![]() |
#571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
![]()
Ja po prostu nie krępuję się wypuszczać brzucha i go nie wciągam i tyle
![]() ![]() Malinka ja na Twoim miejscu powiedziałabym po umowie. Jeśli Ci się należy to Ci dadzą. Jeśli nie to powiesz ze jesteś w ciąży i musza ci przedłużyć do rozwiązania. A jak powiesz wcześniej i przedłuża to super ale jeśli nie przedłuża to będziesz się czuć oszukana i bez sensu. Każdy ma prawo na ciaze a zatrudniają ciebie jako pracownika i jeśli chcieli umowę o prace stała to powinni ci dac i ciąża nie ma nic do tego. Jeśli będzie najgorszy scenariusz to będziesz na siebie zła. A musisz dbać o siebie, nikt inny o ciebie na zadba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Rozeznanie
|
![]()
Stosunki dobre, bywa różnie wiadomo. Z szefostwem to wgl nie mamy do czynienia więcej z kierownikiem u którego wszystko załatwiamy. Kierownik bardzo stoi za "pomnazaniem sie"
![]() Właśnie boję się tego że mogliby mnie wystawić do wiatru i dac tylko umowę do porodu. Ja chce pracować, ale boję się że później po, powiedza że zatailam ten fakt o ciąży tylko dla umowy. Wiem właśnie że jak o ta umowę nie zawalcze to nikt tego nie zrobi. ![]() Może się wspolpracownicy nie zczaja wcześniej bo była by lipa. A u mnie same dziewczyny 🤭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#573 |
Raczkowanie
|
![]()
Malinka, rozumiem twój dylemat bo ja pewnie tak samo bym rozmyślała
![]() Z drugiej strony rozumiem cię, bo człowiek chce być fair... No ale ja już się nauczyłam, ze samemu trzeba o sobie zadbać bo inni to tylko w tyłek jeszcze kopną ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zadomowienie
|
![]()
Cześć Dziewczyny!
Znalazłam Wasz wątek w środę po zobaczeniu 2 kresek na teście ![]() ![]() Może napiszę coś o sobie. Mam prawie 33 lata, to moja druga ciąża. Mamy synka prawie 5 letniego. Ostatnią miesiączkę miałam 17.01 więc termin wypada pod koniec października ![]() Jak na razie objawów brak ale w poprzedniej ciąży miałam tak samo. Gdyby nie test, nie domyśliłabym się, że jestem w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzięki dziewczyny
![]() A co do przyznawania się- ja bym tego nie robiła w takiej sytuacji. Trzeba zadbać o siebie i o dziecko, bo ono jest teraz najważniejsze. Jak ma się miękkie serce to trzeba mieć twardą dupę :/
#576 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Już w poprzedniej pracy mnie wyrolowali, zachodzące w ciążę byłam pewna że mam umowę na stale, a bo szefowa spoko tak powiedziała tylko coś długo zwlekala z dostarczeniem mi umowy. Po czym się okazało że umowa została przedłużona na 3lata a nie na stale. I nie chce chyba znów takiej sytuacji że powiedzieli by mi teraz "spoko nic się nie martw" a później zostałaby bez niczego. ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko zawsze się wszystkim i wszystkimi przejmuje, bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#577 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witaj Nancy
![]() Kurcze już terminy na koniec października , zaniedlugo nie będziemy już najmłodsze na forum ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam nowe mamuśki
![]() Malinka ja juz pisałam na staraczkach że najpierw trzeba myśleć o sobie. A mi chyba sie zaczęły objawy. Od dwóch dni mnie mdli i odrzuca od mięsa z kanapek w pracy sobie wędline wydłubywałam ![]() A co do brzucha to moj caly czas wyglada jakbym byla w czwartym miesiącu wiec poki co zmian nie zauważam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
,,Człowiek nie może żyć, nie wiedząc, po co żyje'' Edytowane przez arenika Czas edycji: 2020-02-21 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja też bym poczekała do momentu, aż dadzą umowę. Tak jak ktoś napisał, w tej kwestii nie ma co ufać obcym ludziom. To, że Ci się wydaje, że szef czy kierownik spoko to o niczym nie świadczy. Raczej bedą mysleć o swoim interesie i jak powiesz im wcześniej, to myslę ze przedłuzą Ci umowę tylko do porodu.
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Ja dziewczyny w 1 ciazy tez mialam zero objawów przez 9 miesiecy. Tylko brzuch rosnący. Ja w ciąży to sie czułam rewelacyjnie, lepiej niż przed ciążą. |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzień dobry!
Ja miałam wczoraj takie mdłości wieczorem, że prawie zwymiotowałam, a jednocześnie byłam strasznie głodna ![]()
#583 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Dobra dziękuję wam dziewczyny ![]() ![]() Z niektórymi z pracy naprawdę żyje fajnie i super się dogadujemy ale też chyba sobie daruję i nic nie powiem narazie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#584 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry
Kochane czy któraś z Was ma może wymioty? Albo miała w poprzednich ciążach? Moje mdłości przerodziły się niestety w wymioty i już nie wiem jak sobie z nimi radzić. Macie jakieś sposoby? Koleżanek rady niestety się nie sprawdzają. Wymiotuję nawet po wodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja nie mam i nie miałam, ale mialam straszne mdłości i lekarka kazała mi pić napar z imbiru ciągle. Oczywiście nic to nie dawało, ale może warto spróbować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#586 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja na mdłości biorę kropelki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Realistka
|
![]()
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#591 |
Zakorzenienie
|
![]()
Odebrałam wyniki bety dzisiaj: 10675
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#592 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Margitta, to trzymamy kciuki za piątek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Rozeznanie
|
![]()
Gratulacje udanych wizyt dziewczyny 🥀
#595 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Gratuluję udanych wizyt🙂
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
![]()
Również gratuluję udanych wizyt
![]() Ja mniej się odzywam bo jakąś niemoc mam, wieczorem opadam z sił po całym dniu z córką 🤦☠♀️ Dziś zrobiłyśmy spacer 7 km i już brzuch mnie boli :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzień dobry. Czuję się jak w ciąży. Zaczął się wyczulony węch, gdy otworzę lodówkę to odrazu mam odruch wymiotny. Nie chcę mi się jeść. Mąż jest chory, więc jem czosnek jak opetana żeby się nie zarazić. Pół nocy ten czosnek czułam na żołądku i czuje nadal. Piec razy wstawałam siku. Córka od dłuższego czasu w nocy nie wstaje, tak dzisiaj dwa razy. Ciągle chce mi się spać. Ostatnio kładę się przed 21.Pobudka po 6. Kończę dopiero 6 tydz. Ta ciąża dłuży mi się strasznie. No to sobie ponarzekałam. Musiałam. Wybaczcie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | |
Realistka
|
![]() Cytat:
![]() |
#599 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Część wam.
![]() Ja im bliżej do wtorku tym większy stres. Dziś mi się śniło, że poroniłam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.