|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Mu zaproszenia odbieramy w czwartek i ruszamy w tournee po kraju
![]() do połowy lutego mamy zamiar się wyrobić, komu się nie uda wręczyć osobiście to pójdzie pocztą. Trudno i tak w zasadzie ci co mają wiedzieć to już wiedzą a wszyscy mieszkają daleko więc no cóż. |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś idę na makijaż próbny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Do mamy dzisiaj dzwoniła siostra, że chrzciny dziecka są i ma zbierać pieniądze
![]() Ja mam wrażenie że ona ma Alzheimera - potrafi uwyzywac człowieka a na drugi dzień jak gdyby nigdy nic zadzwonić i rozmawiać Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy komplet dokumentów. W poradni pani nam podpisała wczoraj dwa terminy.
Już można się umawiać do księdza na protokół, tylko że czekam na info w sprawie pracy... I nic nie idzie na razie ustalić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam się do pracowni obrączek, już się grawerują, tylko nie wiem czy na zewnątrz, czy wewnątrz
Maja być na piątek albo sobotę ![]() Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-01-29 o 14:11 |
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
A ja dostałam moje koperty. Siedziałam wczoraj i dwie godziny wiązałam sznurek na zaproszeniach hahaha. Ale wszystko gotowe. 1 marca jedziemy zapraszać pierwszych gości. Pół roku przed ślubem, ale do rozdania 100 zaproszeń i naprawdę po całym kraju, a postanowiliśmy sobie, że zaprosimy wszystkich osobiście. O ile oczywiście coś nam nie padnie bo i taka wersję zakładam, ale jesteśmy dość dobrze zorganizowani.
Mój TZ robi studia zaocznie, na też wyjeżdżam w maju z pracy na dwa tygodnie, jemu też czasem zmiany wypadają w weekend, więc już do przodu zaplanowaliśmy sobie weekendy, w które będziemy zapraszać i mniej więcej kogo. Wiadomo mniej więcej bo to tylko założenie z naszej strony póki co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładny macie plan. U nas by nie wypalił ze względu na gości zza granicy (nawet zza oceanu). Część zaproszeń daliśmy też niestety w pojedynkę, bo nie było innej możliwości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
A też mamy kilka zaproszeń w pojedynkę do rozdania Powiem Ci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Aja tam nie widzę powodu, żeby ciągnąć tz na spotkanie z moją kumpelą czy kumplem, których on nie zna i tylko by się wynudzil/stresował.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat chciałam, żeby poznał moją przyjaciółkę, której jeszcze nie poznał. To logiczne, że chcę, by dwie bliskie mi osoby się poznały. Więc gdzie możemy, idziemy razem.
Ale np. ja dałam sama kuzynowi, bo TŻ wyjechał, a kuzyn zaraz wyjeżdżał za granicę. A TŻ dał naszym wspólnym znajomym mieszkającym 300km dalej, bo ja nie mogłam po prostu pojechać w tym terminie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała, żeby tz mnie ciągnął do kumpli, których nie znam
bo wiecie, o ile by to było na zasadzie "cześć, masz zaproszenie, papa" to spoko (chociaż właśnie tak to wyglądało w przypadku zaproszenia jednego z wujków tz, nawet nas nie zaprosili do środka, wszystko odbyło się w korytarzu), ale siedzenie godzinę - dwie (ja jestem dość... Nietowarzyska ) z obcymi ludźmi... Nie dla mnie. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie jestem duszą towarzystwa. Ale nie zamykam się na znajomych narzeczonego, tak jak i również nie zamykam jego na moich znajomych. No ale każdy ma swoje podejście.
|
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udało się nam zapisac na nauki przedmałżeńskie, które obejmują dwa weekendy. Myślę, że to może być dosć męczące, bo zajęcia w godzinach 8-21. Dobrze byłoby mieć to już za sobą.
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
Aż dwa weekendy? U mnie w piątek od 16-20 i sobota 10-18
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko takie były dostępne.
Żałuję, że nie pomyślałam o tych naukach wcześniej. Mogłabym wybrać jakieś dogodniejsze.
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
U nas zapisy są co miesiąc na kolejny miesiąc. Na szczęście nie można tego załatwiać i rezerwować z dużym wyprzedzeniem
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nauki miały trwać 2x po 4h, ale trwały 2x po 2h. I to jeszcze bez zapisów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
My idziemy za tydzień do księdza to się wszystkiego dowiemy
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Znaleźliśmy w końcu miejsce z przyzwoitą ceną za obrączki. Na targach nam zaproponowali za 2700 z wliczonym rabatem - 20%, a kupujemy identyczne za 1600
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
My płacimy niecałe 1700 za obrączki. U lokalnego jubilera. Takie same (z tymi samymi parametrami) u znanych jubilerów kosztują ok. 2400...
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam obrączki, gdzie można wygrawerować wewnątrz własnoręcznie napisany tekst. Na początku się zajarałam, ale później stwierdziłam, że chyba wolę napis standardową czcionką i.....taniej wyjdzie
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mają być w piątek albo sobotę, ale w sumie to nie wiadomo. Miały być 3 tygodnie, mówiłam, że 5 wyjeżdżam za granicę i mi zależy żeby móc je jeszcze przymierzyć.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i tak większość stawia na ponadczasową klasykę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1466 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaka waga? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie pomyślałam o grawerze i przy zamawianiu obrączek zgłupieliśmy - więc jest klasycznie, imię i data
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
A ja powiem Wam, że jescze o tym nie myślę...
miałam fazę na planowanie wesela w ferie. Teraz wróciłam do pracy to znowu mi się odechciewa wszystkiego... HahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Albo sobie wkręcam, albo zaczynam wyczuwać garbka na nosie
![]() na zdjęciach nic nie widać, tz mówi że wszystko ok, ale po przejechaniu palcem wyczuwam niewielkie wgłębienie. Nie wiem, może to przez to, że końcówka jest opuchnieta.W każdym razie dziś lub jutro mają być moje obrączki. W sumie nie wiadomo na kiedy. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

czy takie miłe oczekiwanie.

bo wiecie, o ile by to było na zasadzie "cześć, masz zaproszenie, papa" to spoko (chociaż właśnie tak to wyglądało w przypadku zaproszenia jednego z wujków tz, nawet nas nie zaprosili do środka, wszystko odbyło się w korytarzu), ale siedzenie godzinę - dwie (ja jestem dość... Nietowarzyska 

na zdjęciach nic nie widać, tz mówi że wszystko ok, ale po przejechaniu palcem wyczuwam niewielkie wgłębienie. Nie wiem, może to przez to, że końcówka jest opuchnieta.