28, 11:22   #4128
mancia9301
Rozeznanie

Cytat:
Czeski błąd, post dodałam, ale pomyliłam wątki haha Hej, podczytuje Was ale generalnie jestem na lipcówkach
Hahaha.spoko xd; zdarza się

Stary 2020-01-28, 11:25   #4129
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Pat, ja mam staniki w większości nieusztywniane, na fiszbinach...ale nie nazwałabym ich szmacianymi, bo są koronkowe Ale nie mają takich sztywnych wkładek czy push upów (nie potrzebuję, mam odpowiedniej wielkości biust, większy byłby przesadą a i tak trochę urósł ). W nich biust wygląda naaaajlepiej <3 Tylko musiałam znaleźć "swój" krój.

Mi koleżanka polecała w ciąży kupić takie właśnie totalnie szmaciane, takie do karmienia już nawet, bawełniaki. Ale nie mogę się do nich też jakoś przekonać - wygląda się w takich blee, biustu nie trzymają w ogóle moim zdaniem, suty widać na kilometr...nie wiem gdzie ja stanik znajdę Na razie tyram jeden z Triumpha, który mnie nie ciśnie...raczej nic z niego nie zostanie później, bo tylko noszę i piorę ciągle

No właśnie ja mam ten problem, że też mam większy biust, ale wąski obwód pod nim. Więc sieciówki typu H&M itp. od razu odpadają. Lubię staniki z taką cienką gąbeczką na całej misce (w sensie, że nic nie prześwituje). Nie mam doświadczenia z takimi materiałowymi. Zawsze bałam się takich szmacianych/koronkowych bo miałam właśnie schiza, że będzie przez nie widać sutki A i tak już nieraz czuję na sobie czyjś wzrok jak ubiorę obcisłą koszulkę (oczywiście bez dekoltu, żeby nie było) bo mój biust jest raczej nieproporcjonalny do całej sylwetki

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Mnie te bawełniane przerażają. Mam już teraz ciężki biust rozm F. A w laktacji będzie większy. W Kappahl i h&m maja fajne. A dla Pan z trochę mniejszym biustem widziałam w bonprix.

A widzisz, ja od razu skreśliłam H&M, ale przyznaję szczerze, że od lat nie oglądałam tam biustonoszy. Orientujesz się może czy mają mniejsze obwody czy jak wszędzie od 75 wzwyż ? Na ten BonPrix też zerknę - nie pomyślałam o tym.

Cytat:

Gratuluję półmetka
A lekarz już teraz kazał Ci robić test obciążenia czy miałaś jakieś kłopoty z cukrem i dlatego tak wcześnie ?
Stary 2020-01-28, 11:28   #4130
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Nat nie chce duzo przybrać. Z chłopcami coś 8-9kg. Miałam tylko brzuch.
My tez poduszek nie używaliśmy. Ale kładłam pod głowę pieluszkę. A jak młody miał kaszel to pod materac coś wkładałam. Zeby głowa była trochę wyżej.

Dzisiaj zamawiałam szlafrok do szpitala. Takie ale kimono. Żebym mogła tez później wykorzystać.IMG_1984.jpg

Stary 2020-01-28, 11:32   #4131
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Pat
Powiem ci szczerze ze nie miałam nigdy biustonosza hm. Ale na str fajnie wygladaja. Jesli biustonosz do karmienia wogole jest fajny.
IMG_1985.jpg

Stary 2020-01-28, 11:41   #4132
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja mam ten problem, że też mam większy biust, ale wąski obwód pod nim. Więc sieciówki typu H&M itp. od razu odpadają. Lubię staniki z taką cienką gąbeczką na całej misce (w sensie, że nic nie prześwituje). Nie mam doświadczenia z takimi materiałowymi. Zawsze bałam się takich szmacianych/koronkowych bo miałam właśnie schiza, że będzie przez nie widać sutki A i tak już nieraz czuję na sobie czyjś wzrok jak ubiorę obcisłą koszulkę (oczywiście bez dekoltu, żeby nie było) bo mój biust jest raczej nieproporcjonalny do całej sylwetki

A widzisz, ja od razu skreśliłam H&M, ale przyznaję szczerze, że od lat nie oglądałam tam biustonoszy. Orientujesz się może czy mają mniejsze obwody czy jak wszędzie od 75 wzwyż ? Na ten BonPrix też zerknę - nie pomyślałam o tym.

Gratuluję półmetka

A lekarz już teraz kazał Ci robić test obciążenia czy miałaś jakieś kłopoty z cukrem i dlatego tak wcześnie ?
Pat, ja mam to samo, chociaz Ty chyba masz jeszcze węższy obwód i większą miskę. No ale ja sobie kupuję rozmiary typu 65E, więc to nie do znalezienia w jakimś HM czy innym, też nigdy nie patrzyłam. Czuję, że źle się będę czuła w szmaciakach, bawełniakach, bo oprócz tych sutków wystających to po prostu zero podparcia dla biustu, ja czuję się źle, że mi obwisną czy coś

A jeśli chodzi o koronkowe to w tych które mam nie widać sutków, no ale to nie jest tak, że tam jest jedna warstwa koronki i przezrocz, tylko są tak fajnie poprzeszywane z materiałem kryjącym...nie wiem jak to opisać. Mam np. Z panache bardzo ładny i "robi" bardzo apetyczny biust, ale teraz nie mogę go nosić na codzień, bo za mocno ściska i jak zdejmuję po kilku godzinach to mam mega okropne żyły na piersiach

Stary 2020-01-28, 11:44   #4133
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
W temacie biustonoszy, to ostatnio miałam już kryzys wszystko mnie gniotło i wybrałam się do Pepco haha

I nie zawiodłam się, zapłaciłam grosze a generalnie wszystko dobrze leży i co najważniejsze, jest ulga!

Witamy Ja chyba będę miała tego motylka jeśli zdecyduję się na kokon (ta poduszka jest wtedy do kompletu). Ale sądzę, że będzie raczej służyła jaka ozdoba.

Cytat:
Nat nie chce duzo przybrać. Z chłopcami coś 8-9kg. Miałam tylko brzuch.
My tez poduszek nie używaliśmy. Ale kładłam pod głowę pieluszkę. A jak młody miał kaszel to pod materac coś wkładałam. Zeby głowa była trochę wyżej.

Dzisiaj zamawiałam szlafrok do szpitala. Takie ale kimono. Żebym mogła tez później wykorzystać.Załącznik 7705574

Ładny, taki elegancki Kupujecie już takie rzeczy do szpitala ? Ja jeszcze nic nie mam. Ale chyba powoli trzeba by było zacząć to ogarniać. Muszę dopisać do mojej listy jakiś szlafrok, kapcie i koszule.

Cytat:
Pat
Powiem ci szczerze ze nie miałam nigdy biustonosza hm. Ale na str fajnie wygladaja. Jesli biustonosz do karmienia wogole jest fajny.
Załącznik 7705575

Wygląda na wygodny, ciekawe jak trzyma biust i czy nie prześwituje.

Dziewczyny, ja mam ostatnio takie zagwozdki jakby mi normalnie mózg wyparował Nie będę się chwalić co ostatnio odwaliłam na skrzyżowaniu (na szczęście było późno i pusto) a ja jeżdżę bezpiecznie, a tu taki bezmyślny klops. A wczoraj chyba z pół dnia zastanawiałam się jak wejdzie nam do auta upatrzony regał, skoro on jest taki duży. Już zaczęłam analizować transport itp. i po paru godzinach przypomniało mi się, że przecież Ikea, z resztą tak jsk obecnie większość sklepów nie sprzedaje mebli w całości tylko w paczkach ... Podczas oglądania filmu pytam J o rzeczy oczywiste, dotyczące fabuły ...No jakaś masakra z moim myśleniem, zaćmienie totalne...
Stary 2020-01-28, 11:50   #4134
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Bura
A spr czy z Panache, Freya itd maja może do karmienia? Tez kupuje z tych firm czasów Curvy Kate

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

U mnie ciuchy dla dziecka kupione- czekam na 4 paczki. teraz muszę skończyć sobie kupować. Podkład i te inne gadzety. A później reszta. Chciałam kupic ten kokon. Ale ten baby hug chodzi po głowie . A mam już kupione łóżeczko. Sama nie wiem czego chce.
Jeżdżąc autem mam problemy z koncentracja. Wczoraj taki alla dźwig by mi walnął w dach. Bo wszedzie u mnie jakieś roboty drogowe. Masakra jakaś. A co będzie później

Stary 2020-01-28, 11:52   #4135
mancia9301
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluję półmetka
Już kazał. Nie miałam kłopotów. On karze to od połowy właśnie.

Stary 2020-01-28, 11:53   #4136
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Już kazał. Nie miałam kłopotów. On karze to od połowy właśnie.

A jak robiłaś na czczo to jaki wynik?

Stary 2020-01-28, 11:56   #4137
bura kocurka
Zakorzenienie

Blondynka, w sumie nie patrzyłam na te panache...ja te moje mam 2 komplety, ale kupowałam stacjonarnie w UK, gdzie mnie pani pomierzyła, dobrała ładnie a ja się popodziwiałam w lustrze

Pat, ja mam zbudyniały mózg...jeśli chodzi o filmy to to jest mega widoczne, bo np. niby oglądamy ten sam z TŻem, ale on np. Rzuca jakies zdziwione "ahaaa...nieźle!" - na zasadzie, że coś się rozwiązało, jakaś zagadka...a ja się zastanawiam co przegapiłam. I wtedy okazuje się, że przegapiłam czyjąś śmierć, jakąś tajemniczą postać, która pojawiła sie już z 5 razy i milion bardzo istotnych kwestii Normalnie musi mi film opowiadać, masakra...

Czasem też zapominam jakiegoś słowa i muszę je obrazowo opisywać

Stary 2020-01-28, 12:01   #4138
_Nat_
Wtajemniczenie

Pat, ja też mam kalafior mózgowy.
Stary 2020-01-28, 12:13   #4139
lubieCie
Rozeznanie

Hej! Ja mam mniejsze zbudynienie niż ze starszą☺ ale zdarzają się wpadki

Czekam już w przychodni na echo serca, trochę poczekam☺

Stary 2020-01-28, 12:15   #4140
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Pat, ja mam zbudyniały mózg...jeśli chodzi o filmy to to jest mega widoczne, bo np. niby oglądamy ten sam z TŻem, ale on np. Rzuca jakies zdziwione "ahaaa...nieźle!" - na zasadzie, że coś się rozwiązało, jakaś zagadka...a ja się zastanawiam co przegapiłam. I wtedy okazuje się, że przegapiłam czyjąś śmierć, jakąś tajemniczą postać, która pojawiła sie już z 5 razy i milion bardzo istotnych kwestii Normalnie musi mi film opowiadać, masakra...

Czasem też zapominam jakiegoś słowa i muszę je obrazowo opisywać

Też tak miewam, poza tym jak mąż pójdzie do kibelka czy do garażu, a potem wróci i prosi żebym opowiedziała mu co przegapił to nie potrafię :O ale żeby durnia z siebie nie robić, mówię "nic istotnego"

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieCie Pokaż wiadomość
Hej! Ja mam mniejsze zbudynienie niż ze starszą☺ ale zdarzają się wpadki

Czekam już w przychodni na echo serca, trochę poczekam☺

Bateria w tel naładowana?

Powodzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości