![]() |
#301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2020 - cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Za nami pierwsza noc, nie oddałam co na noworodki, bo spaliśmy sobie razem. Na razie jest bardzo grzeczny, panikuje tylko przy ściąganiu pampersa. Poza tym je i śpi, czasem jednocześnie ![]() No i udało mi się go podpiąć do cyca, więc się strasznie cieszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
U nas 24.02.2020, waga 2520g, 53cm, poród sn
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
Wizyta i ktg ok, mała przybrała tylko 100g i waży 3300g ale wszystko w porządku. Mam skierowanie do szpitala i jutro rano jedziemy zobaczyć czy są łóżka i mnie przyjmą.
Ogólnie to się podlamalam, rozwarcie nadal na pół cm i brak gotowości porodowej. A tydzień sprzatalam dom ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przygotowuje pierwszy zestaw ubranek. Wystarczy body na długi rękaw i polspiochy plus czapeczka? I rożek do tego? Czy cos na drugą warstwę?
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
Dzis nikt nie rodzi?
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do szpitala biorę pajacyki i właśnie body długi rękaw plus półśpiochy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Albo ktos rodzi tylko info dotrze z opoznieniem hehe. Ja od dzis donoszona wiec zobaczymy co czas pokaze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
U nas kazali przywieźć body z długim, pajaca, czapkę, skarpetki i niedrapki. I wszystko się sprawdza. Jeszcze i tak mi go każą otulac w koc lub becik.
My mamy tu rewelacje jeśli chodzi o ciuchy. Jak nie zasika to zasra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paula, super, że laktacja ruszyła, bo martwilas się chyba o to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jadę za chwilę ze skierowaniem na kwalifikację do CC w szpitalu, trzymajcie kciuki by nie robili jakichś poblemów ![]() Edytowane przez Cisa89 Czas edycji: 2020-02-26 o 08:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mnie na razie tak sutki bolą, że jak się młody przysysa to mi łzy lecą. Ale potem już jest jakos lepiej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kaszel ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie Was wypuszcza niebawem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
Kolezanka w pon miala cc o 8.20
Wczoraj rano juz kapiel I chodzenie ,caly dzien miala malego ,dzis tez . Jutro rano maja dostac wypis . ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Jutro mam wizytę u lekarza, przyznam szczerze, że miałam cicha nadzieję, że jej nie doczekam. Rozwarcie na 1,5 cm od dwóch tygodni, a na poród się nie zapowiada. Zaczynam się niecierpliwić, bo jutro będzie równy tydzień do tp.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom 🥰 Czytam Was na bieżąco, ale przytłacza mnie codzienność
![]() Chciałam zapytać czy jest tu mama, której dziecko ma położenie pośladkowe? Mój mały w 30 tygodniu przyjął taka pozycje i niestety już jej raczej nie zmieni. Aktualnie 36 tydzień u mnie. Dzieć to mały leniuch, nie wyglada jakby mial ochote sie ruszyć, chociaż od kilku tygodni probowalam już wszystkich ćwiczeń świata ![]() Ehh co za los. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrobili mi dzis usg i badanie (wszystko w normie), maly też zaczął przybierać prawidłowo. Czekamy już tylko na wypis i dziś już do domu. Nie mogę się doczekać normalnego prysznica ![]() Ale szczerze powiedziawszy na warunki szpitalne nie mogę narzekać. Pokoje jak hotelowe, opieka mega sympatyczna a jedzonko wypasione (Jak na dietki). Jak to podsumowała mi koleżanka- traumy porodowej nie będzie ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po porannej wizycie w szpitalu. Jestem około terminu, już nawet nie chce mi się zastanawiać, który jest właściwy bo każdy sobie inaczej liczy i same problemy z tego, lekarze i system liczą 27/28.02, w karcie ciąży tak z dupy mam wpisany 2.03, z USG prenatalnego wychodził 1.03. KTG w porządku, w badaniu szyjka wysoko, zamknięta i 1,5 cm długości. W USG wyszło, że dziecko jest duże i jak się nie zacznie w ciągu paru dni to we wtorek kładę się do szpitala.
Paula, z Twojego opisu wynika że poród (wiadomo, jak na sytuację) i warunki miałaś naprawdę w porządku, tylko pozazdrościć ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Paula super, że wszystko tak dobrze poszło i bez komplikacji i większych bóli. Moja koleżanka po cc mówiła że na nią nawet morfina nie działała na początku, ale wiadomo każda z nas jest inna.
Kalinolistek, mamy prawie taki sam termin porodu, u mnie nawet rozwarcia nie było na poniedziałkowej wizycie i nie sadze ze coś się od tamtego czasu zmieniło. Wg u mnie brak jakichkolwiek oznak zbliżającego się porodu, czasem tylko mam bóle jak na okres. Generalnie wczoraj pierwszy raz powiedziałam że już mam dość. W tym tyg jakąś bardziej zmęczona jestem, a jeszcze młody mi się czasami tak kręci że ledwo wytrzymuje. W poniedziałek jestem umówiona na KTG w szpitalu, ciekawe czy coś się podzieje do tego czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już w domu. Jutro przyjeżdża do nas położna a poza tym musimy się powoli oswajac z codziennością. Dobrze, że w domu mam wsparcie męża, bo jednak w szpitalu był tylko na chwilę codziennie a trzeba było sobie radzić mimo bólu i zmęczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój na początku też będzie z nami, potem niestety będzie już do pracy wyjeżdzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
No i wróciłam od lekarza. Jestem rozczarowana, bo póki co nie zanosi się na poród
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja była od początku z głową w górze, na żadnym USG nie leżała inaczej. Robiłam ćwiczenia spinning babies, ćwiczenia znalezione na grupie FB błękitny poród, hipnozę z hipnoporodów oraz byłam 3 razy u osteopaty. Brzuch też miałam bardzo wysoko. Aż w końcu odpuściłam, pogodziłam się, zrozumiałam, że jest jakiś powód, dla którego ona tak leży. We wtorek była ostatni raz u osteopaty, wieczorem zrobiłam ostatnia hipnozę. Bez przekonania. Wczoraj mała fikneła do położenia główkowego. Ja najbardziej polecam osteopate i wsłuchanie się w siebie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Wczoraj było 36+4 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Holandii raczej nie znajdę takiego specjalisty:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.