|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2020
Cytat:
Tak xD Koniec xDDD Przynajmniej takich większych zakupow. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam elastyczny czas pracy, mogę popracować kilka godzin, zrobić sobie przerwę i potem znów pracować. Czasem z tego korzystam, choć w pierwszej ciąży bardziej bo teraz mam synka i niania jest od-do więc o konkretnej porze i tak muszę odebrać. Tyle tylko że jak pójdzie wieczorem spać to ze dwie godziny sobie mogę odrobić. Plus mogę pracować z domu, dzisiaj właśnie siedzę z poduchą pod plecami w wygodnym fotelu żeby ulżyć brzuchowi ![]() Dwie znajome z pracy teraz w styczniu poszły na L4 przed porodem. Jedna dwa miesiące przed terminem porodu, druga miesiąc. U nich to jestem w szoku że tak długo wytrzymały i zazdroszczę że tak dobrze się czuły. Cytat:
![]() Powodzenia u dentysty ![]() Cytat:
Kolekcjo letnia przybywaj bo kusicie tymi ubrankami, aż nogami przebieram
|
|||
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Annic
W Kappahl pojawia sie powoli wiosenna kolekcja. W hm jest już letnia. Dziewczyny a co myślicie o rzeczach do łóżeczka velvet? Znalazłam fajna wyprzedaż. I sie zast nad zamówieniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lusiija, pięknw ubranka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też mi się źle śpi...nie mogę sie ułożyć w stosownej pozycji, mimo tego, że nie mam jakiegoś brzucha wystającego i mam dobry materac i zawsze było mi na nim wygodnie, tak teraz wszystko mi drętwieje i boli...to żaden wypoczynek ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Bura jakiej firmy te pieluszki?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja urodziłam synka w lipcu i nigdy nic nie zakładałam we wózku gdzie wszystkie boki są zakryte i jest buda nic im nie będzie musiało by buc na prawdę nie przyjemnie ... co do kąpieli to tez tego nie praktykowałam może raz założyłam po pierwszej ... Co do spania ja ja już troszkę brzuszka mam i dziś nie mogłam spać pomimo poduszki ciążowej co się ułożyłam na jednym boku to musiałam na drugi bo zaraz mnie mały uderzał w ten ból na którym leżałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Mu po kąpieli zakładaliśmy ręcznik z kapturkiem. Żadnych czapek. Jak pojechaliśmy nad morze młody miał jakos 2-3 mies. To wtedy zakładałam czapkę. Bo to był wrześniem i trochę wiało. A ja go na rękach po plaży nosiłam.
Kupiłam jedna pieluchę 120/120. Wykorzystam jako otulacz lub prześcieradło do gondoli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W h&m coś wyszło, ale szału nie ma. Tu akurat jestem na bieżąco bo syn głównie w ich ubraniach chodzi. Głównie bez wzorów mają bodziaki a jak jest wzór to już mam właśnie po starszym, tylko na inny rozmiar bo im się częściowo te wzory powtarzają co sezon. Coś nowego powychodziło ale czekam aż rzucą większy wybór właśnie krótkich rękawków i rampersów. Póki co wyżywam się zakupowo na starszym
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My uwielbiany Kappahl. Zarówno dziecięce jak i damskie, męskie. Nasz ulubiony sklep. Hm zwłaszcza te większe rozm dziecięce. To jakos daje wiele do życzenia. Te pieluszki polecają. IMG_2009.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O my też ręcznik z kapturkiem Nad morzem to rzeczywiście mogło nie źle wiać więc wtedy to zrozumiałe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mi taki zestaw przyszedł IMG_2010.jpg
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
W Pepco maja pieluchy w dotyku dziwne. Chyba ze po praniu zmiękną.
|
|
|
#4185 |
|
Wtajemniczenie
|
Pat,maluch w gondoli będzie rzeczywiście chroniony przed słońcem.
Też nic Florkowi nie kupowałam i dobrze zrobiłam bo zaraz przyszła fala upałów po 40 parę stopni więc i na spacery nie chodziliśmy. Dla trochę większych niemowlaków polecam bambusowe chustki od Makaszki mojemu we wszelkich czapkach z daszkiem albo kapeluszach bardzo pociła się łepetynka. W bambusie nic a nic.
|
|
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pieluch, my też mamy taką, bambusową, jest rewelacyjna, pewnie kupię jeszcze jedną. Super na lato, do auta, do samolotu, teraz nawet w domu przykrywam nią czasem Flo jak ma drzemkę.
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
W foteliku jest masakra. Moje ciagle plecy mokre od fotelika. Nic nie działało.
|
|
|
#4188 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój gust xD śliczne!! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
A ja byłam dziś u tego dentysty na NFZ. Mam zrobiony przegląd i pieczątkę do karty ciąży za free. Głównie chodziło mi o tę pieczątkę, bo lekarz prowadzący mnie już o nią męczy od trzech wizyt. Gabinet i poczekalnia o dziwo na wypasie. W ogóle nie czekałam w kolejce, ba - weszłam nawet przed czasem. Dentystka miła, ale ... Większość plomb do wymiany, bo i tak "niedługo wylecą" WTF ? Nic mi się nie rusza, nic mi nie wypada, nic mnie nie boli, a plomby mam ładnie zrobione... No nic, trzeba wymienić bo "i tak wylecą"
... Aaa i te plomby do wymiany to oczywiście płatne, bo te na NFZ są feee ... a jak się okazało w trakcie rozmowy - u pani ceny dużo wyższe niż u dentysty do którego chodzę całkowicie prywatnie. Tak, że tego ... no przynajmniej pieczątkę mam
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, plomby wypadną kiedyś, ale dopóki nie przejawiają takich zamiarów to się ich nie rusza...bo wtedy znowu trzeba zetrzeć odrobinę zęba, żeby wyrównać itd. więc zaraz się okaże, że już nie ma do czego tej plomby doczepić. Mnie obecnie z niektórych zębów wypadają kilkunastoletnie plomby...więc prawdopodobnie masz jeszcze trochę czasu I moje robią to spektakularnie (wypadając nagle, na przyjeciu rodzinnym podczas jedzenia) albo powoli pękając, tak że zdążę je naprawić (prawdopodobnie).Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Pat, też uważam, że to naciąganie...szczególnie, że na zasadzie "trzeba wymienić i ja to chętnie zrobię, ale prywatnie za odpowiednie pieniądze - wtedy będzie dobrze".
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie, co innego gdyby ząb reagował np na słodkie wtedy by można podejrzewać że jest np nie szczelna ja mam do tego duże szczęście ... I zazwyczaj lekarz mówi że wszystko ok a ja się upieram że coś z tym zębem nie tak i trzeba wiercić :p Ciekawe czy u mnie lekarz będzie tego wymagał akurat o to się nie martwię bo i tak jestem umówiona a jakbym chciała pieczątkę to znajomych dentystów kilku mam 🤪 Scaling by mi się też przydał ale ja sobie chyba podaruje w ciąży tym bardziej że nie należy to też do niczego przyjemnego :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o monitorze oddechu? Jakiś do polecenia? Zbędne czy jednak nie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We wtorek miałam i na fotelu i usg połówkowe na leżance. ostatnio badanie dopochwowe sprawiło mi dużo bólu. Tym razem było normalnie. Na usg dziewczynka znowu nie chciała współpracować. nie pomogło zjedzenie czegoś słodkiego,a tym samym badanie się wydłużyło. Waży 477g. Wg aplikacji trochę za dużo jak na tydzień ciąży :/ Kolejne badania krwi mam do zrobienia przed kolejną wizytą. |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi osobiście nie jest potrzebny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adela Kawał dziewczyny juz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
My nie mieliśmy. I teraz tez nie bede kupować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Powoli rozglądam sie za bazami do fotelika. Muszę sie zagłębić w temat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

. Już chyba koniec nie.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014
Mam elastyczny czas pracy, mogę popracować kilka godzin, zrobić sobie przerwę i potem znów pracować. Czasem z tego korzystam, choć w pierwszej ciąży bardziej bo teraz mam synka i niania jest od-do więc o konkretnej porze i tak muszę odebrać. Tyle tylko że jak pójdzie wieczorem spać to ze dwie godziny sobie mogę odrobić. Plus mogę pracować z domu, dzisiaj właśnie siedzę z poduchą pod plecami w wygodnym fotelu żeby ulżyć brzuchowi

Na szczęśćcie małe. Już nie mam gdzie chować tych ubranek. W przyszłym tygodniu musimy jechać do Ikei po półki. Byliśmy tam w weekend na chwilkę, ale było tyle ludzi, że dosłownie nic nie kupiłam, chciałam stamtąd jak najszybciej wyjść.

... Aaa i te plomby do wymiany to oczywiście płatne, bo te na NFZ są feee ... a jak się okazało w trakcie rozmowy - u pani ceny dużo wyższe niż u dentysty do którego chodzę całkowicie prywatnie. Tak, że tego ... no przynajmniej pieczątkę mam
I moje robią to spektakularnie (wypadając nagle, na przyjeciu rodzinnym podczas jedzenia) albo powoli pękając, tak że zdążę je naprawić (prawdopodobnie).