|
|
#2431 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() Cytat:
Hah, znam tę samą anegdotę, ale słyszałam, że zdarzyła sie na prawie ![]() Cytat:
![]() Hypnose mi się też podoba, jest takie...mmm (I już troche mniej popularne niż na początku).Ale jak widać po moim avie, w mojej zapachowej kolekcji jest tylko jeden numer 1. Mogłabym się chyba do niego modlić Porozmawiałam trochę z mężem siostry, którego traktuję jak brata i który jest mi naprawdę bliski... Troszkę mi lepiej. A jutro muszę sie wziąć za siebie. Porządnie. Cytat:
Viruś, bardzo lubię 'Weronika postanawia umrzeć'. Wiele książek Coelho jest przereklamowanych, ale te jest zdecydowanie jedną z jego lepszych. Wiąże się z nią pewna bardzo ciepła historia z mojego życia
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
||||
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tyle jej córka na pewno nic tam nie pozmieniała...Wcale mnie nie dziwi, jeśli anegdotka krąży teraz modyfikowana do woli - to bardzo znany Profesor. Takie rzeczy nie giną.
|
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
Ja to słyszałam od starszego faceta, byłego studenta prawa, miało sie to przydarzyć jego koleżance. Raczej poważny, chyba nie miałby potrzeby wymyślania. ALe wiadomo, takie dobre anegdoty zaczynają żyć własnym życiem i wcale nie odbiera mi to przyjemności z ich słuchania
![]() Dobranoc Wam, idę zasypiać w oparach czarnej rzodkwi
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
|
|
#2435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja uwielbiam drożdże Czy to z mlekiem czy to solo - dla mnie bez różnicy. Jak byłam młodsza zdarzało się podkradać z lodówki i późniem mama się gniewała, bo nie miała z czego ciasta drożdżowego zrobić![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
A mi brak zajecia I mam problem ze znalezieniem pracy Zalamac sie idzie... Do tego sprawy z TZem jakos tak za szybko sie rozwijaja i juz sama neiwiem co o tym myslec. Chyba mam dola...Milego dnia
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry...
przyszlam sie wam pozalic. otoz mam problem damsko damski. ja nigdy jakos nie mialam za duzo kolezankek, przyjaciolek. jak bylam mala to raczej sami koledzy, z dziewczynami mi nie szlo. potem bylo tak juz zawsze. dziewczyny, ktore znalam moglabym zakwalifikowac do 3 grup. plytkie rozowe kretynki [czasami nawet nie rozowe], niedostepne pogardliwe kujonki, rebeliantki w wieku buntu z standardowymi dla tego okresu haslami na ustach i checia dyskusji nad niesprawiedliwoscia calego swiata [do tego, o zgrozo, z potrzeba prowokacji byleby tylko wciagnac do tej idacej do nikad dyskusji]. jak poszlam do prywatnego liceum natknelam sie jeszcze na 4 grupe: bogate snobki [przewaznie emo, zawsze imprezowiczki, wszystko na pokaz, lacznie z modna 'depresja' i wyrazem twarzy 'i hate the world, i want to die']. mialam kilka kolezanek z kazdej z tych grup, ale jakos nigdy do niczego to nie prowadzilo. ale jeszcze w gimnazjum zaprzyjaznilam sie z dziewczyna, ktora moznaby uznac za normalna bo nie nalezala do zadnej z tych grup. tylko ze po 6latach przyjazni zauwazylam jak wszystko sie zmienilo i jak w zla strone poszlo. razem negatywnie nastawialysmy sie na kazde nowo poznane dziewczyny, tak z zasady. ja zawsze mialam ciezki, sarkastyczny i wredny charakter, ona tez sie wyrobila, ale bardziej pod katem pogardy i fochow. ta przyjazn zrobila sie mocno toksyczna, teraz widze jak wszystkie klotnie byly prowokowane pod byle pretekstem, emocje braly gore. tyle ze tak jak ja pod wplywem tz sie zmienilam, zlagodnialam, odpuscilam, tak ona zgorzkniala jeszcze bardziej. teraz juz w ogole nie mozemy dojsc do porozumienia, ona nie przyjmuje do wiadomosci zadnych argumentow, ze zachowuje sie zle, ze czas dorosnac. kiedys przyznala, ze czesto zachowuje sie w stosunku do mnie nieprzyjemnie bo mi zazdrosci roznych rzeczy. ale to bylo pod wplywem alkoholu i emocji, teraz za nic nie przyzna sie do zadnej winy. jak sie klocimy to na miesiac. i teraz tez doszlo do takiej klotni, owszem, ja chlapnelam jakas bzdure komus przez przypadek i ona przez to poprztykala sie z kolega. od tamtej pory [mimo ze przeprosilam jak tylko zorientowalam sie, ze to przeze mnie] ona traktuje mnie z taka wyzszoscia, jakbym NIC dla niej nie znaczyla, olewa mnie, pokazuje, ze nic ja nie obchodze. zastanawiam sie co teraz. bo moze fakt, ze przeprowadzam sie x-set kilometrow dalej, zaczynam nowe zycie, moze to jest momnt zeby zakonczyc te toksyczna przyjazn? ale z drugiej strony chcialabym o to walczyc, to moja jedyna przyjaciolka, tylko ciezko walczy sie jak drugiej osobie nie zalezy. wiem, ze brzmi to jak opowiesc rodem z damskiej piaskownicy, ale to dlatego, ze nie umiem ubierac w slowa sytuacji tak, zeby nabrala ona odpowiedniego swiatla.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ze juz mi się kolor popieprzył ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam wreszcie okulary , wreszcie będę na bieżąco z wizażem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeczytałam wczoraj całą ostatnią cześć Harrego Stwierdziłam,ze jeśli czytałam wszystkie to ostatnią też przeczytam.Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze dobrym rozwiązaniem jest szczera rozmowa.
||||||
|
|
|
|
#2440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jest tak jak dziewczyny mówią. Może musicie dać sobie troche czasu i przemyśleć. Życzę z całego serca żeby się ułożyłoCytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za znalezienie pracy, a tą sytuacją z TZ się nie przejmuj. Powinnaś się cieszyc, że się rozwija, a nie przeciwnie![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2441 |
|
Rozeznanie
|
dlaczeg ja sie zawsze zle loguje
|
|
|
#2442 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ojej, to szybko bardzo
Będę trzymała kciuki !W ogóle Tulipanno, Ty moje guru włosowo - loczkowe to postanowiłam jednak że chyba będę podkreślać loki. Pisałaś kiedyś, że loki maksymalnie się skręcają po żelu. Kupiłam taki bez alkoholu z witaminą E, Grafitti, dość mocny i zastanawiam się jak go użyć. Na mokro ? Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam, że jak przyszłam 10 miesięcy temu pierwszy raz w moich naturalnych włosach na zajęcia to wszyscy się pytali na czym kręciłam i kiedy się dowiedzieli, że naturalne to połowa mi niesamowicie zazdrościła. Wtedy upewniłam się, że w sumie to fajne że się kręcą no i oryginalne jednak ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2443 | ||||||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Ech, znowu mam cztery strony zaległości
Cytat:
Cytat:
A nad wpisem do bloga pomyslę w takim razie, jeśli można go "utajnić" przed oczyma osób " z zewnątrz" tylko muszę mieć wenę ![]() Cytat:
![]() Wprawdzie Truskawkowawiosna pisała o innym składniku odpowiedzialnym za odżywienie, ale... ten składnik ładowany jest również do innych, w tym i starszych odżywek z tej firmy, zatem żadna to nowość w tym przypadku, po prostu marketingowy bełkot. Cytat:
. Jest bardzo młodą matką, która dźwiga na sobie odpowiedzialność za wychowanie dziecka i mam wrażenie, że podświadomie złości się na inne wizażanki o to, że są wolne od trosk, ciężarów macierzyństwa, że mogą imprezować, chodzić na randki, bawić się, mają dużo wolnego czasu, spełniają się w hobby, na studiach, w związkach... a ona tego już nie ma i nic jej tej "beztroski młodości" nie wróci.Za wszelką cenę usiłuje zwrócić na siebie uwagę, a przynajmniej ja tak odbieram te jej narzekania i ew. prośby, a włosy to w zasadzie jedyna kwestia, w jakiej może jeszcze komuś zaimponować, dlatego tym bardziej to podkreśla. Tak po prostu ją dobieram ![]() Do tej pory trudno mi było również reagować na jej ataki, żeby nikt nie posądził mnie o stronniczość i nadużywanie moderatorskiej władzy, zwłaszcza, jeżeli wchodziła w konflikt bezpośrednio ze mną lub inna modką [że niby spisek i zmowa moderatorów przeciwko uciśnionej wizażance], ale to się raczej zmieni, bo użytkowniczka jest faktycznie uciążliwa już od dłuższego czasu ![]() A, i z innej beczki - sprawdziłam skład. Niestety amodimethicone na drugim miejscu i dimethicone pod koniec składu. I z tego co czytam w opisach aukcji na e-bay [http://cgi.ebay.co.uk/Lot-of-4-CLAIR...286.m63.l1177], to podobno produkt został wycofany , ale może jeszcze gdzieś dostępny z zapasów.Powodzenia w kampanii wrześniowej Cytat:
Też korzystam z Creativa i komp go nie widzi, jeśli nie ma programu, chyba, że część dysku odtwarzacza przełączę w tryb pendrive'a. Wtedy wychwytuje pliki, ale tylko zapisane na tej partycji, a reszty, czyli głównie muzyki nie widać. Uwielbiam Almodovara, chyba nawet pisałam o tym w wątku... Ale nie dane mi było oglądać... barówa... w dodatku musiałam przejąć obsługę restauracji [zazwyczaj jest to tylko dyskoteka] w zastępstwie innej barmanki, która nie zjawiła się w pracy a jakoś średnio tam mi się pracuje...Cytat:
Już wrzuciłam do torebki, co by ich nie zapomnieć, zaraz pewnie popędzę szukać ich w sieci, a po pracy może zajrzę do jakiejś perfumerii ![]() W dodatku wydaje się być taki gotycki Black, czarne opakowanie, a jakże i te komentarze "Cmentarna pochwala zycia ;-)" Cytat:
Na pewno jest Ci teraz ciężko, ale rozstaliście się w pokojowej atmosferze, a to już bardzo dużo. I jeśli macie być razem, to uwierz, przyjdzie czas, że się zejdziecie. A jeśli co innego Wam pisane, to trzeba będzie stawić czoła nowym okolicznościom. Pamiętaj o jednej, jedynej zasadzie - może być tylko lepiej Cytat:
U mnie sqt od poniedziałku na diagnozie, bo ma pewne problemy z rozrusznikiem. Czekam na ciepłą jesień ![]() Cytat:
A może lepiej nie mysleć? Let it flow, jak to mówią, bo takie analizy czasami niepotrzebnie podkręcają emocje. I rozmowy z TŻ, choć przeprowadzenie szczerej i poważnej rozmowy może okazać się pozornie trudne. Ale warte przełamania się, bo dzięki temu ma sie potem pewny grunt pod nogami, nie oparty na domysłach. Cytat:
...Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby powiedzieć tej przyjaciółce, jak odbierasz jej zachowanie, z zaznaczeniem, że mimo wszystko nie chciałabyś tej przyjaźni kończyć. Na razie może po prostu odpocznijcie od siebie, spotkajcie się za kilka miesięcy w przerwie semstralnej, może po tym czasie uda się Wam nawiązać bardziej życzliwe kontakty, a okres "rozstania" pozwoli jej spojrzeć z dystansem na swoje zachowanie i zrozumieć błędy? A jeśli jej postawa się nie zmieni, cóż, wtedy już nie ma raczej zbyt wielu rozwiązań. Zresztą, zaczynasz nowy rozdział w życiu i na studiach tez znajdziesz zapewne bratnie dusze |
||||||||||
|
|
|
|
#2444 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() powiem szczerze, ze super! wole takie powolne przejazdzki i przeciskanie sie w srednio zatloczonych uliczkach, powolna jazda, niz pedzenie na zbity pysk na drogach szybkiego ruchu, gdzie u mnie owszem, duzo samochodow tam sie nie spotka, ale co i rusz z nienacka jakis tir cie wciska w row bo MUSI wyprzedzic! ![]() a tak sie balam tej warszawy... no coz, nie taki diabel straszny a teraz planuje wypad na dzialke nad narwia, jakies 30km od wawy. tyle, ze ja mieszkam z drugiej strony wiec dla mnie to bedzie pewnie z 60km w jedna strone ![]() proby rozmowy spelzly na tym, ze wyprowadzala mnie swoim chamstwem z rownowagi [a rozmowy z nia ostatnio wygladaly jak polemika z koko ]. postanowilam sie wylaczyc, nie pisac, nie dzwonic, nic. pod koniec wrzesnia zaprosze ja na impreze pozegnala, ktora ona pewnie zbojkotuje, ale... trudno, moze spotkamy sie za rok jak nam sie inaczej zycie pouklada i bedziemy w stanie wtedy bez emocji porozmawiac.ciezko mi strasznie bo w tej chwili urwaly mi sie wszystkie kontakty z blizszymi osobami, zostal mi tz i wy ![]() czekam na dotke, ktora w koncu musi zawitac do gdanska i sie ze mna spotkac!
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
obiecałam foty różowej cekiniastej kiecy więc wstawiam. Sorka za wystającą metkę na zdjęciu tyłu
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jestem ściorana, po koszeniu trawy, spadam nadrobić spalone kalorie na kolacji ![]() Kasiu super sukieneczka A ten róż, to tak po oczach daje
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Jolie2601, ładna sukienka. I jakie Ty masz śliczne ramiona
Ale na takiej figurze to chyba wszytko ładnie lezy.
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Jolie, świetna kiecka, pięknie w niej wyglądasz
|
|
#2449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
], ale jaka ty masz figuree!!prosze, powiedz, ze to od stania w laboratorium albo od innych zajec na chemii ![]()
|
|
|
|
#2450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[najbardziej po oczach dają moje nieopalone nogi ]Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale raczej tej w moim organiźmie
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Jolie...<podnosi szczenę z podłogi
> Śliczna sukienka, taka...mroczna A jaka figura... Nogi wcale nie dają po oczach, wręcz przeciwnie - świetnie kontrastują z sukienką i do tego czarne włosy
|
|
|
|
|
#2453 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
to na nodze to z założenia smok [w praktyce lekko po mutacji] a nad tyłkiem wzór z motylem. [oba nadają się do przeróbki]
Cytat:
]właśnie- nie zaczynaj ![]() Dzięki
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja historia z tym związana mnie zaintrygowała ![]() Cytat:
??
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki
|
|
|
#2460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyszlo mi do glowy dokladnie to samo na temat jej osoby Zachowuje sie troche jak skrzywdzona i troche mi jej szkoda. Ale ile mozna?Moim zdaniem nie macie sie co obcinać W "nadużywaniu moderatorskiej władzy". Myślenie o tym w ten sposób przez niektórych użytkowników jest chore i prowadzi do sytuacji, w której same zaczynacie sobie patrzeć na ręce. Bez sensu. Moim zdaniem robicie łachę moderując Bo w gruncie rzeczy (pomijając wszystkie przyjemne aspekty) to dodatkowy obowiązek. Ta teoria spiskowa na temat wszechwładzy modów jest moim zdaniem najgłośniejszym i najdobitniejszym wyrażeniem zazdrości z tego powodu. Sorry, robicie analizy, przesuwacie wątki, kontrolujecie forum - i macie nie reagować kiedy jakaś oślica was po prostu obraża? Po chamsku, z premedytacją? Bo ktoś was oskarży o 'nadużywanie władzy'? To obłęd. Szkoda, że dziewczyny nie wciskają od razu ZP widząc taką sytuację, to by wiele ułatwiło.Dzięki za skład )Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Padłam

Czy to z mlekiem czy to solo - dla mnie bez różnicy. Jak byłam młodsza zdarzało się podkradać z lodówki i późniem mama się gniewała, bo nie miała z czego ciasta drożdżowego zrobić

I skąd ja mam je wziąć
Może, ktoś mi pożyczy w swojej bibliotece

a jakoś średnio tam mi się pracuje...
]. postanowilam sie wylaczyc, nie pisac, nie dzwonic, nic. pod koniec wrzesnia zaprosze ja na impreze pozegnala, ktora ona pewnie zbojkotuje, ale... trudno, moze spotkamy sie za rok jak nam sie inaczej zycie pouklada i bedziemy w stanie wtedy bez emocji porozmawiac.