Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 12:18   #1171
Tequila909
Raczkowanie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez 17latka Pokaż wiadomość
tylko teraz mam taka głupią myśl.. co bedzie jesli wpadniemy? zabezpieczylismy sie.. prezerwatywa nie zsunela sie..ani nie pekla.. bylo ok.. tylko takie dziwne mysli mnie nachodza..
Tak jest zawsze na początku,ja też dopiero zaczynam współżycie i mam takie myśli nawet do takiego stopnia,że nie mam ochoty na seks.Mam nadzieje,że to z czasem przejdzie.Co na to bardziej doświadczone?
Tequila909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 12:37   #1172
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Dziewczyny mam problem..
Jak pisałam kilka postów wyżej swój pierwszy raz przeżyłam przedwczoraj, z TŻ-tem kochaliśmy się jeszcze wczoraj w ciągu dnia. Wieczorem troszkę zabalowałam - nigdy nie miałam problemów z alkoholem, należę nawet do osób, których jak mawiają znajomi "nie-da-się upić", jednak wczoraj miałam znacznie słabszą głowę (wypiłam tylko piwo i dwa kieliszki wina) i od wczoraj jest mi strasznie niedobrze, ciągle chce mi się wymiotować (jestem pewna, że niczym się nie zatrułam, ani nic mi nie zaszkodziło).
Biorę tabletki (Mercilon) - to jest mój pierwszy tydzień po przerwie dwumiesięcznej. Czy to możliwe, że mój organizm tak na nie reaguje? Ale dlaczego? Przecież jak je brałam wcześniej, to wszystko było ok? W ulotce jest teoretycznie napisane, że skutkiem ubocznym mogą być nudności..

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 12:37   #1173
verzara
Wtajemniczenie

Napewno przejdzie Chocaz ja powiem ze zawsze jak mi sie spoznia okres mam dziwne mysli Ale nie az tak zeby stracic ochote Zreszta nawet gdyby wpadla to nie byloby tragedi . Wychodze z załozenia ze co ma byc to bedzie . Zreszta kto jest gotowy na seks to pwinien byc gotowy rowniez na wpadke . Bo roznie bywa . Czasem zabezpieczenia nie srawdzaja sie do konca . Ale nie martwcie sie w ciaze tez tak latwo sie nie zachodzi
verzara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 13:45   #1174
17latka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequila909 Pokaż wiadomość
Tak jest zawsze na początku,ja też dopiero zaczynam współżycie i mam takie myśli nawet do takiego stopnia,że nie mam ochoty na seks.Mam nadzieje,że to z czasem przejdzie.Co na to bardziej doświadczone?

a Wy zabezpieczacie się z reguły przy pomocy prezerwatywy, czy bierzesz jakies tabletki??
17latka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 14:13   #1175
verzara
Wtajemniczenie

Ja nei bie tabletem . Ale chce zaczac brac chociaz po tym c czytam jakie dziewcyzny maja skutki uboczne to nie wem czy jest sens . Nie chce pozniej miec problemow .

Zabezpieczamy sie rezerwatywa . A ta z kolei jest nie wygodna . Trzea przerywac zabawe zeby zalozyc gumke . Uwazac zeby sie nie zsuneła czy nie pekła ..
Stary 2008-08-23, 14:30   #1176
17latka
Raczkowanie

my używalismy prezerwatywy.. i bylo ok.. tylko cholera teraz mam taki metlik w glowie, bo co bedzie jak wpadlismy wrrr... a co do tych tabletek.. to ja nie biore zadnych, bo tez duzo slyszalam ze potem są zaburzenia w miesiaczkowaniu i inne przykre skutki uboczne.. czemu Twoim zdaniem prezerwatywa jest NIEWYGODNA?? jak dla mnie to bylo ok...
Stary 2008-08-23, 14:32   #1177
lara152
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez verzara Pokaż wiadomość
Ja nei bie tabletem . Ale chce zaczac brac chociaz po tym c czytam jakie dziewcyzny maja skutki uboczne to nie wem czy jest sens . Nie chce pozniej miec problemow .

Zabezpieczamy sie rezerwatywa . A ta z kolei jest nie wygodna . Trzea przerywac zabawe zeby zalozyc gumke . Uwazac zeby sie nie zsuneła czy nie pekła ..
Ojjj dokladnie dokladnie. Kiedy jestem juz rozpalona, trzeba ja zalozyc, czas leci a ja stygne xd
no i ciagla kontrola...
osobiscie rowniez nie moglabym sie zdecydowac na tabletki. jedne juz biore (psychotropy) wiec szkoda mojego organizmu.
lara152 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 18:10   #1178
mysza007
Zakorzenienie

Ja też jeszcze pierwszego razu nie przeżyłam, z resztą pisałam już o tym w tym wątku, i wiecie co dziewczyny...nie wiem mam jakieś głupie szczęście...zawsze kiedy z moim TŻ-tem o tym myślimy to coś się zaczyna między nami psuć. Zaczynamy się kłócić (nie o ten pierwszy raz, tylko o inne rzeczy) i obojgu nam wypada to zaraz z głów na długi czas. Czasami myślę, że nie jest mi dane tego przeżyć i chyba tak będzie. Obecnie sytuację mamy znów okropną i czuję coraz bardziej, że wolę od facetów trzymać się z daleka. Ale to życie jest pokręcone! A jesteśmy już tyle ze sobą...
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 19:13   #1179
verzara
Wtajemniczenie

Ja tez z Tztem tk mialam . Tzn kiedy planowalismy nie klocilismy sie lecz zawsze cos wypadało a to nie bylo wolnej chaty , to mialam okres , a to Tz nie mogl rzyjechac albo ja nie moglam . I tak jakis czas . Tyle ze my nie myslelismy dokladnie tak ze " jutro to zrobimy " bo jest wolna chata . Tylk poprostu jak bedzie to bedzie . Seks nie jest dla nas najwazniejszy . Jest wiele innych wazniejszych rzeczy
Stary 2008-08-23, 21:49   #1180
Tequila909
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 17latka Pokaż wiadomość
a Wy zabezpieczacie się z reguły przy pomocy prezerwatywy, czy bierzesz jakies tabletki??

Właśnie tylko prezerwatywy,bo tabletki jeszcze bardziej zmniejszyłyby mi libido .
Tequila909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 22:11   #1181
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny a słyszałyście o czymś takim jak krem/pianka antykoncepcyjna? chciałabym to stosować zamiast głobułek+prezerwatywa,ale nie wiem ile to kosztuje i na czym to polega

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 22:49   #1182
17latka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a słyszałyście o czymś takim jak krem/pianka antykoncepcyjna? chciałabym to stosować zamiast głobułek+prezerwatywa,ale nie wiem ile to kosztuje i na czym to polega

słyszałam o czym takim.. i większość opini była taka, że mogą wystapić jakieś uczulenia.. ale także, że oczywiście nie jest to dobre zabezpieczenie...
Stary 2008-08-23, 22:52   #1183
LoLcIa123
Zakorzenienie

No tak samo w sobie oczywiście,że nie jest dobre,ale +gumka i stosunek przerywany dają mi 99% pewności

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-08-25, 08:43   #1184
kaskaaaa90
Przyczajenie

hm... moj pierwszy raz? jeszcze nie przezylam chodz mam juz 18 lat i bardzo sie ciesz chodz juz ciagnie. z moim TŻ jestem juz 8 miesiecy rozmawiemy o tym planujemy... ale ja nie wiem czy jestem jeszcze na to gotowa
kaskaaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:32   #1185
verzara
Wtajemniczenie

Kaska nie spiesz sie Jesli nie wiesz czy jestes gotowa tzn ze jezcze nie jestes gotowa Masło maslane ale to prawda . Ja z chlopakiem te zaczelam planowac gdzies p 8 miesiacach wyszlo prawie po proku . Nie ma sie co spieszyc . Moim zdaniem to jet dosc waznym mometntem w zyciu przyajmniej dla mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 13:52   #1186
kaskaaaa90
Przyczajenie

czytalam poczatki tego tematu chcialabym zrobic dla mojego chlopaka niespodziane bo widzimy sie strasznie zadko... ( jest w wojsku ) i niedlugo przyjerzdza... ale moze masz racje ze nie powinnam sie spieszyc
Stary 2008-08-25, 14:48   #1187
violcia1992
Przyczajenie

Wink Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez kaskaaaa90 Pokaż wiadomość
czytalam poczatki tego tematu chcialabym zrobic dla mojego chlopaka niespodziane bo widzimy sie strasznie zadko... ( jest w wojsku ) i niedlugo przyjerzdza... ale moze masz racje ze nie powinnam sie spieszyc

hej mam taka sammą sytuacje i taki sam pomysł miałam no i było fajnie super to był mój pierwszy raz ijego tez ja mam 17 a on 21 lat ...tylko teraz on powiedział mi ze musi przemyslec co do mnie czuje i wogóle takie tam więc moze zaczekajcie z tym az z wojska wróci ale w sumie nie kazda sytuacja musi sie tak samo skonczyć
violcia1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:30   #1188
shanonnowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskaaaa90 Pokaż wiadomość
hm... moj pierwszy raz? jeszcze nie przezylam chodz mam juz 18 lat i bardzo sie ciesz chodz juz ciagnie. z moim TŻ jestem juz 8 miesiecy rozmawiemy o tym planujemy... ale ja nie wiem czy jestem jeszcze na to gotowa
masz racje jak najdluzej pociesz sie dziewictwem
ja z moim TŻem tez planowalismy rozmawialismy etc
pieszczoty były naprawde ostre, a tu masz babo placek wybralismy sie razem na wakacje, na nocny seans... no i cóz... bywa, ze film sie nie spodoba i co tu robic??
samo wyszło:P
było ostro, szybko zdecydowanie;p
shanonnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 20:21   #1189
kaskaaaa90
Przyczajenie

no no to baby mialy mily ten pierwszy raz...
Stary 2008-08-25, 20:32   #1190
niezabardzo
Raczkowanie

ja za 1 razem byłam maksymalnie przerażona bólem i świadomością, że coś mi mój TŻ ma PRZERWAĆ. ;] no podczas pierwszej próby jak tylko poczłam trochę bólu, odepchnęłam go kopniakiem w klate i odwróciłam sie na bok, obrazona. po jakiejś godzinie dzięki jego czułosci i cierpliwosci jakos wrocila mi ochota, nawet nie zauwazyłam, że błona już poooszła.
i jeszcze tego samego dnia kochaliśmy sie 4 razy, w tym w wannie i na umywalce. ;p
czyli pozytywnie.
niezabardzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 21:05   #1191
shanonnowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezabardzo Pokaż wiadomość
ja za 1 razem byłam maksymalnie przerażona bólem i świadomością, że coś mi mój TŻ ma PRZERWAĆ. ;] no podczas pierwszej próby jak tylko poczłam trochę bólu, odepchnęłam go kopniakiem w klate i odwróciłam sie na bok, obrazona. po jakiejś godzinie dzięki jego czułosci i cierpliwosci jakos wrocila mi ochota, nawet nie zauwazyłam, że błona już poooszła.
i jeszcze tego samego dnia kochaliśmy sie 4 razy, w tym w wannie i na umywalce. ;p
czyli pozytywnie.
nooo
bardzo tworczo
ja też zawsze tak robie
coś źle robi, albo jest w pewnej chwili mało delikatny, albo za ostro, kopa i wielki foch, plceami do niego... ale jego czułosc ahhh...
Stary 2008-08-25, 21:19   #1192
shanonnowa
Rozeznanie

pierwszy raz przezyłam z TŻ uzywajac prezerwatywy... potym przez 2 tyg zylam w stresie, ale... wszystko zakonczyło sie dobrze...
a to wszystko z mega podniecenia i ochoty na to...
a nawet za pare dni mialam isc do lekarza z TZem po recepte na plastry...
otoz... male pytanie..
kuzynka zdziwiła sie, gdy jej pwiedzialam ze ide do lekarza po recepty na plastyr antykoncepcyjne, bo ona kupuje je bez recepty... wiec zmieszana jestem... w koncu potrzebne sa recepty? czy nie? kazdy lekarz je wypisze?
Stary 2008-08-25, 21:45   #1193
verzara
Wtajemniczenie

Oczywiscie ze recepty sa potrzebne . Ale jesli ma np znajoma w aptece . Ale znalazla taka apteke gdzie uprosi bez recepty no to po co jej recepta .
Stary 2008-08-25, 21:46   #1194
LoLcIa123
Zakorzenienie

Nie radziłabym brać tak w ciemno,przecież to są hormony! należy się skonsultować z lekarzem ginekologiem.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-08-25, 21:48   #1195
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez shanonnowa Pokaż wiadomość
pierwszy raz przezyłam z TŻ uzywajac prezerwatywy... potym przez 2 tyg zylam w stresie, ale... wszystko zakonczyło sie dobrze...
a to wszystko z mega podniecenia i ochoty na to...
a nawet za pare dni mialam isc do lekarza z TZem po recepte na plastry...
otoz... male pytanie..
kuzynka zdziwiła sie, gdy jej pwiedzialam ze ide do lekarza po recepty na plastyr antykoncepcyjne, bo ona kupuje je bez recepty... wiec zmieszana jestem... w koncu potrzebne sa recepty? czy nie? kazdy lekarz je wypisze?
no to ona postępuje wręcz głupio! Nie można brać hormonów od tak sobie...
idź do ginekologa, zrób podstawowe badania i dopiero kupuj plastry.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 08:51   #1196
xDkarusiaxD
Raczkowanie

GG do xDkarusiaxD Send a message via Skype™ to xDkarusiaxD

Dziewczyny wiem ze to troche nie na miejscu, ale jak zaklada sie nowy watek? heh... dzięki z góry
zostało: 15
xDkarusiaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 09:06   #1197
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xDkarusiaxD Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze to troche nie na miejscu, ale jak zaklada sie nowy watek? heh... dzięki z góry
Na samym dole masz opcje "Nowy wątek" pod wszystkimi wątkami na poszczególnym podforum

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-08-26, 18:08   #1198
kamileczka50
Przyczajenie

Hej dziewczyny wiec ze mna to jest troche dziwnie mam 18 lat i jeszzce tego nie robilam, (choc rok temu prawie sie to zdarzylo) jednak chcialabym miec juz to w koncu za soba. Niestety nie mam chlopaka, ale jest jedna osoba ktora wydaje mi sie odpowiednia. Jest to moj byly Nie jestesmy juz razem 3 lata ale utrzymujemy dobre stosunki. I myslalm zeby z nim to przezyc takie seks po przyjacielsku co wy o tym myslicie?
kamileczka50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 18:35   #1199
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamileczka50 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wiec ze mna to jest troche dziwnie mam 18 lat i jeszzce tego nie robilam, (choc rok temu prawie sie to zdarzylo) jednak chcialabym miec juz to w koncu za soba. Niestety nie mam chlopaka, ale jest jedna osoba ktora wydaje mi sie odpowiednia. Jest to moj byly Nie jestesmy juz razem 3 lata ale utrzymujemy dobre stosunki. I myslalm zeby z nim to przezyc takie seks po przyjacielsku co wy o tym myslicie?
A po co chcesz to zrobić na siłe"żeby mieć za sobą?" nie lepiej poczekać na odpowiedniego mężczyzne?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-08-26, 20:10   #1200
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A po co chcesz to zrobić na siłe"żeby mieć za sobą?" nie lepiej poczekać na odpowiedniego mężczyzne?
też mi się nasunęły takie pytania...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości