Mielno - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-02, 14:49   #61
martiniątko
Zadomowienie

Dot.: Mielno!!!

Cytat:
Napisane przez carla2607 Pokaż wiadomość
Dokładnie to jadę za tydzień na 5 dni. Nie jadę na podryw ;-pp
To raczej pomysł mojego TŻ-ta, że akurat Mielno. On właśnie chciał wstąpic do senso, więc z pewnością zahaczymy o ten klub. Mi też coś się wydaje, że za bardzo eksluzywny, kojarzy mi się z taką sztucznością,sztywnością - nie wiem czemu, co prawda jeszcze nie byłam, ale widziałam zdjęcia na necie.
Ale skoro mówisz, że jest sporo klubów, to z pewnością znajdę odpowiedni klimat w jakiejś dyskotece ;-)))) Dzięki za info.

Chodzi mi też konkretnie o porównanie jeszcze paru klubów, wymienieniu walorów i wad, jeśli byś mogła ;-)
Senso chce uchodzić za ekskluzywne ale niestety do ekskluzywności mu baaaardzo daleko Mówie z perspektywy osoby która zwykle imprezuje w trojmiescie, wiec moze mam spaczone poczucie tego co jest "ekskluzywne" a co nie Według mnie to zupełnie zwykły, tylko że drogi klub. Byłam tam tylko raz - impreza rozkreciła sie dopiero około 1 w nocy, wczesniej ludzie stali pod sciana, potupujac ze znudzeniem. Nawet jak gadałam z jednymi to pytali sie co tu taka stypa Wystrój ani obsługa absolutnie nie powala Ale inne lokale w sumie wyglądają jeszcze biedniej, z tym że gdzie indziej jest taniej no i atmosfera według mnie fajniejsza. Ogólnie to hmm wszędzie jest podobnie - przewijają się ci sami ludzie, a muzyka, wiadomo jest różna w zależności od tego jaki dzień tygodnia albo kto gra.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-02, 14:58   #62
carla2607
Rozeznanie

Wink Dot.: Mielno!!!

No tak... Pytam, bo jak mówią - kto szuka nie błądzi ;-) Miejmy nadzieję, że trafię akurat na odlotowe imprezy. Dzięki za odpowiedź. Jeśli będziesz miała coś jeszcze do opowiedzenia, chętnie poczytam ;-)
carla2607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 07:59   #63
ckin2u
Zakorzenienie

senso ekskluzywny? hehe dobre dobre...

a ogolnie Mielno jest fajne wlasnie gdy chce sie wybawic, poszalec, byc wsrod ludzi itp.. bo jes to dosc.. rozrywkowe miasto.. jak dla mnie odpada glownie dlatego ze wyjezdzam zeby odpoczac np od niektorych 'znajomych' a spotykam ich tam wiecej niz u mnie w miescie ;p
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 08:08   #64
iza_
Wtajemniczenie

Wróciłam z mielna tydzień temu. No i co moge powiedzieć...Senso to zwykła dyskoteka,nie nazwałabym jej ekskluzywną,a raczej szpanerską. Chodzą tam laski ubrane jak nie powiem co(oczywiscie nie wszystkie,ale większosc) i och wypakowani, sztywni faceci. Impreza początkowo drętwa, no i drogo tam. My osobiscie wybawiłyśmy się w Plazie, muzyka dość zróżnicowana, taka, że chyba każdy się pobawi i fajni ludzie. Tacy sympatyczni Nie podobało mi się z Bajce, a gdy przyjechałyśy każdy mówił nam ze to najlepszy klub tam.Nie wiem,moze trafiłyśmy na taką noc, ale wszystkie wyszłyśy stamtąd niezadowolone.
No i wkurza mnie to ze w kazdym klubie wc jest dodatkowo płatne:/
iza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 08:45   #65
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Ja byłam w Mielnie 2 razy ,2 lata temu i w tym roku. I mam zamiar wrócić jeszcze nie raz
Ale na temat imprez się nie wypowiem,bo to nie moje klimaty.
Jeżdzę tam, bo mam super kwatery(blisko morza),bo lubię promenadę wzdłuż brzegu,bo ludzie tam są dośc przyjaźni I jeszcze dlatego,że mam ogromny sentyment do tego miejsca.

Polecam spacery, do kanału łączącego jezioro z Bałtykiem, do latarni w Gąskach ,jest cudnie

Edit : dla zainteresowanych mprezami http://pl.youtube.com/watch?v=geD1bk99BUE

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 08:54   #66
enjoy89
Zakorzenienie

a ja za dziecka jezdzilam co roku (czyli w sumie bylam chyba z 7 razy) do Mielna na kolonie a raczej do Mielenka ale Mielno odwiedzalismy praktycznie codziennie Z tego co pamiętam to uwielbiałam chodzić po Mielnie na spacerki a tym bardziej po tamtejszej plaży
jeśli chodzi o imprezy to nie powiem nic bo w końcu bylam dzieckiem jak tam jeździlam. Ale szczerze mowiac jakbym tylko miala taka mozliwosc to bardzo chetnie bym sie tam jeszcze raz wybrala. Tak dla przypomnienia sobie jego urokow naprawde bardzo mile miejsce.

a tak na marginesie pamietam jak chodzil tam taki gosciu przebrany za shreka (byl wieeelki) i jak ja kolo niego przechodzilam to chcial mnie nastraszyc i zaczal na mnie leciec z lapami i krzyczec. O matko ależ sie tam udarlam wtedy
Stary 2008-08-03, 11:05   #67
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Wątek przesuwam na Podróże .

W Mielnie nie byłam, to relacji nie zdam
Stary 2008-08-03, 22:42   #68
zaga27
Przyczajenie

Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

Witam
Pazio w Mielnie to porażka na całej linii.
Brak parkingu, plac zbaw składa się ze tarej chuśtawki i rozwalonej piaskownicy, część budynku nie otynkowana brak barierek na balkonach brak poręczy na schodach, niebezpieczne schody wewnątrz, pokoje marne na dole śmierdzi i widać gdzyba na ścianach w niektórych pokojach do łazienki nie ma drzwi a są zasłony. DO MORZA OK 1500 -1600m do jeziora 500m ale tylko chaszcze!!! Do sklepu czy pizzeri najbliżej to ok 900m. Ogólnie budynek stanoł z wykończeniem chyba 15 lat temu !!!. NIE POLECAM NIE POLECAM
zaga27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 15:45   #69
Nefi85
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

nie jedz tam!!! to masakryczne miejsce
w łazience nie ma drzwi, woda pod prysznicem albo wrzątek, albo lodowata, a ustawienie takiej w której można się umyć graniczy z cudem. Co chwilę nie ma prądu
TV... zapomnij.Miał być telewizor w każdym pokoju, ale babka twierdzi za każdym razem że akurat telewizor jest w naprawie
wszędzie daleko
przeciekający sufit
brak barierek na balkonach brak poręczy na schodach
porażka na całej linii
Nefi85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 21:36   #70
karo-linka
Raczkowanie

GG do karo-linka Send a message via Skype™ to karo-linka

Mielno, achhhh Nie bez powodu nazywane Letnią Stolicą Polski
Ma swój klimat. O 3 w nocy na miescie dzieje się tyle samo co 20, bo tu się nie śpi ;p

Co do klubów.. Polecam Trolla.
+ wstęp tylko 2 zl (do 22.30 za darmo, ale wtedy praktycznie nie ma jeszcze ludzi an parkiecie)
+ piwo 4 zł
+ fajna muzyczka do potanczenia (house, trance, sporo hitow RMF Maxxx i Eski )
+ NIESAMOWITY klimacik nie ma aż tylu karków co w SENSO, chociaz nie mowie, ze sie nie zdarzają.
+parkiet na dole, na piętrze ławeczki, stoliczki, można sobie posiedzieć, odpocząć, wypić piwko i popatrzeć z góry na tańczących

- platna toaleta (1zł)
- niestety, ale jest sporo panienek Bierz-Mnie-Bejbe, no ale coz.. jak wszedzie

BAJKA
Również polecam, kiedy chce się pobawić przy zróżnicowanej muzyce. Sporo staroci (Mallorca, Eye of the Tiger itp), przeplatanych z radiowymi hitami lata.

SENSO
Moje największe rozczarowanie. Zgadzam się z poprzedniczkami

Pozdrawiam wielbicielki Mielna ;D

karo-linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 12:28   #71
asiunia123
Przyczajenie

Smile Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

Jesli ktoś szuka luksusów to sa apartamenty. Ja była w tym domu wczasowym i nie narzekałam, to co najważniejsze to jest czysto, pościel biała, ładna. Nie czułam aby śmierdziało, chyba że ktoś sie nie myje to smród jest. Może nie ma super placu zabaw ale jest duzy plac, trawa, jest gdzie zrobic grilla i to co ja najbardziej lubie daleko od hałasu. I za rok tez mam zamiar sie tam wybrac.
asiunia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 11:40   #72
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Nie wiem jak w tym roku, ale w zeszłym jak byłam w Mielni była za***sta imprezownia w Sun City Mielno-były to 3 namioty/parkiety-muzyka latino, hh i techno i było na prawdę świetnie co do wstępu to za bardzo nie pamiętam- z tego co kojarze to rozdawali darmowe wejściówki na plaży, a jeśli już była opłata to niewielka. Żeby tam trafić trzeba było iść promenadą praktycznie do samego końca (w stronę przeciwną do Mielenka)
Stary 2008-08-18, 10:22   #73
carla2607
Rozeznanie

Talking Dot.: Mielno!!!

Wróciłam z Mielna parę dni temu. Było SUUUUUUUUUPER!!!:ju pi:
Załapałam się na Projekt Plaża, w dzień co prawda nie był rewelacją, bo wszystko było takie sztuczne, nagrywane specjalnie, wcześniej obgadane, co innego Beach Party - pełen spontan i szaleństwo.
Imprezowałam głównie tam. Byłam też w klubie Senso, zarówno z ciekawości, jak i na prosbę TŻ-ta, który chciał zobaczyc gości wieczoru - znanych DJ-ów --> DJ W,Inox,Miqro,Neewald. Dwa parkiety, najpierw opanowałam ten na dole [DANCE] i było nieźle, lec z gdy poszliśmy na górę byłam mile zaskoczona, muzyka naprawdę I klasa [trance,houuse itp.].
Niektórzy mówią, że chodzą tam same lachony z dużymi cyckami i ich bodyguardy - co fakt to fakt. Nie stanowili oni jednak całego składu, niektórzy byli w japonkach, zupełnie jakby dopiero wrócili z plaży. Wybawiłam się, że hoho Troszkę nóżki bolały od szpilek, bo mieliśmy kawałek do pola namiotowego.
Za rok chyba znów się wybiorę - kto wie.
Wszystkim polecam tą szaloną polską Ibizę
carla2607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 15:22   #74
Candy86
Raczkowanie

Niestety potwierdzam wasze zdanie , to była porażka !!!!!! dobrze ze w Mielnie bylo sporo kwater do wynajacie za taka sama cene i z owiele lepszymi warunkami !!! Kobieta powinna sie wstydzic !! za te pieniadze co zarabia powinna wykonczyc dom !! bo na chwile obecna to MASAKRA.... ciekawe co sanepid na te warunki by powiedział .... zawiodłam sie po całej lini !!!!
Candy86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 16:50   #75
malinkaa88
Przyczajenie

Dot.: Mielno -noclegi.

hej Dziewczyny! Serdecznie odradzam wynajem kwatery u Pani Uli Krupskiej. Wszystko zapowiadało się pięknie, zaciszna okolica, wszędzie blisko.. ale ta kobieta! nie do zniesienia... na początek oznajmiła nam, że cisza nocna obowiązuje praktycznie całą dobę, gdyż ona 'jest zmęczona tym całym wynajmem', no ok, uszanowaliśmy to starając się chodzi na palcach (dosłownie! przez przypadek trzasnęłam drzwiami - w domu był przeciąg, kobieta wyleciała z pretensjami że tutaj ludzie śpią! a była dopiero 19 );
ale fakt, iż wchodziła nam do kwatery podczas naszej nieobecności (byłam tam z moim mężczyzną), kazała sprzątać w pokoju - dokładnie odkurzać dywan, gdyż roznosi się piasek (to nic, ze nie chodziliśmy na plaże, bo padało i nie było nawet ziarenka) zmusił nas do podziękowania jej po kilku dniach. Żeby było mało, wszystko jej przeszkadzało, łączeni z tym, ze wieje wiatr i nie może spać, bo mamy okno otwarte, że nie zasłaniamy żaluzji i firanki nie są do końca zasłonięte serio pisze
Chyba była przyzwyczajona do wcześniejszego opuszczania przez jej gości kwater bo jakoś się nie zdziwiła jak jej podziękowaliśmy.
ehh...
malinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 20:03   #76
agipooh
Przyczajenie

Absolutnie nie polecam!!!!!!! Pani, która wynajmuje pokoje kłamie w żywe oczy!!!! Zamawiając pokoje zaoferowała mi dwa pokoje ze wspólną łazienką "tak, oczywiście łazienka jest tylko na te dwa pokoje". I co się okazało po przyjeździe? Łazienka jest na trzy pokoje do tego ja mieszkałam na pierwszym pietrze - łazienka była piętro wyżej!!!! Jak już poprzednicy pisali nie szło wyregulowac wody: albo gorąca albo zimna... Natrysk z prysznica jak siki - nie szło się kompletnie tym umyc. I najgorsze: instalacja podpięta w ten sposób, że co wieczór, kiedy wszyscy wracali z plaży aby się wykąpac, wywalało korki. I zostawałam z szamponem na głowie pod prysznicem... Codzienne libacje alkoholowe właścicielki - nie obchodziło jej, że niektórym to przeszkadza... Daleko do plaży, dosłownie na odległym zadupiu... ponoc w wyposazeniu pokoi jest telewizor. na pytania gdzie sie podzial -każdy był informowany w następujący sposób: "wlasnie wczoraj maz zawiozl do naprawy". Z kosmosu jest wzięte , iż w wyposarzeniu pokoi jest telefon. chyba komorkowy jak sobie ktos przywiozl... Natomiast jak wrzuciło się coś do lodówki to na następny dzień już tego nie było - ktoś kradł...:/ W kuchni nic nie ma oprócz niedziałającej mikrofali i na szczęście działającego czajnika bezprzewodowego... Ogólnie BEZNADZIEJA!!!!!nie dajcie się nabrac i nie jedzcie tam!!!!
Pozdrawiam wszytskich na forum
agipooh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:14   #77
Candy86
Raczkowanie

Powiem szczerze, ze ciesze sie ze przed moim wyjazdem znalazla sie chociaz jedna osoba ktora opisała ten chlew. Napoczatku zabardzo nie wierzylam w ten opis bo myslalam ze konkurencja w Mielnie nie spi. Ale jak przyjechalam na miejsce i zobaczylam ten dom to jedyny stwierdzenie jakie mi sie nasuneło ze w tym "czymś" to jedynie szczury moga mieszkac .... POwiem szczerze ze nie mialabym zadnych skrupułow zeby przyczynic sie do zamkniecia tego osrodka, bo to jak ta baba zalatwila wczasowiczow to sie w glowie nie miescie.... jedna wielka ŻULERANIA !! sorry ze to napisze ale musze. Jesli komus sie tam podobalo to albo musi byc przyzwyczajony do takich samachy warunków na co dzien albo byc NIEPŁNOSPRYTNYM umysłowo zeby dac sie tak ponizyc....
Stary 2008-08-20, 21:34   #78
aniaa1793
Przyczajenie

oooo ja tez akurat byłam w Mielnie jak Projekt Plaża był...

ogolnie wypas tam jest aż mi się tęskni za ta atmosferą która tam panuje

Tez miałam iśc do tego Senso ale 20 zł za wejsciówkę więc w Trollu ( głupia nazwa :P ) pozostało się bawić. buuuuu az chce sie wrócić
Stary 2008-08-26, 19:31   #79
agipooh
Przyczajenie

Mam nadzieję, że dzięki temu forum już nikt się nie nabierze na te "wspaniałe" warunki u p. Pazio. Chciałam jeszcze tylko dodac, że właścicielka najprawdopodobniej prowadzi interes "na czarno". Nie spisała nas z dowodów osobistych... nie płaciliśmy opłaty klimatycznej...więc jaki z tego wniosek?
A pani asiunia123 przypuszczalnie jest ową właścicielką, ponieważ nie wyobrażam sobie, że komuś mogłaby podobac się taka rudera...
PARANOJA!!!
agipooh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-26, 19:44   #80
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agipooh Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze tylko dodac, że właścicielka najprawdopodobniej prowadzi interes "na czarno". Nie spisała nas z dowodów osobistych... nie płaciliśmy opłaty klimatycznej...więc jaki z tego wniosek?
80% kwater prywatnych w Zakopcu i okolicach prowadzi interes na czarno. i co z tego? nic...
nie wiem jak nad morzem, bo rzadko bywam.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 19:30   #81
Candy86
Raczkowanie

Smile Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
80% kwater prywatnych w Zakopcu i okolicach prowadzi interes na czarno. i co z tego? nic...
nie wiem jak nad morzem, bo rzadko bywam.

wniosek z tego taki ze sanepid ktory dopuszcza budynek do mozliwosci prowadzenia domu wczasowego nigdy tam nie zajrzal... i tylko potwierdza nasze przypuszczenia o jednym wielkim syfie u tej calej Pazio... a to ze w zakopcu ktos ma interes na lewo to nas malo interesuje bo to forum dotyczy konkretnego tematu.
Prosze o wpisywanie sie osob do watku ktorzy chca sie podzielic wrazeniami po pobycie w tym jakze lusksusowym domu.
moze dzieki naszym wypowiedzia ktos zamknie ten chlew.
Pozdrawiam wszystkich
Stary 2008-08-28, 20:29   #82
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy86 Pokaż wiadomość
moze dzieki naszym wypowiedzia ktos zamknie ten chlew.
watpie zeby po wylewaniu smutkow na forum internetowym, na ktorym kazdy moze sobie pisac co mu sie tylko zachce, ktos zamknal ten chlew. jezeli tak bardzo ci na tym zalezy to poprostu zglos ta sprawe do sanepidu i Urzedu Skarbowego.
Stary 2008-08-28, 21:35   #83
Candy86
Raczkowanie

dzieki za dobre rady
pozwol ze narazie powylewamy swoje smutki ... Pozdrawiam
Stary 2008-08-28, 22:06   #84
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy86 Pokaż wiadomość
pozwol ze narazie powylewamy swoje smutki ...
alez prosze bardzo
Stary 2008-08-29, 10:41   #85
paula78
Zakorzenienie

Zglosic do urzedu skarbowego,sanepidu .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 20:32   #86
Candy86
Raczkowanie

wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak ludzie przestana do niej przyjezdzac... bo skoro ma tak wielki budynek , i ma gdzies wymagania sanepidu i na lewo prowadzi dzialalnosc to cos z nia Nie Halo jest. Poza tym zglaszac to mozna jak jest sie na miejscu a nie 600 km dalej.
Stary 2009-03-28, 21:31   #87
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia
Dot.: Mielno

Cytat:
Napisane przez malwka87 Pokaż wiadomość
Do Mielna jeździ dużo Poznaniaków, dlatego taki imprezowy klimat panuje
otóż to. ostatnio dowiedziałam się od gości z 3miasta, że w poznaniu jest zajefajny imprezowy klimat (poszli raz na impreze i im sie spodobało) mówią że w Gdyni tego nie mają...
Stary 2009-06-07, 13:32   #88
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez malwka87 Pokaż wiadomość
Do Mielna jeździ dużo Poznaniaków, dlatego taki imprezowy klimat panuje
oczywiście, bo jak My z Poznania wjedziemy to jest hałas imprezki do rana- same konkrety!!

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

oo widzę że już się wcześniej wypowiadałam na ten sam temat
Stary 2009-06-29, 13:06   #89
andziulkaaa
Raczkowanie

Mam pytanko dotyczące noclegów?? mozecie mi polecić jakiś fajny nocleg? w kwocie do 120zł za pokój/ lub domek 2 osobowy? blisko plaży, z łazienkami w pokoju i zeby bylo w miare czysto i schludnie.
andziulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 17:39   #90
maartusiaa162
Raczkowanie

przydalaby mi sie pomoc... czy ktoś mieszkajacy w mielnie albo przebywajacy tam teraz moze mi napisac jaka jest teraz tam pogoda ??
maartusiaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości