|
|
#2671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2020
Cześć, od 3.30 nie śpię, głowa mnie strasznie boli. Jeszcze na migdalku jakiś biały czop mi się pojawił, chociaż gardło w ogóle nie boli... pewnie się zaraziłam jakimś dziadostwem od dzieci w pracy 😭
|
|
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;87601649]Treść usunięta[/QUOTE]U mnie może nie przy cycu, ale usypianie trwa od 30 min do nawet godziny 🤦☠♀️ sama nie wiem co z tym robić, ale czasami to jest mega męczące
zwłaszcza teraz, jak się czuje sama chętnie się dowiem o jakiś magicznych sposobach na szybkie usypianie ![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Bezimienna teraz angina panuje, u mnie w pracy podobno zdziesiatkowalo dzieci. Spróbuj przepłukać gardło przegotowaną wodą z dodatkiem wody utlenionej. Ja się tak ratuje na razie, bo też gardło bierze i zatoki
jeszcze możesz prenalen gardło sobie kupić w aptece.Ja tak czasem mam z usypianiem mojego 7latka, zawsze czytamy bajkę, ostatnio on mi czyta, żeby dzidziuś słyszał, a potem pyta czy go pogłaskam. I tak zasypia. Chociaż nie ma problemu z tym, że np. Źle się czuję, chce się iść umyć i położyć, to wtedy sam po książce zaśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ale cieszy mnie to jego zasypianie, bo przyjdzie taki dzień, że mnie wywali z pokoju żeby mu mary nie robić, więc korzystam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziesz do lekarza?[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;87601649]Treść usunięta[/QUOTE]Moja zazwyczaj usypia w jakieś 5-10 minut ale to jak jest zmęczona. Nie ma drzemek w dzień więc pada o 18-19. Ale jak ma za dużo atrakcji i jest "przeciągnięta" to nie chce iść spać i wczoraj usypianie trwało ponad 1.5 h 🤨 A miałam akurat okropna migrenę i było bardzo ciężko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuchy
ewulka ja miałam 257 płytek krwi, przy normie: 125-400 Bezimienna jak ja Cię rozumiem wczoraj umierałam z bólu głowy, w nocy też. Całe szczęście dzisiaj jest ok ... ból głowy to dla mnie najgorsza dolegliwość w ciąży.Apka dzisiaj mi wysłała wiadomość że dolegliwości I trymestru powinny zacząć mijać zbaczymy czy ma rację Wkraczam w II trymestr Jakiś miesiąc temu kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych które czekały w szafie przez to że schudłam. Kupiłam większe żebym nie musiała później kupować kolejnych. Pasowały mi idealnie xs-34 a wzięłam s-36 okazuje się że potrzebuję już tych z pasem ale te 36 spadają okropnie. Załamałam się że będę musiała wydać kolejne 130 zł na mniejsze spodnie. I wiecie co? Właśnie zamówiłam te same co mam sx-34 używane - stan idealny na Vinted za 30 zł
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to od kiedy się zaczyna drugi trymestr? Moja apka twierdzi, ze jestem jeszcze w pierwszym a dziś 13+6. Widziałam, że na różnych stronach różnie podają ![]() Coś chyba wczoraj było z tym bólem głowy bo dużo osób się skarżyło. Bez apapu się nie odbyłam ![]() Mam spodnie ciążowe z poprzedniej ciąży i nie wiem co jest bo mi strasznie spadają w biodrach a ważę dokładnie tyle samo wtedy były idealne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2020-02-20 o 09:59 |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na spódnice też się czaje 😀 kupiłam też krótkie ogrodniczki z h&m na lato ![]() A widzisz ja wczoraj założyłam jedną z tych apek co dziewczyny polecały HiMommy i pokazuje mi tak: |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie nie kupuje nic nowego, zrobi się cieplej to wskoczę w sukienki ![]() Ile już pączków zjadłyście? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊 Ja dopiero zabieram się za pieczenie pączusiów 😀
|
|
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogrodniczki mają regulacje z guzików po bokach odpowiednio do wielkości brzucha![]() Ja pewnie nie zjem ani jednego. Nie mogę patrzeć na słodkie
Edytowane przez Tosia_5 Czas edycji: 2020-02-20 o 10:10 |
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakochana bez pamięci
|
Te ogrodniczki to chyba podkradane pomysł
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne ja zawsze marzyłam ogrodniczkach w ciąży w sklepie oglądałam za 159 zł a kupiłam za 50 zł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam jedne legginsy ale też rozmiar większe bo przeczuwalam ze szybko urosne w szerz, ale okazuje się że nadal są za duże. A dżinsy pomału zaczynają mnie uciskać.
A ja jeszcze nic nie zjadłam tłustoczwartkowego, ale zawsze do południa mnie mdli. Faworki już mąż wczoraj usmażył, więc czekają ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-02-20 o 10:23 |
|
|
|
#2685 |
|
Żona
|
Cześć. Co do pączków nic bo mój Groszek postanowił potrząsnać matkę nad kibelkiem
![]() Ja nic nie kupuję ale jak coś to właśnie kupię na vinted ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2686 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Ja czekam co mi mama słodkiego przywiezie, ma coś robić na tłusty czwartek. Liczę na chrusty
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie preglife pokazuje, że pierwszy trymestr a ciąża+ że drugi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Bezimienna2019 zdrówka dla Ciebie!
Sunshine16 współczuję migreny ![]() Tosia super, że już II trymestr II się zaczyna w 13tc? Fajnie, że się udało z tymi spodniami ![]() Wiolkaa93 ja na razie ani jednego nie zjadłam, dopiero po pracy odbierzemy moje bezglutenowe pączki ![]() Od 14tc dopiero II trymestr? Nie ogarniam tego liczenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2690 |
|
Żona
|
Drugi trymestr zaczyna się 14+0, trzeci 28+0
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Preglife tak pokazuje trymestr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
U mnie pączkowa produkcja trwa, ale za to samopoczucie dzisiaj kiepskie od rana
a słoneczko tak pięknie świeci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Ja zjadłam jednego pączka z budyniem... Na razie
jeśli chodzi o spodnie ciążowe to kupiłam na olx z h&m mama: niebieskie i granatowe. Czaje sie na czarne.Mam też jakieś z Lidla, ale są slabiutkie.. Powiem wam, że mdłości już nie są takie intensywne jak ostatnio, ale mam mega zawroty głowy... I w sumie to może też tłumaczyć te moje nieszczęsne płytki krwi. Poza tym brzuch ciągle o sobie daje znać... ściągnięcie czuje też w krzyżu... mój ginekolog powiedział, że może tak się zdazyc, że będzie tak już do samego końca ciąży. W razie czego nospa... Ale ja się boję tych wszystkich leków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu właśnie od soboty mają być jakieś ciążowe rzeczy. Pamiętam w tamtej ciąży kupiłam sobie legginsy M i topiłam się w nich do końcówki ciąży. Lidl i ta rozmiarówka
ostatnio też buszowałam po vinted tylko boję się rozmiaru. Jestem takie 38 i nie wiem czy takie spodnie brać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2694 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
ja nie biorę leków bo jeszcze nie jest to ból, przy którym nie mogę funkcjonować. Pozostaje nam cierpieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Aaa mąż odebrał badania. Wygląda na to, że poprzednie przygody podczas pobierania odbiły się na wynikach, bo na dzień dzisiejszy mam idealne płytki w ilości 249 tysięcy! Juppi! Mocz niestety się zmienił z opisu bakterii z obfity na b.duzy. Także tu trzeba będzie podziałac. W sumie nie mam jakichś objawów stanu zapalnego czy coś... więc zapewne e coli :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2696 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza, to jakiś ropień, ale nie angina 😉 mam zwolnienie na dzisiaj i jutro i posiedzę w domu. Jak ja już chciałabym być na takim dłuższym zwolnieniu...
Dzisiaj jeszcze prenatalne |
|
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę wam przyznać się do grzechu... że kiedyś zawsze myślałam, że te wszystkie ciężarne naciagaja te historie o mdlosciach, wymiotach, bólach...byłam przekonana, że stan błogosławiony to stan błogosławiony i nie może być inaczej. Karma wróciła i dziś zwracam honor wszystkim kobietom tego świata. Już wiem, że twórca "tego" sformułowania był facet, który nigdy w ciąży nie był... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś miałam bliskie spotkanie z toaletą. Mam wolne, zrobiłam sobie piżama day i dopiero niedawno zjadłam śniadanie. I to był chyba błąd bo już mnie mdlilo i po śniadaniu od razu do wc... Narzekalam na brak objawów 🤣
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie popołudniowe mdłości minęły, zaczęły się na ich miejsce wzdęcia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Bezimienna kciuki za prenatalne, ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2700 | |
|
Żona
|
Cytat:
Ja nie spodziewałam się że można tak źle się czuć. Ale chyba najgorszy czas za mną. Co do kręgosłupa też mam problem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

zwłaszcza teraz, jak się czuje 
️
12.09.2015 

jeszcze możesz prenalen gardło sobie kupić w aptece.
zawsze czytamy bajkę, ostatnio on mi czyta, żeby dzidziuś słyszał, a potem pyta czy go pogłaskam. I tak zasypia. Chociaż nie ma problemu z tym, że np. Źle się czuję, chce się iść umyć i położyć, to wtedy sam po książce zaśnie 
wczoraj umierałam z bólu głowy, w nocy też. Całe szczęście dzisiaj jest ok ... ból głowy to dla mnie najgorsza dolegliwość w ciąży.
zbaczymy czy ma rację
Wkraczam w II trymestr

wtedy były idealne 

na razie nie kupuje nic nowego, zrobi się cieplej to wskoczę w sukienki 

a kupiłam za 50 zł 

a słoneczko tak pięknie świeci

Mocz niestety się zmienił z opisu bakterii z obfity na b.duzy. Także tu trzeba będzie podziałac. W sumie nie mam jakichś objawów stanu zapalnego czy coś... więc zapewne e coli :/

Ale chyba najgorszy czas za mną. Co do kręgosłupa też mam problem.