|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Byłam dzisiaj w Biedronce
Papier toaletowy- ostatnie 2 opakowania. Mleka, mąki i cukru nie było ani jednej sztuki. Mydła wiadomo, że nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ja, to mi przypomina te pytania miesiąc temu, czy wirus przyjdzie na paczkach z Ali. Moje paczki jeszcze nie doszły, a korona już jest w Polsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_1583433018.139767.jpg
U mnie w sklepach norma, w pracy mamy skasowane wszystkie wyjazdy zagraniczne i krajowe. Pracownicy którzy wrócili z zagranicy maja przymusowe 14 dni home office, a jak nie mogą to maja po prostu siedzieć w domu (za pełne wynagrodzenie), aż mam chęć się w weekend do Czech albo Niemiec wybrac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#785 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W Niemczech regaly zaczely sie oprozniac kiedy liczba chorych przekroczyla 100. W Polsce bylo juz w wielu miejscach wykupione jak jeszcze nie bylo zadnego przypadku.
|
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w Biedronce dzisiaj po 17. Na szczęście towaru dużo, cukru, papieru, mąki, wszystkiego.
|
|
|
|
#787 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam dziś w Biedrze i wszystkiego było opór- mydła, makarony, ryże, papier, ręczniki. Generalnie jak spotykam kogoś znajomego, to wszyscy wyrażają zmęczenie tematem (przez media) i nie ogarniają skali paniki pt. Wykupujmy na hurr durr maski, żele, ryż etc. Moja pani doktor dziś mówiła żeby absolutnie nie dać się zwariować i ponieść na fali tej paniki. Geralnie to ja stosuje tylko mycie rąk (co robie od zawsze) i wyjątkowo ten spirytus na ręce jak jestem na mieście. Jak jestem na zakupach to wrzucam dodatkowy makaron czy jakaś puszkę, ale tylko z obawy o przyszłe ceny.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#788 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już bym chyba wolała sama dyrektorowi powiedzieć, co będę robiła, bo on ma słabe pojęcie o tym, co mogę i co powinnam ![]() [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87638111]Ja byłam dziś w Biedrze i wszystkiego było opór- mydła, makarony, ryże, papier, ręczniki. Generalnie jak spotykam kogoś znajomego, to wszyscy wyrażają zmęczenie tematem (przez media) i nie ogarniają skali paniki pt. Wykupujmy na hurr durr maski, żele, ryż etc. Moja pani doktor dziś mówiła żeby absolutnie nie dać się zwariować i ponieść na fali tej paniki. Geralnie to ja stosuje tylko mycie rąk (co robie od zawsze) i wyjątkowo ten spirytus na ręce jak jestem na mieście. Jak jestem na zakupach to wrzucam dodatkowy makaron czy jakaś puszkę, ale tylko z obawy o przyszłe ceny. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tego się boję serio. |
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie towar jest. Nawet udało mi się zamówić kilka mydeł antybakteryjnych w Ross
Ahh popracowałabym w domu ale u nas nie można Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kasa, kasa, KASA. Tłusty kontrakt jest do podpisania; srał pies wirusy. Dziękuję, też bym chciała żeby nie odwalał tej głupoty. Ale co mogę zrobić dorosłemu chłopu. Twierdzi, że w Singapurze będzie miał wzorową opiekę jak go rozłoży choróbsko - w branży medycznej działa i ma tam samych znajomych w ratownictwie medycznym
Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2020-03-05 o 22:21 |
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieżko wybić z głowy bo o tym samym myśle- tez mam astmę, ale grypę dwa razy bardzo mocno przechodziłam, na szczęście bez problemów z oddychaniem, ale się dość mocno odwodniłam. Wspieraj, mów, ze miliony maja astmę, żyjemy, będziemy żyć ![]() Ale niestety przy każdej chorobie, nawet przy przeziębieniu astmatycy maja gorzej, ale nie znaczy, ze od razu padniemy! |
|
|
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chciałabym się mylić, ale wątpie, że oficjalne dane są prawdziwe.Miałam info od osoby pracującej w szpitalu jakoś jeden albo 2 dni przed ogłoszeniem 'pierwszego' przypadku, że u nich już jest potwierdzenie. Któraś strona kłamie a troche zbyt kolorowe mi się wydaje, że wirus pojawił się akurat po tym jak zdążyli wszystko dogadać w sejmie, no i oczywiscie przypadek był książkowy i wszystkie procedury zadziałały. A może czekali na taki przypadek? Co nie zmienia faktu, że w sumie chyba lepiej, że nie podają prawdy. Panika do tego wszystkiego chyba by tylko pogorszyła sprawę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez denneris Czas edycji: 2020-03-06 o 00:43 |
|
|
|
|
#793 |
|
Bot
|
Też mam podobne informacje z prawdopodobnych źródeł, ale aż trudno mi uwierzyć, że... w takiej Polsce byśmy żyli?
|
#794 |
|
Konto usunięte
|
Garść najważniejszych informacji:
Ten Pan i ta Pani na szczęście żyją razem, ale osobno. Wiadomo kim jest syn tej Pani, ale syn tego Pana występuje incognito. Pół autokaru kaszlało. Nie wiadomo kto kogo poczęstował i czym. Nie wolno się całować z nikim, kto wykazuje objawy infekcji i nie jest mężem. A nawet i z mężem nie wolno. Można się czuć bezpiecznie pod warunkiem, że nie jest się osobą starszą, chorą, albo filozofem z niedotlenionym mózgiem. Biedronka wygląda jakby ją korniki zjadły. Chyba zbliża się recesja, bo ciężko sprzedać dane na targu lub pod budką z piwem. Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=MciGgpcWJFQ |
|
|
|
#795 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;87638439]Garść najważniejszych informacji:
Ten Pan i ta Pani na szczęście żyją razem, ale osobno. Wiadomo kim jest syn tej Pani, ale syn tego Pana występuje incognito. Pół autokaru kaszlało. Nie wiadomo kto kogo poczęstował i czym. Nie wolno się całować z nikim, kto wykazuje objawy infekcji i nie jest mężem. A nawet i z mężem nie wolno. Można się czuć bezpiecznie pod warunkiem, że nie jest się osobą starszą, chorą, albo filozofem z niedotlenionym mózgiem. Biedronka wygląda jakby ją korniki zjadły. Chyba zbliża się recesja, bo ciężko sprzedać dane na targu lub pod budką z piwem. Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=MciGgpcWJFQ[/QUOTE] Jak przekupa z targu ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Wiedzą, że służba zdrowia leży i kwiczy, to po co komu prawda kiedy nie wiadomo co z nią zrobić ? Lepiej iść na żywioł, kto ma umrzeć - umrze, a kto ma wyzdrowieć - wyzdrowieje. Wszystko w bozi rękach. Pisiury nie kłamią tylko wtedy, kiedy śpią. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2020-03-06 o 01:11 |
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego jeśli ktoś pisze,że czekali z ujawnieniem zarażenia wirusem do czasu opracowania jakiejś ustawy to mija się z prawdą. To już nie jest taki ekspres legislacyjny jak w poprzedniej kadencji,bo rząd nie ma większości w izbie wyższej parlamentu.
|
|
|
#797 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezależnie. Jeśli ktoś pracuje np fizycznie to ma po prostu 14 dni wolnego po powrocie z wyjazdu. Moja firma podchodzi bardzo poważnie do wirusa, np wszyscy przyjeżdżający kierowcy musza zdezynfekować dłonie płynem odkażającym i założyć maseczkę. Firma duża, międzynarodowe korpo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
"Wiedzą, że służba zdrowia leży i kwiczy, to po co komu prawda kiedy nie wiadomo co z nią zrobić ? Lepiej iść na żywioł, kto ma umrzeć - umrze, a kto ma wyzdrowieć - wyzdrowieje. Wszystko w bozi rękach. "
Właśnie tego się obawiam. Wolałabym żeby odizolowano kogo trzeba i choć próbowano opanować rozprzestrzenianie. Mam wrażenie,że te zgony od stycznia, przypisywane grypie to niekoniecznie tylko grypa może być. Ale to tylko moje wrażenia. Nie mam żadnych danych. Moje korpo też poważnie podchodzi. Zakaz organizowania spotkań powyżej 20 osób, odkażanie urządzeń (podobno bo to firma sprzątająca ma robić),praca z domu lub wolne dla wracających z terenów"skażonych". Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2020-03-06 o 08:04 |
|
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Plotki są wszędzie, już tyle lat żyje na świecie, że wiem, że plotki w pracach żyją swoim życiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#801 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skąd z taką pewnością możesz rozstrzygać czy się mija prawdą, czy nie ? Równie dobrze mogli być pewni, że opozycja zagłosuje za ustawą i tyle. A może - gdyby nie zagłosowali, to wirus dotarłby do Polski jeszcze później ? Ci patentowani kłamcy i manipulatorzy są zdolni do wszystkiego, co już nie raz i nie dwa udowadniali. |
|
|
|
|
#802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ta pani z Sanepidu w Słubicach to o tym pierwszym przypadku z Zielonej Góry, czy o kolejnym? (nie mam jak obejrzeć) |
|
|
|
|
#803 |
|
Konto usunięte
|
Tak, o tym pierwszym.
|
|
|
|
#804 |
|
Pani Mizantrop
|
Powoli sie zaczyna u mnie panika. Maz mi doniosl, ze dwie szkoly w Sydney zamknieto po tym, jak zdiagnozowano tam wirusa u uczniow i wyglada na to, ze teraz wirus sie bedzie szybko rozprzestrzenial.
|
#805 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj padłam.
Któraś koleżanka z pracy wywiesiła info, że w intencji nierozprzestrzeniania się wirusa codziennie o 20.30 odmawiamy różaniec Serio, serio, nie robię sobie jaj. |
|
|
|
#806 |
|
Konto usunięte
|
O fak, nieźle...buty mi spadły.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87638964]O fak, nieźle...buty mi spadły. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To się tyczy wypowiedzi szajajaby. Cos mi nie wyszło z cytowaniem. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#807 |
|
Konto usunięte
|
Domyśliłam się
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87638964]O fak, nieźle...buty mi spadły.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- To się tyczy wypowiedzi szajajaby. Cos mi nie wyszło z cytowaniem. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Odmów zdrowaśkę na tę okoliczność ![]() A ten różaniec to chociaż każdy indywidualnie czy zbiorowo w jednej sali? Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#809 |
|
Bot
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87638945]A ja dzisiaj padłam.
Któraś koleżanka z pracy wywiesiła info, że w intencji nierozprzestrzeniania się wirusa codziennie o 20.30 odmawiamy różaniec Serio, serio, nie robię sobie jaj.[/QUOTE] A co w tym jest "nie tak"? Taką ma wiarę.
|
#810 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.