|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
a jak chcą niech sobie siedzą i nic nie robią. Jak ktoś zapyta o co chodzi powiedz ze maja żałobe bo nigdy tak fajnego wesela nie miały i już mieć nie będą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo prosiła księdza o dyspensę, jak szła ze znajomymi na browara do baru. Daj spokój, jak nie będzie się bawić, to jej problem. A jak potrzebuje zgody obcego człowieka żeby tańczyć i zjeść mięcho, to chyba niezbyt normalna laska. Albo niech idzie sama prosić o zezwolenie. Ja wczoraj napisałam do najlepszego przyjaciela, że jeśli będzie przyjęcie, to wolałabym żeby przyszedł sam bądź z kimś innym niż jego dziewczyna... Bo ta mi już groziła, zabraniała mu kontaktu ze mną, wypisywała do mnie różne nieprzyjemne rzeczy. Bałam się, że stwierdzi, że jak z nią nie może przyjść to nie idzie wcale, ale na szczęście powiedział, że będzie na 100%, i że wie jakie akcje robiła laska, więc ona nie będzie na ślubie i weselu. Uffff Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(to Ci od syna który zrobił lasce dziecko przed ślubem)---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
Z tym wyjściem do baru powiedziałam TZ tak samo, że ciekawe czy za każdym razem prosi o dyspense... ale co napsują nerwów to już tylko my wiemy, też wolałabym najbardziej żeby nie przychodziły, bo im bliżej wesela, tym jest gorzej.
|
||
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wszystko jest na nie (nadal). Już nawet nie pisze do matki z jakimiś prośbami, wszystko załatwia mama tz. Bo moja to wiecznie pretensje, wymówki, afery. Np. Mówię, że muszę sobie kupić buty na obcasie do tej sukni, bo lepiej wyglądają "a po co ci, już 3 pary butów kupiłaś, i kolejne będziesz kupować? No daj spokój! Idź w tych co masz, a nie pieniądze wydajesz!" Kupiłam 3 pary - jedne to balerinki, złote, które się nadają do wszystkiego i każdego stroju, drugie to sandały, które będą dobre w lato a trzecie kupiła ona - też baleriny. Więc to nie tak, że kupowałam buty stricte do sukienki, po prostu na pewno je gdzieś założę. Kilka dni później zrobiła mi afere bo musiała odbierać moje obrączki... A do przejścia miała 800 m. Potem, że chciałam zdjęcia tychże (a ona ma stary telefon, więc zdjęcia wychodzą rozmazane, więc poprosiłam o zdjęcie z telefonu cioci), a ona ma różne inne rzeczy do roboty niż robienie zdjęć. Potem ze poprosiłam ją o spakowanie kilku rzeczy do pudełka i podanie znajomemu, który będzie jechał do Nl. No masakra. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie mi przykro
Nie wyobrażam sobie jakie to musi być dołujące, że zamiast wsparcia i radości otrzymuje się od najbliższych ludzi mnóstwo pretensji i niezadowolenia. Fryzjer i kosmetyczka umówieni. Jedne buty już przyszły, bardzo wygodne i super trzymają się stopy. Zaliczka za salę zapłacona. Tort już też z głowy, umowa podpisana, zaliczka wpłacona. Protokół spisany i teraz tylko czekać na dyspensę. W zeszłym tygodniu wreszcie trochę ruszyliśmy z organizacją i sporo udało się nam załatwić ![]() Dziewczyny spisywaliście protokół? Też mieliście takie wścibskie intymne i osobiste pytania?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się zaczęłam zamartwiać naszą salą i stylem przyjęcia Bo to nie będzie przejrzysta jasna sala, tylko taka bardziej klubowa. Elegancka, ale ciemna. Dla młodego pokolenia myślę że super, ale jak się tam odnajdą rodzice, jedna babcia i małe dzieciaki to nie wiem...Mam też ponad 60 piosenek już na playlistach Czyli to jakieś 1/3 tego, co powinno być ![]() Mademoiselle Bernadette - co to za pytania? Czy były związane z obowiązkiem posiadania dzieci? Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2020-02-10 o 10:19 |
|||
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za pytania miałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1780 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) jest materiał w kolorze jasnego różu._20200210_111615.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj na 1 nauki, i za tydzień 2 spotkanie i poradnia zostanie
ja już tż mówię że będziemy udawać że jest niemową bo jeszcze nas stamtąd wyrzuca jak się odezwie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadę się dziś umówić na protokół... Trochę mnie to przeraża :/
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co takie pytania miałyby zrobić w kwestii unieważnień bo jak na mój gust to nic gdzie jeszcze mogę zrozumieć te o zdrowe psychiczne czy ukryte choroby które niby są podstawą do unieważnienia ale nikt nie zweryfikuje kto co odpowiedział i na ile to zgodne ze stanem faktycznym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, przecież nawet jak ktoś ma chorobę psychiczna, to i tak może powiedzieć, że nie ma, kto to zweryfikuje? Albo - czy dopuszczasz możliwość separacji lub rozstania. No pewnie, że wszyscy powiedzą, że nie xd a koniec końców gdy się pojawi na przykład alkoholizm i narkomania czy przemoc, to chyba byłoby się idiotką gdyby się w takim związku trwało i trwało.
|
|
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
My na dniach mamy szukać nauk, ciekawe jak będą maglować osobę, która na wstępie deklaruje, że jest niewierząca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, no ja wiedząc, jakie powinny być odpowiedzi, w tych dwóch pytaniach
- czy dopuszczać separację/rozstanie - czy przyjmiesz potomstwo na pewno odpowiedziałabym zgodnie ze sobą, bo przez gardło nie przeszłoby mi nic innego. I co wtedy? Ksiądz mówi, że do ślubu nie może dojść? pandemonium4 - pewnie 10 razy spytają, czy na pewno chcesz dzieci i czy wychowacie je po katolicku (a to obowiązek przy jednostronnym). Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2020-02-10 o 12:08 |
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Obleśne te pytania są. Po prostu obleśne.
|
|
|
#1793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak najbardziej nie dopuszczam myśli o rozwodzie. A później już tylko odpowiadałam jak ksiądz sobie życzył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym pytaniem o separację albo rozstanie - mówiłam już kiedyś, że znajomy odpowiedział, że dopuszcza, i jeszcze wykłócił się z księdzem, że zgodnie z nauczaniem kościoła rozejść się mogą, tylko nie mogą wyjść w nowe związki
Ślub się odbył.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem na ile prawdy mogę sobie pozwolić...ale chyba tamten ksiądz to nie taki oszołom.Dziewczyny idę dziś na 17 przymierzyć suknie ślubną z OLX Jeszcze nigdy nie przymierzałam sukni ślubnej, chciałam najpierw iść do salonu na rekonesans ale ta wpadła mi w oko, no i 650 zł XD ponoć bez żadnych uszkodzeń. Co myślicie? Ja lubię skromne. Tylko obawiam się zbyt wysoko talii, ale jestem parę cm niższa niż ta dziewczyna więc może będzie ok. Bardzo podoba mi się góra, a dół sama nie wiem... Zobaczę jak wypadnie na mnie Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-02-10 o 15:20 |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna, skromna
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Mega fajna. Gdyby talia była nie na takiej wysokości, co trzeba, to może jakiś pasek by pomógł? Jak za taką cenę to super, nawet z jakimiś poprawkami krawieckimi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

a jak chcą niech sobie siedzą i nic nie robią. Jak ktoś zapyta o co chodzi powiedz ze maja żałobe bo nigdy tak fajnego wesela nie miały i już mieć nie będą 

albo prosiła księdza o dyspensę, jak szła ze znajomymi na browara do baru. Daj spokój, jak nie będzie się bawić, to jej problem. A jak potrzebuje zgody obcego człowieka żeby tańczyć i zjeść mięcho, to chyba niezbyt normalna laska. 
(to Ci od syna który zrobił lasce dziecko przed ślubem)
Nie wyobrażam sobie jakie to musi być dołujące, że zamiast wsparcia i radości otrzymuje się od najbliższych ludzi mnóstwo pretensji i niezadowolenia. 
Bo to nie będzie przejrzysta jasna sala, tylko taka bardziej klubowa. Elegancka, ale ciemna. Dla młodego pokolenia myślę że super, ale jak się tam odnajdą rodzice, jedna babcia i małe dzieciaki to nie wiem...
Czyli to jakieś 1/3 tego, co powinno być 

) jest materiał w kolorze jasnego różu.