![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to moje wczorajsze P: ![]() 9- 3 kromki chleba razowego:2 z dżemem truskawkowym, 1 z jajkiem i szczypiorkiem, cappucino, 2 ptasie mleczka 11:30-grahamka z szynką,200g malin, 2 pomidory, 4 kostki czekolady milki 14-2 naleśniki z mąki razowej- 1 z malinami,2 z serem białym i rodzynkami 30 min roweru 16-serek wiejski lekki, rogalik z tofiie 17-banan 19-300g fasolki szparagowej z masłem i bułką tartą 21-1 papryka czerwona |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie pełne W :
Śniadanie: aromatyczna śmietankowa owsianka(płatki górskie na wodzie, banan, dwie mandarynki,truskawki, serek homo) II Śniadanie: grahamka z twarożkiem i pomidorkiem, z lekką nutą kopru włoskiego i świeżego szczypiorku świeżutkie maliny z Polskimi Smakami i garścią BF Obiadek: zupa krem pieczarkowa z grzankami i pietruszką Podwieczorek: odżywka w formie mleka waniliowego Kolacja: sałatka z tuńczyka lub jajka, serka czosnkowego, ogórka kiszonego, rzodkiewki, żółtego pomidora oraz selera wzbogacona koprem oraz pietruszką. lepiej ?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
cześć. zagladam tu czesto, wiec postanowilam napisac co wczoraj zjadalam i chcialabym zebyscie mi doradzily bo zabardzo sie na tym nie znam ;d;d
JAkby R Sniadanie:chleb ciemny + wedlina+salata +serek wiejski na to ;] i jeszcze jabłko. Śiadanie2:bulka grahamka+ owoc. Obiad.ryz brazowy + warzywa podsmarzane na malej ilosci oleju. Podwieczorek:serek homo. +orzechy wloskie + pestki slonecznika Kolacja: serek wiejski z ogorkiem, rzodkiewka, pieprzem i sola + zielona herbata. Prosze o dop ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Gang Iren
|
Mam takie pytanko czy pracując na dwie zmiany można się zdrowo odżywiać?Bo u mnie jest tak,gdy idę na 6 rano,wstaję o 4:30 i za wiele o tej porze w siebie nie wcisnę i nie mam zbyt wiele czasu na jedzenie(dodam,że mało ważę i chciałabym przytyć)W pracy przerwę śniadaniową mam różnie,zależy jak jest czas,czasem jest to 9 rano,czasem nawet 13.Dodam też,że przerwa nie jest taka długa,żebym mogła zaplanować zjedzenie większej ilości(zresztą niezdrowe jest łykanie w całości).No a po pracy jestem w domu koło 15:30,bo muszę jeszcze zakupy zrobić,a w roku szkolnym odebrać dziecko z przedszkola,więc jeszcze później.Co do zmiany popołudniowej to jem śniadanie koło 7-8,potem obiad o 12:30 i na przerwie w pracy koło 17-19 przeważnie.Kolacji już nie jem,bo jestem w domu po 23,a objadanie się na noc też jest niewskazane.Poradźcie mi proszę jak w takiej sytuacji postępować?Z góry dziękuję.Jakby nie patrzeć wychodzą mi trzy posiłki dziennie,a powinno być co najmniej pięć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widze bardzo zdrowe nawyki siostrzyczka ma opanowane. Ja w jej wieku nigdy tak zdrowo nie jadałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Toffiee-
![]() ![]() dzisiejsze U: I. talerz kaszy mannej z malinami, orzechami laskowymi, dżemem malinowym i cynamonem [owsiane się skończyły, a ja nie zauważyłam. ![]() capuccino z mlekiem II. kawałek ciasta drożdżowego ze śliwkami i rodzynkami na razowej mące jabłko III. talerz wczorajszego rosołu z marchewką, porem, selerem i ziemniakami kawałek wołowiny kilka łyżek kaszy gryczanej pół paczki warzyw na patelnię IV. serek wiejski z pestkami dyni i odrobiną sezamu skruszonego z paluszków ![]() V. sałatka- sałata, oliwa z oliwek, ser, kukurydza, groszek, ogórki, rzodkiewki, itd. - jak wczoraj ; ) VI. będzie kawałek jakiejś pizzy, prawdopodobnie z tuńczykiem, krewetkami i innymi owocami morza- wychodzę na miasto. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A po płatki lec do Lidla, w tym tygoniu tylko 1,19 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U ( chyba odzyskałam swój apetety, bo wszytsko jakoś bardziej niż zwykle mi smakowało
![]() ![]() I Ś: duża grahamka z 4 plastrami polędwicy sopockiej, pomidorem, papryką i szczypiorkiem, 1 mandarynka II Ś: princessa kokosowa, 2 x kawa "kokosowa wariacja" (nescafe rozpuszczalna, mleko 2%, po szczypcie wiórków kokosowych, 2 krople aromatu kokosowego) ----> ach ta moja ostatnia faza na kokos ![]() O: 2 jajka sadzone usamżone na łyżeczce masła(przełamałam mój opór do masła, bo mi nie wychodzą jajka na teflonie ![]() po jakiś dwóch godzinach(przekąska??): jogobella malinowa - 150g K: kefir 250g, 2 pierożki z kaszą (takie pieczone), pół pomidora teraz idę na spacer(jakieś pół godziny).... za mało ruchu dzisiaj niestety, bo czasu znów nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętaj o nnkt.
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze U ś : bułeczka ciemna 40g, wiejski lekki 150g, miseczka sałatki z (ogórków, pomidorów, papryki, salaty lodowej, cukinii, cebuli z sosem koperkowym ), kawa z mlekiem później 2 jabłka, duża garść malin IIś: owsianka na wodzie (3 łyżki owsianych, 2 otrąb pszennych, szczypta imbiru, cynamonu i 1/2 łyżeczki kakao ) , ok 200g jogurtu naturalnego, kawa z mlekiem. 2 jabłka. O: 150g piersi z kurczaka got na parze, 1/2 opakowania warzyw na patelnie, 2 łyżki kaszy gryczanej , 1 łyżka sosu bolońskiego, porcja sałatki j.w. K: bułeczka ciemna 40g, wiejski lekki, 4 plastry polędwicy miodowej, 6 pomidorków koktajlowych, 2 ogórki z zalewy musztardowej.
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
taki dzionek miałam zabiegany, bułeczka była sukcesem, pomimo że wiedziałm że jest pszenna, a tylko dobarwiona karmelem to po chwili wahania zjadłam zamiast chleba i na kolację tak samo, miało być bez węgli ale (zważywszy bułkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#374 |
Gang Iren
|
Mam takie pytanko czy pracując na dwie zmiany można się zdrowo odżywiać?Bo u mnie jest tak,gdy idę na 6 rano,wstaję o 4:30 i za wiele o tej porze w siebie nie wcisnę i nie mam zbyt wiele czasu na jedzenie(dodam,że mało ważę i chciałabym przytyć)W pracy przerwę śniadaniową mam różnie,zależy jak jest czas,czasem jest to 9 rano,czasem nawet 13.Dodam też,że przerwa nie jest taka długa,żebym mogła zaplanować zjedzenie większej ilości(zresztą niezdrowe jest łykanie w całości).No a po pracy jestem w domu koło 15:30,bo muszę jeszcze zakupy zrobić,a w roku szkolnym odebrać dziecko z przedszkola,więc jeszcze później.Co do zmiany popołudniowej to jem śniadanie koło 7-8,potem obiad o 12:30 i na przerwie w pracy koło 17-19 przeważnie.Kolacji już nie jem,bo jestem w domu po 23,a objadanie się na noc też jest niewskazane.Poradźcie mi proszę jak w takiej sytuacji postępować?Z góry dziękuję.Jakby nie patrzeć wychodzą mi trzy posiłki dziennie,a powinno być co najmniej pięć.
Jeszcze raz bardzo proszę o odpowiedź,może ktoś ma jakiś pomysł.To dla mnie bardzo ważne. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile mniej więcej kcal jesz w ciągu dnia ??
![]() |
#376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
IZA dziękuje za wytrwałość w komentowaniu moich jadłospisów... ![]() Staram się za nadto nie rozpychać żołądka, żeby potem nie mieć problemów z moich i tak nazbyt dużym apetetytem podczas roku szkolnego(zawsze wtedy tyję i to średnio 2-3 kg)...a z racji tego, że w czasie roku szkolnego ruchu nie mam praktycznie w ogóle...baaardzo siedzący tryb,zwolnienie z wf-u, zero sportu, jedynie po godzinie spaceru w sobotę i niedzielę (ledwo znajdowałam czas)...teraz matura, więc nie wiem jak to będzie..i obawiam się, że przytyję...zważywszy na moją słabą przemianę materii i niski wzrost zapotrzebowanie kaloryczne mam naprawde niewielkie(ok.1600kcal).. .Sama juz głupieję i nie wiem jak powinnam faktycznie jadać.... Z kolei nnkt boję się jakoś, cały czas myślę, że jak dodam tę łyżeczkę orzechów/pestek dyni/słonecznika itp. to już 100kcal napdrogramowo...głupie myślenie...WIEM |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
Moje luźne U, bo nie odmierzane co do łyzeczki, do grama i do kalorii...
![]() ![]() śn: owsianka z otrebami i ziarnami słonecznika na mleku. Kilka plastrów półtłustego białego wędzonego sera (pycha ![]() 2 sn: 2 kromki razowca z ziarnami z twarożkiem białym ze szczypiorkiem (Turek- fit), pomidor, cebula deser: winogrona własnoręcznie zdobyte- czytaj: musiałam po nie wejść na dach ![]() ![]() lunch: jogurt naturalny 0 % tłuszczu- 180 gr, 40 gr płatków pszcennych light dla aktywnych (^_^), kawałek białej kapusty obiad: sztuka chudego wieprzowowego mięsa (sztuka znaczy gruby plaster ![]() deser: fisiel marchewkowo-pomarańczowy (wersja "light" bo cukier zamianiony na słodzik) kolacja: 2 krimki razowca, łyżeczka xemu sliwkowego, ser homo chudy z ostrowii, pomidor, cebula rower: 150 minut 2 kolacja: jogurt naturalny 0 % tłuszczu
#378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jogurty, owoce, batoniki z muesli, orzechy, kanapki... na te przerwy obiadowe to już wieksze posiłki - dania obiadowe(jeśli masz możliwość odgrzania), lub jakieś sałatki w pojemniczkach lub dania, które można jeść na zimno (np. naleśniki), może zupy (i zabierać ze sobą w termosie)...?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
1. 3 kromki chleba razowego ze śliwką Schulstad z plasterkiem wędliny drobiowej i jajkiem ; jabłko
2. Trochę warzyw z patelni, ale to resztka ; malutki mini-ptyś na jednego gryza 3. Udko z kurczaka (mało mięsa miało :/), brokuł gotowany ; jabłko 4. Resztka brokułu 5. Bułka owsiana z wędliną, ogórkiem, pomidorem i tofu ; 4 marchewki Chyba dzisiaj nieźle, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiedziałabym, że gorzej niz zwykle....
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Nie wiem, jak to oceniać, ale oceniam pod kątem U
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
P (ale tak lżej jakoś, bo mi trochę żołądek się buntuje ;]):
Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, Jogobella o smaku panna cotta z truskawkami, borówki amerykańskie, trochę Fitelli żurawinowej i trochę Bran Flakes II śniadanie: Serek wiejski z pokruszonymi ciastkami kokosowymi (polecam ;p) Banan III śniadanie: Grahamka z masłem, szynką i pomidorem Nektarynka Kawałek babki z polewą czekoladową i orzeszkami Obiad: Potrawka z kurczaka z grzybami i warzywami 100 g makaronu Deser: Trzy gałki lodów - biała czekolada, sułtańskie, piernikowe Kolacja: Będą dwie bułeczki wydrążone i zapiekane z polędwicą, zestawem warzyw i jajkami
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem w sumie czy ma dobre nawyki, ma matkę co wszytko widzi (w tym wieku to jeszcze możliwe, widzieć co i kiedy dziecko je, lektura tej odnogi forum podnosi mi włosy na głowie. ![]()
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie uważam, że nie jest tragicznie, ale ja się dopiero uczę, więc dobrze by było, że ktoś bardziej doświadczony to jeszcze skomentował... POzdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Demita, malutko coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Było mniej niż jadłam przez ostani miesiąc, ale niestety przez ostatni miesiąc przytyłam... niestety.
![]()
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Iza, takie komentarze mogłabyś zachować dla siebie
![]() Na podwieczorek tak mało, ponieważ obiad zjadłam o 16, a kolację ok. 19:30 W sumie na to II Śniadanie (warzywa) no to nie była tak resztka. Pół miski około... Po kolacji czuję sie najedzona, że mogłabym zbierać brzuch z podłogi, zaraz idę na rower. Ja już nie wiem co mam robić. Jem 5 posiłków. ![]() Na jutro są klopsy drobiowe z sosem i chyba z ziemniakami zjem. Sama robiłam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
U:
szklanka wody z miodem i cytryną, brzoskwinia pół godziny potem: 1 śnaidanie: - kasza gryczana podsmażona z cebulką i natką pietruszki + słonecznik 2 śnaidanie: kasza gryczna + 2 brzoskwinie - 2 gałki lodów sorbetowych z górą bitej śmietany, kawa obiad: - brzoskwinia, spaghetti z sosem na wołowinie z parmezanem + ogórki kiszone - pól litra soku pomarańczowego + pól litra wody, brzoskwinia kolacja: - sałatka z brokuła z fetą i migdałami na oliwie z oliwek, 4 wafle pełnoziarniste, kiełbaska pyszna, filet śledziowy marynowany z oliwą i suszonymi pomidorami
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytasz co masz robic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.