|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.53
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87630384]Na lidlomiksowych grupach na fb przynajmniej raz dziennie widzę posty sprzedażowe. Poza tym jest chyba w niemieckim lidlu, ale to trzeba mieć kogoś w DE, kto ogarnie przyjęcie paczki i wysyłkę do Polski. W niektórych Lidlach są tez MC plusy po 499 złotych, ale to trzeba szukać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Cytat:
Dzięki dziewczyny W takim razie będę się czaić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2342 |
|
goniąca własny ogon..
|
Czy picie wody w trakcie spożywania alkoholu zmniejsza/eliminuje wyłącznie kaca czy też wpływa na mniejszą zawartość wpływu % we krwi?
|
|
|
|
#2343 | |
|
Miuoshowa
|
Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.53
Cytat:
2 tys spokojnie, maz kupil garnitur z duza zawartoscia welny za ponad 800, ale to byl sezon studniowkowy, wiec byly rozne promocje. Dopasowanie kosztowalo chyba 100 zl, skracali nogawki i rekawy, w pasie dobrze pasowal. To bylo w Pawo, fajny asortyment ma tez Lancerto.
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o zmianie nazwiska po ślubie? Zmieniałyście, zostałyście przy swoim czy podwójne?
Niby 30lat ze swoim i ciężko mi się rozstać. Połączenie dwóch nazwisk jakoś brzydko mi brzmi, a w sumie wychodzi 22 litery <wiem problemy pierwszego świata ale do jutra muszę się zdecydować> |
|
|
|
#2345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Musiałam zmieniać dowód, prawo jazdy, kartę w bibliotece, kartę w ośrodku zdrowia. Zależy też na jakie. Ja zmieniłam na męża, ma on nazwisko ' z niemiecka', piszę się inaczej niż wymawia, jak gdziea idę pierwszy raz i się przedstawiam to mimo,.że mam w nawyku od razu literowanie, by uniknąć błędu to i tak w 90% jest napisane źle. Kiedyś jak chciałasm się zarejestrować do rodzinnego to babka 20 minut szukała mojej karty, bo nie mogła załapać jak się nazywam. Mimo, że oczywiście literowalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś nie wyobrażałam sobie w naszym przypasku inaczej, natomiast to, co robią inni, jakie mają nazwiska po ślubie, to mi lata.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2348 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam głupie pytanie z innej beczki. Kupiłam sobie wczoraj pierwszy raz podkład z MAC i wzięłam od razu do niego pompkę, ale teraz jak założę pompkę, to nie mam żadnej zatyczki do tego. I teraz nie wiem, czy mogę zostawić ten podkład z samą pompką? Nic się z nim nie będzie działo? Czy to tą pompkę to jednak trzeba po każdym użyciu wyjmować? Byłoby to strasznie niepraktyczne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ma gorsze/takie same, to nie. Podwójnego nie rozważam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- A w ogóle, gdybym planowala dzieci, to bym usiadła z narzeczonym i wybralibyśmy razem to nazwisko, które będziemy mieć razem. Nieważne czyje, przecież on może przejąć moje, dzieci to samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast właśnie moje panieńskie bardzo często było pisane źle, często musiałam literować i myślałam, że z nazwiskiem męża będzie łatwiej. Ale jego nazwisko znane jest z niemieckiej pisowni, czyli Sch zamiast Sz. Więc i tak muszę literować, tłumaczyć jak to napisać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87630150]Skarpetki (Nie stopki) dobierać pod kolor spodni czy butów, kiedy np. spodnie są czarne, a buty białe?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Ja mam tylko czarne skarpetki i noszę je do wszystkich butów i spodni. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez polecam, długo się broniłam, ale teraz używam codziennie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi.
Dokumenty i tak będę musiała wymienić bo zmieniam adres zamieszkania. Raczej chodzi mi o kwestie przyzwyczajenia się do innego przedstawiania. Pracuję w miejscu gdzie non stop używa się nazwiska. A jeśli chodzi o dzieci to oczywiście nazwisko męża. |
|
|
|
#2354 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Chcs sobie zamarynować pierś z kurczaka i jutro ugotować na parze. Czym doprawić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
Polecam jogurt, czosnek, sól, pieprz jako bazę, plus ulubiona przyprawa np chili, tymianek, co tam lubisz.
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie zmienić. Dzieci mają nazwisko męża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i załapaliśmy się na promocje dodatki za 1000zl, więc wyszła z tego reszta zestawu, do dopłacenia było chyba 80 zł (koszula, krawat, poszetka, spinki, buty i pasek). Bardzo polecam, my jeszcze trafiliśmy na super sprzedawczynię, że nic, tylko polecać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Przy okazji nazwisk. Jakie mogą być trudności, jeśli matka ma inne nazwisko niż dziecko?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Co do zmiany nazwiska, też mnie to czeka... Niestety. Ja przyzwyczaiłam się do swojego, lubię je, a już na samą myśl latania i zmieniania w stu różnych miejscach robi mi się słabo. Najchętniej zostałabym przy swoim, ale w narzeczonym męskie ego, że jak to, nie chce przyjąć jego nazwiska to tak jakbym go odrzucała, nie akceptowała itp itd... Więc najpewniej zostanę przy dwuczłonowym... A później dostanie upoważnienie i niech lata za mnie po urzędach, bankach i zmienia wszystko, chciał to ma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam nazwisko na męża, moje panieńskie było bardzo popularne, zwyczajne, nazwisko męża nosi tylko nasza (męża) rodzina. I chciałam nosić nazwisko takie jak nasze dzieci, podwójne nie wchodziło w grę (za długie i oba kończące się na -ski/-ska)
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też team Somat. Cytat:
Uważam to za beznadziejną tradycję. Nie wyobrażałam sobie, że nagle mam nazywać się inaczej. Zostałam przy swoim, córka ma podwójne. Pewnie wiele z Was na mnie wsiądzie za chwilę, ale dla mnie jest to uprzedmiotowienie kobiety. Nie w sytuacji kiedy para siada i rozważa, które nazwisko przyjąć i wybiera jej lub jego. To jest ok. Ale sytuacja kiedy pan uważa, że przyjęcie jego nazwiska to obowiązek pani i grozi fochami lub odwołaniem ślubu, to dla mnie kosmos i dziwię się, że jakakolwiek kobieta się na to godzi.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
||
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Było już, ale nie pamiętam - sprawdzony sposób na mole spożywcze. No nie mogę sobie dać z tych cholerstwem rady. Co wszystko wysprzątam i wydaje mi się, że jest ok, poprzyklejam łapki, to po jakimś czasie znowu się pojawiają. Ostatnio przy sprzątaniu szuflady odkryłam mnóstwo jaj i byłam przerażona, co by było gdyby to wszystko się wykluło. W weekend to samo, znowu ostatnio jakby więcej tego latało, zaczełam sprzątać i odkryłam jeszcze więcej jaj
No normalnie masakra, nie wiem jak się tego dziadostwa pozbyć |
|
|
|
#2363 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się pozostawia jakieś torebki z budyniem albo z przyprawami to nie ma pewności, że się tam już nie zaległy w jakimś zagięciu itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Taki facet, który potrzebuje, żeby żona przejęła nazwisko, bo jego ego ucierpi to A ja z debilami się nie zadaję. Zawsze mnie dziwi, że tacy seksiści znajdują sobie kobiety.
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to wciąż. Ty masz zrobić.
A on nawet nie pomyśli, że może on też powinien rzucić monetą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2368 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wiem skąd się pojawia często powtarzany mit, że woda zmniejsza zawartość alkoholu we krwi. jakby to miało niby działać? Cytat:
![]() osobne nazwiska generują czasem pewne problemy.. pomagałam ostatnio wypisywać zaproszenia na ślub dla kuzynki. skontaktowałyśmy się z naszym wspólnym kuzynem aby dopytać jak ma żona na imię. imię podał, ale zapomniał dodać nazwiska. i zaproszenie poszło dla załóżmy Jana i Marii Kowalskich. Laska się bardzo oburzyła i odmówiła pojawienia się na uroczystości. niby błahostka, ale dla niektórych jak widać problem najwyższej wagi. (kuzyn wziął mały ślub po kilku miesiącach znajomości z dziewczyną - wpadka, nikt nie zdążył jej poznać, znałyśmy jedynie zdrobnienie jej imienia) Cytat:
przy uzupełnianiu dokumentów w USC podaje się jakie nazwisko będą mieć dzieci. nigdzie nie jest wskazane że to musi być nazwisko ojca. dlaczego "oczywiście"? |
|||
|
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Ile mogę dostać w lombardzie za złoty łańcuszek 40cm 585 (ze złotą zawieszką)?
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

W takim razie będę się czaić
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 

ale jakoś nie wyobrażałam sobie w naszym przypasku inaczej, natomiast to, co robią inni, jakie mają nazwiska po ślubie, to mi lata.

No normalnie masakra, nie wiem jak się tego dziadostwa pozbyć