|
|
#691 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż na szczęście u mnie mdłości od środy już lżejsze, ale i tak czasem muszę oddać to co zjadłam :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te gumy Vomi nawet są strasznie paskudne. Już zażyłam pierwsza dawkę magnezu i czekam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratuluję serduszka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja podam dane do pierwszej strony jak będę mieć serduszko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Aa tak w ogóle, macie jakieś problemy z moczem? Ja przez całe swoje życie, badania moczu zawsze idealne, a teraz w ciąży szok. Dość liczne kryształy szczawianu wapnia, pojedyncze komórki drożdży i podwyższone leukocyty
lekarz skomentował, przez internet, że wszystko w granicach normy, ale po wizycie zauważyłam, że w zaleceniach mam urosept brać. Myślicie, że to może być od małej ilości wody? Przyznam, że ciężko mi wypić nawet litr dziennie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też niedługo idę na badania i aż się boje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie czuc, że zaczął się weekend. Leżę pół dnia i zdycham z mdłości 🤣
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie październik 2020
Cytat:
Gratuluje Mnie tez męczą mdłości, jeden dzień jest trochę lepszy a drugi tragedia choć chyba wolę jak są niż jakbym się miała martwić ze nie mam objawów Kanakowaaa, co ci dokładnie wysłać? ![]() Ja póki co to obmyślam plan jak przetrwać do kolejnej wizyty ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Hania134 Czas edycji: 2020-02-28 o 20:17 |
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
Kurde czasami Wam zazdroszczę tych mdłości. Ja zero jakichkolwiek objawów.
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiek, która ciąża, ile dzieci , tp
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, trochę mnie podniosłyście na duchu
|
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Nie odzywałam się ostatnio, bo nie miałam w sumie za bardzo czasu Dzisiaj pojechałam do szpitala, bo zaniepokoiła mnie jedna rzecz- ginekologiczna, ale niezwiązana z ciążą. Przebadała mnie moja pani doktor, bo akurat tak się szczęśliwie złożyło, że miała dyżur. Przy okazji zrobiła też mi USG i dziewczyny... to co zobaczyłam, po prostu rozwaliło mnie na części pierwsze. Tydzień temu widziałam maleństwo i serduszko, malutkie przypominało kijankę. A dzisiaj zobaczyłam maleńkie rączki i nóżki na ekranie i myślałam, że tam padnę z wrażenia! Zapomniałam nawet z czym przyjechałam do szpitala w tym momencie, to było niesamowite widzialam też migające serduszko i się uspokoiłam. Przestałam się kompletnie bać- pomyślałam sobie, że WOW! To jest mój malutki ludzik i kocham go najmocniej na świecie i zrobię dla tej kruszyny wszystko. Wątpliwości jak ręką odjął W ogóle maluch urósł od ostatniej wizyty do prawie 2,2cm. Niesamowite przeżycie ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Kanarkowa nie wiem gdzie to się wysyła wiadomości, więc napiszę po prostu tutaj co na pierwszą stronę ode mnie 24 lata, pierwsza ciąża, tp 9.10.
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dość, ze okropne uczucie, które utrudnia bardzo normalne życie, to jeszcze jak tylko poczujesz się trochę lepiej przez chwilę, to się zastanawiasz czy wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wam.
Śniło mi się dzisiaj, że była pozna wiosna i nosiłam na rękach taką małą , śliczna dziewczynkę , całą w różowych ubraniach ![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już się nauczyłam cieszyć tym, ze się lepiej czuje oczywiście jeśli ten stan nie trwa zbyt długo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Ale super sen Czy tylko mnie się głupoty śnią cały czas? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#710 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam wam pokazać wczorajszą fasolkę
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Gratuluje wszystkich serduszek! U mnie przewidywany termin porodu to 30.10. Na pierwsze usg zapisalam sie na 18.03 - to będzie 7t4d. Nie chce isc wczesniej, bo może jeszcze nie być serduszka. To moja druga ciąża. W pierwszej ciąży na pierwszym usg byłam też podobnie - 8t0d. Bety nie robiłam, nie czułam potrzeby. Co do objawow - pierwszy to piersi - bardziej wrazliwe, w ogole mialam wrazenie jakby mleko sie w nich ponownie zgromadziło (2 miesiace temu zakonczylam laktacje). Drugi objaw - ból brzucha, spinanie się. No i sennosc - najchetniej o 20.00 chodziłabym spać. Teraz jest 5t1d, w poprzedniej ciazy mdlosci pojawily sie w okolicy 7-8t i trwały do końca czwartego miesiąca. Magnez mi nie pomagał, ale akurat warto go brać (tylko w dobrej dawce, bo na rynku duzo jest z małą ilością jonów, słabo przyswajalnych albo gdzie dawkowanie jest bardzo mocno zaniżone). To co pomagało to migdały i picie dużej ilości wody. |
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli pewnie zamykasz pazdziernikowki i niedługo nie będziemy już najmłodszym wątkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#714 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny też tak macie czasami, że jesteście hiper głodne, ale nie macie ochoty ruszyć jedzenia bo macie odruch wymiotny?
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zwrocilam uwagi, ze jeszcze nie ma listopadowego wątku. A nawet myslalam, czy tam sie nie zapisac. Córkę urodzilam 3 dni po terminie, wiec mozliwe ze i drugie dziecko pojawi sie w listopadzie. A i zapomnialam o jeszcze jednym objawie ciążowym. Wlaciwie to bym to PMS nazwała - mega drażliwosc + płaczliwość (poplakalam sie na teledysku MamaLama Małomiasteczkowy). Niestety jakas malo cierpliwa jestem, wkurzam sie, co wczesniej nie mialo miejsca. Nie pamietam tez zebym w pierwszej ciazy tak miala. Mam nadzieje, ze mi sie hormony szybko uspokoją. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
nie, ale jeszcze nie mam mdlosci W poprzedniej ciazy chyba mialam takie momenty - bylam glodna, ale nic mi nie pasowalo zebym mogla zjesc. A potem odkrylam (przed ciazą z rok nabialu nie jadlam) zapiekany ser na grillu elektrycznym z keczupem. Teraz mi wyszla nietolerancja na mleko krowie i jem od kilku dni zapiekany ser kozi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech to się już skończy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Xzora, ja się dzisiaj popłakałam na Błękitnej Lagunie jak zobaczyłam niemowlę bez ubranek, ze nie ma. A nigdy, przysięgam, nigdy, nie płaczę na filmach, a tego filmu w ogóle nie lubię
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2020-02-29 o 22:52 |
|
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Hejka wszystkim!
Gratuluję udanych wizyt Nasza już w środę ![]() A teraz weekend to można trochę odpocząć. Myślałam, że sobie pośpie ale gdzie tam, od 8 już spać nie mogłam. Musiałam sobie śniadanie zrobić bo taka już głodna byłam ![]() A co do płaczliwości, zaczęło mi się tak w poprzedniej ciąży, wszystko mnie wzruszało i jest tak do dzisiaj. Mój mąż się śmieje ze mnie, gdy synek coś do mnie mówi coś miłego a ja mam już łzy w oczach, zwariować można Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- A co do terminów. Ja miałam z synkiem na 21 kwietnia a urodził się 1 maja. Teraz mam wstępnie na 22 października to też może dociągnę do listopada Chociaż wolałabym nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2020
Cytat:
ja tez jestem bardziej wrazliwa od poprzedniej ciazy i to jest dosyc mocno uciazliwe. Są informacje ktore mnie miażdżą psychicznie i nie mogę się pozbierać. Wiadomosci nie slucham, bo nie mogę. Jedynie dany temat ktory mnie interesuje wyszukuje. Na filmach czesto zamykam oczy. Wczoraj sluchalam audiobooka i caly rozdzial musialam opuscic, bo nie bylabym w stanie takiego tematu sluchac. Spore opoznienie mialas w stosunku do tp. Wywolywany mialas? pewnie tez w szpitalu musialas byc? Edytowane przez xzora Czas edycji: 2020-03-01 o 07:30 |
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też urodziłam 10 dni o terminie, miałam wywoływany przez 3 dni, bo do szpitala zgłosiłam się tydzień po 🤦☠♀️ mam nadzieję że teraz pójdzie szybciej
|
|
|
#720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale próbowali różnych sposobów, jakiś żel, balonik, oksytocyna i nic. Ani jednego skurczu nie miałam ani rozwarcia W końcu wylądowałam na cc. A tam lekarka ze zdziwieniem czemu zmuszają mnie do naturalnego przy takiej wadze dziecka i mojej budowie ciała I skończyło się cesarką, synek 4260g i 59 cm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ale zrobię przez weekend, będziemy we dwie najwyżej. 
Jest jeden zarodek 5,1 mm z bijącym serduszkiem
mam kartę ciąży, następna wizyta 20.03. Mam też zrobić różne badania. Na potworne mdłości dostałam magnez do brania.
chociaż na szczęście u mnie mdłości od środy już lżejsze, ale i tak czasem muszę oddać to co zjadłam :/
Te gumy Vomi nawet są strasznie paskudne. Już zażyłam pierwsza dawkę magnezu i czekam

lekarz skomentował, przez internet, że wszystko w granicach normy, ale po wizycie zauważyłam, że w zaleceniach mam urosept brać. Myślicie, że to może być od małej ilości wody? Przyznam, że ciężko mi wypić nawet litr dziennie :/

choć chyba wolę jak są niż jakbym się miała martwić ze nie mam objawów 

widzialam też migające serduszko i się uspokoiłam.
nie dość, ze okropne uczucie, które utrudnia bardzo normalne życie, to jeszcze jak tylko poczujesz się trochę lepiej przez chwilę, to się zastanawiasz czy wszystko ok
oczywiście jeśli ten stan nie trwa zbyt długo

♀️ mam nadzieję że teraz pójdzie szybciej
Ale próbowali różnych sposobów, jakiś żel, balonik, oksytocyna i nic. Ani jednego skurczu nie miałam ani rozwarcia