|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chad chadowi i o chadach, czyli...Bies z chadami.
Cytat:
No tak, to jest ważne. Trzeba mieć to poczucie, że jest się atrakcyjnym. Ono się nie bierze znikąd, a już na pewno nie z coachingowych bzdur. Wybacz, ale nie ciężko mi wyobrazić sobie zdanie, które wypowiadał twój kolega przeciętniak. Ewentualnie jestem w setce Forbes Zawsze mnie rozwalają te teksty kobiet - po co ci powodzenie?! Przecież wystarczy ta jedna jedyna! Właśnie widzę te jedne jedyne. Podziękuję! Cytat:
Znowu się zaczyna - ja, ja, ja... Widziałem swoje. Przeciętniak musi się postarać, żeby kobieta go zaczęła lubić. Przystojny musi się postarać, żeby kobieta go PRZESTAŁA lubić.
|
||
|
|
|
#2912 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No, przynajmniej mówimy w swoim własnym imieniu, a nie w imieniu z wyobraźni wziętego ogółu.
|
|
#2913 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty wiesz, że niektórzy ludzie ogólnie lubią się spotykać i spędzać ze sobą czas a nie tylko uprawiać seks?
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chad chadowi i o chadach, czyli...Bies z chadami.
Cytat:
Podobno wiekszosc ludzi ma/mialo na koncie takie wstydliwe romanse. Fajnie sie spedza czas i lubi sie goscia, ale zeby na miescie ktos mnie z nim zobaczyl to absolutnie nie. Unikanie knajpek, gdzie ktos moglby na nich wpasc, randki na drugim koncu miasta albo u niego itd. Smieszne to jest, ale fakt, zdarza sie. Cytat:
Po chwili zastanowienia- prawda. Widze po sobie jaka taryfe ulgowa daje facetowi jesli wyglada. Edytowane przez Ava_ Czas edycji: 2020-02-06 o 17:07 |
||
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tyle nie lubią, co nie są zainteresowane. Potem patrzę na eksperymenty ze zdjęciem chada i kobiety same podtrzymują rozmowę. Ciekawe czemu rozmowę ze mną mają gdzieś, a z chadem nie? |
|
|
|
|
#2920 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czekaj... To, że większość facetów jest w związkach, nie oznacza, że ci faceci się podobają swoim partnerkom, tylko te partnerki z nimi są właśnie dlatego, że się nie podobają. A to, że się z kimś zamieszkasz, hajtniesz się z nim, rozmnożysz, będziesz regularnie sypiać przez kilkadziesiąt lat i będziesz mieć wspólność majątkową, zestarzejesz się z nim i pochowają was w jednym grobie, to nie jest konkret, tylko takie pitu pitu. Konkret jest dopiero z Chadem.... Czyli co to jest ten konkret? One-night stand? Wzdychanie do obrazka?
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
To może napisz, w jaki sposób próbujesz zagaić rozmowę i gdzie tej swojej jedynej szukasz.
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tinderze i badoo. Normalnie zagaduję, witam się. Zaraz pewnie do tego się przyczepicie, ale jakoś u chadów to żadnej nie przeszkadza. |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
A jak poznajesz kobietę na żywo, poza randkowym kontekstem, np. znajomą znajomych albo na jakichś wydarzeniach, to też uważasz, że nie ma szans, żebyś wzbudził jakieś zainteresowanie? Odwracają się plecami, zatykają uszy, odganiają cię jak muchę? Czy w ogóle nie poznajesz nikogo poza tinderem?
|
|
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domyślam się przy tym, że piszesz tylko do tych najładniejszych, które dziennie dostają dziesiątki, o ile nie setki wiadomości z podobnym przywitaniem. Napisz nam, dlaczego to właśnie na Ciebie taka dziewczyna powinna zwrócić uwagę. |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Bo wirtualnie nie da się wyczuć uroku danej osoby i wtedy prawie zawsze fajny wygląd wygrywa. I w wirtualnym świecie zgadzam się, przeciętny musi się dużo bardziej postarać. No ale jeżeli ktoś żyje głównie tam to już jego problem.
01.02.2016 66kg ![]() 13.08.2016 ![]() Edytowane przez Andziullka666 Czas edycji: 2020-02-06 o 17:55 |
|
|
|
|
#2926 | ||
|
Troluję, aż huczy.
|
Cytat:
Ciekawe i pewnie prawdziwe, ale uważam, że tu jedno wynika z drugiego. Spaczony obraz rzeczywistości to pochodna niedojrzałości oraz niedostatku kontaktu z żywym człowiekiem. Zmądrzeje, pójdzie do pracy, pozna więcej ludzi i jest szansa, że się naprostuje. Podobny mechanizm jak z korwinizmem. Aczkolwiek jest pewna grupa ludzi, którzy nie prostują się nigdy. Cytat:
Jasne, rozumiem ten mechanizm, też czasami zerkam w różne dziwne miejsca, również incelowate. Ale tu ciekawy jest ten żywy odzew, który wywołują poglądy ani oryginalne, ani specjalnie ciekawe (młody incel jako specjalista od kobiet?!). Dlatego uważam, że ta dyskusja trafia we wrażliwe miejsce wielu kobiet - podobnie jak choćby dyskusje o wychowaniu dzieci. I to jest dla mnie dopiero bardzo ciekawe - dlaczego akurat takie poglądy wywołują burzę wypowiedzi. |
||
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chyba niektórzy nie widzą albo nie orientują sie, że to nie do końca jest temat plotkowy. Aktywność inceli owszem, jest pewnego rodzaju ciekawostka, czasem czymś w rodzaju komedii, ale jest jeszcze jedna sprawa. Bywa też niebezpieczna. Dla wolnosci kobiet, a nawet dla ich zdrowia i życia. Ideologia wyrasta na pogardzie do kobiet, na traktowaniu ich jak podludzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2020-02-06 o 18:58 |
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podam inny przykład. Inna randka. Inny facet. Szczupły, wysoki, wykształcony, szeroki w barach. Randkowalismy. Z początku byłam zauroczona. Chciał się całować, przytulać ale ja nie chciałam bo z randki na randkę okazywało się że z charakteru mi nie odpowiada. Czegoś brakowało. Zaczął mnie irytować, zauroczenie przeszło. Zakończyłam znajomość i to byla moja decyzja. Serio na początku mi się podobał. Mylisz się bardzo. Ja nie lecę na sam wygląd. Nieco bardziej jednak interesuje mnie charakter i chemia. A do chemii wygląd aż tak nie potrzebny ona po prostu jest lub nie. Kiedyś randkowałam z facetem który miał super nos. Prosty, duży nos a ja szaleje za prostymi nosami. Niestety ale potem się okazało że typ jest niezbyt normalny, niestabilny emocjonalnie i natrętny. Zakończyłam znajomość chociaż na samym początku jego głos lekko mnie zauroczył. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2020-02-06 o 20:05 |
|
|
|
|
#2929 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2930 | |
|
Troluję, aż huczy.
|
Cytat:
Zgadzam się. Czy nie jest tak, że dyskutowanie na serio z tego typu poglądami w jakiś sposób ich nie uwiarygadnia? Kiedyś tego typu ludzie w ogóle nie pojawiali się w debacie, bo tradycyjne media sekowały ich jako wariatów i dopuszczały do głosu. Obecnie każdy może powiedzieć wszystko. Ale czy to dobrze? Czy każdego rodzaju poglądy są godne tego, aby je prezentować, omawiać, dyskutować z nimi, zamiast od razu wysyłać delikwentów na leczenie? |
|
|
|
|
#2931 | |
|
live your passion
|
Cytat:
1) pan prawnik po 2 kierunkach, wysoki, szczupły, 2) pan programista, wysoki, wysportowany, brunet (mój typ), 3) pan z własną firmą, ponoć najprzystojniejszy (sam spławiał kobiety mówiąc, że się żeni), a mi chciał kupować prezenty (nie przyjęłam butów ani perfum) czy wycieczki, do tego gotuje, 4) niski (170cm), krępy, łysiejący blondyn - którego wybrałam, bo potrafiłam z nim gadać godzinami i miał podobne poczucie humoru do mojego. Tak, wszystkie tylko lecą na Chadów.
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze dwa razy w życiu złapałam się na tym że facet który niby z początku wydaje się przystojny, zwraca uwagę właśnie tylko wyglądem na początku to po rozmowie okazuje się że jest całkiem z innej bajki niż moja, nie ma tego nadawania na tej samej fali. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87567286]To oni lecą na sam wygląd, więc projektują na nas własne zachowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czasem mam takie wrazenie, że z cześć z nich leci jedynie na wygląd, są też tacy którym wystarczy że ma kogoś do łóżka, przykład: Mój znajomy w pracy ma kolege który ma grubawa dziewczynę i raz skomentował: moja jest wielorybem ale chociaż por*cham. No nieśmieszne. Ładną zawsze można się pochwalić w kręgach a że z charakteru niezbyt to widać dopiero potem więc może się kumple nie zorientują. ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
. Robi to pewnie dlatego bo chce zostać świętą. ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Jak się witasz? "Cześć dupeczko", "dzień dobry pani" " cześć" ?? Mi u każdego by przeszkadzało to pierwsze przywitanie. Kiedyś takie dostałam. |
||
|
|
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
Teraz jest modne: Cześć cip*cia
![]() Mi nigdy nie przeszkadzało to czy to będzie zwykłe hej/cześć czy coś bardziej wymyślnego, nie oczekiwałam żeby się "postarali", ważniejsze było, czy ta rozmowa dalej płynęła, czy się miło pisało i żeby nie był to typowy wywiad. No ale, tak na dobrą sprawę, to nie wiem dlaczego męska część wypowiadająca się na tym wątku ma pretensje do kobiet. Przecież to wasza wina, sami dajecie tę atencję kobietom, sami piszecie pierwsi, sami przesuwacie w prawo dziewczyny nawet bez zdjęcia twarzy. Przecież ja mając tindera mam parę z niemal każdym facetem. Serio, już widzę jak faceci mając dostęp do takiego wyboru dziewczyn wybierają te brzydkie / przeciętne myszki. Poza tym jak wyobrażacie sobie odpisywanie na dziesiątki wiadomości. Skoro jedna strona nie dokonuje praktycznie żadnej selekcji, to druga musi, bo by utonęła w morzu "cześć" "hej" "co tam". Ale to jest internet, na co dzień nie przebieram w facetach, podobnie jak większość przeciętnych kobiet. Z resztą już nie potrzebuję. |
|
|
|
#2934 |
|
Konto usunięte
|
Tak nawiasem mówiąc, określenie "chad" mnie trochę bawi, bo jakoś nie spotkałam się z tym imieniem aż do niedawna. Czytam książkę, w której Chad to 85-letni staruszek
i za każdym razem jak piszecie o chadach, mam przed oczami właśnie takiego pomarszczonego dziadygę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;87567705]Tak nawiasem mówiąc, określenie "chad" mnie trochę bawi, bo jakoś nie spotkałam się z tym imieniem aż do niedawna. Czytam książkę, w której Chad to 85-letni staruszek
i za każdym razem jak piszecie o chadach, mam przed oczami właśnie takiego pomarszczonego dziadygę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mam teraz przed oczami tego dziadziusia w okularach: ![]() https://www.youtube.com/watch?v=9WZGyzz5O-U Ja też tak miałam. Jeden raz w życiu miałam tak, że spotykałam się z facetem, którego zazdrościły mi koleżanki. Skończyło się na jednej randce, bo gość był tak nudny, że kompletnie nie mieliśmy o czym rozmawiać. Sto razy bardziej wolałam swoją ostatnią niedoszłą miłość - mężczyznę niskiego, krępego i włochatego, z którym współdzieliliśmy hobby i poglądy na związek. Nie mogliśmy się nagadać. Edytowane przez AleKosmos Czas edycji: 2020-02-06 o 23:29 |
|
|
|
#2936 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież na żywo jest jeszcze gorzej. Nie szukają kontaktu wzrokowego, a jak się zagada, to rozmawiają z grzeczności. Zagadywanie na żywo jest najgorsze. Cytat:
A czym niby? Cytat:
Powinny zwrócić uwagę, bo przecież są gusta i guściki. ![]() Piszę do tych co mi się podobają. Daję lajka każdej a potem wybieram sobie te atrakcyjne dla mnie. Przecież nie będę pisać do tych, które są dla mnie nieatrakcyjne. Cytat:
No to w końcu normalny facet może być atrakcyjny w oczach odbiorców czy ma nie zaprzątać sobie tym głowy? Cytat:
Przecież na żywo mam tak samo. Cytat:
To ostatnie raczej. Cytat:
Facet przejmuje inicjatywę - źle Facet jest bierny - źle |
|||||||
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Nie pytałam o zagadywanie, bo to w wykonaniu większości typów wychodzi albo słabo, albo przerażająco, tylko o normalne poznawanie. Wiesz, takie w ramach tego, że żyjesz, więc i nawiązujesz jakieś kontakty, a a nie w ramach łowów zdesperowanego frustrata. Z fajnym człowiekiem rozmawia się chętnie, a nie z grzeczności. Jeśli kobiety uciekają od rozmowy z tobą, to widać jesteś słabym rozmówcą.
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
krewet, tinder i badoo to platformy, na które ludzie zaglądają często z nudów, w celu poprawienia sobie humoru czy nawiązania mniej lub bardziej niezobowiązującej relacji. Podejrzewam, że jedynie niewielki procent kobiet naprawdę szuka tam swojego kreweta z bajki.
![]() I niestety, tak długo jak jako przeciętny facet będziesz zagadywał to najbardziej atrakcyjnych kobiet, tak długo będziesz ponowił matrymonialną porażkę. Powtórzę raz jeszcze: takie kobiety mają mnóstwo adoratorów i otrzymują kilkadziesiąt (o ile nie kilkaset) wiadomości dziennie. Sam sobie stawiasz poprzeczkę, do której nie jesteś w stanie doskoczyć. Nie ma co sobie do tego dorabiać ideologii. Te kobiety robią z Tobą dokładnie to samo, co Ty robisz z tymi mniej atrakcyjnymi - olewają Cię. Tylko one, w przeciwieństwie do Ciebie, mają w zanadrzu lepsze opcje. Edytowane przez AleKosmos Czas edycji: 2020-02-07 o 01:16 |
|
|
|
#2939 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wszystko można o moim mężu powiedzieć, tylko nie to, że jest typem CHADA. Powiedzmy, że według ogólnie przyjętych kanonów należę do tych "atrakcyjnych" kobiet z opcją posiadania wielu potencjalnych adoratorów (raaaaany, jak to słowo brzmi). I jakoś nie wybrałam CHADA na partnera życiowego. Dlatego uważam, że powyższa generalizacja jest nieuzasadniona. To znaczy: zależy po co chce się mieć związek i partnera. Jeśli tylko po to, by pokazywać się z nim publicznie i żeby wszyscy mi zazdrościli (no klękajcie narody) to rzeczywiście CHAD jest dobrą opcją. No ale jeśli ma to być poważny i stały związek to sama "uroda" i kwadratowa szczęka to jest za mało. Poza tym, tak jak gdzieś już pisałam: nieraz jest tak, że czyjaś atrakcyjność objawia się dopiero w kontakcie "na żywo", w szeroko pojętym języku ciała. No i w poważnym związku trzeba jednak nadawać na tych samych falach, no choćby po to żeby umieć nawet kłócić się pięknie. Jeśli mam więc wybór między Chadem, z którym nie mam o czym gadać i nie-Chadem, w którego towarzystwie czuję się dobrze i który w dodatku mi się podoba to wybór partnera jest oczywisty. Także, wybacz, ale twierdzenie, że ta "atrakcyjna" to na pewno wybierze Chada jest myśleniem stereotypowym nieco. No może jest to prawda w przypadku nastolatków. Jednak dorosła osoba już pragnie czegoś więcej, niż atrakcyjności ze strony swojego partnera. Dlatego dziwią mnie nieustannie posty niektórych dorosłych adwersarzy w tym wątku. Naprawdę można by pomyśleć, że oni nie szukają drugiego człowieka a jakiejś fikcyjnej, idealnej postaci z ekranu telewizora. Ja wiem jedno: w życiu nie zamieniłabym mojego faceta na żadnego Chada, choćby miał kwadratową szczękę jak Captain Hero (z kreskówki "Drawn Together") i tyłek jak Cavill w Netflixowym "Wiedźminie" (no fakt, fajny ma tyłek i to chyba jedyne, co mi się w tym serialu podoba).
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2940 |
|
Konto usunięte
|
Krewet, ale gdzie ty zagadujesz te dziewczyny, bo jeśli na ulicy, to to kiepskie miejsce. Ja bardzo chętnie rozmawiam z facetami na spotkaniach typu impreza dla ekspatow, wymiana językowa, takie tam eventy, w których chodzi o to, żeby poznawać nowych ludzi. Tam ciężko kogoś ignorować, przecież o to chodzi, że każdy rozmawia z każdym. O ile facet od początku nie powie czegoś głupiego, co mnie do niego od razu zniechęci, to nie będę uciekać przed rozmową.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Przeciętniak musi się postarać, żeby kobieta go zaczęła lubić. Przystojny musi się postarać, żeby kobieta go PRZESTAŁA lubić.

a nie tylko uprawiać seks?

.