|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87632043]Ja też jestem w szoku, że w przychodni może nie być mydła w ogóle
[/QUOTE]A to swoją drogą.Ale nauczona doświadczeniem w centrach handlowych, na uczelni, w przychodniach zawsze noszę własne małe mydełko podróżne. ![]() Też może to mydło być, ale akurat się skończyć jak ją skorzystam. I co mogę zrobić? Potem muszę latać i się prosić, a niczego nie dotknę takimi spłukanymi mydłem rękami, nie ma opcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#573 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
W ramach profilaktyki infekcji chciałabym, żeby w szpitalach wzięli się w końcu za odwiedzających. Po porodzie leżałam w czteroosobowej sali, był luty, wiec sezon infekcyjny. Do jednej kobiety przychodziła cała rodzina, włącznie z babcia i bratem. Rodzice TZta odwiedzili jego bratowa po porodzie w lutym pomimo zakazu odwiedzin z uwagi na epidemie grypy. Ja wydałam zakaz odwiedzin kogokolwiek poza TZtem. Nie rozumiem tej potrzeby prowadzenia życia towarzyskiego w szpitalach, zwłaszcza na oddziałach noworodkowych. Po cholerę do położnicy przychodzi babcia i brat!? Personel medyczny powinien wyganiać tych ludzi, w końcu by się oduczyli.
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
A to różnie. Ale zwykle jednak takie lane z Rossmanna, bo te w plasterkach czasem są w Tigerze a czasem nie ma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#576 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakazu przyjmowania pielgrzymek do położnicy- pełna zgoda. Pracuję w branży związanej z turystyką i o ile pracujący w języku angielskim nie mają jeszcze większych problemów, tak ludzie pracujący z Włochami są na przymusowych urlopach, ponoć podobna sytuacja zaczyna dot. francuskich i holenderskich grup. Niedawno byłam na rozmowie o pracę, przychodzę do biura firmy XYZ, a tam się okazuje, że rozmowa będzie przez Skype'a, bo menager ostatnio często podróżował i zarząd kazał mu siedzieć w domu przez 2 tygodnie. Po co w takim razie szłam do tego biura, przecież ja też mam internet, laptopa i Skype'a
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
W wielu szpitalach jest teraz zakaz odwiedzin. Nie rozumiem, dlaczego ludzi tak kręcą te odwiedziny w szpitalach, zwłaszcza na noworodkach. Ja po narodzinach pierwszej córki musiałam zwracać mamie TZta uwagę, żeby umyła ręce, zanim dotknie noworodka. Między innymi dlatego tez przy kolejnym dziecku zarządziłam zakaz odwiedzin.
|
|
|
|
#579 |
|
Konto usunięte
|
kiedyś nosiłam konwaliowe mydło w butelce, tak jakby duża do zębów
za duże i niewygodne teraz wzięłabym jakiś mini turystyczny żel pod prysznic |
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87631862]mycie mydłem (prawidłowe) o wiele skuteczniej zabija wirusy niz te żele antybakteryjne. Juz faktycznie spirytus lepszy.
(mi dłonie sie nie wysuszają od mycia zwykłym mydłem zamknięto juz 2 szkoły w Polsce z powodu podejrzenia o koronowirus - w Policach i Kołobrzegu https://www.se.pl/szczecin/podejrzen...pafE-LbhJ.html https://www.tvp.info/46921398/szkola...sa-u-uczennicy Wiecie co - jakos mnie zniesmaczają te różne żarty, memy (wierszyki!! ![]() ![]() Też mam nadzieję, że to jeszcze kilka tygodni i wirus się "wypali", a chociaż dzieci (i niektóra młodzież) się nauczy porządnie ręce myć. (w przedszkolu mieli szkolenie )[/QUOTE]Mnie bardziej denerwuje i irytuje panika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma z sinologii ma zajęcia przez Skype'a.
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem cytować w telefonie: pytanie czy wirus się"wypali". U nas oficjalnie nie ma wirusa więc nie ma żadnej izolacji zarażonych,normalnie się odbywają wszelkie imprezy. wirus ma gdzie hasać. A nawet jeśli jakimś cudem przycichnie, to pytanie czy się wypalił czy tylko przyczaił do następnego sezonu infekcyjnego.
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#583 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#584 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87631862]Wiecie co - jakos mnie zniesmaczają te różne żarty, memy (wierszyki!!
![]() ![]() [/QUOTE] Mnie denerwuje. Jak patrzę na statystyki we Włoszech to wydaje mi się że dużo ludzi tam zmarło (biorąc pod uwagę zachorowania). Ja paniki na co dzień nie czuje. Ale od tamtego tygodnia nie byłam w biedrze, to może g... widziałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#586 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
A tak naprawdę to czym ten koronawirus różni się od naszej polskiej grypy? Przecież niedoleczona zwykła grypa też może spowodować zapalenie płuc a starsi i chorujący na inne choroby mogą się przekręcić. Wcale nie trzeba do tego wirusa z Wuhan,a tu w całym kraju taka panika...
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#590 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87632383]No ja nie wiem czy tak normalnie się wszystkie imprezy odbywają u nas. IEM w Katowicach odwołany. Czytałam, że jakiś występ w filharmonii na 100 osób odwołany. Moja siostra wczoraj mi powiedziała, że wycieczka do piekarni u córki w zerówce odwołana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Akurat wiesz, dzieci i tak smarkają i kichają i wcale się nie dziwię, że do piekarni odwołane. |
|||
|
|
|
#591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taka ciekawostka: Hiszpanka to też był nowy wirus grypy i jego śmiertelność wynosiła 2%. Oczywiście wtedy były zupełnie inne warunki leczenia chorych. Medycyna się od tego czasu bardzo rozwinęła, ale to nie znaczy, że powinniśmy lekceważyć nowe, ewentualne zagrożenia. |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87632468]
Ale to powoli jest normą, już kilka lat temu mój szwagier miał rozmowy o pracę przez Skype'a.[/QUOTE] Owszem, to jest norma, ale nie w sytuacji, kiedy w czasie rozmowy telefonicznej dostałam informację "zapraszamy na kolejną etap rekrutacji w biurze XYZ". W takiej sytuacji spodziewam się tradycyjnej rozmowy i taka miała się odbyć, ale manager podróżował ostatnimi czasy i zabronili mu przychodzić do biura. Mogli do mnie np. zadzwonić dzień przed i powiedzieć, że jest taka i taka sytuacja i czy zgadzam się na rozmowę przez Skype'a o tej i o tej porze. Tak to niepotrzebnie tarabaniłam się na rozmowę online (tyle dobrze, że miałam blisko, 20 minut z buta, nie musiałam jechać przez całe miasto). Byłam teraz na zakupach w Lidlu, wszystkiego jest pod dostatkiem, włącznie z suchymi produktami i mydłem Gdyby nie internet, nie miałabym pojęcia o histerii związanej z koronawirusem
|
|
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
I dobrze, że imprezy odwołują. Jak by potem wyszło, że wirus jest, ktoś by akurat zarażony tam był to cała Polska by narzekała, że jak zwykle nikt nic nie zrobił żeby zapobiec, a masowe imprezy odwołują jak już coś się stanie...
I tak wam źle i tak nie dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#594 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj wróciłam do pracy po tygodniowym urlopie. Gadka szmatka, jak się na nartach jeździło, a czy coś nowego w pracy bla bla bla, zaczynamy robotę, po kilkunastu minutach wpada do mnie kolega "a gdzie ty tak właściwie byłaś?". "W górach, w Polsce", "aaaa czyli nie we Włoszech?" ![]() I dzisiaj załatwiałam kilka spraw na mieście, nogi trochę zdeptałam i pomyślałam sobie, że może podjadę autobusem? Eeeeeee nieeee...
|
|
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj po pracy zaczniemy robic lekkie zapasy zywnosci. Bez przesadnej paniki, ale jakies makarony, chleby tostowe i kilka konserw sie przyda. Zwłaszcza, że jestem pewna że w momencie gruchniecia pierwszego potwierdzonego przypadku w Polsce ludzie kompletnie oszaleją.
|
|
|
|
#596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#597 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Szajajaba, stary rocznik
. Nie sądzę by to była czytanka z tej książki, tam było dwóch chłopców z tego co pamiętam. Ja mialam w pierwszej klasie te białe czytanki z Dorotka![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#598 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
|
|
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
I zostaną ludzie z tonami makaronu i mąki
![]() Ponoć ludzie cukier masowo wykupują- myślicie, że to na bimber? Czy naród będzie się masowo dosładzał - nie jest to dobry pomysł bo w profilaktyce przeciwwirusowej lepiej słodkiego nie jeść ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- A ja mam dzisiaj w planie większe zakupy całą listę - jestem pewna, że zostanę wzięta za panikarę ale naprawde mi się wszystko pokończyło, duże zakupy robiłam ostatnio na początku grudnia
|
#600 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

)[/QUOTE]Mnie bardziej denerwuje i irytuje panika 
26.08.2023