|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.53
Cytat:
Oparzen nie smaruje się niczym tłustym, bo to zatrzymuje ciepło oparzenia wewnątrz skóry i ona jakby dalej ulega oparzeniu, trudniej i dłużej się goi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś tu niedawno pytał o szynkowar? Jeśli tak, to ja polecam. Wprawdzie dopiero raz go użyliśmy, ale mięsko nam smakowało. Fajna alternatywa dla kupnych wędlin.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z ciekawosci z robiłaś ? Ja mam ochotę na mielonke. Kupnych nie jadam .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej poprzedniej pracy (bank, ale jak korpo) dzwonili. Moja koleżanka (nie korpo) zajmuje się rekrutacją w swojej firmie i też dzwoni. Z kolei moja była szefowa dała mi referencje na piśmie.
|
|
|
|
#1867 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
W moim obecnym korpo tak zrobili. Wczesniej pracowalam u jakichs prywaciarzy na umowe zlecenie, wiec to byl pierwszy raz. Teraz szukam nowej pracy, i juz nie wyobrazam sobie podawania takich kontaktow, nawet do obecnej pracy, wiec jezeli to bedzie karta przetargowa dla przyszlego pracodawcy, to niestety.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze bulki tez z tego wyjda
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No właśnie, w korpo jest jednak sporo polityki i bałabym się podawać takie kontakty, bo niestety już nie raz się przejechałam na przyjaźniach w miejscu pracy. Pomijając, że nie czułabym się ok jakby ktokolwiek a już na pewno nieznajoma rekruterka na mój temat wypytywała. I że nie mam ochoty teraz marnować czasu na kontaktowanie ludzi, z którymi nie miałam kontaktu od miesięcy albo lat tłumacząc gdzie i dlaczego aplikuję i pytając czy mogę podac ich dane. No i: to dla mnie trochę nie fair, chyba że firma podałaby mi kontakt do dwóch byłych pracowników, którzy mogliby mi potwierdzić, że praca w niej jest super ![]() A Ty jakie masz obawy? Edytowane przez user423526 Czas edycji: 2020-02-20 o 17:40 |
|
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
Z oparzeniami naprawde nie ma zartow, moze sie to skonczyc BARDZO zle. Pamietam kiedys w szkolach byly takie pogadanki, jakie sa stopnie oparzenia, co robic i pamietam wielkie znaki z przekreslonym olejem, zeby sie nim czasem nie smarowac.
|
|
|
|
#1871 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ zawsze tak miał (przechodził z korpo do korpo parę razy).
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest miejsce w aucie dziecka w foteliku?
Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1875 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mit https://fotelik.info/pl/news/ktore-m...rowca,754.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę kupić nawilżacz powietrza. Jedyne co o nich wiem, to że istnieją. Jakieś konkretne polecenia, albo wskazówki na co zwracać uwagę?[/QUOTE]Ja mam w domu najprostszy nawilżacz za chyba 50 zł i sprawdza się lepiej niż znacznie droższe z różnymi bajerami. Ma tylko pokrętło do regulacji wydajności (ale i tak zawsze włączam na max) i automatyczne wyłączanie po zużyciu wody. Polecam się artykuły papiernicze to moje pierdzielnięcie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
To był taki nawilżający żel, myślałam, że nie zrobię sobie krzywdy. Takim zwykłym kremem to wiem, żeby nie smarować.
Pani mi dała jakiś żelowy opatrunek, ale jest wielkości case'a na telefon, a moje oparzenie ma może z centymetr. Póki co zabezpieczyłam luźno gazikiem, żeby się znowu nie zahaczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiem takich zagrywek jak referencje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87603982]Były pracodawca też może powiedzieć "wszystko". Wystarczy, że się nie rozstaliście w miłych okolicznościach, bo pracodawca robił Cię w konia z nadgodzinami i się zwolniłaś "z dnia na dzień" i tym mu podpadłaś.
Nie rozumiem takich zagrywek jak referencje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dokładnie, o tym samym pomyślałam, spoko jak się rozstaniemy z poprzednią firmą w spoko warunkach, ale wystarczy, że szefowi podpadniesz i już przestaje być fajnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba podawać kontaktu do firmy jeśli źle się z nią rozstało. Zazwyczaj właśnie rekruterzy proszą o jeden czy dwa numery, nie sprawdzają wszystkich firm w których ktoś pracował.
Ja do tej pory spotkałam się raczej z tym że ktoś dzwoniący po referencjec pytał jakie obowiązki miała osoba starająca się o pracę. Po prostu chciał potwierdzić umiejętności które ktoś zadeklarował w CV a trudno je zweryfikować na rozmowie kwalifikacyjnej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1884 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pyta się o szczegóły, zadaje się pytania typu "jak poradzilbyś sobie z następującą sytuacją", prosi się o wykonanie jakiegoś zadania próbnego i tyle. Tylko że aby być w stanie to zrobić, osoby prowadzące rozmowę powinny być inteligentne i mieć pojęcie, z czym czasami krucho. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87604384]Fotelik.pl jak dla mnie, jest tak samo wiarygodnym źródłem jak horoskop.pl
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Nie fotelik.pl tylko fotelik.info. Szkoda, bo to bardzo rzetelny serwis. Oprócz prowadzenia sprzedaży i pomocy w wyborze fotelika przeprowadzają też szkolenia, wykonują ekspertyzy powypadkowe, są też zapraszani do mediów jako eksperci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1110060bd2fa2752dc53950 4bcb5246e1c314d18_5eaf4d1 1e849a;87604511]Każdy może opowiadać co chce, ale jeśli osoby słuchające nie są skrajnymi kretynami to rozpoznanie kłamstwa powinno być łatwe.
Pyta się o szczegóły, zadaje się pytania typu "jak poradzilbyś sobie z następującą sytuacją", prosi się o wykonanie jakiegoś zadania próbnego i tyle. Tylko że aby być w stanie to zrobić, osoby prowadzące rozmowę powinny być inteligentne i mieć pojęcie, z czym czasami krucho. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Czy to jest w ogóle zgodne z RODO?[/QUOTE]A czemu miałoby nie być? Jeśli zgodzisz się na to żeby ktoś pytał o takie tematy to nie ma żadnego problemu. Dane firmy nie są chronione przez RODO, poza tym nie wyobrażam sobie podawania do referencji danych pracodawcy jeśli przed odejściem z firmy nie ustaliło się że w razie potrzeby ktoś będzie mógł np. zadzwonić czy wysłać maila i potwierdzić referencje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1888 |
|
Konto usunięte
|
Maluję kawałek ściany w łazience na butelkową zieleń. Czy mogę tą samą farbą pomalować takie małe półeczki ze sklejki (?), na których stałyby jakieś dekoracje? Farbę kupię jakąś lepszą, a półeczek bym nie była. Super byłoby mieć to w jednej tonacji, bo łazienka jest szaro-miedziana i małą ściankę robię na zielono właśnie.
|
|
|
|
#1889 |
|
Konto usunięte
|
Ja nigdzie nie załączam referencji.
Nawet jak pytają o takie na rozmowie rekrutacyjnej to mówię, że nie mam referencji i nie będę miała bo aktualny pracodawca nie wie, że szukam pracy i nie chcę żeby się dowiedział. Przecież różne są, lepsze i gorsze relacje z byłym pracodawcą, który może różne rzeczy o byłym pracowniku powiedzieć. |
|
|
|
#1890 |
|
Konto usunięte
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;87604627]Ja nigdzie nie załączam referencji.
Nawet jak pytają o takie na rozmowie rekrutacyjnej to mówię, że nie mam referencji i nie będę miała bo aktualny pracodawca nie wie, że szukam pracy i nie chcę żeby się dowiedział. Przecież różne są, lepsze i gorsze relacje z byłym pracodawcą, który może różne rzeczy o byłym pracowniku powiedzieć.[/QUOTE] A czasem (calkiem czesto) sa tez po prostu wredni ludzie, ktorzy naopowiadaja niestworzone historie, bo sa zli, ze pracownik smial odejsc, zamiast sie cieszyc, ze moze robic bezplatne nadgodziny itd. Sa tacy pracodawcy, ktorzy mysla, ze podpisujac umowe, staja sie wlascicielami pracownika. Moim zdaniem referencje powinny byc tylko pisemne, wreczane do rak pracownika w ostatni dzien pracy, i opisujace tylko technicznie obowiazki i umiejetnosci pracownika. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

tp
artykuły papiernicze to moje pierdzielnięcie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)