|
|||||||
| Notka |
|
| Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Hybrydy - co robię nie tak? WĄTEK ZBIORCZY
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87636897]U mnie teraz da się już i bez hybrydy jak urosły mocniejsze, przerwy na parę tygodni czy miesięcy nie szkodzą specjalnie
![]() Ale bardzo lubię wracać do mani, bo naturalne paznokcie w porównaniu do hybryd/żeli wydają mi się być takie ostre, łatwiej zadrapać się do krwi przez przypadek. Hybryda jest jednak grubsza i ma mniej ostre brzegi [/QUOTE]Moje paznokcie zawsze są mega słabe. Nie mogę np jednego dnia zdjąć mani a drugiego zrobić bo nie dotrzymają rana. Kiedyś zdjęłam wieczorem, rano jechałam na żel i na miejsce dojechałam z dwoma złamanymi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;87636346]Nie ma czegoś takiego, że hybryda niszczy paznokcie. Nic bardziej mylnego. Chyba że jest źle ściągana, ale to już nie wina hybrydy a osoby. Wydaje nam się, że hybryda niszczy bo pod hybrydą paznokieć jest twardy, przyzwyczajamy się, a po ściągnięciu okazuje się, że naturalny paznokieć jest miękki i po prostu zapominamy, że takie są naturalnie.
Ja pod tylko pod hybrydą umiem zapuścić paznokcie. Moje naturalne się łamią i rozdwajają. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Dlatego jeśli ktoś chce zapuści a nie chce hybrydy to dobrze jest nałożyc samą bazę, to też hybryda ale mniej naświetlania i warstw a świetnie chroni płytkę, przecież na bazę można nakładać zwykle lakiery ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1653 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kapturkami nie mam problemu - zakładam sama i nie uciskają w palce. 🤷
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo boje się że kupię zbędny gadżet albo jakiś badziew :/Albo wlasnie że jednak beda za ciasne albo za luźne. Ja już ostatnio myslałam żeby folie obklejac taśma klejaca żeby się tak nie zsuwała - żeby taki taśmowy opatrunek robić |
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam jestem zadowolona z sreberek
![]() Jak dam drugą warstwę folii na już zawinięty palec, to całość jest sztywniejsza, lepiej się trzyma
|
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównie chodzi o nałożenie i nie ściąganie tej bazy, jak będzie kolorową to trzeba będzie dorabiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Choć osobiście wolę frezarke.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam frezarke ale niewygodnie mi się nia posługiwać robiąc prawą rękę - slizga się po paznokciu w niekontrolowany sposób, nie panuję nad nią /
Frezy mam też chyba nieodpowiednie a nie wiem czy mogę w niej wymienić. To moja https://www.mediaexpert.pl/agd-male/...manicure-bialy |
|
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
Może trzeba zmienić kierunek obrotów? To ma znaczenie. Jak nie da się na frezarce to całą frezarkę trzeba obrócić tak, aby kierunek był inny.
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87639324]Może trzeba zmienić kierunek obrotów? To ma znaczenie. Jak nie da się na frezarce to całą frezarkę trzeba obrócić tak, aby kierunek był inny.[/QUOTE]
To po to mam ten przycisk ze zmiana kierunku? Bo mam możliwość przełączenia ale nie wiedziałam ze to do tego służy...właściwie nie miałam pomysłu do czego to może być
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ewentualnie obrócić frezarkę/dłoń, jeśli frezarka nie ma opcji zmiany obrotów |
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87639400]Zauważ, że jak przekładasz frezarkę do drugiej ręki, to obracasz ją o 180 stopni. I zmienia się wtedy naturalnie kierunek obrotów. Jak ma działać w tę samą stronę, to trzeba przestawić obroty na frezarce
![]() Ewentualnie obrócić frezarkę/dłoń, jeśli frezarka nie ma opcji zmiany obrotów[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej dotychczasowej, słynnej różowej nie ma zmian kierunków, zmieniłam frezarke i jest o niebo lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1665 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Zdjęłam przedwczoraj hybrydy. Od czerwca zeszłego roku non stop: zdejmowane-od razu nakładane.
Mam mocne postanowienie, że zrobię dopiero na Wielkanoc. Obym wytrzymała. Do tego czasu chce tylko regenerować. Lewa ręka spoko wygląda, tzn paznokcie nawet twarde,.ale w prawej 3 są w opłakanym stanie, podejrzewam, że przepiłowane. Lewa ręka brak wprawy i za mocno prawa przypiłowałam, ![]() No nie zaciekawie to wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam biotebal + pić skrzyp i pokrzywę. Paznokcie smarować oliwką lub jakimś fajnym olejkiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Przyczajenie
|
Mi to brakuje systematyczności w takich zabiegach
ale zaczęłam brać skrzyp żeby wzmocnić włosy to może i na paznokcie podziała
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem polecanie produktów leczniczych, nawet ziółek, nie jest zbyt bezpieczne. Szczególnie pokrzywa może komuś zaszkodzić, zwłaszcza cukrzycy i osoby podejrzewające probelmy z cukrem powinni uważać. Jak się nie jest tego świadomym i traktuje pokrzywę jak zwykłą herbatkę, która przecież nie zaszodzi, to można się przejechać...
Tym bardziej sceptycznie podchodzę do picia ziółek, bo one nie mają udowodnionego działania na paznokcie czy tam włosy, skórę. To może być jeden z wielu mitów. Pokrzywa być może pomoże ze względu na sporą zawartość żelaza i witaminy A - ale one nie są aż tak mocno skoncentrowane, żeby w jednej torebce pokrzywy było ich jakoś imponująco dużo. Potrzeba by było tak raczej z 6 torebek, a to już zdecydowanie za dużo ze względu na inne działania pokrzywy. Zresztą jak czyjeś problemy z paznokciami nie wynikają z niedoborów witaminy A lub z niedokrwistości spowodowanej niedoborami żelaza, to pod tym względem pokrzywa się nie przyda ![]() Skrzyp wyróżnia się przede wszystkim sporą zawartością krzemionki, która ma pozywytny wpływ na tkanki łączne. I o ile widziałam ciekawe badania w kontekście mineralizacji kości, jakieś wnioskowanie o naczyniach krwionośnych, skórze, to z paznokciami tak już niekoniecznie. Ktoś widział? Chętnie poczytam ![]() Ale moim zdaniem skrzyp jest z tą krzemionką zdecydowanie przeceniany. Ile skrzypu można dziennie przyswoić? Procentowo więcej krzemionki znajdzie się w ryżu i w płatkach owsianych, więc są lepszym źródłem, a dodatkowo o wiele łatwiej wchodzą w większych ilościach
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
Ty tak serio? Równie dobrze, nie powinnismy niczego polecać bo wszystko może komuś zaszkodzić.
każdy ma własny rozum przecież. Nie róbmy z ludzi idiotów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1670 |
|
Konto usunięte
|
Kiedy właśnie kierując się rozumem picie ziółek jako rozwiązanie problemu słabych paznokci nie jest zbyt trafnym wyborem...
Ja na serio. W przypadku obu ziółek jest udowodnione głównie działanie moczopędne, nie widziałam niczego w kontekście paznokci. Po prostu są lepsze opcje. |
|
|
|
|
#1671 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam ostatnio lakier 5d Birman, i mam problem bo praktycznie magnes nie rusza bo wogole. Mialyście taki problem z tym lakierem czy może mi się trafił wadliwy egzemplarz
|
|
#1674 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ledwo tydzień. Paznokcie dosłownie się rozdwajają w górę paznokcia. Odzywki odchodzą płatami, bo paznokcie są tak miękkie. No muszę coś UV- utwardzanego nałożyć żeby ta płytkę utwardzic. No i wpadłam na pomysł że mam w domu Semilac 5w1, ta kolorowa bazo-lakier-top. Jest takie mleczne, a la french. Nakłada się jedną warstwę i manicure gotowy. Takie mniejsze zło. Mniej utwardzania, mniej odmaczania i skrobania bo to jedna warstwa tylko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1675 |
|
Konto usunięte
|
Mnie zawsze zastanawiało, czy lakiero-odżywki w ogóle mogą działać. Jak już lakier zastygnie, to chyba niewiele się dzieje? No chyba że są jakieś badania na to, że jakaś odżywka może coś dawać?
![]() Jakoś ciężko to widzę, że zastygnięta skorupka może w jakiś sposób "odżywiać" kilka niezbyt przepuszczalnych warstw płytki, martwych warstw
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
To utwardzanie w lampie najbardziej niszczy paznokcie?
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87668027]Mnie zawsze zastanawiało, czy lakiero-odżywki w ogóle mogą działać. Jak już lakier zastygnie, to chyba niewiele się dzieje? No chyba że są jakieś badania na to, że jakaś odżywka może coś dawać?
![]() Jakoś ciężko to widzę, że zastygnięta skorupka może w jakiś sposób "odżywiać" kilka niezbyt przepuszczalnych warstw płytki, martwych warstw [/QUOTE]Ja nie wiem, czy jakakolwiek hybryda ma takie właściwości. Wiem, że jest bazą proteinowa z Indigo, ale te "proteiny' to tylko chwyt marketingowy, bo proteina jest na ostatnim miejscu, czyli praktycznie jej nie ma. No ale, producent idzie w zaparte, że ma właściwości odżywcze.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1678 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Nie mam pojęcia, ale ja mam takie rozumowanie że mniejsza ilość warstw to
-krotsze utwardzanie - krótsze odmaczanie -mniej warstw do skrobania. Zawsze to mniej inwazyjnych działań na paznokciu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1679 |
|
Konto usunięte
|
Hybrydy - co robię nie tak? WĄTEK ZBIORCZY
Nic nie niszczy paznokci, TYLKO złe ściąganie, czyli przepiłowanie, zrywanie hybrydy, etc. Hybryda sama w sobie nie ma jak zniszczyć płytki
W przypadku lampy ewentualnie można się martwić o promieniowanie i smarować dłonie kremem z filtrem przed robieniem mani Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2020-03-17 o 19:31 |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Choć osobiście wolę frezarke.