Staraczki 2019 cz.5 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-02-28, 09:51   #1561
amore_
Raczkowanie

Dot.: Staraczki 2019 cz.5

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
A kiedy chodzicie na monitoring przy stymulacji cyklu? Wcześniej miałam owu w 11dc, czasem nawet 10dc. Idę na monitoring w 9dc, dziś 7dc i w sumie nic nie czuje jak zawsze przed owu🤷☠♀️

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzień dobry
Mi lekarz powiedział żeby pierwszy raz przyjść między 10 a 12 dc. Przy stymulacji CLO nic w ogóle nie czułam i myślałam, że serio nic nie urosło, a jednak były dwa pęcherzyki.
No i zero śluzu płodnego, ale nie wiem czy w ogóle one pękły skoro wieczorem dałam sobie zastrzyk a kolejnego dnia rano już zdychałam z gorączką, w poniedziałek pójdę na progesteron.
Pink a łykasz miovelię? Czekam na wieści co się udało zadziałać aromkiem
amore_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 09:56   #1562
Rarita
Wtajemniczenie

[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;87621269]Mi się wydaje, że to jest loteria.
Na innym forum spotkałam się z historią, że dziewczyna brała właśnie encorton i miała wlewy, zaszła i poroniła. Później na tym samym zestawie zaszła i znowu poroniła. Dzisiaj zaglądałam na to forum po bardzo długiej przerwie około rocznej i ta dziewczyna już urodziła zdrowe dzieciątko i to bez żadnych leków, bo dała sobie z tym spokój. A i zaszła na wczasach w Turcji.
Ostatnio też czytałam, że może być jakiś konflikt między partnerami i kobieta może mieć dzieci z innym mężczyzną, a mężczyzna z inną kobietą, ale ze sobą mieć nie mogą. Nie wiem, ile w tym prawdy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No chyba właśnie będziemy musieli kontynuować badania w kierunku tych konfliktów... dzięki za odpowiedź, dobrze usłyszeć ze jednak komuś wyszło
Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy podczas cyklu stymulowanego mialyscie wiecej/mniej śluzu plodnego niz bez stymulacji?

Przy stymulacji zero śluzu jakiegokolwiek

Rarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 09:56   #1563
amore_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelinatir Pokaż wiadomość
Przed samą inseminacją mamy zrobić badania wirusowe: HBs antygen, anty-HBc, anty-HCV, anty-HIV, Toxoplasma IgG, Toxoplasma IgM, CMV IgG, CMV IgM, Rubella IgG, Rubella IgM i odczyn Wr. Oprócz tego ja pozd koniec grudnia robiłam wymaz z szyjki macicy i wymaz w kierunku chlamydii.

Poza tym robiłam jeszcze cały pakiet hormonalny (Fsh, LH, estradiol, prolaktynę, testosteron, shbg, dhea-so4), tarczycowy (tsh, ft4, ft3, anty-tg, anty-tpo, usg tarczycy), AMH, inhibinę b, glukozę i insulinę, homocysteinę, kwas foliowy, witaminę B12, witaminę d, żelazo, ferrynę i ogólne badanie krwi.

Mój mąż robił 2 x badanie nasienia (drugie wyszło lepiej ilosciowo, ale gorzej jakościowo). W marcu mieliśmy zrobić jeszcze raz ogólne badanie nasienia i HBA, ale stwierdziliśmy, że zrobimy wszystko w 2 turach. Najpierw ogólne z morfo i posiew, bo może jakaś bakteria jest osłabia, a potem hba i dna.
Poza tym robił jeszcze hormonalne Fsh, LH, estradiol, prolaktynę, testosteron, shbg, dhea-so4 i usg jąder.

Co do kliniki to niby jest ok, bo lekarka od razu skierowała mnie na drożność i histeroskopię, jest pomocna i kompetentną, ale mam wrażenie, że za mało skupiają się na mężczyźnie, więc idziemy jeszcze na konsultację do Invicty.

Ewelinatir trzymam kciuki za was! To jest takie smutne że wszyscy przez to przechodzimy... A jak mąż podchodzi do badań? Bo mojego za chiny ludowe nie potrafię przekonać, chociaż nie wyklucza że to u niego może być problem.
Stary 2020-02-28, 10:09   #1564
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amore_ Pokaż wiadomość
Ewelinatir trzymam kciuki za was! To jest takie smutne że wszyscy przez to przechodzimy... A jak mąż podchodzi do badań? Bo mojego za chiny ludowe nie potrafię przekonać, chociaż nie wyklucza że to u niego może być problem.
Co to znaczy że go nie możesz przekonać? Serio? To Ty masz latać po lekarzach, nogi rozkładać, leki brać, badania robić a jemu ciężko jedno badanie zrobić? Nigdy nie zrozumiem takich facetów trzeba to się idzie i tyle.

Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 10:20   #1565
amore_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Co to znaczy że go nie możesz przekonać? Serio? To Ty masz latać po lekarzach, nogi rozkładać, leki brać, badania robić a jemu ciężko jedno badanie zrobić? Nigdy nie zrozumiem takich facetów trzeba to się idzie i tyle.

Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
Niestety to nasz jedyny problem w tej materii. Zgodziłam się na dwa cykle stymulowane a jak się nie uda, to będę chodzić normalnie raz na rok na kontrolę i zajmę się życiem bo wykańcza mnie to wszystko powoli. No chyba że waćpan połknie swoje ego i pójdzie na badanie Z nim nie ma gadki o tym, przecież jak on ma iść i się zamknąć w pokoju w klinice i narobić do kubka?! Szczerze to już nie mam siły na to wszystko, a najśmieszniejsze jest to że po ślubie to on chciał dziecko a ja się pukałam w głowę...
Stary 2020-02-28, 10:25   #1566
kejtiCe
Zakorzenienie

Pokój w klinice to luksus, bo mój mąż w normalnej publicznej toalecie w szpitalu 🤣

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 10:43   #1567
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Hej, u mnie 9dc wiec powinnismy już działać a tu niestety chyba nic nie wyjdzie. Mąż ma zimno na ustach. Chyba nie będziemy ryzykować.

nemm szkoda ze jedna krecha na teście, myślałam ze wam sie uda

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Co do badań to tez nie rozumiem takiego postępowania, badanie jak każde inne. Raczej na pewno go nic nie zaboli

Stary 2020-02-28, 10:45   #1568
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Pokój w klinice to luksus, bo mój mąż w normalnej publicznej toalecie w szpitalu

Współczuje mężowi ale gartuluje, że dał rade!
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mój miał się nie przebadać... nawet jak dlugo nie moglam zajść to sam czytał co może być przyczyną i jak lekarz kazał iść na badanie nasienia to poszedł bez gadania. Bardziej nie męskie jest właśnie takie zachowanie, że nie pójde, bo jak mam sobie strzepać w pokoiku

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Katarznaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 10:48   #1569
niemanicka
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety to nasz jedyny problem w tej materii. Zgodziłam się na dwa cykle stymulowane a jak się nie uda, to będę chodzić normalnie raz na rok na kontrolę i zajmę się życiem bo wykańcza mnie to wszystko powoli. No chyba że waćpan połknie swoje ego i pójdzie na badanie Z nim nie ma gadki o tym, przecież jak on ma iść i się zamknąć w pokoju w klinice i narobić do kubka?! Szczerze to już nie mam siły na to wszystko, a najśmieszniejsze jest to że po ślubie to on chciał dziecko a ja się pukałam w głowę...
To ciezka sprawa w takim razie. A gdyby mial oddac mocz do badań albo kał to co, tez nie? Jak trzeba to trzeba i juz. Moze to chodzi o to, ze on sie boi ze cos nie tak, boi sie tej diagnozy? Moze warto go zapewnic, ze jak cos wyjdzie zle, to nie bedziesz go obwiniac i razem sprobujecie to naprawic, o ile sie da? Ja sobie takiej sytuacji nie wyobrazam, ze moj tz nie pojdzie na badanie, bo nie.

Edytowane przez niemanicka
Czas edycji: 2020-02-28 o 10:51
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 10:49   #1570
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarznaka Pokaż wiadomość
Współczuje mężowi ale gartuluje, że dał rade!
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mój miał się nie przebadać... nawet jak dlugo nie moglam zajść to sam czytał co może być przyczyną i jak lekarz kazał iść na badanie nasienia to poszedł bez gadania. Bardziej nie męskie jest właśnie takie zachowanie, że nie pójde, bo jak mam sobie strzepać w pokoiku

Wydaje mi się, że ja się bardziej stresowalam niż on. Pilnowałam drzwi, żeby nikt tam nawet nie zapukał.

Ale ogólnie też sobie nie wyobrażam, żeby się nie przebadał.

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 11:03   #1571
amore_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość
To ciezka sprawa w takim razie. A gdyby mial oddac mocz do badań albo kał to co, tez nie? Jak trzeba to trzeba i juz. Moze to chodzi o to, ze on sie boi ze cos nie tak, boi sie tej diagnozy? Moze warto go zapewnic, ze jak cos wyjdzie zle, to nie bedziesz go obwiniac i razem sprobujecie to naprawic, o ile sie da? Ja sobie takiej sytuacji nie wyobrazam, ze moj tz nie pojdzie na badanie, bo nie.
Może masz rację, że boi się diagnozy że to coś u niego szwankuje. Ale w życiu bym go o to nie obwiniała bo to były nasz problem a nie jego. Może dlatego chce rzucić palenie, po bodaj 10 latach albo i więcej... jak wczoraj mi to powiedział, że mam zamówić desmoxan to się zakrztusiłam z wrażenia herbatą. Może to jest dobry trop. Przycisnę go w weekend. Dzięki
Stary 2020-02-28, 11:03   #1572
Ememens90
Raczkowanie

Cześć czytam Was cichutko, u mnie ten miesiąc jest miesiącem z licznymi wizyta im u gina i za każdy tekst 'nie myśl o ciazy to się uda' mam ochotę rozszarpac mam monitorowany 3 cykl, dziś 17dc i pęcherzyk 17mm z jajnika gdzie jest torbiel i z którego owu jeszcze nie było, 2 cykl z dupkiem. Wyniki męża wzorowe. Mój gin namawia mnie na laporoskopie z droznoscia bo jest przekonany o endomeyriozie. Terminy na nfz rok, prywatnie u niego 7000zl. Znalazłam termin na fzn za 2m w małej miejscowości w małym szpitalu i tam po samym zapytaniu umówili mnie na konsultacje ordynatorska z terminem za 3dni więc szooook i powiedzieli o badaniach przed laparo. Mój gin nie mów nic o badaniach tylko namawia do laparo bo jak nie to to tylko ivitro jego zdaniem. I tym sposobem we wtorek jednego dnia będę aż u 3 ginow... U tego mojego dokończyć monitoring, na tej konsultacji ordynatirjiej plus Jeszce jeden gin z polecenia...

Masakra w jeden dzień ściągnę majtki przed większą ilością osób niż przez pół życia

Straciłam juz czujność Dziewczyny, doradzcie:

A. Laparoskopia prywatnie w dobrym prywatnym szpitalu u ginekologa który mnie prowadzi od początku ale jest szorstki, nie informuje do końca, nie zleca badań. Nie wiem jakie ma dosw w zabiegach bo mam wrażenie że dziennie przyjmuje za 100pacjentek i wizyta u niego trwa 5min.

B. Laparoskopia na nfz w małym szpitalu, z dobrymi opiniami, wykonywana przez nie mojego gina, przed komplet badań ale oni nie prowadzą mnie od początku. I potem znowu szukam nowego gina bo przecież mój się 'obrazi' ... Ze nie u niego się iperowalam :/

???
Ememens90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 11:04   #1573
amore_
Raczkowanie

Cieszę się dziewczyny że jest miejsce gdzie każda z nas się może wygadać
Stary 2020-02-28, 11:15   #1574
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie. Nie naciskaj go, porozmawiaj delikatnie. Powiedz ze kolezanki mąż zrobila badania i wyniki wyszly nie najlepsze ale zaczął sie leczyć i mają ciąże. Takie rzeczy go powinny podbudować i zachęcić żeby się przebadać. Moj dr zawsze powtarza, że diagnostyka obu stron jest bardzo ważna, bo nawet jak kobiete naprawimy a u faceta jest mały problem to nic to nie da. Trzeba się leczyć równocześnie. Może się nawet okazać, że ma jakieś bakterie w nasieniu i wystarczy to wyleczyc i pyk! Będzie ciąża! Także facetów trzeba delikatnie i sposobem, wbrew pozorom są czasem delikatniejsi niż my kobitki
No i palenie też może osłabić parametry nasienia, więc to super krok że chcr rzucić

Stary 2020-02-28, 11:16   #1575
niemanicka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ememens90 Pokaż wiadomość
Cześć czytam Was cichutko, u mnie ten miesiąc jest miesiącem z licznymi wizyta im u gina i za każdy tekst 'nie myśl o ciazy to się uda' mam ochotę rozszarpac mam monitorowany 3 cykl, dziś 17dc i pęcherzyk 17mm z jajnika gdzie jest torbiel i z którego owu jeszcze nie było, 2 cykl z dupkiem. Wyniki męża wzorowe. Mój gin namawia mnie na laporoskopie z droznoscia bo jest przekonany o endomeyriozie. Terminy na nfz rok, prywatnie u niego 7000zl. Znalazłam termin na fzn za 2m w małej miejscowości w małym szpitalu i tam po samym zapytaniu umówili mnie na konsultacje ordynatorska z terminem za 3dni więc szooook i powiedzieli o badaniach przed laparo. Mój gin nie mów nic o badaniach tylko namawia do laparo bo jak nie to to tylko ivitro jego zdaniem. I tym sposobem we wtorek jednego dnia będę aż u 3 ginow... U tego mojego dokończyć monitoring, na tej konsultacji ordynatirjiej plus Jeszce jeden gin z polecenia...

Masakra w jeden dzień ściągnę majtki przed większą ilością osób niż przez pół życia

A. Laparoskopia prywatnie w dobrym prywatnym szpitalu u ginekologa który mnie prowadzi od początku ale jest szorstki, nie informuje do końca, nie zleca badań. Nie wiem jakie ma dosw w zabiegach bo mam wrażenie że dziennie przyjmuje za 100pacjentek i wizyta u niego trwa 5min.

B. Laparoskopia na nfz w małym szpitalu, z dobrymi opiniami, wykonywana przez nie mojego gina, przed komplet badań ale oni nie prowadzą mnie od początku. I potem znowu szukam nowego gina bo przecież mój się 'obrazi' ... Ze nie u niego się iperowalam :/

???
Zdecydowanie opcja B.
Cytat:
Ja tez
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 11:24   #1576
Ewelinatir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość
Kurcze, podziwiam was, naprawde. Super, ze sie staracie dalej i nie poddajecie
Nie ma czego podziwiac. Staramy się dopiero 1,5 roku, ale ja mam wysokie Fsh i obniżone AMH więc nie ma na co czekać Szczerze mówiąc jesteśmy przygotowani na wszystko.
Cytat:
A robilas wymaz na ureaplasme i mykoplasme, bo one najczesciej powoduja probkem z zajsciem? Jak dla mnie brakuje przeciwcial przeciwkoplemnikom i u ciebie i u męża.
No i jezeli histeroskopia okej to warto pomysleć o przebadaniu immunologii

Robiłam tylko ogólny z szyjki macicy i wszystko było ok. Zastanowię się jeszcze nad myclo i urea, bo to nie duża kwota

Co do przeciwciał, bo najpierw chce się zapisać do immunologa. Jak macica będzie ok to idziemy dalej działać.

Zastanawiam się też nad testem dna na trombofilie, bo prawdopodnie nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego wynik 2x podwyższony).
Cytat:
Mój mąż podchodzi do tego normalnie. Ma problem, więc idzie do lekarza. Nie jest to dla niego krępujące. Na moje zabiegi/badania zazwyczaj jeździmy razem, bo on o wszystko zapyta, a ja często o czymś zapominam.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Z tego co wiem to można też oddać w domu i w ciągu godziny przewieźć do badania.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

???
Skąd jesteś? Ja na histero na NFZ na Szaserów czekałam 2 miesiące. W międzyczasie zadzwoniłam, bo przesunęła mi się miesiączka i miałam jeszcze wcześniej.

Edytowane przez Ewelinatir
Czas edycji: 2020-02-28 o 11:25
Ewelinatir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 11:37   #1577
Katarznaka
Zadomowienie

Ewelinatir a nie badalas trombofilii? To koniecznie zbadaj, a poziom homocysteiny? Bo on jest często podwyższony przy mutacji MTHFR

Stary 2020-02-28, 11:43   #1578
Ewelinatir
Zadomowienie

Cytat:
Ewelinatir a nie badalas trombofilii? To koniecznie zbadaj, a poziom homocysteiny? Bo on jest często podwyższony przy mutacji MTHFR

Homocysteinę, B12 i d mam ok. Tylko kwas foliowy zdecydowanie za wysoki. Od 3 tygodni biorę metylowany kompleks b, powtórzę kwas foliowy i pewnie zdecyduje się na badanie, bo często mthfr idzie w parze z pai..

Stary 2020-02-28, 11:43   #1579
NotreDame
Zakorzenienie

Cytat:

A może na razie sprobuj mu dawać jakieś suplementy na lepsze nasienie? Zaszkodzić pewnie nie zaszkodzą, ale może jak coś nie tak to pomogą.

U nas jest podobno pokój, w którym są zdjęcia noworodków i panowie się oburzają, ze nie są w stanie się „skupić”.

28 września 2014
6 sierpnia 2016
NotreDame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 11:44   #1580
Ewelinatir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NotreDame Pokaż wiadomość
U nas jest podobno pokój, w którym są zdjęcia noworodków i panowie się oburzają, ze nie są w stanie się „skupić”.

Ale presja

Stary 2020-02-28, 11:53   #1581
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
A może na razie sprobuj mu dawać jakieś suplementy na lepsze nasienie? Zaszkodzić pewnie nie zaszkodzą, ale może jak coś nie tak to pomogą.

Serio no ciężko się skupić patrząc na noworodki i robic czynność wiadomo jaką to moj mąż byl w klinice, gdzie mial tv z pornosami i gazetki, kanape, jak w domu prawie widziałam gdzie jak jakaś dziewczyna pisała, że musiała mężowi iść pomóc bo nie dawał sam rady

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelinatir Pokaż wiadomość
Homocysteinę, B12 i d mam ok. Tylko kwas foliowy zdecydowanie za wysoki. Od 3 tygodni biorę metylowany kompleks b, powtórzę kwas foliowy i pewnie zdecyduje się na badanie, bo często mthfr idzie w parze z pai..

Ja mialam kwas foliowy okej a jednak wyszła mutacja pai na szczeście nie mam, ale to też warto sprawdzić

Stary 2020-02-28, 11:58   #1582
Anula2015
Raczkowanie

A to kwas foliowy można przedawkować. Ja biorę ovarin już ponad rok a kwasu foliowego nigdy nie badałam...
Anula2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 12:23   #1583
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

???
Ja bym brała opcje B, zdecydowanie

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-28, 12:39   #1584
Ememens90
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny!

We wtorek idę do tego szpitala na tą konsultacje ordtnatorska i zobaczę co mi powiedzą

Jestem z okolic Bydgoszczy i tutaj w okolicy mamy takie terminy no chyba że prywatnie chodzisz do gina który pracuje też w szpitalu to wtedy jest trochę inaczej...

Katarzynka ależ Ty masz wiedzę! Mój obecny gin mam wrażenie nie wie połowy za Ty albo się tak z tym kryje wkurza mnie to że nie proponuje tej cakyj masy badań o których tu pisze ie tylko odrazu mówi o invitro

Jak się nazywa to badanie kiedy plemnikówi nie odpowiadają 'moje warunk' , jak się je wykonuje i gdzie ?
Stary 2020-02-28, 12:54   #1585
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny!

We wtorek idę do tego szpitala na tą konsultacje ordtnatorska i zobaczę co mi powiedzą

Jestem z okolic Bydgoszczy i tutaj w okolicy mamy takie terminy no chyba że prywatnie chodzisz do gina który pracuje też w szpitalu to wtedy jest trochę inaczej...

Katarzynka ależ Ty masz wiedzę! Mój obecny gin mam wrażenie nie wie połowy za Ty albo się tak z tym kryje wkurza mnie to że nie proponuje tej cakyj masy badań o których tu pisze ie tylko odrazu mówi o invitro

Jak się nazywa to badanie kiedy plemnikówi nie odpowiadają 'moje warunk' , jak się je wykonuje i gdzie ?
Hahha dzięki niestety, żeby leczyć się z niepłodności trzeba prawie fakultet z ginekologii zrobić 2 lata temu wiedziałam tyle, że jest plemnik i komórka jajowa i jakoś to tam się dzieje
A tak serio to jaki powód Twój gin daje żeby robić invitro? Przeciez przed IVF trzeba wykorzystać wszystkie możliwe i dostępne formy leczenia i badań, chyba, że jest od razu wskazanie, ale tylko w wyjątkowych przypadkach jak np. Dwa niedrożne jajowody, to wtedy albo niepokalane poczęcie albo IVF ale skoro nie ma u was takich wskazań to wydrukuj mu ustawę o leczeniu niepłodności (TAK, jest taka) i rzuć na pysk, że chce wyudzić kasę i nie działa zgodnie z polskim prawem! Nie nawidze takich typów z kliniki. Wyniki okej ale robmy invitro bo z tego jest duża kasa, a młodzi niech biorą kredyt. Poza tym, bez dobrego przebadania się, jest mniejsze prawdopodobieństwo, że ciąża z IVF się utrzyma, więc bez sensu
Szkoda że jesteś z drugiego końca Polski bo w małopolsce mam takiego lekarza, że Cie od razu zdiagnozuje i do IVF namawia juz w ostateczności
A badanie chyba masz na myśli "wrogość śluzu"

Edytowane przez Katarznaka
Czas edycji: 2020-02-28 o 12:57
Stary 2020-02-28, 13:59   #1586
NotreDame
Zakorzenienie

Cytat:
Hahha dzięki niestety, żeby leczyć się z niepłodności trzeba prawie fakultet z ginekologii zrobić 2 lata temu wiedziałam tyle, że jest plemnik i komórka jajowa i jakoś to tam się dzieje
A tak serio to jaki powód Twój gin daje żeby robić invitro? Przeciez przed IVF trzeba wykorzystać wszystkie możliwe i dostępne formy leczenia i badań, chyba, że jest od razu wskazanie, ale tylko w wyjątkowych przypadkach jak np. Dwa niedrożne jajowody, to wtedy albo niepokalane poczęcie albo IVF ale skoro nie ma u was takich wskazań to wydrukuj mu ustawę o leczeniu niepłodności (TAK, jest taka) i rzuć na pysk, że chce wyudzić kasę i nie działa zgodnie z polskim prawem! Nie nawidze takich typów z kliniki. Wyniki okej ale robmy invitro bo z tego jest duża kasa, a młodzi niech biorą kredyt. Poza tym, bez dobrego przebadania się, jest mniejsze prawdopodobieństwo, że ciąża z IVF się utrzyma, więc bez sensu
Szkoda że jesteś z drugiego końca Polski bo w małopolsce mam takiego lekarza, że Cie od razu zdiagnozuje i do IVF namawia juz w ostateczności
A badanie chyba masz na myśli "wrogość śluzu"

Mojej przyjaciółce tez lekarka z kliniki niepłodności po zrobieniu badań od razu zaproponowała inseminacje. To nic, ze badania wszystkie Ok.
Ja jej mówiłam, ze może jakaś stymulacja owulacji, bo może nie ma owulacji, bo ona strasznie inseminacji nie chce.

Natomiast jak się zgadalysmy to mi powiedziała, ze nigdy nie miała dwóch mocnych kresek na teście owu.
I ciekawe czy wina testów, czy co, bo ja robiłam raz i miałam super mocna krechę.

28 września 2014
6 sierpnia 2016
Stary 2020-02-28, 14:23   #1587
Ewelinatir
Zadomowienie

Cytat:
Mojej przyjaciółce tez lekarka z kliniki niepłodności po zrobieniu badań od razu zaproponowała inseminacje. To nic, ze badania wszystkie Ok.
Ja jej mówiłam, ze może jakaś stymulacja owulacji, bo może nie ma owulacji, bo ona strasznie inseminacji nie chce.

Natomiast jak się zgadalysmy to mi powiedziała, ze nigdy nie miała dwóch mocnych kresek na teście owu.
I ciekawe czy wina testów, czy co, bo ja robiłam raz i miałam super mocna krechę.

W moim przypadku testy to nieporozumienie. Nigdy nie wyszedł mi pozytywny, a owulacje mam Już lepiej zbadać progesteron.

Stary 2020-02-28, 14:29   #1588
Ememens90
Raczkowanie

Bo lekarze powinni leczyć i to powinno być najważniejsze i powinni ponosić konsekwencje za złe diagnozy może wtedy nie kiczykiby tylko kasy Ehhhh, najgorzej że chodząc prywatnie każda z nas jest przekonana że wtedy powinno być lepiej a niestety wtedy liczy się sztuka oczywiście nie mówimy o wszystkich lekarzach ale moim zdaniem tych pazernych jest więcej. Moim wskazaniem do laparoskopi jest podejrzenie endometriozy i mój gin na moje pytanie jak to nie pomoże to powiedział że zostaje tylko invitro. Teraz będę już trochę ostrzej podchodziła (poczytam ta uatawe , już laparoskopia mnie przeraża, myślałam że zanim kogoś się położy na stół to trzeba to dokładniej zbadać. Mam nadzieję że w szpitalu podejda bardzej kompleksowo.

Miała któraś z Was laparoskopie operacyjna razem z droznoscia?

Niby już się pogodzilam z tą endometrioza chociaż mój gin też nie zlecił badania markerów Ca125 które wychodzą podwyższone przy endo, dziś mnie wysmial jak o to zapytałam...

ale owulacja prawidłowa, nasienie dobre a ciąży nie ma

Pocztam jeszcze o tej wrogosci śluzu

Katarznaka powinnaś tu jakaś przypinka specjalisty dostać super że się tu z nami tym dzielisz _ dziękuję
Stary 2020-02-28, 15:01   #1589
NotreDame
Zakorzenienie

Cytat:
Bo lekarze powinni leczyć i to powinno być najważniejsze i powinni ponosić konsekwencje za złe diagnozy może wtedy nie kiczykiby tylko kasy Ehhhh, najgorzej że chodząc prywatnie każda z nas jest przekonana że wtedy powinno być lepiej a niestety wtedy liczy się sztuka oczywiście nie mówimy o wszystkich lekarzach ale moim zdaniem tych pazernych jest więcej. Moim wskazaniem do laparoskopi jest podejrzenie endometriozy i mój gin na moje pytanie jak to nie pomoże to powiedział że zostaje tylko invitro. Teraz będę już trochę ostrzej podchodziła (poczytam ta uatawe , już laparoskopia mnie przeraża, myślałam że zanim kogoś się położy na stół to trzeba to dokładniej zbadać. Mam nadzieję że w szpitalu podejda bardzej kompleksowo.

Niby już się pogodzilam z tą endometrioza chociaż mój gin też nie zlecił badania markerów Ca125 które wychodzą podwyższone przy endo, dziś mnie wysmial jak o to zapytałam...

Katarznaka powinnaś tu jakaś przypinka specjalisty dostać super że się tu z nami tym dzielisz _ dziękuję

Ja miałam histeroskopie z laparoskopia i w trakcie sprawdzali mi drożność.
Tylko mi usuwali przegrodę macicy. Drożność sprawdzili przy okazji, żebym już miała sprawdzona

28 września 2014
6 sierpnia 2016
Stary 2020-02-28, 15:14   #1590
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Konto usunięte

Cytat:

Diagnostyka endometriozy jest bardzo złożona. Mi się wydaje, że lekarze strzelają, może to, może tamto. Już tu kiedyś pisałam, że nie ma ogólnego planu działania, jeżeli chodzi o leczenie niepłodności. Jeden zaczyna od stabilizacji hormonalnej, a drugi od histeroskopii, a trzeci od partnera. Dziwne jest to wszystko i niesprawiedliwe. A nuż ustrzeli i "wyleczy" niepłodność. Albo porobi setki badań za tysiące, z których tak naprawdę nic nie wynika i dalej ciąży nie ma. Jakby był plan działania ściśle określony, każdy by miał szansę. Takto kobieta może przez 10 lat się leczyć, przyjmować setki leków, a się okaże, że np. miała przeciwciała w śluzie, których nikt nie odkrył.
Tragizm.
Sorki za wywód, ale się zdenerwowałam.

1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości