|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Dziewczyny, chce zamówić biżuterie na aliexpress. Zastanawiam się czy iść w perły (mam na welonie i na pasku) czy jednak "szmaragdy" (mój pierścionek zaręczynowy jest ze szmaragdem). Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
My szacujemy nasz budżet na 80-90 tysięcy, ale no zobaczymy jaka będzie rzeczywistość.
![]() Dziewczyny, które planuja na weselu instaxa. Zastanawiałyscir się/ kalkulowalyscie ile ta przyjemność wyniesie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
g
|
Hej dziewczyny a zamawiając biżuterie z aliexpress nieboicie się, że ta biżutetia wywoła jakieś uczulenia na skórze? ja co prawda nigdy nie miałam z tym problemu ale troche się nad tym zastanawiam niewiadomo z czego to jest zrobione itd
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zostaną wkłady to tak, goście dostaną "do ręki". Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobione jest ze stopów metalu i trochę szkiełka kolorowego. USC załatwione, kolejna rzecz z głowy. A jutro zaproszenia zamawiamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle laski, pamiętam, że przed chwilą było 200 dni do ślubu, a pojutrze będzie 100 xd gdzie to uciekło!
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a aparat zostanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-02-17 o 17:50 |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas budżet ok. 50 tys, liczymy realnie po odmowach 120 osób
Cytat:
|
|
|
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ślub w lipcu, a dopiero zaczęłam przygotowania, nie mam nawet zaproszeń, więc na moje masz czas Ale mam suknie, kupiłam za 650 zł z olx! Nie mamy dj, sami uszykujemy playlistę i puścimy muzykę. Nie mamy kamerzysty, mam zamiar poprosić jedynie znajomą pasjonatkę fotografii. Nie wynajmujemy auta, nie czuje takiej potrzeby. Wydawaj kasę na to, co naprawdę chcesz mieć na weselu i co uważasz za potrzebne Nasz największy wydatek to wiadomo talerzyki, alkohol ale prawie drugie tyle to będą noclegi, bo goście będą z daleka. Hm "wesele" będzie na ok 50 osób. Nie rozpisaliśmy żadnego kosztorysu, budżetu. Ile wyjdzie tyle wyjdzie, ale jak widać wiele wydatków uznaliśmy za zbędne dla nas. Odnośnie daty, to ja nawet wolałabym październik, ale ze względu na naszą pracę bierzemy ślub we wakacje. Obawiam się, że make up i fryzura tego nie przetrwają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo rezygnuje z auta. Przygotowuje się w pokoju nad salą, a mój tz przyjeżdża naszym autem
nie będziemy go jakoś szczególnie stroić, może jakieś kokardki na klamkach, albo na antenie, ale nic na maskę. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
My bierzemy auto od mojego taty. Ma suva więc akurat się zmieszczę z kiecka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie bierzemy żadnego super auta, bo idziemy do kościoła na piechotę.
Samochód tylko jeśli będzie konkretnie padać, ale to będzie wtedy samochód mojego taty.
|
#2057 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie też nie mam ochoty wydawać na samochód, ale nie wiem czy uda nam się jakiś skołować w miarę sensowny
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie zdecydowałam. Mój tata ma znajomego, który ma jakieś zabytkowe samochody i ma z nim porozmawiać.
Ale możliwe, że pojedziemy po prostu naszym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Z moim operowanym nosem coś nie bardzo :/ w lewej dziurce w miejscu szwu zrobiło mi się spore zgrubienie (w prawej wszystko ok) co utrudnia mi oddychanie. Szwy miały być samo rozpuszczalne, nic mi się nie porozpuszczało, wyciągnąć się nie, bo boli jakbym sobie skórę odrywała. Myślałam, że to opuchlizna i zejdzie, dlatego nie pisałam do kliniki, ale no nadal nie schodzi.
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę jutro do USC, bo trzeba jeszcze podać dane świadków i poinformować o tym, że TŻ wymienił dowód. Kocham możliwość umówienia wizyty na konkretną godzinę, byle tylko na miejscu obyło się bez niespodzianek.
|
|
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
U nas w niedzielę ruszają zapisy internetowe na weekendowe nauki małżeńskie na marzec.
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
My już po naukach, 2 spotkania tylko. Teraz muszę nas do poradni umówić
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
My właśnie też piątek sobota i z głowy. A poradnie mam załatwiona
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My w sumie nie ustalaliśmy żadnego budżetu. Wesele opłacają rodzice i nie mówili nam w jakiej kwocie mamy się zamknąć, ale wydaje mi się, że zmieścimy się w 45tys. Edytowane przez SorbetMalinowy Czas edycji: 2020-02-18 o 07:55 |
||
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to oczywiste, że jak ja mogę ukryć swoje wady i czuć się pewniej, to chce tego samego dla tża, żeby też się czuł dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma dużo ładniejszą cerę ode mnie. Ale maseczkę jakąś na pewno użyje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na pewno pójdzie do Barbera ogarnąć brodę i włosy. Mam nadzieję, że wtedy kiedy ja na makijaż.
|
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednocześnie grzecznie idą i płacą. Jestem na grupach ślubnych na fb i tam często jest takie zjawisko - ksiądz ma jakieś widzimisię, chce kupy hajsu za ślub, Więc obgadają, obgadają, po czym idą i płacą. "Przeżyłam" kilka ślubów, pogrzebów, chrztów właśnie w klasztorze, i tam wszyscy dają sporo "co laska", ale nie dlatego, że cennik, tylko dlatego, że chcą. Bo ojciec nie robi problemów, traktuje ludzi z pozycji "rodzina", a nie "jestem proboszczem, kłaniaj mi się". proboszcz z parafii do której należałam jest wiecznie obrażony, potrafił się doczepić, że nie zwracam się do niego księże proboszczu tylko proszę pana (no jak powszechnie wiadomo nie jestem wierząca i nie uznaje instytucji księdza), każda msza (no dobra, ostatni raz byłam na pogrzebiedziadka, czyli 8 lat temu) jest autentycznie skrócona do minimum. Ojciec z zakonu zawsze jakoś msze urozmaica, zawsze jakoś ciekawie mówi, urządza bardzo wzruszające śluby. Więc no. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Moja wiara też jest zachwiana przez instytucje kościoła ale jednak chciałabym mieć nie tylko ślub cywilny.Medal ma dwie strony oczywiście nie mowie, że popieram te ogromne kwoty za wesele ale jeśli ktoś robi dajmy na to wesele za 50-100tys to chyba tysiąc nie jest jakimś ogromnym wydatkiem w skali całego wesela, a to jednak się robi ślub a wesele to jest dodatek, a nie odwrotnie i trzeba o tym pamiętać.
Ksiądz w naszej parafii też jest roszczeniowy od mojego brata chciał 400zł za wypisanie papierka, że może wziąć ślub w innej parafii to brat wyszedł i się okazało, ze tam gdzie robił wystarczył tylko odpis chrztu. Więc to przykład, ze pazera księży nie zawsze popłaca. Wgl to nie wiem jak to jest z tymi dokumentami, co trzeba a co nie bo chyba w każdej parafii mają swoje wytyczne. Edytowane przez kolorowa90 Czas edycji: 2020-02-18 o 09:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

a aparat zostanie

nie będziemy go jakoś szczególnie stroić, może jakieś kokardki na klamkach, albo na antenie, ale nic na maskę.
Samochód tylko jeśli będzie konkretnie padać, ale to będzie wtedy samochód mojego taty.