|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Mnie bardziej przeraża inna rzecz i tu nie jest mi do śmiechu... Jeżeli ludzie już tak panikują chociaż jeszcze nie ma oficjalnej informacji, żeby zarażeni byli u nas, to co będzie kiedy to potwierdzą? Wg mnie prędzej czy później zostanie wykryty też u nas. Dostaniemy wtedy zbiorowej histerii?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#333 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87623684]Ja nie wiem co to za roznica, z mojego rodzinnego miasta do Krakowa jest dalej niz do niemieckiej granicy, a w Niemczech juz chyba 30 przypadkow.[/QUOTE]We Francji, w Niemczech, w Iranie i Hiszpani od wczoraj liczba zachorowań wzrosła mniej więcej dwukrotnie. W Niemczech około 50 przypadków już.
|
|
|
#335 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
https://www.instagram.com/p/B9Gmsa1J...d=k82c6j8irv9h
Ciekawa wypowiedź pielęgniarki na temat wirusa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#336 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja byłam szczepiona na ospę i też ja przechodziłam. Ale jednak większość dzieci szczepionych dzieci NIE choruje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#339 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepiej od razu zalozyc ze jak sie gorzej przechodzi grype to od szczepionki, no rece opadaja. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- I to jest dobra mysl. Nie wiem, moim zdaniem to powinno byc jakos regulowane, takie zarabianie na ludzkim zdrowiu nie powinno byc dopuszczalne, ponad 1000% przebitka na maseczkach to jednak przesada. Niech sobie ludzie spekuluja jakimis dobrami luksusowymi, ale maseczki to przesada. |
||
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87623927]Wirus grypy mutuje, sa rozne jego rodzaje, szczepionka nie chroni przed kazdym jednym infektem grypopodobnym, ale sporo jednak wylapuje.
Najlepiej od razu zalozyc ze jak sie gorzej przechodzi grype to od szczepionki, no rece opadaja. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- I to jest dobra mysl. Nie wiem, moim zdaniem to powinno byc jakos regulowane, takie zarabianie na ludzkim zdrowiu nie powinno byc dopuszczalne, ponad 1000% przebitka na maseczkach to jednak przesada. Niech sobie ludzie spekuluja jakimis dobrami luksusowymi, ale maseczki to przesada.[/QUOTE] Dokładnie. Rząd powinien się za to zabrać. Z jednej strony apelują, żeby nosić maseczki i minimalizować ryzyko zarażania innych, a z drugiej Janusze biznesu przesadzają w swojej pazerności i wiele osób zrezygnuje z zakupu. Walka z epidemią tak ma wyglądać? Przecież takie środki podstawowej ochrony, rękawiczki, żele maseczki powinny być wręcz wpychane i rozdawane ludziom w jakichś punktach. Ta sytuacja stoi na głowie. |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach żeby nie robić ich w sobotę i normalnie było.
W sklepie towaru po brzegi, masa czekała na paletach bo zatowarowywali na dziś wieczor i jutro przed weekendem, Ludzie w wózkach nie mieli więcej jak normalnie, a specjalnie popatrzyłam. To chyba na tym wątku większa histeria i chyba tak właśnie histeria się rodzi i nakręca.
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87623927]Wirus grypy mutuje, sa rozne jego rodzaje, szczepionka nie chroni przed kazdym jednym infektem grypopodobnym, ale sporo jednak wylapuje.
Najlepiej od razu zalozyc ze jak sie gorzej przechodzi grype to od szczepionki, no rece opadaja. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- I to jest dobra mysl. Nie wiem, moim zdaniem to powinno byc jakos regulowane, takie zarabianie na ludzkim zdrowiu nie powinno byc dopuszczalne, ponad 1000% przebitka na maseczkach to jednak przesada. Niech sobie ludzie spekuluja jakimis dobrami luksusowymi, ale maseczki to przesada.[/QUO niech ci opada co chce - nie moja sprawa. napisałam tu moje spostrzezenia odnosnie grypy w mojej rodzinie i odnosnie zalecen tej pielegniarki z instagrama. ale tak spotkałam sie z takimi opiniamii ze jak ktos jest szczepiony i jednak zachoruje to przechodzi lżej. no cóz u nas było kompletnie na odwrót Edytowane przez marianna144 Czas edycji: 2020-02-28 o 18:15 |
|
|
|
#344 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A on-line też już wszystko wykupione?
|
|
|
|
|
#347 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Nie wiem, jutro popatrzę gdzieś indziej.
Ja gdzieś po torebkach i tak mam jakieś resztki, bo jak długo gdzieś jestem na mieście to i tak sobie dezynfekuje taki mam nawyk zawsze ,![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Może w aptekach mają jeszcze te żele.
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
W hurtowniach medycznych braki srodkow odkazajacych wszystko wykupione. Chcialam zlozyc zamowienie dla synka do na codzien uzywamy idkazaczy ze wzgledu na jego stan a tu nigdzie nie ma zeli antybakteryjnych, srodkow odkazajacych medyczych. W ciekawosci patrzylam dzisiaj po spozywczych czy sa te male zele odkazajacw do rak i nigdzie nie bylo tak samo jak mydel antybakteryjnych w plynie. Co to sie dzieje. Przesada. Zel 500 ml ktory uzywamy na co dzien antybakteryjny ecolabel ktory kosztowal ok 19 pln teraz na all po 60 pl i wiecej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, ale ludzie powariowali.
Wystarczy porządne umycie z wodą z mydłem, a ten żel to tak w razie W, jak się nie ma dostępu do wody. Albo nie myją rąk po wyjściu z kibla, albo wykupują Manusany i AHD na potęgę... Większość populacji to jednak debile.
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wykluczyli w końcu? Ja w radio słyszałam że pobrano 39 (?) próbek i wszystkie wyszły negatywnie. Zdziwiłam się, że najpierw wynik miał być znany dopiero po niedzieli, a tu już wiedzą. Ani trochę w to nie wierzę. Uważam, że wirus jest u nas obecny, ale przed wyborami to ukrywają, żeby nie trzeba było podejmować działań pożerających pieniądze. Bo okazałoby się, że rząd tak się rządzi, że nie ma z czego ratować ludzi. Jeżeli tak by było, to nie wiem jak nazwać takie narażanie ludzi.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#353 |
|
Zasiedzenie
|
Tyle powiem
FB_IMG_1582908197809.jpgWysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
|
#354 |
|
Konto usunięte
|
W Niemczech w supermarkecie jednak sporo wykupili. Pierwszy raz zobaczylam zeby w sklepie nie bylo mleka (tego w kartonach, UHT).
|
|
|
|
#355 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Takie sztuczne napędzanie się. Weszłam na allegro z ciekawości zobaczyc i się za głowę złapałam! Żele o pojemności 50 ml sprzedają za 30 zł! Chyba się głową z ujem pozamieniali! Normalna cena to 4 zł. I jeszcze bezczelnie dopisują że to przeciw koronowirusowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2020-02-28 o 19:38 |
|
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
Spirala histerii się napędza w ten sposób. Ja się bardziej tego boję (pozamykanych sklepów, tego, że wszystko stanie), niż tego, że zachoruję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#357 |
|
Zasiedzenie
|
A tak serio, byłam w aptece po leki i gość przede mną się pytał o żel - ni ma.
Ja tam myślę, że teorie o ukrywaniu przez rząd to duża przesada. Póki co mamy media z różnych opcji, które powściągliwe nie są i podchwycają każdy clickbajt, więc zabiłyby się o to, żeby jako pierwsze donieść o potwierdzonym przypadku. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
nie jesteśmy jednym krajem, w którym nie stwierdzono koronawirusa, więc nie wiem, skąd podejrzenia, że coś jest ukrywane. Tym bardziej, że jeśli wyszłoby na jaw takie coś, to byłby samobój.
Te żele i maseczki przeciwko koronawirusowi... oszuści żerują na wystraszonych ignorantach. W takiej sytuacji nie ma właśnie nic gorszego niż niewiedza na dany temat. Brakuje mi w tym wszystkim właśnie rzetelnego edukowania ludzi. Już trzeci wieczór tłumaczę rodzicom, że droga kropelkowa nie wyklucza zakażenia przez kontakt bezpośredni. Bo gdzieś usłyszeli tak, gdzieś indziej siak i już wietrzą spisek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87624288]W Niemczech w supermarkecie jednak sporo wykupili. Pierwszy raz zobaczylam zeby w sklepie nie bylo mleka (tego w kartonach, UHT).[/QUOTE]
Nie wiem z jakiej części Niemiec mieszkasz ale właśnie wróciłam z zakupów z Lidla i u mnie też nie było mleka w kartonie ,ani jednej sztuki
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.