|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge znalezc tego w necie. Moze cos sie zmienilo w przepisach i juz nie ma czegos takiego. Tutaj ogolnie o wyliczaniu wynagrodzenia : https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-j...enie-chorobowe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
13 października ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Obłoczek gratuluję.
Ja czekam u rodzinnego, ciekawa jestem czy dostanę to L4 na ciążę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
wczoraj miałam wizytę u położnej ale tylko mi krew pobrała i zmierzyła cisnienie nie widzialam niestety maluszka bo pani od usg nie było ale tu podejscie tez maja trkche inne i do konca 1 trymestru sie tak ciążą nikt nie przejmuje... Termin mi podala na 17 paźdzoernika ale to na nastepnej wizycoe za miesiąc ustali sie dokładniej. Zapisała mnie też na badania prenatalne też za miesiac. Ja się czuje różnie ostatnio najgorzej jest wieczorem ale rano tez szału nie ma wiec soedze w domu na zwolnieniu i odpoczywam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Kanarkowaa, czemu mnie nie ma na pierwszej, wysłałam Ci ze trzy wiadomości już dawno
I też się zgadzam, że powinna być kolejność terminów
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Uff, dostałam l4 na tydzień, a w piątek mam iść do swojego ginekologa między pacjentkami i mi wypisze zwolnienie do wizyty, czyli do 19 marca.
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Będziecie... Nie samym forum żyje. (:
Mam to L4 to będę miała czas zrobić. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
Kanarkowa ja napiszę w czwartek po wizycie. Po raz pierwszy od dłuższego czasu czuje się dobrze. Słońce świeci, odrazu lepszy humor. Mug ja zrezygnowałam w ciazy z pracy. Przez szefa. Zostałam bez grosza na okres ciąży. Nigdy tej decyzji nie żałowałam. Dziecko najważniejsze. Dobrze ze masz l4.
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy822, mieszkasz w Krakowie? Jeśli tak, to widzę, że mieszkamy w tym samym mieście, jesteśmy w tym samym wieku i mamy ten sam wstępny termin, zaczynam się bać
|
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
Kanarkowa, tam na pierwszej stronie proszę wpisz między sobą a obłoczkiem mnie- pierwsza ciąża, tp 09.10.
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- 24 lata
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam dziś pół bułki i jedną kiełbaskę. Szok
i nawet aż tak mnie nie muli... Pierwszy dzień L4 i już jaki efekt hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie idę na zasłużoną drzemkę w pierwszym dniu zwolnienia
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już zaliczyłam jedną, ale druga też w planach
|
|
|
#766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! Mnie tez strasznie męczą mdłości, tak od południa dopóki nie zasnę Wczoraj miałam jakiś lepszy dzień, dzień przerwy od wszelkich objawów ![]() Dziś już niestety po staremu Macie jakieś zachcianki? Mnie słodkości pochłaniają ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale najbliższe urodziny (mojego taty) dopiero za 3 tyg. Ćwiczę silną wolę staram się jeść zdrowo, mimo, że ciągnie mnie na chipsy, batonik itp. No ale pilnuje się, bo nie chcę ciąży jako wymówkę traktować na podjadanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na różne dziwne rzeczy których nigdy lub dawno nie jadłam. Ale bardziej słone, octowe, mięsne itp
|
|
|
#769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to że mam smaka nie znaczy , że to jem 🤣
Mało co niestety przechodzi mi przez gardło. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Ja na początku miałam fazę na kwaaaaśne! Kwaśne żelki, jabłka, potem kiwi i mandarynki, a teraz wraca ochota na słodkie. Teściowa mówi, że to na babę
bo mięsne rzeczy mnie odrzucają strasznie.
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem zmęczona po pracy
![]() Na dodatek od dwóch dni mało co jem bo mam jakby kamień w żołądku, na nic nie mam ochoty. Rano było fatalnie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciągle głodna, ale nie mogę patrzeć na jedzenie. Mimo to jem w kółko, bo uczucie głodu jest straszne. Ja jem mięso normalnie, odrzuciło mnie za to od sałatki, którą jadłam do tej pory codziennie
za to najłatwiej wchodzi mi makaron, ziemniaki, mięso właśnie i jogurt naturalny Mam już serdecznie dość tego jednoczesnego wilczego głodu i wstrętu do jedzenia na raz. Ale najgorzej mam z piciem - z czterech litrów(!) płynów dziennie (pół woda, pół herbata), doszłam do męczenia szklanki wody przez pół dnia... mogłabym nie pić w tym momencie nic. Trzeba to jakoś przetrwać dziewczyny 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
Przejdą nam mdłości to zaczniemy puchnąć 🤣
|
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie mogę patrzeć na mięso. Moje odżywianie jest bardzo monotonne. Coz.dobrze ze dziecko sobie ze mnie wyciągnie co potrzebuje. Wyglądam strasznie. Ropne krosty na całym czole i plecach. Łupież tragiczny. Mąż mnie nie poznaje 🤣Śmieje się że córa jak nic.Synek by tego matce nie zrobił 😉
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2020
z moim odzywianiem tez słabo pod wzgledem jakosciowym. Mdlosci jeszcze nie mam i jem duzo.
z jednej strony sobie wyrzutow nie robie, bo organizm pracuje na najwyzszych obrotach i za potrzebą zjedzenia sera pewnie kryje sie duze zapotrzebowanie na wapn, tluszcze itp z drugiej strony musze jednak troche panowac - wczoraj zjadlam pizze, co przy moich nietolerancjach pokarmowych nie bylo dobrym pomyslem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Część wam.
Jak dobrze się leży w domu... (: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam dzisiaj wolny dzień bo popołudniu wizyta
![]() Zawiozłam synka do przedszkola i wróciłam do domu jeszcze sobie pospać trochę. W żołądku dalej wielka gula i nie mogę jeść Później zawieziemy młodego do dziadków bo mąż chce iść ze mną na wizytę.A wy chodzicie same czy z facetami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

wczoraj miałam wizytę u położnej ale tylko mi krew pobrała i zmierzyła cisnienie nie widzialam niestety maluszka bo pani od usg nie było
ale tu podejscie tez maja trkche inne i do konca 1 trymestru sie tak ciążą nikt nie przejmuje... Termin mi podala na 17 paźdzoernika ale to na nastepnej wizycoe za miesiąc ustali sie dokładniej. Zapisała mnie też na badania prenatalne też za miesiac. Ja się czuje różnie ostatnio najgorzej jest wieczorem ale rano tez szału nie ma wiec soedze w domu na zwolnieniu i odpoczywam.
I też się zgadzam, że powinna być kolejność terminów

i nawet aż tak mnie nie muli... Pierwszy dzień L4 i już jaki efekt haha

staram się jeść zdrowo, mimo, że ciągnie mnie na chipsy, batonik itp. No ale pilnuje się, bo nie chcę ciąży jako wymówkę traktować na podjadanie. 

za to najłatwiej wchodzi mi makaron, ziemniaki, mięso właśnie i jogurt naturalny